Știrea zilei
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate

Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.

În vreo trei luni se umple și al doilea cimitir

 

Lucrurile sunt la fel de grave și la Cimitirul Eternitatea, unde mai există ceva peste 100 de locuri și asta la un număr de aproximativ 30 – 40 de decese lunare, ceea ce înseamnă că în trei luni se vor epuiza și aici toate spațiile disponibile.

 

În cursul anului 2015, prin Hotărâre de Guvern, Primăria a primit de la Oficiul de Reproducere și Ameliorare în Zootehnie (OARZ) o suprafață de teren de aproximativ 7,5 de hectare în spatele Cimitirului Eternitatea.

 

Încă de atunci s-a vorbit despre o extindere, însă după patru ani de zile lucrurile sunt neschimbate.

 

„În acest moment Urban Serv are ca disponibilitate 113 locuri de veci în Cimitirul Eternitatea și zero locuri de veci în Cimitirul Pacea. Urban Serv a anunțat în mod repetat Primăria Botoșani de numărul de locuri existent în acest moment și există într-adevăr posibilitatea amenajării în spatele Cimitirului Eternitatea de noi locuri de veci, pe o suprafață de 7,5 hectare. Terenul respectiv poate fi transmis administrativ către Urban Serv, dar în același timp trebuie bugetați banii prin care să se realizeze investițiile necesare pentru a se începe activitatea caracteristică unui cimitir”,

Bogdan Buhăianu, director general SC Urban Serv SA.

 

 

Soluție: să se înmormânteze peste alți morți

 

Ca atare, societatea Urban Serv va înainta o solicitare către conducerea Primăriei Botoșani pentru a prelua suprafața de teren și pentru a începe lucrările de amenajare, etapizat.

 

 

„Fiind un subiect social care probabil în perioada următoare va crea neplăceri comunității locale, suntem deschiși pentru a rezolva această problemă”,

Bogdan Buhăianu, director general SC Urban Serv SA.

 

Transferul către Urban Serv ar putea fi făcut prin Hotărâre de Consiliu Local dacă și consilierii locali vor agrea ideea.

 

Și asta în condițiile în care alternativa ar fi cea a refolosirii mormintelor pentru care nu se mai plătește concesiune, prin reînhumări, adică în același loc de veci să fie îngropate două persoane diferite.

 

„Analizăm varianta transferului terenului pentru amenajarea unui cimitir din cauza faptului că dl primar Cătălin Flutur nu a reușit până în acest moment să facă nici un demers pentru extinderea Cimitirului Eternitatea. Încercăm să deblocăm situația prin implicarea colegilor de la Urban Serv care să facă atât proiectarea cât și amenajarea extinderii Cimitirului Eternitatea pentru că suntem într-o situație apăsătoare prin lipsa locurilor de veci. Nu mai putem să-l așteptăm pe dl Flutur”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Acesta consideră că o amenajare etapizată ar fi mai puțin costisitoare și ar rezolva din solicitările care sunt pentru locurile de veci. Și asta în condițiile în care oricum, din 2015, documentația pentru extinderea Cimitirului Eternitatea ar fi rămas blocată în biroului arhitectului șef al orașului.

 

loading...
Nu mai încap morții în cimitirele din Botoșani! Doi străini băgați în aceeași groapă: Este trist ce facem astăzi, aici
O firmă din Botoşani reclamată că distruge morminte: Nu au venit la ședință, parcă știau că o să fie certați

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
SESIZĂRI la Poliție și MAI depuse de botoșăneni pentru SCOATEREA tramvaielor, se pregătesc autobuze
Ultimele incidente înregistrate la tramvaiele societății Eltrans s-au soldat cu sesizări către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Mai mulți cetățeni s-au adresat poliției și au cerut demersuri pentru îndepărtarea tramvaielor din traficul de la Botoșani.
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
EXPLODEAZĂ piața imobiliară la Botoșani – TREI blocuri cu spații comerciale și parcări în cea mai căutată zonă a orașului – GALERIE FOTO
Investițiile în spațiile locative în municipiul Botoșani își iau un avânt tot mai mare. Dacă pe partea de producție aproape că lipsesc, în schimb, investitorii locali mai ales se axează pe construcția de blocuri de locuințe.
Locurile libere sunt cumparate de ani de zile.Locuri libere noi nu mai exista.
29 iunie 2019, 13:32
Sunt destule locuri,insa le obtii doar prin spaga.Mai sunt sute de morminte ce nu mai sunt ingrijite de nimeni si peste care au crescut copaci. Administratia cimitirului curata doar aleile centrale.In rest gunoaie si iarba inalta cat omul.
11 aprilie 2019, 13:51
Dute la barbierit Buhaene
11 aprilie 2019, 10:58
In Cimitirul Pacea, in spațiul fostei parcări, de la poartă până la Administrația Cimitirului sunt foarte multe locuri printre morminte.Pentru cine sunt ținute?De asemeni sunt locuri goale și în restul cimitirului.
11 aprilie 2019, 10:44
Păi să amenajăm porculețul primăriei ca cimitir, poate aşa se vor trezi hoţii din primărie să se apuce şi de treabă nu numai de furat. Nu au bani de nimic, poate faceţi un articol cu salariile hoților, au bani de meceu(w). La meceu sunt banii dumneavoastră, dormiți liniștiți, hoții de la primărie vă lucrează!!!!
11 aprilie 2019, 10:13
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Noi am semănat, acum rodește. În general Guvernul seamănă doar vânt și culege furtună. Pentru că toata țara așteaptă ca noi, autoritățile locale, așteptăm ca banii aceia europeni, odată și-odată să-i punem în oper ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7326 lei
USD
Dolarul SUA
4.2139 lei
CHF
Francul elveţian
4.2744 lei
GBP
Lira sterlină
5.2538 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9104 lei
XAU
Gramul de aur
192.5382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2390 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4491 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9632 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2277 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6338 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.