Știrea zilei
Fetițele din Botoșani care NU mai vor să se întoarcă în propriile familii: Martore la crime brutale sau violate ani în șir de tată și frați

Sunt copii pentru care maturizarea a fost bruscă și care au fost practic extrași din familii nocive în care au suferit abuzuri fizice și psihice de pe urma cărora  rămân cu traume, cel mai probabil pentru toată viața.

Copilării nefericite

 

Au ajuns în grija autorităților și, în mod paradoxal, au ales centrele de stat în locul părinților și familiei. Nu vor să se mai întoarcă niciodată în locul care era cândva ”acasă”.

 

Ultimul caz șocant este cel privitor la adolescenta de 15 ani care a fost violată de propriul tată, dar și de toți cei trei frați, timp de doi ani. A devenit un instrument sexual pentru bărbații care într-o logică firească a lucrurilor ar fi trebuit să o apere tocmai de astfel de agresiuni.

 

Tatăl ei are 41 de ani, iar frații sunt cu vârste de 20, 19 și 17 ani. Toți sunt acum în închisoare.

 

„Salvați de stat”

 

Viața acestei familii din Unțeni s-a schimbat iremediabil, în bine pentru fata de 15 ani și în rău pentru bărbații care au violat-o.

 

Fata se află într-un centru ce aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), unde au fost aduși și doi frați mai mici. Abia după discuțiile cu psihologii a conștientizat gravitatea faptelor tatălui și fraților ei. Deși, la momentul în care s-au petrecut, mintea sa de copil le-a considerat firești.

 

„Fetița este în Centrul de Primire al Copilului în Regim de Urgență, beneficiază de un program de consiliere psihologică. Își dorește să rămână în sistemul de protecție. Probabil vom identifica o măsură de protecție pe raza municipiului Botoșani sau în împrejurimi pentru a mai putea fi audiată de organele de cercetare penală, în continuare”,

Alexandru Colbu, director executiv adjunct DGASPC

 

Fata ar fi declarat că nu dorește în niciun caz să se întoarcă acasă. La fel și frații săi mai mici, care după șocul extragerii din familie, au realizat că un centru de stat le poate oferi suficientă mâncare, apă caldă și jucării. Copiii caută se pare afecțiune în mod continuu de la angajații centrului, pentru că, pe lângă lipsurile materiale, ar fi fost privați inclusiv de afectivitate și grijă părintească.

 

Fata devenită victimă, din criminală

 

Un alt caz șocant care s-a petrecut la Botoșani, însă în luna aprilie. Două femei, mamă și fiică, erau omorâte în propria locuință. Stupoarea amestecată cu șoc a luat amploare la momentul în care bănuielile au început să planeze asupra unei copile de 13 ani.

 

Ea ar fi fost principala suspectă, cazul fiind extrem de delicat, având în vedere că era vorba despre un copil care ar fi dat dovadă de o cruzime inexplicabilă. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au început o anchetă complexă în care au fost nevoiți să revină în mai multe rânduri la locul crimei.

 

Probabil că simțeau că erau anumite lucruri care nu se legau între ele și într-un final cercetările au dus către tatăl vitreg al fetei, care a devenit astfel principalul suspect în dubla crimă și a fost și arestat.

 

Mama cu copii fugărită de abuzuri, până la crimă

 

Mama fetei s-a mutat de prin Arad cu fetița și frații ei pentru a scăpa de un partener de viață violent. S-a gândit probabil că a găsit un bărbat cumsecade din comuna Ibănești, județul Botoșani, alături de care să-și crească liniștită copiii. Munceau cu ziua, banii erau puțini, lipsurile multe.

 

Probabil că acesta să fi fost și declick-ul, iar cele două femei, mamă și fiică, au fost omorâte pentru bani. Neoficial, se bănuiește că tatăl vitreg al fetei de 13 ani ar fi intrat în casă peste cele două femei şi le-ar fi tăiat printr-un procedeu folosit la sacrificarea porcilor, lăsându-le să se zbată în agonie.

 

Iar fetița ar fi văzut totul. Ar fi fost indicată ca fiind vinovată și folosită drept paravan de tatăl vitreg, având în vedere că minorii nu răspund în fața legii. Ulterior, adevărul a ieșit la iveală, însă ancheta continuă să fie una de durată, având în vedere că pe hainele suspectului, dar și la locul crimelor au fost găsite mai multe mostre de sânge, uman și cel mai probabil animal, urmând a fi stabilit ADN-ul.

 

Martoră la crime și supusă agresiunilor sexuale

 

Recent, în cadrul anchetei procurorii ar fi descoperit că fetița ar fi fost violată jumătate de an de cel care i-a înscenat dublul omor, astfel că bărbatului i se adaugă în „palmares” noi infracțiuni. El a primit un nou mandat de arestare preventivă. 

 

Între timp și această copilă se află în grija statului, într-un centru al Direcției Copilului. Și ea a transmis ferm că nu dorește să se întoarcă acasă.

 

De altfel, mama ei ar fi căutat-o o singură dată. În schimb, merge periodic la Penitenciar, pentru  a-l vedea pe cel pe care-l iubește.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ȘOCANT: O fetiță a încercat să se sinucidă, după ce a fost șantajată de colegi, cu poze indecente postate pe facebook
Dubla crimă din Botoşani: De ce a minţit fetiţa de 13 ani că ea le-a ucis pe cele două femei – VIDEO

 

 

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.