Știrea zilei
Festival de prostie omenească în nordul Moldovei: groapă de gunoi gata în care se intrădoar 10 metri vs. groapă de gunoi în vârful muntelui – VIDEO &GALERIE FOTO
Construcţia unor noi rampe de gunoi pare să fi pus la serioasă încercareinteligenţa conducătorilor din nordul Moldovei. La Botoşani şi Suceavas-au derulat în paralel proiecte europene uriaşe privind SistemulIntegrat de Gestionare a Deşeurilor care prevedeau realizarea unor gropiecologice noi în care să fie adunate deşeurile din tot judeţul.


10 milioane euro cheltuiţi la Botoşani pentru o groapă cu un paznic şi atât

La Botoşani, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, s-a înfiinţat SC Eco-Sal SRL, special pentru a gestiona noua rampă. Timp de aproape un an şi jumătate societatea a cheltuit miliarde de lei vechi, în special pe salariile unor şefi, pentru a obţine licenţa de la ANRSC şi a putea opera noua groapă de gunoi. Deşi noua rampă este practic gata tocmai din toamna anului trecut, aceasta este ţinută închisă în continuare, iar după ce EcoSal a obţinut licenţa, s-a decis suspendarea activităţii societăţii. Vineri după-amiază, reporterul Botoşăneanul s-a deplasat la Stăuceni, la noua rampă, unde exista un singur „lucrător”, paznicul, care deşi i s-a prezentat legitimaţia, a refuzat cu obstinaţie să permită accesul în incinta rampei de gunoi. A dat vreo două telefoane „la şefu’”, evitând să precizeze cine este „şefu’”, căruia i-a transmis ceva de genul că, „a venit unu’, da’ n-are nici un act”, deşi tocmai i se arătase legitimaţia. După negocieri, în care „şefu’” de la telefon a evitat să-şi precizeze funcţia şi identitatea, a acceptat să permită intrarea reporterului… 10 metri după gard. Respectivul susţinea că terenul este privat, deşi este de stat, „doar a spus şi dl. preşedinte Ţurcanu că, încă nu au preluat groapa de gunoi”.
Groapa de gunoi de la Stăuceni trebuia să fie predată în luna aprile a acestui an. Lucrările au fost efectuate de Hidroconstrucţia Bacău, Electroalfa Botoşani şi Argif Proiect Piteşti, valoarea contractului ridicându-se la 47,5 milioane de lei.6 milioane la Suceava pentru distrugerea Inimii Bucovinei

Dacă la Botoşani avem o groapă noua care este ţinută închisă, iar firma care a obţinut licenţa să opereze rampa a fost trimisă să prindă şobolani, la Suceava s-a amenajat o rampă de colectare a deşeurilor ecologică la propriu şi la figurat. Autorităţile din judeţul vecin au construit noua groapă în vârful muntelui, într-unul din cele mai atractive puncte turistice din judeţ, la Popasul Mestecăniş. Astfel, sutele sau poate miile de oameni care obişnuiau să oprească aici în drum spre staţiunile din Suceava şi Bistriţa-Năsăud, vor fi nevoiţi în curând să renunţe la obicei. 4,4 hectare de teren au fost supuse unui amplu proces de construcţie, în loc de stejari şi iarbă apărând nisip, pământ şi camioane. Groapa este amplasată la circa 1.100 de metri înălţime, fiind unică în Europa din acest punct de vedere, şi a scandalizat cetăţenii din zonă şi aosciaţiile din turism.
"Populaţia din zonă nu a fost consultată, ci informată. Groapa asta este la 860 de metri de prima casă din satul nostru şi este chiar lângă drum. Nimeni nu a mai pus gunoaie la o asemenea altitudine, poate doar cei din Bolivia sau Peru, care au altitudini de 3.000 de metri. La noi s-au găsit să distrugă un ecosistem întreg, un munte. Curge tot pietrişul adus de ei, mai ales la ploi. Astfel s-au mai distrus alte 5-6 hectare de teren care nu intră în perimetrul gropii. Te cruceşti de ce este", afirmă inginerul pentru Gândul Samuilă Aristide Maxim, care se ocupă cu apicultura şi cu creşterea animalelor.
Groapa este exact lângă drumul european reabilitat care leagă Moldova de Transilvania şi, în bunul spirit românesc, conducătorii dau vina unul pe celălalt. Actualul preşedinte PSD al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că, deşi lucrările au luat avânt acum, contractul a fost semnat de fapt în 2009, când şef la CJ era PDL-istul Gheorghe Flutur, iar acesta arată la rândul său că stabilirea Popasului Mestecăniş s-a făcut în 2007, când preşedinte la CJ era social-democratul Gavril Mârza, iar şef de cabinet… Cătălin Nechifor, nimeni altul decât actualul preşedinte al CJ Suceava.
6,3 milioane euro costă noua groapă de la Suceava, care a presupus defrişări masive, afectând substanţial imaginea zonei.

Groapa de la Stăuceni - Botoşani

[[galerie-foto]]

Groapa de la Mestecăniş - Suceava


groapa de gunoi mestecanis suceava
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
După DOI ANI de zile, doi dintre șefii Primăriei ar putea reveni pe posturi, cu tot cu salarii
În luna mai a anului în curs se împlinesc doi ani de zile de la suspendarea din funcții a secretarului municipiului Botoșani, Ioan Apostu și a lui Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul instituției.
groapa de gunoi de la botosani este o alta hiperlucrare a inegalabilului gheorghe ciubotaruuuu!asteptam cu nerabdare parcul cornisa care se preconizat a se inaugura tot prin 2020.
9 august 2014, 14:31
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
„Nu am fost solicitați. Nu putem să acționăm pentru că după cum știți, Curtea de Conturi vine în controale încrucișate. Nu putem să acționăm decât în baza unei comenzi clare și ferme și am fi făcut-o cu cea mai mare pl ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7625 lei
USD
Dolarul SUA
4.2638 lei
CHF
Francul elveţian
4.2211 lei
GBP
Lira sterlină
5.4024 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8610 lei
XAU
Gramul de aur
174.6516 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2379 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4585 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1839 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.