Știrea zilei
Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note

Consiliul de administrație de la societatea de salubrizare a orașului a fost dizolvat de Tribunalul Botoșani după un proces care a durat doar cinci luni și care a demonstrat din nou că, uneori, majoritatea din Consiliul Local își bate joc de lege.  

Consilierii PSD au băgat în CA două femei care luaseră cele mai mici note la concurs


Chiar în prima zi din noiembrie 2017, Constantin Zărnescu a contestat în instanță desemnarea CA-ului de la SC Urban Serv SA. Fostul consilier local din legislatura 1996 - 2000 participase la concursul organizat de municipalitate pentru stabilirea noii componențe a structurii de conducere de la amintita companie și cu toate că obținuse o notă care ar fi trebuit să îl propulseze în CA, majoritatea social-democrată din CL a ignorat rezultatele. Astfel, PSD-iștii le-au votat în CA pe Mioara Jurgiu, fiica consilierului județean Gheorghe Vâzdoagă și pe Manuela Aniței, sora fostei consiliere a ex-primarului Ovidiu Portariuc, chiar dacă acestea primiseră note mai mici decât Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi, fost director general la SC Urban Serv SA. Social-democrații și-au bătut joc de rezultatele concursului întrucât cele două femei au avut punctaje finale de 66,3 și 84,4, clasându-se pe ultimele două locuri.


Tribunalul îi obligă practic să țină cont de rezultatele examenului


Tribunalul Botoșani i-a admis în parte acțiunea lui Zărnescu, în sensul că a decis anularea în parte a Hotărârii Consiliului Local 55/2017. Mai exact, magistratul a desființat alineatele a) și c) de la articolul 1, ori chiar la primul dintre acestea aleșii de la municipiu hotărâseră să îi mandateze pe reprezentanții CL în AGA să voteze pentru noua componență a CA - Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Manuela Aniței și Mioara Jurgiu - iar la a doua se stabilea remunerația fixă.

 

PSD-iștii puși să voteze trimiterea Urban Serv la PNL


În aceste condiții, aleșii de la municipiu ar trebui să revină asupra HCL 55/2017 și să voteze membrii CA ținând cont de rezultatele concursului, ceea ce înseamnă că, potrivit notelor, acesta ar urma să fie format din Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi. Practic, PSD-iștii din CL ar trebui să își voteze scoaterea de sub controlul propriului partid a SC Urban Serv SA întrucât doar Ion Sorici ar fi social-democrat, însă și el este din Brașov. Culmea ironiei, social-democrații ajung să regrete că după vreo doi ani s-au gândit dintr-o dată să îi respingă adeziunea la PSD lui Cezar Nicuță întrucât el ar fi fost singurul membru de la Botoșani al partidului de guvernământ.

 

Consiliul Local, arena vendetelor politice și personale


HCL-ul în cauză este însă doar unul dintr-o serie incredibilă prin care majoritatea PSD de la municipiu sfidează cu bună știință prevederile legale în schimbul aranjării unor chestiune politice sau a punerii în practică a unor răzbunări. PSD-iștii, care se comportă acum cum se plângeau de PNL-iști în precedenta legislatură, au ajuns astfel, de exemplu, să refuze fără nici un argument închirierea unor spații în Centrul Vechi, în timp ce tot ei, dar și alți aleși, se plâng că această zonă a orașului este pustie. De altfel, au început să se întețească informațiile privind depunerea unor plângeri pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor PSD dat fiind disprețul manifestat față de investitori, ONG-uri, partide, cărora au ajuns să le blocheze inițiativele fără ca măcar să se obosească să invoce vreo prevedere legală. De asemenea, o întrebare logică este dacă nu cumva Curtea de Conturi va imputa cheltuiala cu organizarea unui concurs de către o firmă privată dacă onorabilii aleși de la municipiu nu au ținut cont de rezultatele acestuia?

 

Urban Serv se afundă, aleșii răscolesc gunoaiele politice, botoșănenii plătesc ca proștii taxă de salubrizare


Revenind la hotărârea Tribunalului Botoșani, pronunțată săptămână trecută, trebuie menționat că judecătorul a respins plata retroactivă a indemnizațiilor de membru al CA a lui Constantin Zărnescu și introducerea acestuia în consiliul de administrație. Indirect însă, prin desființarea celorlalte două alineate sus menționate, consilierii locali sunt însă practic nevoiți să îl coopteze în CA.


Hotărârea, care poate fi atacată cu recurs, a fost pronunțată la sfârșitul lui martie, adică în luna în care s-a împlinit exact un an de la desemnarea noului CA. În timp ce SC Urban Serv SA se afundă, ajungând să își întocmească un proiect de buget cu o pierdere de 500.000 de lei, aleșii de la municipiu sunt preocupați în continuare de acapararea politică a societății, în disprețul zecilor de mii de plătitori de taxă de salubritate care așteaptă să beneficieze de servicii de calitate pentru banii pe care îi dau și nu de circ politic.

 

BOTOȘĂNEANUL A SEMNALAT BĂTAIA DE JOC ÎNCĂ DIN ZIUA VOTĂRII NOULUI CA:

loading...
PSD-iștii și-au băgat oamenii în ”perla coroanei” într-un mișmaș politic prea bine știut

 

download from google playdownload from apple store
DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
Fotograful din crima de la Pacea va merge într-un centru de reeducare și poate fi LIBER cel mai târziu la 32 de ani
Adolescentul care a recunoscut în primă fază că a comis crima de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.
Ce lovitură! Prietenul lui Portariuc pregătit de PSD-işti să preia funcţia de prim-ministru după un plan în care Viorica se îmbolnăveşte
Mass-media centrală a lansat din nou informaţia că Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită din funcţia de prim-ministru. Pentru a evita scandalurile ce au însoţit plecările lui Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, fosta europarlamentară ar demisiona invocând sănătatea precară.
Se coace un schimb de teren între Primărie și un privat care se termină cu un hipermarket și poate cu o parcare supraetajată – GALERIE FOTO
Municipalitatea botoșăneană poate deveni proprietară pe un teren generos care se află într-o zonă centrală a orașului. Mai exact lângă Stadionul Municipal, suprafața aparținând unei firme private.
Ciuma roșie a văcuțelor docile:)
3 aprilie 2018, 19:54
trebuie ca in sedinta de CL cei doi consilieri locali PSD :Branzei si Chiru membri in AGA sa prezinte explicatii pt ce se intampla la Urban Serv, iar Tincu in calitate de lider de grup sa-si asume aceste esecuri
3 aprilie 2018, 16:03
Tincu Mihai, Cosmin Andrei si Simion Drelciuc cred ca sunt vinovati de tot ce se intampla la Urban si nu numai. Oare PSD-ul cunoaste activitatea administrativa a celor 3 personalitati ?nu cred si nu inteleg de ce PSD-ul accepta in continuare oameni care nu fac bine partidului. Mai nou inteleg ca-si scot psd-istii din CA , bravooooo, nici macar politic nu reprezinta ceva notabil cei trei, in aceste conditii ce sperante sa mai aiba salariatii de la Urban Serv ?
3 aprilie 2018, 12:55
niste nulitati absolute de la ambele partide( cam cat de cretini pot fi daca nu tin cont de rezultatele evaluarii unui concurs...), un primar blazat care probabil are exclusiv grija grelelor dosare proprii( atat cele ce sunt cat mai ales a celor ce vor veni) si din toate astea nu poate rezulta decat cel mai insalubru municipiu resedinta de judet din tara...
3 aprilie 2018, 09:01
Nu e nimic de mirare.Ciuma rosie promoveaza nulitatile, de la Flausatul penal in jos, la toti slujitorii lui.Hotii si analfabetii continuatori ai comunistilor au distrus tarisoara asta.Conteaza meritocratia pt aceasta adunatura?Sa fim seriosi...
3 aprilie 2018, 08:31
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sunt oameni aici care mai bine mor de foame decât să ceară ajutor social. Este un soi de mândrie a omului de aici, din nord. Dar este şi obişnuinţa. Este o zonă cu ierni grele, cu vânturi puternice, cu inundaţii. Aici, dacă nu ...
zenda.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6677 lei
USD
Dolarul SUA
4.0341 lei
CHF
Francul elveţian
4.0786 lei
GBP
Lira sterlină
5.3242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5984 lei
XAU
Gramul de aur
159.3098 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4484 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8739 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1090 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11 o C
Dorohoi
10 o C
Bucecea
10 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.