Știrea zilei
Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note

Consiliul de administrație de la societatea de salubrizare a orașului a fost dizolvat de Tribunalul Botoșani după un proces care a durat doar cinci luni și care a demonstrat din nou că, uneori, majoritatea din Consiliul Local își bate joc de lege.  

Consilierii PSD au băgat în CA două femei care luaseră cele mai mici note la concurs


Chiar în prima zi din noiembrie 2017, Constantin Zărnescu a contestat în instanță desemnarea CA-ului de la SC Urban Serv SA. Fostul consilier local din legislatura 1996 - 2000 participase la concursul organizat de municipalitate pentru stabilirea noii componențe a structurii de conducere de la amintita companie și cu toate că obținuse o notă care ar fi trebuit să îl propulseze în CA, majoritatea social-democrată din CL a ignorat rezultatele. Astfel, PSD-iștii le-au votat în CA pe Mioara Jurgiu, fiica consilierului județean Gheorghe Vâzdoagă și pe Manuela Aniței, sora fostei consiliere a ex-primarului Ovidiu Portariuc, chiar dacă acestea primiseră note mai mici decât Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi, fost director general la SC Urban Serv SA. Social-democrații și-au bătut joc de rezultatele concursului întrucât cele două femei au avut punctaje finale de 66,3 și 84,4, clasându-se pe ultimele două locuri.


Tribunalul îi obligă practic să țină cont de rezultatele examenului


Tribunalul Botoșani i-a admis în parte acțiunea lui Zărnescu, în sensul că a decis anularea în parte a Hotărârii Consiliului Local 55/2017. Mai exact, magistratul a desființat alineatele a) și c) de la articolul 1, ori chiar la primul dintre acestea aleșii de la municipiu hotărâseră să îi mandateze pe reprezentanții CL în AGA să voteze pentru noua componență a CA - Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Manuela Aniței și Mioara Jurgiu - iar la a doua se stabilea remunerația fixă.

 

PSD-iștii puși să voteze trimiterea Urban Serv la PNL


În aceste condiții, aleșii de la municipiu ar trebui să revină asupra HCL 55/2017 și să voteze membrii CA ținând cont de rezultatele concursului, ceea ce înseamnă că, potrivit notelor, acesta ar urma să fie format din Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi. Practic, PSD-iștii din CL ar trebui să își voteze scoaterea de sub controlul propriului partid a SC Urban Serv SA întrucât doar Ion Sorici ar fi social-democrat, însă și el este din Brașov. Culmea ironiei, social-democrații ajung să regrete că după vreo doi ani s-au gândit dintr-o dată să îi respingă adeziunea la PSD lui Cezar Nicuță întrucât el ar fi fost singurul membru de la Botoșani al partidului de guvernământ.

 

Consiliul Local, arena vendetelor politice și personale


HCL-ul în cauză este însă doar unul dintr-o serie incredibilă prin care majoritatea PSD de la municipiu sfidează cu bună știință prevederile legale în schimbul aranjării unor chestiune politice sau a punerii în practică a unor răzbunări. PSD-iștii, care se comportă acum cum se plângeau de PNL-iști în precedenta legislatură, au ajuns astfel, de exemplu, să refuze fără nici un argument închirierea unor spații în Centrul Vechi, în timp ce tot ei, dar și alți aleși, se plâng că această zonă a orașului este pustie. De altfel, au început să se întețească informațiile privind depunerea unor plângeri pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor PSD dat fiind disprețul manifestat față de investitori, ONG-uri, partide, cărora au ajuns să le blocheze inițiativele fără ca măcar să se obosească să invoce vreo prevedere legală. De asemenea, o întrebare logică este dacă nu cumva Curtea de Conturi va imputa cheltuiala cu organizarea unui concurs de către o firmă privată dacă onorabilii aleși de la municipiu nu au ținut cont de rezultatele acestuia?

 

Urban Serv se afundă, aleșii răscolesc gunoaiele politice, botoșănenii plătesc ca proștii taxă de salubrizare


Revenind la hotărârea Tribunalului Botoșani, pronunțată săptămână trecută, trebuie menționat că judecătorul a respins plata retroactivă a indemnizațiilor de membru al CA a lui Constantin Zărnescu și introducerea acestuia în consiliul de administrație. Indirect însă, prin desființarea celorlalte două alineate sus menționate, consilierii locali sunt însă practic nevoiți să îl coopteze în CA.


Hotărârea, care poate fi atacată cu recurs, a fost pronunțată la sfârșitul lui martie, adică în luna în care s-a împlinit exact un an de la desemnarea noului CA. În timp ce SC Urban Serv SA se afundă, ajungând să își întocmească un proiect de buget cu o pierdere de 500.000 de lei, aleșii de la municipiu sunt preocupați în continuare de acapararea politică a societății, în disprețul zecilor de mii de plătitori de taxă de salubritate care așteaptă să beneficieze de servicii de calitate pentru banii pe care îi dau și nu de circ politic.

 

BOTOȘĂNEANUL A SEMNALAT BĂTAIA DE JOC ÎNCĂ DIN ZIUA VOTĂRII NOULUI CA:

loading...
PSD-iștii și-au băgat oamenii în ”perla coroanei” într-un mișmaș politic prea bine știut

 

download from google playdownload from apple store
Director de ziar și jurnalist chemați în instanță în procesul Uvertura Mall!

Lovitură dată în procesul în care sunt judecate mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Botoșani, într-un dosar intrumentat de DNA Suceava și care vizează construcția singurului mall de la Botoșani.

Chiajna, mon amour... Scandal fără precedent, pumni și amenințări, jucătorii au înjurat spectatorii, oamenii i-au fluierat și huiduit: Rușine, blatiștilor, ați vândut meciul - VIDEO

Scene fără precedent de la promovarea roș-alb-albaștrilor în Liga 1 au putut fi văzute la finalul partidei FC Botoșani - Concordia Chiajna 0 - 1 disputată miercuri seară pe Stadionul Municipal.

UNICAT: Firma de curățenie a orașului are 3 șefi în aer, bătaie pe viață și pe moarte pentru funcții în timp ce rampele sunt sufocate de gunoaie

Disputa pe conducerea firmei de salubrizare a municipalității a ajuns de marți la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), care deja a redirecționat-o spre Tribunalul Botoșani, acolo se va tranșa noul litigiu.

5.000 de euro vărsați PNL-ului, la București, într-o singură zi, de euro Mihai; fratele Țurcanu se bate în donații cu Stolojan și nevasta lui Crin

În timp ce PNL Botoșani a rămas cu datorii consistente de pe urma mandatului de președinte al fratelui său, adunate inclusiv de la alegerile europarlamentare din 2014, Mihai Țurcanu contribuie cu sume importante de bani la bugetul de la București al partidului.

Plângere la DNA şi proces pentru noul CA de la Urban Serv + cerere de daune de peste 100.000 de lei

Revocarea consiliului de administraţie de la societatea de salubrizare şi numirea unuia interimar n-a avut nici pe departe darul de a readuce liniştea la unitatea municipalităţii. Dimpotrivă chiar, scandalul se amplifică.

O frumoasă fată din Spania, trasă parcă prin inel, a cântat la Botoșani pe un stadion gol – GALERIE FOTO & VIDEO

Unul dintre cele mai de tradiție evenimente de la Botoșani, organizat deja de 11 ani, în 2018 pare să nu fi atras masa obișnuită de oameni.

BĂTAIE DE JOC!!! Chiriași scoși cu forța din apartamentele HORROR pline de gunoie, mizerie, pereți scorojiți, fecale pe jos – GALERIE FOTO & VIDEO

Unii botoșăneni chiar nu par să aprecieze mâna de ajutor întinsă de stat, prin punerea la dispoziție de locuințe sociale. În mod normal locul în care trăiești oglindește modul în care ești definit ca persoană. În cazul acestor oameni, o descriere a condițiilor în care erau imobilele este greu de făcut.

RĂZBUNARE în stil mafiot în Centrul Istoric: Mercedes Benz distrus cu cărămizi în toiul nopții, curentul oprit pentru „acțiune” – GALERIE FOTO

Conviețuirea în Centrul Istoric al municipiului Botoșani pare să fie tot mai greu de suportat pentru unii botoșănenii ce au locuințe în proprietate acolo.

EVACUARE cu executorul judecătoresc și jandarmii în Centrul Istoric, femeie scoasă din locuința Primăriei – GALERIE FOTO

Primăvara aduce cu sine și o serie de măsuri extreme pentru chiriașii rău platnici din locuințele sociale ale Primăriei.

loading...
La 111 ani de la răscoala ţărănească, elevii din Flămânzi învaţă agricultura la mii de kilometri de casă, pe banii UE - VIDEO & FOTOGALERIE

Într-un judeţ eminamente agricol, zeci de elevi din Botoşani se familiarizează cu munca pământului la mii de kilometri depărtare de casă. Şi culmea, provin tocmai din localitatea de unde a plecat Răscoala Ţărănească de la 1907.

Biserica simbol a oraşului, WC-ul public al nemernicilor târgului: bălţi de urină la locul botezului lui Eminescu – FOTOGALERIE

An de an, cei mai mari scriitori ai României vin aici pe 15 ianuarie. Are loc o slujbă de pomenire a poetului nepereche fiindcă în acest lăcaş de cult a fost creştinat. Atunci îi trec pragul şi oficialităţile Botoşaniului, iar uneori, cum s-a întâmplat chiar în 2018, şi diplomaţi străini.

Afaceristul care închiriază terenuri pentru mașinile dintr-un cartier și dă 100.000 de euro la Primărie

O investiție importantă de la Botoșani a generat numeroase discuții în contradictoriu.

Crima de la Pacea: Unghiile Petronelei decisive în anchetă? Polițiștii și procurorii scotocesc orașul în căutare de alte probe

Probabil unul dintre cele mai complexe cazuri de la Botoșani și prin prisma valului uriaș de reacții din partea opiniei publice este omorul ce a fost comis în pădurirea de la Pacea și în care au fost implicați copii.

Măcel în tribune: ultraşi ridicaţi de jandarmi, ploaie de interdicţii pentru accesul pe stadion

Unul dintre cele mai violente episoade petrecute în această primăvară în Cupa României a avut loc la un meci al Botoşaniului. Surprinzător, evenimentele au fost trecute sub tăcere timp de mai bine de o lună.

loading...
Încă o ILEGALITATE în mijlocul orașului, moarte de om rezolvată cu un PET: O panaramă de tot râsul FOTOGALERIE

Autoritățile par să nu mai facă față la numărul mare de cazuri de ilegalitate care apar peste tot în oraș. Probabil că dacă s-ar efectua un control de amploare, polițiștii de la inspecția în construcții ar fi uimiți de rezultate. Și nu doar ei.

Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

O botoșăneancă din municipiu a făcut o adevărată criză de nervi, săptămâna trecută într-un cartier situat pe Aleea Viilor din Botoșani. Poliția Locală și mai mulți reprezentanți ai Primăriei Botoșani, coordonați de viceprimarul Marian Murariu i-au dezafectat un gard și o magazie construite ilegal.

Viață de coșmar pentru doi soți din Botoșani, amenințați cu moartea de propriul fiu: Ne va da foc să ardem ca șobolanii

Trai greu pentru o familie și toate acestea din cauza propriului fiu.

Prietena criminalului chemată la audieri de anchetatori, pozele care au isterizat cunoscuții Petronelei - FOTO

Viața Mihaelei s-a transformat într-un coșmar începând de miercuri, de când prietenul ei, Bogdan, a recunoscut că a omorât-o cu zeci de lovituri de cuțit pe Petronela Mihalachi, amica ambilor.

Mama criminalului contraacată cu o variantă ȘOC: Nu a fost singur și probele vorbesc!

Bogdan Ionel nu avea tată, nu îl recunoscuse niciodată. Mama lui este plecată în Italia la muncă și astfel Bogdan și sora lui trăiau drama copiilor cu părinți plecați în străinătate. Tocmai de la tensiuni familiale a plecat starea sa de anxietate și depresie care a culminat cu o crimă.

modlet.ro
Fata omorâtă la Pacea, elevă la Colegiul Economic! UCISĂ de un băiat de 16 ani, val de șoc în Botoșani – GALERIE FOTO

Tânăra care a fost găsită ieri după amiază în păduricea din zona Pacea avea 18 ani și era elevă a Colegiului Economic Octav Onicescu.

Ciuma roșie a văcuțelor docile:)
3 aprilie 2018, 19:54
trebuie ca in sedinta de CL cei doi consilieri locali PSD :Branzei si Chiru membri in AGA sa prezinte explicatii pt ce se intampla la Urban Serv, iar Tincu in calitate de lider de grup sa-si asume aceste esecuri
3 aprilie 2018, 16:03
Tincu Mihai, Cosmin Andrei si Simion Drelciuc cred ca sunt vinovati de tot ce se intampla la Urban si nu numai. Oare PSD-ul cunoaste activitatea administrativa a celor 3 personalitati ?nu cred si nu inteleg de ce PSD-ul accepta in continuare oameni care nu fac bine partidului. Mai nou inteleg ca-si scot psd-istii din CA , bravooooo, nici macar politic nu reprezinta ceva notabil cei trei, in aceste conditii ce sperante sa mai aiba salariatii de la Urban Serv ?
3 aprilie 2018, 12:55
niste nulitati absolute de la ambele partide( cam cat de cretini pot fi daca nu tin cont de rezultatele evaluarii unui concurs...), un primar blazat care probabil are exclusiv grija grelelor dosare proprii( atat cele ce sunt cat mai ales a celor ce vor veni) si din toate astea nu poate rezulta decat cel mai insalubru municipiu resedinta de judet din tara...
3 aprilie 2018, 09:01
Nu e nimic de mirare.Ciuma rosie promoveaza nulitatile, de la Flausatul penal in jos, la toti slujitorii lui.Hotii si analfabetii continuatori ai comunistilor au distrus tarisoara asta.Conteaza meritocratia pt aceasta adunatura?Sa fim seriosi...
3 aprilie 2018, 08:31
astratex.ro
astratex.ro
loading...
loading...
starshiners.ro%20
Sondaj
Credeți că se va moderniza drumul Botoșani - Târgu-Frumos până la alegerile din 2020?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sentimente mai bune…nu cred că am supărat pe nimeni, nu am jignit pe absolut nimeni. Eu întotdeauna am fost un om de comunicare, un om cu care se poate vorbi. Iar dacă există și un argument, sunt întotdeauna omul care percutez. ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6243 lei
USD
Dolarul SUA
3.9431 lei
CHF
Francul elveţian
3.9779 lei
GBP
Lira sterlină
5.2825 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5928 lei
XAU
Gramul de aur
164.3747 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2352 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4513 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9792 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6208 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25 o C
Dorohoi
25 o C
Bucecea
25 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
25 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.