Știrea zilei
Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note

Consiliul de administrație de la societatea de salubrizare a orașului a fost dizolvat de Tribunalul Botoșani după un proces care a durat doar cinci luni și care a demonstrat din nou că, uneori, majoritatea din Consiliul Local își bate joc de lege.  

Consilierii PSD au băgat în CA două femei care luaseră cele mai mici note la concurs


Chiar în prima zi din noiembrie 2017, Constantin Zărnescu a contestat în instanță desemnarea CA-ului de la SC Urban Serv SA. Fostul consilier local din legislatura 1996 - 2000 participase la concursul organizat de municipalitate pentru stabilirea noii componențe a structurii de conducere de la amintita companie și cu toate că obținuse o notă care ar fi trebuit să îl propulseze în CA, majoritatea social-democrată din CL a ignorat rezultatele. Astfel, PSD-iștii le-au votat în CA pe Mioara Jurgiu, fiica consilierului județean Gheorghe Vâzdoagă și pe Manuela Aniței, sora fostei consiliere a ex-primarului Ovidiu Portariuc, chiar dacă acestea primiseră note mai mici decât Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi, fost director general la SC Urban Serv SA. Social-democrații și-au bătut joc de rezultatele concursului întrucât cele două femei au avut punctaje finale de 66,3 și 84,4, clasându-se pe ultimele două locuri.


Tribunalul îi obligă practic să țină cont de rezultatele examenului


Tribunalul Botoșani i-a admis în parte acțiunea lui Zărnescu, în sensul că a decis anularea în parte a Hotărârii Consiliului Local 55/2017. Mai exact, magistratul a desființat alineatele a) și c) de la articolul 1, ori chiar la primul dintre acestea aleșii de la municipiu hotărâseră să îi mandateze pe reprezentanții CL în AGA să voteze pentru noua componență a CA - Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Manuela Aniței și Mioara Jurgiu - iar la a doua se stabilea remunerația fixă.

 

PSD-iștii puși să voteze trimiterea Urban Serv la PNL


În aceste condiții, aleșii de la municipiu ar trebui să revină asupra HCL 55/2017 și să voteze membrii CA ținând cont de rezultatele concursului, ceea ce înseamnă că, potrivit notelor, acesta ar urma să fie format din Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi. Practic, PSD-iștii din CL ar trebui să își voteze scoaterea de sub controlul propriului partid a SC Urban Serv SA întrucât doar Ion Sorici ar fi social-democrat, însă și el este din Brașov. Culmea ironiei, social-democrații ajung să regrete că după vreo doi ani s-au gândit dintr-o dată să îi respingă adeziunea la PSD lui Cezar Nicuță întrucât el ar fi fost singurul membru de la Botoșani al partidului de guvernământ.

 

Consiliul Local, arena vendetelor politice și personale


HCL-ul în cauză este însă doar unul dintr-o serie incredibilă prin care majoritatea PSD de la municipiu sfidează cu bună știință prevederile legale în schimbul aranjării unor chestiune politice sau a punerii în practică a unor răzbunări. PSD-iștii, care se comportă acum cum se plângeau de PNL-iști în precedenta legislatură, au ajuns astfel, de exemplu, să refuze fără nici un argument închirierea unor spații în Centrul Vechi, în timp ce tot ei, dar și alți aleși, se plâng că această zonă a orașului este pustie. De altfel, au început să se întețească informațiile privind depunerea unor plângeri pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor PSD dat fiind disprețul manifestat față de investitori, ONG-uri, partide, cărora au ajuns să le blocheze inițiativele fără ca măcar să se obosească să invoce vreo prevedere legală. De asemenea, o întrebare logică este dacă nu cumva Curtea de Conturi va imputa cheltuiala cu organizarea unui concurs de către o firmă privată dacă onorabilii aleși de la municipiu nu au ținut cont de rezultatele acestuia?

 

Urban Serv se afundă, aleșii răscolesc gunoaiele politice, botoșănenii plătesc ca proștii taxă de salubrizare


Revenind la hotărârea Tribunalului Botoșani, pronunțată săptămână trecută, trebuie menționat că judecătorul a respins plata retroactivă a indemnizațiilor de membru al CA a lui Constantin Zărnescu și introducerea acestuia în consiliul de administrație. Indirect însă, prin desființarea celorlalte două alineate sus menționate, consilierii locali sunt însă practic nevoiți să îl coopteze în CA.


Hotărârea, care poate fi atacată cu recurs, a fost pronunțată la sfârșitul lui martie, adică în luna în care s-a împlinit exact un an de la desemnarea noului CA. În timp ce SC Urban Serv SA se afundă, ajungând să își întocmească un proiect de buget cu o pierdere de 500.000 de lei, aleșii de la municipiu sunt preocupați în continuare de acapararea politică a societății, în disprețul zecilor de mii de plătitori de taxă de salubritate care așteaptă să beneficieze de servicii de calitate pentru banii pe care îi dau și nu de circ politic.

 

BOTOȘĂNEANUL A SEMNALAT BĂTAIA DE JOC ÎNCĂ DIN ZIUA VOTĂRII NOULUI CA:

loading...
PSD-iștii și-au băgat oamenii în ”perla coroanei” într-un mișmaș politic prea bine știut

 

download from google playdownload from apple store
CRIMA din Centrul Vechi a avut loc sub privirile unui echipaj MAI – Polițistul și jandarmul chemați la Tribunal
Doi martori cheie au fost audiați marți, 8 ianuarie 2019, în procesul în care se judecă omorul cu mașina care a avut loc în vara anului 2017 în Centrul Istoric al municipiului Botoșani.
MISTER absolut: NIMENI nu știe câți botoșăneni lucrează pe salariul minim pe economie
Noul an a început cu majorări salariale care-i afectează mai ales pe angajatorii din mediul privat. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut. De asemenea, persoanele cu studii superioare şi care au cel puţin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare vor avea salariu minim brut 2.350 lei pe lună.
Botoșăneni MORȚI în accidente rutiere, polițiștii încep verificarea instructorilor auto care trimit șoferii pe drumurile publice
Un tânăr de 20 de ani din Corni a sfârșit carbonizat în propria mașină, anul trecut. O altă botoșăneancă și-a pierdut viața la Zăicești după ce mașina în care se afla a derapat pe carosabilul plin cu zăpadă și s-a izbit într-un microbuz. Alți doi botoșăneni, tată și fiu, au fost uciși de un șofer originar din Șerbăuți-Suceava, care se întorcea de la muncă din Spania. Iar exemplele pot continua…
E deja coadă la Cornișa! Oamenii s-au îngrămădit la patinoar, peste o sută de mașini în parcul de agrement - VIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea parțială a Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa în perioada sărbătorilor de iarnă a dat rezultate imediate. Oamenii s-au grăbit să pășească pragul complexului rebrănduit drept ”Cornișa aquapark & sports”.  
Modă în 2019 - Ce purtăm anul acesta? Un celebru institut de modă a stabilit CULOAREA anului - GALERIE FOTO
A început un nou an, care pare că a venit cu noi tendințe în materie de modă și stil. În comparație cu anul precedent, 2019 se anunță unul caracterizat de culorile vii și în niciun caz de cele închise.
Revelion de poveste cu mii și mii de botoșăneni adunați în centrul orașului, a curs șampanie la lumina artificiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Inima municipiului Botoșani a bătut puternic la întâlnirea cu tânărul an 2019. A fost o mare de botoșăneni într-unul din, probabil, cele mai reușite Revelioane din ultimii ani de la Botoșani. Programul s-a ridicat la înălțimea miilor de așteptări din partea publicului, fiind unul „cu de toate”, de la urături și folclor, la rock-n-roll, raggae, rap sau pop.
Masa de Revelion – BUCATELE recomandate pentru noaptea dintre ani
Cele mai multe dintre gospodine preferă să gătească mâncăruri total diferite față de cele pe care le-au preparat deja de Crăciun.
Fetele frumoase de la Botoșani strălucesc de sărbători – CE se poartă de Revelion în materie de make-up
Mai sunt doar câteva zile până la Anul Nou, iar fetele frumoase din Botoșani și nu numai, se pregătesc din plin. Nu vorbim aici de partea culinară, ci de cea de frumusețe. Femeile au vrut să arate superb de Crăciunși vor să arate la fel și de Revelion.
O nouă metodă de fraierit clienții! „Maimuța”, găsită printre taximetriști de organele statului: Oamenii au stații…
Acum, dacă și la Botoșani există taximetriști cu „maimuțe”, rămâne încă un mister.
BOALA SECOLULUI: Copiii din Botoșani îmbolnăviți de dorul părinților, sărbători în singurătate - Iubirea nu se cumpără
La 100 de ani de la Marea Unire, un adevăr dur răzbate din datele oficiale: tot mai mulți români pleacă în străinătate. România ocupă durerosul lor 2 în lume în ceea ce privește migrația, după Siria. Iar la noi, nu este zonă de conflict. 
Masa de Crăciun și tendințele anului 2018 – „Regele” detronat rămâne porcul, sfaturi de la chefi despre vin sau desert - GALERIE FOTO
Mult așteptatele sărbători de Crăciun au învăluit Botoșaniul, iar forfota prin magazine s-a  domolit. Cei mai mulți dintre botoșăneni s-au tot gândit și cântărit intens, opțiunile avute la îndemână,  mai ales la partea culinară. „Ce gătim de sărbători?”, a fost întrebarea de pe buzele tuturor gospodinelor.
Moș Crăciun, darnic la Botoșani: Au explodat VÂNZĂRILE în luna decembrie, jucăriile se cumpără…și-n rate
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a oferi cadouri oamenilor pe care îi iubim. Atunci când vorbim despre copii, lucrurile sunt puțin mai delicate. Părinții trebuie să aibă mare grijă ce jucării aleg pentru cei mici.
SURPRINZĂTOR: UNDE petrec parlamentarii de Botoșani sărbătorile de iarnă, unul vrea discreție, ca să nu-i spargă hoții casa
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru distracție, dar nu chiar pentru toată lumea. Parlamentarii din Botoșani se numără printre persoanele care preferă să facă altceva.
Sărbători de poveste pentru vedetele botoșănene: soția ex-premierului retrăiește copilăria, 2019 vine cu nunți printre „Fetele de la Botoșani” și „Kim Kardashian”
Naşterea Domnului este un prilej de bucurie, o sărbătoare care strânge toată familia în jurul mesei, cu multă voie bună, daruri, colinde și preparate culinare tradiționale. Artiştii din Botoşani nu fac excepție.
Aglomerație, cozi infernale, liste și nervi în supermarketurile din Botoșani: CÂT costă masa de Crăciun?- GALERIE FOTO
Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă se simte și la Botoșani. Parcările hipermarketurilor şi supermarketurilor sunt pline, iar coșurile de cumpărături din ce în ce mai neîncăpătoare.
Un Moș Crăciun cinic vine cu taxe și impozite mai mari pentru botoșăneni, de la apartamente la locuri de parcare și mașini
Asemenea anului trecut, conducerea Primăriei Botoșani intenționează să majoreze din nou valoarea taxelor și impozitelor locale pe care le vor achita botoșănenii în 2019. Propunerea va intra spre dezbatere în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, 20 decembrie 2018.
Numire bombă în fruntea unei importante instituţii, sora fostului preşedinte al PSD Botoşani este mare director
Moş Crăciun a venit cu un cadou pe cât de frumos pentru una dintre şefele unei instituţii, pe atât de trist pentru alt conducător. Se întâmplă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), acolo unde finalul de an a adus o schimbarea neaşteptată.
Guvernul lovește puternic: Taximetriștii obligați prin lege să cheltuiască mii de lei într-o „afacere” de vreo 20 de milioane de euro - VIDEO
Actuala guvernare prin fondul de rezervă pentru asigurarea acestor plăți.
Un afacerist botoşănean şi soţia sa, în Top 100 personalităţi din business care au marcat economia românească
Cu ocazia Anului Centenar, celebra revistă Forbes a realizat o listă a celor 100 cele mai importante personalități de business care au marcat economia românească. Intitulat Forbes România 100 Business Hall of Fame, proiectul nu a avut la bază doar cifre, după cum au explicat chiar redactorii prestigioasei reviste financiare.
kalapod.net%20
Crimă ca-n filme: Iubitul i-a luat viaţa tatălui iubitei cu un cuţit - Mă tot punea la treabă
Un omor care a zguduit o comunitate botoșăneană în ultima lună a verii a ajuns la stadiul procesual, însă cu multe semne de întrebare.
Ciuma roșie a văcuțelor docile:)
3 aprilie 2018, 19:54
trebuie ca in sedinta de CL cei doi consilieri locali PSD :Branzei si Chiru membri in AGA sa prezinte explicatii pt ce se intampla la Urban Serv, iar Tincu in calitate de lider de grup sa-si asume aceste esecuri
3 aprilie 2018, 16:03
Tincu Mihai, Cosmin Andrei si Simion Drelciuc cred ca sunt vinovati de tot ce se intampla la Urban si nu numai. Oare PSD-ul cunoaste activitatea administrativa a celor 3 personalitati ?nu cred si nu inteleg de ce PSD-ul accepta in continuare oameni care nu fac bine partidului. Mai nou inteleg ca-si scot psd-istii din CA , bravooooo, nici macar politic nu reprezinta ceva notabil cei trei, in aceste conditii ce sperante sa mai aiba salariatii de la Urban Serv ?
3 aprilie 2018, 12:55
niste nulitati absolute de la ambele partide( cam cat de cretini pot fi daca nu tin cont de rezultatele evaluarii unui concurs...), un primar blazat care probabil are exclusiv grija grelelor dosare proprii( atat cele ce sunt cat mai ales a celor ce vor veni) si din toate astea nu poate rezulta decat cel mai insalubru municipiu resedinta de judet din tara...
3 aprilie 2018, 09:01
Nu e nimic de mirare.Ciuma rosie promoveaza nulitatile, de la Flausatul penal in jos, la toti slujitorii lui.Hotii si analfabetii continuatori ai comunistilor au distrus tarisoara asta.Conteaza meritocratia pt aceasta adunatura?Sa fim seriosi...
3 aprilie 2018, 08:31
libris.ro%20
Sondaj
Credeți că, în comparație cu anul precedent, 2019 va fi:
Un an mai bun ca 2018
La fel ca 2018
Un an mai rău ca 2018
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu am găsit costumul despre care vă vorbesc pentru că întâmplarea face că am într-adevăr un costum cu care mă vor îngropa probabil. Domiciliul îl am în București, dar stau în Brașov. E preferința soției. Și aveam ...
StarShinerS.ro
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6830 lei
USD
Dolarul SUA
4.1063 lei
CHF
Francul elveţian
4.1555 lei
GBP
Lira sterlină
5.2808 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7751 lei
XAU
Gramul de aur
170.2727 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2390 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4526 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9474 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0946 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1832 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6273 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0 o C
Dorohoi
0 o C
Bucecea
0 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.