Știrea zilei
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO

Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.

Drifturi pentru spectacol 

 

Campionatul Național de Drift a fost organizat de RoDrift şi RoDrift Academy, concurenții fiind girați de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

 

Deși este un sport de nișă și aproape necunoscut publicului larg, există pasionați de derapaje controlate și la Botoșani.

 

Marian Croitoru (32 de ani) a concurat la categoria pro, iar Tudor Abuziloae (19 ani) la cea semi-pro.

 

*Foto - Marian Croitoru, Facebook

 

Ambii au cheltuit zeci de mii de euro pentru a-și adapta mașinile pentru astfel de competiții. Iar eforturile au fost 100% proprii sau cu susținere din partea familiei, pentru că această ramură sportivă încă nu are sponsori care să se implice financiar pentru dotarea autoturismelor practicanților de drifturi.

 

Marian Croitoru a participat la concurs cu un BMW E36 – M3, o mașină extrem de puternică pe care și-a refăcut-o pentru a concura împotriva a zeci de piloți profesioniști care s-au duelat în etapa finală pe circuitul MotorPark.

 

Sâmbătă, 9 octombrie, când au avut loc calificările pentru stabilirea grilelor de battle, Marian Croitoru s-a poziționat pe locul 3.

 

În ziua decisivă nu a urcat pe podium, însă a obținut un onorabil loc 4.

 

 

 

”Totul este făcut de mine, pe o cheltuială de 25.000 de euro”

 

Povestește că și-a descoperit pasiunea pentru mașinile cu motoare puternice în urmă cu 11 ani și a rămas îndrăgostit iremediabil de acest frumos sport.

 

Însă „iubirea vieții sale” rămâne mașina cu cel mai puternic motor. Aceasta îi poate oferi adrenalina care-i dă avânt la concursuri. Nu-și mai amintește câte au fost, probabil de ordinul sutelor.

 

Se însuflețește când vorbește despre mașina sa.

 

„M3 nu este o serie normală, este un motor de 650 de cai, este model turbo, mașina este modificată. Motorul original era de 350 de cai putere și e dus la 650 de cai turbo. Totul este făcut de mine, pe o cheltuială de 25.000 de euro aproximativ. La cheltuieli se adaugă investițiile de la fiecare etapă. Dar se merită pentru că acesta este sportul, asta este pasiunea pe care o avem. Nu câștig din sportul acesta nimic, niciun leuț. Sunt sacrificii peste sacrificii ca să putem și noi reprezenta Botoșaniul”,

Marian Croitoru, practicant de drifturi

 

 

Locul 1 la campionat a fost răsplătit simbolic cu un premiu în valoare de 500 de euro. Bani care acoperă cheltuielile poate doar cu un singur cauciuc pentru o mașină de curse.

 

„Driftul este derapaj controlat. Driftul se face pe viraj, doar cu tracțiune spate. Trebuie să ai o serie de curbe legate. În ultimii ani a ajuns un sport de performanță. Înainte era pe parcări, mai mult de show, nu aveam circuite, nu ne dădeam pe stradă. S-a făcut pe Transalpina, se închide strada, s-a făcut pe Transrarău, s-a închis și acolo. Sau pe circuite, nu se mai face pe parcări. Înainte era pe parcare, două cerculețe, dădeai viteza întâi, a doua cu viteză de 30 – 40 – 50 km la oră. Acum,  mergi cu viteză în linie dreaptă, ai 140 – 150 de km la oră, tragi frâna de mână, intri în derapaj și continui, nu ai voie să îndrepți mașina până termini circuitul. Dacă ai îndreptat mașina ai zero puncte, dacă ai ieșit cu roțile afară de pe zona pe care le trasează ei, din nou ești depunctat”,

Marian Croitoru.

 

 

În competiții la doar 19 ani

 

La categoria semi-pro Botoșaniul a fost reprezentat de Tudor Abuziloae, un tânăr de 19 ani care abia și-a luat permisul. Cu toate acestea, la 12 ani și-a descoperit pasiunea pentru mașini, iar la 16 ani participa deja la un campionat național de drifturi, pe un traseu adaptat și cu o mașină permisă vârstei sale.

 

 

Se află la stadiul în care capătă experiență și-și testează mașina pe care a adaptat-o cu ajutorul părinților și cu propriile mâini. Deține un BMW 36 la care a lucrat chiar el.

 

„Mașina este făcută de mine aproape în totalitate. Am cumpărat-o, ea a fost normală și tot am modificat-o. Are schimbat motorul, de pe alt model, unul mult mai mare față de cel original. I-am montat suspensii la roțile din față, pentru virare. Are multe modificări, iar adaptarea până acum a ajuns undeva la 12.000 de euro”,

Tudor Abuziloae

 

 

 

Visează să-și deschidă propriul atelier auto și cel mai probabil va merge la Facultatea de Mecanică pentru a-și dedica viața profesională mașinilor.

 

Și se pregătește pentru concursurile următoare, anul viitor urmând să concureze mai mulți botoșăneni.

 

loading...
Drifturi la Suceava cu motoare tunate, fete frumoase și... mulți cai putere – FOTO & VIDEO cu nebunia pe patru roți
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Loading...
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Mă pregătesc cu emoție pentru ziua de întâi decembrie, singura zi din an în care mai creez poezie. Dacă înainte scriam constant, acum ce mi-a rămas e această zi în care îmi amintesc și reînvii conglomeratul unic de tră ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.0 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.6 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.