Știrea zilei
FĂRĂ PRECEDENT! Oamenii străzii s-au unit într-un proces colectiv și dau în judecată Direcția de Asistență Socială a Primăriei după ce au fost ținuți flămânzi 129 de zile

Situație probabil unicat în România: oamenii străzii de la Botoșani au decis să se unească pentru a deschide un proces împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) din subordinea Primăriei municipiului, pentru neasigurarea condițiilor minimale din starea de urgență.

Proces colectiv din... stradă 

 

Oamenii fără adăpost au fost strânși de pe străzi de echipajele Poliției Locale când România a intrat în starea de urgență și circulația a fost restricționată pentru toată lumea. Unii au fost cazați la Centrul de Noapte de pe Aleea Nucului, alții la adăpostul temporar din fosta Școală 3 din strada Tudor Vladimirescu.

 

Au stat închiși în total 129 de zile, cu o singură masă pe zi și fără a le fi asigurate condiții minimale de carantinare. Primeau o singură dată mâncare, la ora 12:00, în fiecare zi.

 

Ioan Asaftei este unul dintre cei care vor fi parte din procesul colectiv. Are 27 de ani și a fost abandonat de părinți în Maternitate. A crescut în centrele Direcției Copilului pe care le-a părăsit la 18 ani, conform legii. De atunci stă pe străzi.

 

Carantină cu o singură masă pe zi 

 

A îndurat foamea alături de alte persoane fără adăpost în carantina care a blocat în case oamenii din România, dar și de pe tot globul. El și alți cinci care au fost în aceste centre administrate de DAS vor să meargă în instanță. Numărul lor ar putea crește, odată ce și alții vor prinde curaj să își ceară drepturile.

 

Pe lângă faptul că au fost înfometați, de neînțeles a fost o directivă a conducerii DAS Botoșani prin care voluntarii din ONG-urile botoșănene nu au fost lăsați să le ducă un surplus de hrană oamenilor cazați în aceste centre.

 

„Intenționez să-i dau în judecată pentru condițiile care au fost și pentru mâncarea pe care ne-au dat-o. Ni s-a dat o masă pe zi, o mâncare pe zi nu dai la nici un câine, dacă o iei așa. Nu poți să trăiești cu o mâncare pe zi. Și dacă sunam pe Cristi să-mi aducă de mâncare, nu-l lăsa la poartă, trebuia să-mi aducă pe ascuns. Nu poți să mă ții în carantină două luni de zile cu o masă pe zi. Și vedem ce hotărăște instanța mai mult”,

Ioan Asaftei, persoană fără adăpost

 

”Doamnă, chiar așa prost mă credeți? Chiar dacă sunt eu boschetar...”

 

Au trăit ceva mai „bine” asistații sociali, care mai primeau pe lângă porțiile zilnice de mâncare câte o napolitană sau un pachet de biscuiți. Pe lângă felul 1 și 2 de mâncare, aveau parte și de o pâine întreagă, în timp ce celorlalți li se dădea doar jumătate.

 

Iar pe perioada weekendului, hrana caldă lipsea cu desăvârșire, oamenii primind doar conserve.

 

Apa era consumată de la chiuvete.

 

 

„Ăștia care i-a adus de la Școala 3, doar jumătate de pâine, felul 1 și 2. Cam atât primeam. Borș, dar era apă în două și felul doi ori erau paste, ori varză din aia, că avea un gust nașpa rău. Am dat la un câine varză și n-a mâncat-o nici câinele. Și fasole. Cam așa era mâncarea săptămânal. Și orez. Odată, am dat să duc gunoiul de la bucătărie și am găsit un ambalaj de la faină, era expirată. Și chiar în ziua aia a făcut gogoși, când a aruncat ambalajele. Parcă Dumnezeu m-a pus să mă uit al etichetă. Și spun: făina asta este expirată, voi ați făcut gogoși și ne dați nouă să mâncăm? – Nu e expirată, e data fabricării – «Doamnă, chiar așa prost mă credeți? Chiar dacă sunt eu boschetar»...”,

Ioan Asaftei, persoană fără adăpost

 

*paste oferite la centre

 

Unii dintre ei au ajuns la spital, având tot felul de afecțiuni, de la cancer sau ciroză la pancreatită cronică și epilepsie. Într-una dintre fișele medicale ale unui om al străzii, medicii au constatat și „dificultăți și proasta administrare a alimentației”.

 

 

Și oamenii străzii sunt tot oameni...

 

La adăpostul temporar din Tudor Vladimirescu persoanele cazate nu au avut apă caldă sau schimburi, fiind nevoiți să stea cu hainele cu care au fost strânși de pe stradă.

 

„I-au prins în carantină pe unii, cu hainele pe ei. Ei nu au avut unde să se schimbe, se spălau la chiuvetele alea cu apă rece. Mai încălzeau apă la fierbător, să se spele. Ori legislația prevedea altceva pentru oricare persoană. Eu nu am găsit nicăieri în legislație, să fie specificat, că oamenii străzii nu au dreptul la alte condiții. Când toate spațiile de autorizare, au fost autorizate de DSP”,

Cezar Tudose, președintele Asociației HAPPY

 

La Centrul de Noapte din Aleea Nucului condițiile de cazare au fost decente. Însă a apărut un alt „tratament” aplicat de reprezentanții unității, care în perioada de carantină au ținut bucătăria cu program cu acces de câte două ore dimineața, la amiază sau seara.

 

Au primit și un așa zis surplus de hrană care a constat în bulion, zahăr sau făină.

 

„Du-te la pensiune”

 

 

„În carantină ții tu bucătăria închisă, la atâția oameni câți eram acolo, 30 – 40? Ce poate să-și gătească el în starea de urgență din ulei, zahăr și bulion? Uleiul, făina, mălaiul, ce faci cu ele? Dă-mi ceva să mănânc, să bag în burtă. Să dai la un beneficiar ulei și bulion să facă mâncare, ce poți să faci? Doar să torni uleiul și sticla de bulion într-o tigaie și să le fierbi acolo, că nu ai ce să faci”,

Ioan Asaftei, persoană fără adăpost (foto jos)

 

 

Dacă mai aveau nevoie de câte unele de la magazin se rugau de paznic să meargă să le cumpere: „Dacă avea ură pe tine paznicul, nu mergea, stăteai și înnebuneai”.

 

Au încercat să-i umanizeze pe cei din centru, oferindu-le să guste din hrana pe care le-au preparat-o. Și au fost ironizați, drept răspuns:

 

„- Dacă nu-ți convine, fă scris.

- Bine, dar gustați oleacă mâncarea asta, vă rog frumos?

– Du-te la pensiune, dacă nu-ți convine”.

 

„Ne sunau mereu, că nu au ce mânca”

 

Înfometați și disperați au căutat ajutor prin telefon de la voluntarii Asociației HAPPY care de ani de zile ajută persoanele fără adăpost din municipiu.

 

„Ne sunau permanent: nu au ce mânca, nu au ce mânca. Încercam să le ducem câte ceva, la Școala nr. 3 era Poliția Locală. Ne-au zis că astea sunt directivele date de director, nu pot să primească nimic. Le duceam pe ascuns, dădeam pe geam ce aveam de dat. Pe când pe Aleea Nucului, o singură dată am reușit să le dăm ceva, pe urmă nu ne-au mai lăsat. Ultima solicitare la DAS a fost în noiembrie – decembrie când au stat două săptămâni, erau 10 – 12 persoane și o săptămână au stat cu o masă pe zi, la ora 12:00. Și noi voiam să le ducem încă o masă, iar în răspunsul DAS ni s-a spus că nu este voie. Mâncare autorizată, cumpărată din restaurant”,

Cezar Tudose, președintele Asociației HAPPY

 

ONG-ul a trimis adrese către DAS prin care a solicitat accesul la oamenii cazați în cele două centre.

 

Au primit răspuns, tot prin adrese, însă în realitate nu s-a schimbat ceva.

 

Hrăniți cu adrese

 

Printre altele, li se comunica că persoanelor din centre li se asigură măști de protecție, dezinfectant, săpun și hârtie igienică. Pe lângă masa zilnică. Lucruri care, spun „beneficiarii”, ar fi existat parțial sau „doar pe hârtie”.

 

„Hrana caldă sau pachetele cu hrană rece (pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale) se asigură prin Cantina de Ajutor social, în cuantum de 15 lei / zi, același care se aplică tuturor beneficiarilor cantinei. Distribuirea hranei calde se face cu o singură autoutilitară autorizată pentru acest lucru, în următoarea ordine de priorități (...) Este practic imposibil de stabilit o oră exactă la care să ajungem cu masa la adăpost din cauze obiective ce țin în principal de traficul urban”,

Se arată într-una dintre adresele transmise de DAS 

 

*foto facsimil

 

„Oficial, nu comentez”

 

Prin adresă s-a recunoscut existența unei singure mese, care s-a încadrat în limita a 15 lei pe zi și o întârziere motivată de traficul urban. Ori în starea de urgență traficul rutier a fost aproape inexistent, orașul fiind pustiu.

 

Abia spre final, după ce reprezentanții DAS ar fi „studiat” legislația, a fost permis accesul voluntarilor cu donații pentru oamenii străzii.

 

Directorul DAS Botoșani, Dorin Burlacu, cel acuzat că ar fi dat ordinele de mai sus, a refuzat să comenteze situația: „Oficial, nu comentez. Să deschidă proces”, au fost singurele sale cuvinte.

 

„Poate găsim și noi un...om”

 

Cele petrecute în lunile de restricții, timp de 129 de zile, nu pot fi șterse cu buretele. Voluntarii de la HAPPY și oamenii străzii se află în căutarea unui avocat care acceptă să îi reprezinte: „Poate găsim și noi un avocat bun, cu inima bună, să ne ajute un om”.

 

Pentru că, dincolo de instituțiile statului, acești oameni chiar sunt ai nimănui, la acest moment neexistând o structură la care să apeleze pentru ajutor. Botoșănenii au donat pentru hrana oamenilor străzii, cumulat, în jur de 30.000 de lei.

 

Singurii care o fac sunt locuitorii acestui oraș prin voluntarii de la HAPPY care preiau donațiile lor și încearcă să le reducă oamenilor străzii dezumanizarea la care au fost supuși de pandemie și de unii dintre semenii cu funcții.

 

Perioadele în care s-a stat în carantină:

 

La Centrul de Noapte din Aleea Nucului:

 

  • 26 martie – 13 aprilie
  • 13 aprilie – 11 mai
  • 16 august – 30 august
  • 13 noiembrie – 27 noiembrie

 

La Adăpostul temporar de la Școala 3:

 

6 aprilie – 11 mai

13 noiembrie – 27 noiembrie

 

loading...
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
6.555 de lei! Scandal cu amenințări penale pentru lefurile de la municipiu mai mari decât ale primarului și viceprimarilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
Loading...
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Scandal național cu evaluarea directorilor de la „Pensii”, la Botoșani ”Casa” trebuie să își mai pună zăbrele că accesul oricum este ca la închisoare – FOTOGALERIE
Directorii instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii condus de botoșăneanca Raluca Turcan se pregătesc de evaluarea activității anuale, un bun prilej de debarasare de cei care nu corespund. Din punct de vedere politic, evident, nu neapărat al modului în care au știut sau au dorit să gestioneze relația cu cetățenii, în vremuri de criză sanitară.
Loading...
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT
Seria conflictelor din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) continuă cu o nouă plângere penală, în cazul de față fiind vizată activitatea de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoșani.
PUB de peste 200.000 de euro aproape de deschidere în Parcul Cornișa, se fac angajări de personal, meniul gândit în stil american – FOTOGALERIE
Primul restaurant din Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se deschide în aproximativ o lună, după ce, timp de aproape doi ani, de când s-a inaugurat, complexul a suferit la acest capitol.
Un fost senator și un fost triplu deputat de Botoșani atacă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: Să fie pentru toată lumea la fel
Promulgarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a legii privind eliminarea ”pensiilor speciale” de care beneficiau foștii parlamentari a provocat o acțiune concertată a celor vizați, care vor să atace actul normativ la toate forurile de decizie.
Prefectul a cerut desecretizarea ședințelor! La Primărie adresa a ajuns, la CJ-ul care e la 10 metri... încă e pe drum
Numeroasele voci prin care s-a cerut ca ședințele (mai ales cele de la Consiliul Județean) să fie publice, așa cum prevede legislația în vigoare, par să fi fost auzite într-un final și de prefectul Dan Nechifor.
Instituția de la Botoșani „blestemată” cu directori care stau în concedii cu lunile! Unul l-a pârât pe celălalt până a ajuns să-i preia „modelul”
Vineri, 5 martie 2021. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a efectuat o vizită de lucru la Botoșani care s-a finalizat cu o conferință de presă în care a fost înconjurată de șefii centrali și directorii locali ai structurilor pe care le are în subordine, în minister. Toți, cu excepția celor de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Debut în politică cu lacrimi în ochi: POVESTEA controversatei fotografii a subprefectului PLUS și declicul intrării în viața publică
Despre Magda Oleniuc nu s-a vorbit foarte mult în spațiul public botoșănean, nu sunt articole cu sutele la o simplă căutare pe bătrânul Google. Numele ei a apărut relativ recent, odată cu înființarea la Botoșani a PLUS-ului lui Dacian Cioloș, însă chiar și după intrarea în politică, aparițiile sale nu au fost mai numeroase, ci puține.
"Oamenii străzii=boschetarii să facă bine și să muncească!De ce acei care muncesc pe salariul minim pe economie și care mai au și copii în întreținere, trebuie să-i hrănească pe cei pe care îi vezi pe străzi, beți și cu sticla de băutură în mână?Situația în care sunt li se datorează!Nu e nimeni vinovat că au fost goniți din case!Soluția pentru ei este MUNCA!" Aşa gogule fii dur, nu te lăsa călcat pe bătătură. Situaţia în care sunt boschetarii li se datorează, la fel şi ţie ţi se datorează faptul că munceşti pe minim pe economie aşa că nu mai te smiorcăi ca o vădană, nu te obligă nimeni să te vinzi pe o sumă derizorie ca leafă. Nu boschetarii te-au adus să mori de foame împreună cu familia ta, nu mai dați în cei mai nevoiași ca voi că se enervează arahat şi vă bagă iar în carantină şi iar nu e bine! Poţi ajunge coleg cu boschetarii. Da eu cred că tu eşti un postac de afaceri!
7 februarie 2021, 13:08
Primaria sau asistenta sociala sa faca ceva sa fie stransi intr-un centru unde sa locuiasca, sa mearga la munca ,sa faca ceva pentru cazarea si masa de zi cu zi.Asa nu se mai poate in tara asta este un haos total. Unii din ei trebuie reeducati daca se mai poate... trebuie supravegheati doar exista autoritati abilitate trebuie sa se faca ceva cu ei, sa munceasca, sa produca nu doar sa consume.Multi din ei consuma alcool sanitar in fiecare zi. Degeaba sunt culesi de pe strazi noaptea si sunt dusi in centru sau la Psihiatrie si dimineata revin in strada, asa nu se va rezolva nimic.Vedeti ca cer drepturi dar ei nu produc nimic,unii din ei sunt buni de munca. .Dar, repet,pentru ei trebuie un centru de reeducare cu reguli mai stricte.
26 ianuarie 2021, 12:23
Și cine sa se ocupe de condițiile de viața ale boschetari lor sau oamenilor muncii ? Doina Federovici și camarila de cumatrii cu care conduce judetul ? Federovici nu știe decât sa-și facă poze și doar atât. Recomand tuturor boschetarilor sa meargă la CJ pentru poze .
26 ianuarie 2021, 11:29
Oamenii străzii=boschetarii să facă bine și să muncească!De ce acei care muncesc pe salariul minim pe economie și care mai au și copii în întreținere, trebuie să-i hrănească pe cei pe care îi vezi pe străzi, beți și cu sticla de băutură în mână?Situația în care sunt li se datorează!Nu e nimeni vinovat că au fost goniți din case!Soluția pentru ei este MUNCA!
26 ianuarie 2021, 10:26
de ce nu publicati toate comentariile ?noi nu suntem tot oameni?
26 ianuarie 2021, 08:39
Toate persoanele care nu mai vor sa muncească pot deveni “boschetari” cu multe drepturi. Mai multe chiar și fata de cei care muncesc corect sa câștige o pâine.Patronii se plâng ca nu găsesc forța de munca, de ce ? Pt ca este mult mai ușor sa stai degeaba și sa ceri drepturi, cât mai multe. Cine suporta toate aceste cheltuieli ??? Binenenteles ca “fraierii” care muncesc.
26 ianuarie 2021, 08:26
De acord ca sa sunt si ei oameni! Dar v-ati gandit si la cei care muncesc si castiga ca mine salariu minim pe economie si nu am 15 lei pe zi sa-mi hranesc familia ! Cine a facut aceste legi , eu muncesc 8 ore pe zi si doua le pierd pe drum ca nu am bani de transport! cu noi astia cum ramane ?
26 ianuarie 2021, 08:25
....acolo trebuie schimbată...conducerea...Dl.BURLACU...s-a plictisit de când e director....are o vârstă...matusalemică....în această funcție.DOMNULE PRIMAR.....SE AUDE....????
26 ianuarie 2021, 07:45
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.5 o C
Dorohoi
5.4 o C
Bucecea
5.2 o C
Darabani
4.5 o C
Saveni
5.8 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.