Știrea zilei
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO

Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.

Un foc puternic le-a învăluit casa

 

Este vorba despre familia Manoliu, formată din cinci membri, trei fetițe de 4,10 și 14 ani și doi soți, de 37 și respectiv 38 de ani. I-am vizitat, iar imaginea de la ei de acasă este sumbră. Căminul lor a luat foc cu doar o săptămână înainte de Paște, iar din casa lor nu au rămas decât pereții și ușile camerelor.

 

Duminică, 21 aprilie 2019, un foc puternic a învăluit întreaga lor locuință. Încet, încet, acoperișul s-a făcut scrum, iar lucrurile din camere s-au aprins pe rând. Nu au putut să salveze mare lucru, decât niște hăinuțe pentru cele trei fetițe și acelea îmbâcsite de fum. 

 

Pereții colorați au devenit acum negri, iar din casa lor nu a rămas decât un schelet. Asta am văzut acum câteva zile când i-am întâlnit. I-am găsit pe toți „acasă”, locul în care momentan nu locuiesc.

 

Doamna Lucia, ne-a arătat pe rând, ce a rămas din casa lor, iar apoi ne-a povestit cu lacrimi în ochi că totul pentru ei s-a năruit atât de repede.

”S-a făcut un scurtcircuit și a ars. A început de la acoperiș. Nu se mai poate locui, stăm cu tatăl.Nu prea am salvat din lucruri, ce a rămas, sunt afumate. Am pierdut tot, mobilă, paturi, tot, televizoare, laptop,”

Lucia Manoliu, mama 

 

Bunicul, singurul sprijin 

 

Au avut norocul că locuința bunicului matern, în vârstă de 69 de ani să nu fie afectată de flăcări, chiar dacă este în aceeași curte. Acum locuiesc acolo, cu ce le-a mai rămas. 

 

Sărbătorile Pascale, însă nu vor fi deloc asemănătoare cu ceilalți ani. Chiar dacă au un acoperiș deasupra capului, nu se pot gândi la un buget pentru sărbători sau la o masă încărcată. Gândul le stă doar la casă, locul care acum este de nerecunoscut.

”Am fost cumpărat ce trebuia pentru Paște. Am mai primit de la oameni ajutoare. Nu știu ce vom face pentru masa de Paște. A fost un șoc ce s-a întâmplat, voi vedea,”

Lucia Manoliu, mama

 

Deși și-au cumpărat câteva bucate pentru masa pascală, au rămas și fără acestea în urma incendiului, pentru că și bucătăria familiei a fost năpădită de flăcări.

 

Vopsitul ouălor, o tradiție care se respectă

 

Totuși, pentru că Lili, fetița de 10 ani a familiei își dorește să vopsească ouă, mama Lucia va face un efort să le pună ceva micuților pe masa de Paște.

”Da, vopsim ouă. Vrea fata cea mijlocie să facă ouă,”

Lucia Manoliu, mama

 

Situația financiară a familiei Manoliu nu a fost una extraordinară, însă se descurcau, înainte să-și piardă locuința. Mama este casnică, iar tatăl este lucrător în confecții.

 

Dorințe de oameni mari

 

Iepurașul se pare că nu ajunge  în acest an la familia Manoliu. Au însă o mare dorință, să repare casa distrusă mai mult de 90%.

”Vreau să reușesc să repar casa. Asta este cea mai mare dorință. Până acum nu ne lipsea nimic, aveam de toate,”

Lucia Manoliu, mama

 

Am vorbit și cu Lili, fetița mijlocie a familie care ne-a spus cu sinceritate că i-ar plăcea să vină iepurașul. Asemenea mamei ei, deși are doar 10 ani, își dorește să aibă înapoi lucrurile care i-au fost mistuite de flăcări. Cele trei fetițe, Elena, Marina și Lili nu se mai pot bucura acum de jucării, pentru că toate au ars în incendiu.

”Vreau să vină iepurașul cu jucării, cu haine, cu dulap,”

Lili, fetița de 10 ani a familiei Manoliu

 

Ajutor de la botoșăneni

 

Chiar la o zi după incendiu, botoșănenii s-au mobilizat pe rețele sociale pentru a ajuta familia Manoliu. Astfel, în doar câteva zile, cineva s-a oferit să repare acoperișul casei, iar mulți alții i-au vizitat pentru a le aduce diferite lucruri.

”Am primit ajutoare de la foarte mulți oameni și chiar vreau să le mulțumesc. Au fsot de la Crucea Roșie, Poliția, este un domn Cosmin Carp care a zis că se ocupă de acoperiș. Foarte multă lume a fost și vreau să le mulțumesc. Nu mă așteptam,”

Lucia Manoliu, mama

 

Pentru toți cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei Manoliu, îi pot contacta la numerele de telefon: 0748.355.449 și 0756.450.78.

loading...
INCENDIU puternic la Cucorăni: Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore – FOTOGALERIE
O familie cu trei fetiţe a rămas FĂRĂ casă: Fac un apel să-i ajutaţi cu orice: haine, mâncare, jucării...- FOTOGALERIE

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
SCANDAL în club: Un șofer s-a trezit cu anvelopa tăiată din greșeală, vizat ar fi fost patronul
O seară de distracție s-a terminat cu un dosar penal pentru un petrecăreț și cu un proces început de ani buni pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Un botoșănean care a condus beat și fără permis judecat în proces: Și-a DISTRUS viața, cere iertare de la judecători
Pe 20 martie anul acesta Alin P. din municipiul Botoșani s-a urcat în mașina sa personală care era parcată undeva în zona Pieței Centrale pentru a o muta în alt loc. Era beat și nici nu obținuse încă permisul de conducere, deși făcuse cu un instructor aproximativ 30 de ore de șofat. A lovit o altă mașină parcată regulamentar.
REPORTAJ în elicopterul MAI care a survolat Botoșaniul, orașul așa cum poate nu o să îl vezi niciodată – GALERIE FOTO & VIDEO
Un elicopter ce aparține Unității Speciale de Aviație Iași din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a survolat Botoșaniul în prima parte a zilei de miercuri, 11 septembrie 2019. Este un model MI – 17, construit în 1998 și cu o durată de viață de 40 de ani. A fost construit de ruși, iar salvatorii români încă se folosesc de acest aparat de zbor, pentru tot felul de misiuni dificile.
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Loading...
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
„ Am lucrat pe subvenții, apoi când s-a înființat Compartimentul de Inspecții lucrez numai pe inspecții. Domeniul meu este inspecția pentru valorificarea și producerea legumelor și fructelor. Am fost foarte mult instruiți de ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7432 lei
USD
Dolarul SUA
4.2921 lei
CHF
Francul elveţian
4.3319 lei
GBP
Lira sterlină
5.3799 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9747 lei
XAU
Gramul de aur
207.5291 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2430 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4261 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9158 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2356 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1831 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6352 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.