Știrea zilei
Șefuleț din PSD de la Botoșani acuzat că a „sechestrat” o femeie, dosar penal înregistrat la Poliție – FOTOGALERIE

Un scandal în care sunt implicați mai mulți vecini și care s-a soldat inclusiv cu acuze la adresa primarului a ajuns în atenția Poliției.

„La trântă” cu femeie de 80 de ani

 

Se întâmplă la Ibănești, comună condusă de primar liberal. Președintele organizației PSD din comună este acuzat că ar fi ridicat un gard pe domeniul public cu intenția clară de a face rău unei femei care locuiește acolo.

 

Maria Ursu stă singură, singura ei fiică fiind stabilită la Brașov. Vecinul ei, Aurel Șlincu, a construit un gard și ea a rămas blocată în propria curte, nemaiavând posibilitatea să iasă. De milă, pentru că plângea la gard, unul dintre vecini a făcut o gaură în gardul propriu pentru ca ea să poată părăsi curtea atunci când are nevoie.

 

Femeia de 80 de ani plânge și spune că mai nou pe locul pe unde avea ieșirea din curte, vecinul ei a pus și un braț de crengi.

 

„Nu mai știu ce să fac”

 

„Zice că i-am furat din perje (prune n.r.), a avut pere, cireși. A închis tot, dar de ce nu a închis bucata lui, de ce m-a închis pe mine, că nu pot ieși? S-au rupt crengile de greutatea prunilor și le-a pus pe toate la mine în poartă. Eu sunt femeie bătrână și bolnavă, am un băiat care mi-a murit, am o fată la Brașov… nu mai știu ce să fac”,

Maria Ursu, femeie de 80 de ani.

 

Cel acuzat infirmă acuzele femeii și ale rudelor acesteia. Când a auzit de situația în care se află mama ei, fiica de la Brașov a venit acasă și s-a adresat instituțiilor statului.

 

Aurel Șlincu, pe de altă parte, susține că nu a făcut decât să-și îngrădească proprietatea pentru a nu pătrunde persoane necunoscute și că zona unde a ridicat gardul este la capăt de drum.

 

„D-na respectivă nu a avut niciodată trecere, ea are intrarea în proprietatea ei la drumul județean. Acolo când a cumpărat, ea a cumpărat cu gard. E limită de proprietate, nu are intrare. Este problema de lege, d-nă. Eu, acolo să nu mai am probleme, când voiam să întrețin proprietatea mea, apăreau discuții. Noi nu am intrat abuziv la ea, gardul este pus pe proprietatea noastră. Sunt martori, toți vecinii care sunt acolo, zece familii. Și ea nu a avut acces, consultați hârțile care sunt. Acolo este capăt de grădină”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

„Dacă avea un comportament frumos...”

 

Mai mult, social-democratul de la Ibănești susține că bătrâna lui vecină i-a făcut reclamații la Poliție, din cauza unui „moft al ei” și că în spate s-ar afla alte interese.

 

„Dacă avea un comportament frumos și nu ne reclama pe niște situații din astea de doi lei… Eu știu ce înseamnă femeie bătrână. Eu pe ea am ajutat-o. Dar când am văzut că îl duce pe fratele meu la Poliție pentru niște nimicuri… Ea este un interpus al acelora de la Primărie care caută să ne facă nouă rău. Aveți cuvântul meu de onoare, eu sunt președintele PSD de la Ibănești, de când sunt de 10 ani președinte al PSD, nu avem bec la poartă. Primarul ne-a scos becul de la poartă, tata e bolnav și nu avem iluminat public. Aici sunt niște situații politice, cei de la Primărie încearcă să îmi facă rău prin ea”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

 

Situația este cunoscută la Primăria Ibănești, unde deja au fost luate măsuri împotriva lui Aurel Șlincu.

 

„Este un litigiu într-adevăr între două persoane, Șlincu și Ursu, este un dosar penal, deja este înregistrat la Poliție, comisia locală de fond funciar a mers la locul respectiv pentru că este vorba despre o grănițuire, un hotar dintre două persoane. Am făcut și documentele prin care se arată că într-adevăr femeia este îndreptățită și i s-a obstrucționat calea de acces către proprietate, așteptăm rezultatul de la instanță”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

„Își imaginează că o să-i ocupe proprietatea”

 

Primarul de la Ibănești neagă implicațiile sale în acest scandal și susține că de fapt interesele lui Șlincu ar fi altele.

 

„Eu nu am nici o treabă, este o persoană în vârstă Ursu Maria care se învecinează cu el. Probabil el vede totul politic și își imaginează că va putea să-i ocupe proprietatea femeii printr-un abuz, dar nu o să se poată”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

Cel mai probabil această situație va fi tranșată în instanța de judecată și numai printr-o sentință Aurel Șlincu ar putea fi obligat să dezafecteze respectivul gard, în cazul în care se va constata că într-adevăr a fost construit pe domeniul public și a îngrădit accesul vecinei sale.

 

Întrebat dacă este rudă cu actualul prefect, Aurel Șlincu a negat după câteva secunde de gândire.

 

loading...
Povestea băiatului din Botoșani intrat primul pe țară la Academia de Poliție: Nu am putut dormi aproape deloc
S-a schimbat legea pentru cei care nu și-au luat încă pământul înapoi: CE anunță Prefectura Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
EXPLODEAZĂ piața imobiliară la Botoșani – TREI blocuri cu spații comerciale și parcări în cea mai căutată zonă a orașului – GALERIE FOTO
Investițiile în spațiile locative în municipiul Botoșani își iau un avânt tot mai mare. Dacă pe partea de producție aproape că lipsesc, în schimb, investitorii locali mai ales se axează pe construcția de blocuri de locuințe.
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
"Este inadmisibil să ai șase parlamentari și să nu fii capabil să pui pe lista prioritară cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră ce leagă Botoșaniul de restul țării.  Este inadmisibil să găsești scuze, dâ ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7205 lei
USD
Dolarul SUA
4.1484 lei
CHF
Francul elveţian
4.2506 lei
GBP
Lira sterlină
5.2885 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8737 lei
XAU
Gramul de aur
190.5222 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2276 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4561 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8901 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1482 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6323 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.