Știrea zilei
Șefuleț din PSD de la Botoșani acuzat că a „sechestrat” o femeie, dosar penal înregistrat la Poliție – FOTOGALERIE

Un scandal în care sunt implicați mai mulți vecini și care s-a soldat inclusiv cu acuze la adresa primarului a ajuns în atenția Poliției.

„La trântă” cu femeie de 80 de ani

 

Se întâmplă la Ibănești, comună condusă de primar liberal. Președintele organizației PSD din comună este acuzat că ar fi ridicat un gard pe domeniul public cu intenția clară de a face rău unei femei care locuiește acolo.

 

Maria Ursu stă singură, singura ei fiică fiind stabilită la Brașov. Vecinul ei, Aurel Șlincu, a construit un gard și ea a rămas blocată în propria curte, nemaiavând posibilitatea să iasă. De milă, pentru că plângea la gard, unul dintre vecini a făcut o gaură în gardul propriu pentru ca ea să poată părăsi curtea atunci când are nevoie.

 

Femeia de 80 de ani plânge și spune că mai nou pe locul pe unde avea ieșirea din curte, vecinul ei a pus și un braț de crengi.

 

„Nu mai știu ce să fac”

 

„Zice că i-am furat din perje (prune n.r.), a avut pere, cireși. A închis tot, dar de ce nu a închis bucata lui, de ce m-a închis pe mine, că nu pot ieși? S-au rupt crengile de greutatea prunilor și le-a pus pe toate la mine în poartă. Eu sunt femeie bătrână și bolnavă, am un băiat care mi-a murit, am o fată la Brașov… nu mai știu ce să fac”,

Maria Ursu, femeie de 80 de ani.

 

Cel acuzat infirmă acuzele femeii și ale rudelor acesteia. Când a auzit de situația în care se află mama ei, fiica de la Brașov a venit acasă și s-a adresat instituțiilor statului.

 

Aurel Șlincu, pe de altă parte, susține că nu a făcut decât să-și îngrădească proprietatea pentru a nu pătrunde persoane necunoscute și că zona unde a ridicat gardul este la capăt de drum.

 

„D-na respectivă nu a avut niciodată trecere, ea are intrarea în proprietatea ei la drumul județean. Acolo când a cumpărat, ea a cumpărat cu gard. E limită de proprietate, nu are intrare. Este problema de lege, d-nă. Eu, acolo să nu mai am probleme, când voiam să întrețin proprietatea mea, apăreau discuții. Noi nu am intrat abuziv la ea, gardul este pus pe proprietatea noastră. Sunt martori, toți vecinii care sunt acolo, zece familii. Și ea nu a avut acces, consultați hârțile care sunt. Acolo este capăt de grădină”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

„Dacă avea un comportament frumos...”

 

Mai mult, social-democratul de la Ibănești susține că bătrâna lui vecină i-a făcut reclamații la Poliție, din cauza unui „moft al ei” și că în spate s-ar afla alte interese.

 

„Dacă avea un comportament frumos și nu ne reclama pe niște situații din astea de doi lei… Eu știu ce înseamnă femeie bătrână. Eu pe ea am ajutat-o. Dar când am văzut că îl duce pe fratele meu la Poliție pentru niște nimicuri… Ea este un interpus al acelora de la Primărie care caută să ne facă nouă rău. Aveți cuvântul meu de onoare, eu sunt președintele PSD de la Ibănești, de când sunt de 10 ani președinte al PSD, nu avem bec la poartă. Primarul ne-a scos becul de la poartă, tata e bolnav și nu avem iluminat public. Aici sunt niște situații politice, cei de la Primărie încearcă să îmi facă rău prin ea”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

 

Situația este cunoscută la Primăria Ibănești, unde deja au fost luate măsuri împotriva lui Aurel Șlincu.

 

„Este un litigiu într-adevăr între două persoane, Șlincu și Ursu, este un dosar penal, deja este înregistrat la Poliție, comisia locală de fond funciar a mers la locul respectiv pentru că este vorba despre o grănițuire, un hotar dintre două persoane. Am făcut și documentele prin care se arată că într-adevăr femeia este îndreptățită și i s-a obstrucționat calea de acces către proprietate, așteptăm rezultatul de la instanță”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

„Își imaginează că o să-i ocupe proprietatea”

 

Primarul de la Ibănești neagă implicațiile sale în acest scandal și susține că de fapt interesele lui Șlincu ar fi altele.

 

„Eu nu am nici o treabă, este o persoană în vârstă Ursu Maria care se învecinează cu el. Probabil el vede totul politic și își imaginează că va putea să-i ocupe proprietatea femeii printr-un abuz, dar nu o să se poată”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

Cel mai probabil această situație va fi tranșată în instanța de judecată și numai printr-o sentință Aurel Șlincu ar putea fi obligat să dezafecteze respectivul gard, în cazul în care se va constata că într-adevăr a fost construit pe domeniul public și a îngrădit accesul vecinei sale.

 

Întrebat dacă este rudă cu actualul prefect, Aurel Șlincu a negat după câteva secunde de gândire.

 

loading...
Povestea băiatului din Botoșani intrat primul pe țară la Academia de Poliție: Nu am putut dormi aproape deloc
S-a schimbat legea pentru cei care nu și-au luat încă pământul înapoi: CE anunță Prefectura Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Adolescentă atacată violent de un câine, a mușcat-o de ambele picioare și a ajuns la urgențe - FOTOGALERIE
A fost o zi cu mare ghinion pentru o adolescentă din Flămânzi. Aceasta se afla prin comuna învecinată, Frumușica, atunci când a fost atacată violent de un patruped.
Tânăr bătut până la sânge într-un bar din Botoșani: A început să plângă
Un scandal izbucnit într-un local din județul Botoșani s-a terminat cu rănirea gravă a unui tânăr.
O ruşine cât tot Consiliul Local: O firmă salvează onoarea oraşului după ce aleşii au boicotat Centenarul Filmului cu tot cu actorul botoşănean cu 4 filme la Cannes
Centenarul Filmului Românesc, manifestare itinerantă care se desfăşoară în zeci de localităţi din România, va avea loc în cele din urmă şi la Botoşani. În ciuda bătăii de joc din Consiliul Local, acolo unde toţi consilierii locali PNL şi o parte a celor din PSD nu s-au obosit să vină la şedinţă, s-a găsit o soluţie privată pentru ca manifestarea să aibă totuşi loc.
DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Bine ați venit la Botoșani, v-am așteptat cu drag. Vă mulțumim în primul rând că ați inclus și Botoșaniul pe traseul dv. și cum altfel, decât pe traseul roșu?”, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani  ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6669 lei
USD
Dolarul SUA
4.0761 lei
CHF
Francul elveţian
4.0936 lei
GBP
Lira sterlină
5.3090 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6267 lei
XAU
Gramul de aur
160.9953 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2387 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4425 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9000 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1229 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1803 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.2 o C
Dorohoi
17 o C
Bucecea
20.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
17 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.