Știrea zilei
Șefuleț din PSD de la Botoșani acuzat că a „sechestrat” o femeie, dosar penal înregistrat la Poliție – FOTOGALERIE

Un scandal în care sunt implicați mai mulți vecini și care s-a soldat inclusiv cu acuze la adresa primarului a ajuns în atenția Poliției.

„La trântă” cu femeie de 80 de ani

 

Se întâmplă la Ibănești, comună condusă de primar liberal. Președintele organizației PSD din comună este acuzat că ar fi ridicat un gard pe domeniul public cu intenția clară de a face rău unei femei care locuiește acolo.

 

Maria Ursu stă singură, singura ei fiică fiind stabilită la Brașov. Vecinul ei, Aurel Șlincu, a construit un gard și ea a rămas blocată în propria curte, nemaiavând posibilitatea să iasă. De milă, pentru că plângea la gard, unul dintre vecini a făcut o gaură în gardul propriu pentru ca ea să poată părăsi curtea atunci când are nevoie.

 

Femeia de 80 de ani plânge și spune că mai nou pe locul pe unde avea ieșirea din curte, vecinul ei a pus și un braț de crengi.

 

„Nu mai știu ce să fac”

 

„Zice că i-am furat din perje (prune n.r.), a avut pere, cireși. A închis tot, dar de ce nu a închis bucata lui, de ce m-a închis pe mine, că nu pot ieși? S-au rupt crengile de greutatea prunilor și le-a pus pe toate la mine în poartă. Eu sunt femeie bătrână și bolnavă, am un băiat care mi-a murit, am o fată la Brașov… nu mai știu ce să fac”,

Maria Ursu, femeie de 80 de ani.

 

Cel acuzat infirmă acuzele femeii și ale rudelor acesteia. Când a auzit de situația în care se află mama ei, fiica de la Brașov a venit acasă și s-a adresat instituțiilor statului.

 

Aurel Șlincu, pe de altă parte, susține că nu a făcut decât să-și îngrădească proprietatea pentru a nu pătrunde persoane necunoscute și că zona unde a ridicat gardul este la capăt de drum.

 

„D-na respectivă nu a avut niciodată trecere, ea are intrarea în proprietatea ei la drumul județean. Acolo când a cumpărat, ea a cumpărat cu gard. E limită de proprietate, nu are intrare. Este problema de lege, d-nă. Eu, acolo să nu mai am probleme, când voiam să întrețin proprietatea mea, apăreau discuții. Noi nu am intrat abuziv la ea, gardul este pus pe proprietatea noastră. Sunt martori, toți vecinii care sunt acolo, zece familii. Și ea nu a avut acces, consultați hârțile care sunt. Acolo este capăt de grădină”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

„Dacă avea un comportament frumos...”

 

Mai mult, social-democratul de la Ibănești susține că bătrâna lui vecină i-a făcut reclamații la Poliție, din cauza unui „moft al ei” și că în spate s-ar afla alte interese.

 

„Dacă avea un comportament frumos și nu ne reclama pe niște situații din astea de doi lei… Eu știu ce înseamnă femeie bătrână. Eu pe ea am ajutat-o. Dar când am văzut că îl duce pe fratele meu la Poliție pentru niște nimicuri… Ea este un interpus al acelora de la Primărie care caută să ne facă nouă rău. Aveți cuvântul meu de onoare, eu sunt președintele PSD de la Ibănești, de când sunt de 10 ani președinte al PSD, nu avem bec la poartă. Primarul ne-a scos becul de la poartă, tata e bolnav și nu avem iluminat public. Aici sunt niște situații politice, cei de la Primărie încearcă să îmi facă rău prin ea”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

 

Situația este cunoscută la Primăria Ibănești, unde deja au fost luate măsuri împotriva lui Aurel Șlincu.

 

„Este un litigiu într-adevăr între două persoane, Șlincu și Ursu, este un dosar penal, deja este înregistrat la Poliție, comisia locală de fond funciar a mers la locul respectiv pentru că este vorba despre o grănițuire, un hotar dintre două persoane. Am făcut și documentele prin care se arată că într-adevăr femeia este îndreptățită și i s-a obstrucționat calea de acces către proprietate, așteptăm rezultatul de la instanță”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

„Își imaginează că o să-i ocupe proprietatea”

 

Primarul de la Ibănești neagă implicațiile sale în acest scandal și susține că de fapt interesele lui Șlincu ar fi altele.

 

„Eu nu am nici o treabă, este o persoană în vârstă Ursu Maria care se învecinează cu el. Probabil el vede totul politic și își imaginează că va putea să-i ocupe proprietatea femeii printr-un abuz, dar nu o să se poată”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

Cel mai probabil această situație va fi tranșată în instanța de judecată și numai printr-o sentință Aurel Șlincu ar putea fi obligat să dezafecteze respectivul gard, în cazul în care se va constata că într-adevăr a fost construit pe domeniul public și a îngrădit accesul vecinei sale.

 

Întrebat dacă este rudă cu actualul prefect, Aurel Șlincu a negat după câteva secunde de gândire.

 

loading...
Povestea băiatului din Botoșani intrat primul pe țară la Academia de Poliție: Nu am putut dormi aproape deloc
S-a schimbat legea pentru cei care nu și-au luat încă pământul înapoi: CE anunță Prefectura Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Director tehnocrat în fruntea unei instituții publice: Nu sunt membru de partid
Fără surle și trâmbițe, una dintre funcțiile de conducere din instituțiile publice deconcentrate de la Botoșani a fost ocupată. Este unul dintre acele posturi care intră în calculele partidelor, la împărțeala politică ce se face atunci când o guvernare ia locul alteia.
FOTOGALERIE Crima care îngrozește Botoșaniul: Bărbatul ucis în casa prietenei, găsit într-o baltă de sânge cu mai multe coaste rupte
Noi informații ies la iveală în legătură cu crima care a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-un apartament din Aleea Scurtă.
Baie la Cornișa în piscina interioară și relaxare la saune și jacuzzi cu primar și mai mulți băieți mișto – GALERIE FOTO & VIDEO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa și-a deschis porțile preferențial în cursul după amiezii de joi, 6 decembrie 2018, de Moș Nicolae. Au făcut baie în piscina interioară și s-au bucurat de zona de relaxare pompieri și polițiști.
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
kalapod.net%20
Sfârșit cumplit pentru un șofer de 20 de ani: A murit blocat în mașina care a luat foc - GALERIE FOTO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
”Nevoia ne-a adus aici pe toţi pentru că fiecare am încercat să dezvoltăm proiecte şi am sperat în capacitatea administrativă a statului să rezolve aceste probleme. Avem o experienţă cu toţii în a scrie proiecte, dar nu avem ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6478 lei
USD
Dolarul SUA
4.0820 lei
CHF
Francul elveţian
4.1177 lei
GBP
Lira sterlină
5.1631 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6329 lei
XAU
Gramul de aur
163.9458 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2368 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4383 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9371 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0443 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-5 o C
Bucecea
-3.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-5 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.