Știrea zilei
Șefuleț din PSD de la Botoșani acuzat că a „sechestrat” o femeie, dosar penal înregistrat la Poliție – FOTOGALERIE

Un scandal în care sunt implicați mai mulți vecini și care s-a soldat inclusiv cu acuze la adresa primarului a ajuns în atenția Poliției.

„La trântă” cu femeie de 80 de ani

 

Se întâmplă la Ibănești, comună condusă de primar liberal. Președintele organizației PSD din comună este acuzat că ar fi ridicat un gard pe domeniul public cu intenția clară de a face rău unei femei care locuiește acolo.

 

Maria Ursu stă singură, singura ei fiică fiind stabilită la Brașov. Vecinul ei, Aurel Șlincu, a construit un gard și ea a rămas blocată în propria curte, nemaiavând posibilitatea să iasă. De milă, pentru că plângea la gard, unul dintre vecini a făcut o gaură în gardul propriu pentru ca ea să poată părăsi curtea atunci când are nevoie.

 

Femeia de 80 de ani plânge și spune că mai nou pe locul pe unde avea ieșirea din curte, vecinul ei a pus și un braț de crengi.

 

„Nu mai știu ce să fac”

 

„Zice că i-am furat din perje (prune n.r.), a avut pere, cireși. A închis tot, dar de ce nu a închis bucata lui, de ce m-a închis pe mine, că nu pot ieși? S-au rupt crengile de greutatea prunilor și le-a pus pe toate la mine în poartă. Eu sunt femeie bătrână și bolnavă, am un băiat care mi-a murit, am o fată la Brașov… nu mai știu ce să fac”,

Maria Ursu, femeie de 80 de ani.

 

Cel acuzat infirmă acuzele femeii și ale rudelor acesteia. Când a auzit de situația în care se află mama ei, fiica de la Brașov a venit acasă și s-a adresat instituțiilor statului.

 

Aurel Șlincu, pe de altă parte, susține că nu a făcut decât să-și îngrădească proprietatea pentru a nu pătrunde persoane necunoscute și că zona unde a ridicat gardul este la capăt de drum.

 

„D-na respectivă nu a avut niciodată trecere, ea are intrarea în proprietatea ei la drumul județean. Acolo când a cumpărat, ea a cumpărat cu gard. E limită de proprietate, nu are intrare. Este problema de lege, d-nă. Eu, acolo să nu mai am probleme, când voiam să întrețin proprietatea mea, apăreau discuții. Noi nu am intrat abuziv la ea, gardul este pus pe proprietatea noastră. Sunt martori, toți vecinii care sunt acolo, zece familii. Și ea nu a avut acces, consultați hârțile care sunt. Acolo este capăt de grădină”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

„Dacă avea un comportament frumos...”

 

Mai mult, social-democratul de la Ibănești susține că bătrâna lui vecină i-a făcut reclamații la Poliție, din cauza unui „moft al ei” și că în spate s-ar afla alte interese.

 

„Dacă avea un comportament frumos și nu ne reclama pe niște situații din astea de doi lei… Eu știu ce înseamnă femeie bătrână. Eu pe ea am ajutat-o. Dar când am văzut că îl duce pe fratele meu la Poliție pentru niște nimicuri… Ea este un interpus al acelora de la Primărie care caută să ne facă nouă rău. Aveți cuvântul meu de onoare, eu sunt președintele PSD de la Ibănești, de când sunt de 10 ani președinte al PSD, nu avem bec la poartă. Primarul ne-a scos becul de la poartă, tata e bolnav și nu avem iluminat public. Aici sunt niște situații politice, cei de la Primărie încearcă să îmi facă rău prin ea”,

Aurel Șlincu, președinte PSD Ibănești.

 

 

Situația este cunoscută la Primăria Ibănești, unde deja au fost luate măsuri împotriva lui Aurel Șlincu.

 

„Este un litigiu într-adevăr între două persoane, Șlincu și Ursu, este un dosar penal, deja este înregistrat la Poliție, comisia locală de fond funciar a mers la locul respectiv pentru că este vorba despre o grănițuire, un hotar dintre două persoane. Am făcut și documentele prin care se arată că într-adevăr femeia este îndreptățită și i s-a obstrucționat calea de acces către proprietate, așteptăm rezultatul de la instanță”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

„Își imaginează că o să-i ocupe proprietatea”

 

Primarul de la Ibănești neagă implicațiile sale în acest scandal și susține că de fapt interesele lui Șlincu ar fi altele.

 

„Eu nu am nici o treabă, este o persoană în vârstă Ursu Maria care se învecinează cu el. Probabil el vede totul politic și își imaginează că va putea să-i ocupe proprietatea femeii printr-un abuz, dar nu o să se poată”,

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

Cel mai probabil această situație va fi tranșată în instanța de judecată și numai printr-o sentință Aurel Șlincu ar putea fi obligat să dezafecteze respectivul gard, în cazul în care se va constata că într-adevăr a fost construit pe domeniul public și a îngrădit accesul vecinei sale.

 

Întrebat dacă este rudă cu actualul prefect, Aurel Șlincu a negat după câteva secunde de gândire.

 

loading...
Povestea băiatului din Botoșani intrat primul pe țară la Academia de Poliție: Nu am putut dormi aproape deloc
S-a schimbat legea pentru cei care nu și-au luat încă pământul înapoi: CE anunță Prefectura Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, deces fulgerător în Germania după ce i s-a făcut rău în mașină
Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță de neuitat s-a transformat în ultima excursie pentru o femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
kalapod.net%20
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
„ Au alocat acolo 9 milioane așa numai să nu spună ca nu au alocat. Dar în genere nu vor să transfere tronsonul Târgu Neamț - Iași la ministerul Transporturilor așa cum prevede legea adoptată anul trecut. Vor să continue cu ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7619 lei
USD
Dolarul SUA
4.1988 lei
CHF
Francul elveţian
4.1953 lei
GBP
Lira sterlină
5.4653 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7869 lei
XAU
Gramul de aur
178.5589 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2449 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4983 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9841 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1775 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1856 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6381 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-6 o C
Bucecea
-4.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-6 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.