Știrea zilei
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director

Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.

Bolnav dar totuși apt 

 

Universul „bugetăresc” oferă încă o mostră de oportunism  atunci când vine vorba de râvnitele posturi de conducere din aparatul de stat pentru care, unii ocupanți depun eforturi supraomenești pentru a le păstra. Sau se pretează la tot felul de tertipuri pentru a nu părăsi scaunele de director.

 

Teodor Dimitriu abia vorbea la vizita inopinată a lui Costel Șoptică la biroul său de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.

 

Iar când a ajuns la ședința Colegiului Prefectural convocată de prefect s-a deplasat fiind susținut de altă persoană și a fost la un pas să se prăbușească pe scări.

 

La scurt timp, din sediul PNL din strada Teatrului, Costel Șoptică anunța că și-a depus demisia din funcția de director, urmare a stării sale de sănătate, în aparență extrem de precară, care nu i-a mai permis să continue să conducă o instituție de anvergura AJOFM-ului.

 

Și a făcut-o. A renunțat la postul de director plin, doar că a „căzut tot în picioare”.

 

Pe data de 12 aprilie 2021, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a remis două ordine: nr. 133 și nr. 134.

 

Primul viza funcția lăsată liberă, prin demisie.

 

„Începând cu data de 13 aprilie 2021 atribuțiile specifice funcției publice de conducere vacante de director executiv al AJOFM Botoșani sunt asigurate de Anca Apăvăloaie pe o perioadă de 60 de zile calculate de la data încetării stării de alertă sau până la data la care se va dispune încetarea aplicabilității prezentului ordin”.

 

Al doilea, îl viza pe el direct.

 

 

„Cu data de 12 aprilie 2021 pentru asigurarea exercitării atribuțiilor specifice funcției publice de conducere temporar vacantă de director executiv adjunct este desemnat dl Dimitriu Teodor”.

 

Teodor Dimitriu a preluat așadar funcția lui Angel Călin, actualmente viceprimar al orașului Săveni care a solicitat suspendarea raportului de serviciu pentru postul de director executiv adjunct.

 

S-a vorbit de mai multe afecțiuni de care suferă și chiar de o iminentă pensionare. În realitate, după ce a fost numit director adjunct, Teodor Dimitriu și-a luat concediu de odihnă.

 

„Dl Dimitriu Teodor la ora actuală nu este bolnav, este în concediu de odihnă, iar în ceea ce privește partea de pensie, nu știu să vă dau detalii, nu am primit informații din partea dlui”,

Anca Apăvăloaie, director executiv AJOFM Botoșani (foto jos)

 

 

Cum este posibilă totuși o astfel de mutare, în condițiile în care inclusiv Raluca Turcan, ministrul Muncii arăta că este la curent cu starea de sănătate a lui Teodotr Dimitriu și i-a trasat sarcină președintei ANOFM să analizeze situația de la AJOFM Botoșani?

 

 

„Sigur că se cunoaște situația, dvs. nu ați văzut? Noi nu suntem în măsură să ne dăm cu părerea referitor la boala unui om sau la gradul de oboseală a unui om. Dl Dimitriu la începutul acestei săptămâni mai avea trei zile de concediu de odihnă aferent anului 2020 pe care le-a consumat în această săptămână și a mai luat din cele aferente anului 2021 încă două zile. Are dreptul pentru anul 2021 dacă ar avea raport de serviciu la 25 de zile de concediu de odihnă”,

Anca Apăvăloaie, director executiv AJOFM Botoșani

 

Teodor Dimitriu a lipsit de la serviciu 113 zile lucrătoare dintr-un total de 251, în ultimul an.

 

Iar din cele 113 zile lipsă, 39 și le-a petrecut în concediu de odihnă, iar 74 în repaus medical.

 

loading...
Zile numărate în fruntea AJOFM şi pentru Teodor Dimitriu
Teodor Dimitriu si-a anuntat demisia
Teodor Dimitriu si-a prezentat oficial demisia

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
Loading...
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Loading...
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Dumnezeu sa il odihneasca!
19 iulie 2021, 11:53
Nu sunt la curent , și nici nu mă interesează, care sunt dedesubturile dar titlul acestui articol întra în top 10 titluri lipsite total de eleganță și bun simț. Bravo, ăsta-i jurnalism de calitate.
17 aprilie 2021, 09:47
!!!!Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de reclamantul Maxim Stelian împotriva sentinţei nr. 29 din 13 februarie 2018 a Curţii de Apel Suceava - Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 15 aprilie 2021. Soluţia cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a fost pronunţată în dosarul nr. 667/39/2017/a1.
17 aprilie 2021, 08:06
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.5 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
11.8 o C
Darabani
10.3 o C
Saveni
12.5 o C
Ştefăneşti
11.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.