Știrea zilei
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO

Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.

Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.

Șefii CJ au preluat problema de la Blândești 

 

În primă fază Dorin Birta și Bogdan Dăscălescu au convocat o ședință la sediul CJ cu ambii directori de la SC Nova Apaserv SA, Liviu Ștefan și Alin Cirimpei.

 

 

S-au interesat dacă există proiecte de investiții de anvergură privitoare la extinderea rețelei de apă care să includă și comuna Blândești.

Una dintre variante ar fi o finanțare europeană prin Programul Național de Dezvoltare Durabilă, însă vorbim despre un proiect pe termen lung.

 

Pe termen scurt, este posibilă alimentarea cu apă menajeră a locuitorilor satului Cerchejeni în principal, printr-un program guvernamental derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv „Anghel Saligny”.

Primăria are în lucru un proiect în valoare de 2 milioane de lei, pentru o aducțiune de apă cu alimentare din cele două puțuri de mare adâncime existente deja.

 

Vizită de la CJ la Primăria Blândești

 

Marți dimineață, cei doi vicepreședinți, Dorin Birta și Bogdan Dăscălescu însoțiți de Margareta Său din cadrul Direcției Investiții și Achiziții s-au deplasat la Primăria Blândești.

Au fost primiți de primarul Constantin Ciobanu, viceprimarul Constantin Pînzaru, Pansela Aramă, responsabil achiziții publice și Mihai Chirilă, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU).

 

În primă fază s-a făcut o analiză a proiectului pregătit a fi depus pe programul „Anghel Saligny” luându-se în calcul faptul că tronsonul de drum județean care a fost reabilitat recent cu fonduri europene se află în garanție și astfel nu se poate interveni pe el în următorii cinci ani.

 

S-a luat în calcul inclusiv revizuirea proiectului făcut de o firmă din Suceava, urmând a fi modificată inclusiv varianta cu amplasare de cișmele așa cum s-a gândit inițial.

 

„Problema este la cișmele că probabil s-ar putea găsi o soluție. Doar dacă vă asumați dv. la Primărie plata apei”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Aducțiune fără afectarea drumului strategic 

 

Ulterior, Dorin Birta a propus o vizită în teren în zilele următoare pentru a se analiza dacă există varianta amenajării aducțiunii eventual prin curțile oamenilor sau pe terenuri agricole, pentru a nu fi afectată structura drumului sau partea de rigole.

 

„Prin verificarea proiectului și comparându-l cu proiectul pentru drumul județean sunt unele zone unde nu corespunde proiectul executat cu ceea ce există în teren. Am stabilit împreună cu dl primar și dl viceprimar și dl vicepreședinte Dăscălescu să mai facem o deplasare împreună cu proiectantul în teren pentru a stabili cu exactitate zonele prin care vor trece conducta de aducțiune și bineînțeles branșările. Și cred după aia că se poate merge în linie dreaptă cu depunerea acestui proiect”

Dorin Birta, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Șefii Primăriei Blândești au soicitat sprijin din partea Consiliului Județean, inclusiv pentru partea de încărcare a proiectului pe site-ul Ministerului Dezvoltării, procedură care ar fi una laborioasă: „O să-i sprijinim inclusiv la ridicarea pe site-ul ministerului a proiectului, după finalizarea lui”, a promis Dorin Birta.

 

Mai mult, șefii de la CJ Botoșani le-au transmis primarului și viceprimarului că în astfel de situații coloratura politică este mai puțin importantă și acum, mai mult ca oricând colaborarea trebuie să existe din ambele părți pentru ca oamenii din Blândești să nu mai sufere.

 

În prezent, la aproximativ 100 de case din Cerchejeni Deal, Primăria duce apă menajeră de două ori pe săptămâna, aceasta fiind unica sursă de alimentare a oamenilor.

Suferă și copiii de la școlile din comunitate care utilizează apa menajeră doar pentru igienă, cea potabilă fiind cumpărată de părinți de la magazinele din sat.

Botoșănenii din Blândești trăiesc fără apă aproape de când se știu și la acest moment ar fi pentru prima dată când există implicare și speranțe că și în această comună lucrurile încep să se așeze pe făgașul normal.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Botoșani, 2023! Botoșănenii care trăiesc de când se știu fără apă! Primăria le duce cu butoiul săptămânal, cea de băut o cumpără: Suntem și noi oameni... VIDEO dramatic

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Nu pot sa creeeed .In municipiul Botosani stam de 20 de ani fara apa si canalizare si pe sefi de la CJ ii intereseaza de Blandesti ?????????????
23 august 2023, 09:59
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.5 o C
Bucecea
9.9 o C
Darabani
9.3 o C
Saveni
10.5 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.