Știrea zilei
Șefa de instituție de la Botoșani care recunoaște că fără partid nu ar fi obținut funcția - VIDEO
  • Deși aproape întreg aparatul bugetar este politizat, încă există mulți șefi de instituție care continuă să susțină că ocupă funcțiile de conducere datorită competențelor profesionale, exclusiv.
  • Există și profesioniști care recunosc faptul că, fără a fi membri ai vreunui partid, nu ar fi avut șansa de a ocupa funcții de conducere. Aceștia sunt însă extrem de puțini.

Directorii (a)politici

 

Ar mai fi fost Ada Macovei inspector școlar general dacă nu era membru cu funcție de conducere în Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Județeană Botoșani?

 

„Nu. Cum nu a fost niciunul dintre colegii mei de după Revoluție încoace și nici cel de dinainte de Revoluție care a fost timp de 30 de ani pus de Partidul Comunist Român. Eu recunosc, acestea sunt funcții politice și atât. Mi le asum ca atare și de asta vă spun că nu există o latură a mea care face politică, una care merge la școală, una care merge la Inspectoratul Școlar, una care e acasă, una care e cu prietenii nu știu unde. Asta sunt, așa cum mă vede toată lumea, nu am dorit niciodată să arăt altfel decât sunt, chiar dacă de-a lungul timpului, așa cum foarte bine ați sesizat și dv. și ați expus deja, au fost unii care au crezut că mă cunosc mai bine decât mă cunosc eu, mi-au creat povești, mi-au creat imagini. Mi-au creat asocieri pe care le-am dus așa cum sunt. Eu știu cum sunt”,

Ada Macovei, vicepreședinte PNL Botoșani

 

Subiectul a fost atins în cadrul emisiunii Botoșăneanul TV de săptămâna trecută. Printre temele privitoare la sistemul educațional botoșănean cu plusuri și minusuri s-a discutat și despre politicianul Ada Macovei.

 

 

„Mie îmi place să fac politică, îmi place foarte mult, cred în ceea ce fac și cred că există soluții și pentru botoșăneni să iasă din criză și sunt alături de toți oamenii care investesc în educație și pe care-i susțin. Am sprijinit primari din toate partidele dintotdeauna atât timp cât au fost lângă școală și cât au înțeles ce trebuie să facă ca să fie bine la școală, să obțină rezultate”,

Ada Macovei, vicepreședinte PNL Botoșani

 

 

Au existat și situații în care liberala Ada Macovei a fost judecată într-o cheie politică de către primari de la alte formațiuni politice. Și care i-au reproșat că ia anumite decizii pe astfel de criterii. Ulterior, susține liberala, cei în cauză s-ar fi convins că deciziile au fost luate „pentru binele comunei și pentru eficientizarea rețelei de învățământ”.

 

Punctual au fost cazuri în care primarii au reabilitat școli sau grădinițe, iar rezultatul a fost imaginea unor unități educaționale frumoase, dar goale din cauza faptului că a scăzut populația școlară. Decizia a fost de schimbare a destinației acestor clădiri care aparțin de Ministerul Educației, dar sunt în gestiunea primăriilor.

 

„Tot comunitatea să beneficieze de un centru social, de un cămin cultural, de o sală multimedia, o bibliotecă sau orice altceva. Mai puțin magazine și alte destinații din astea care nu au legătură deloc cu învățământul. Servicii sociale și culturale suntem de acord să aprobăm ca schimbare de destinație”,

Ada Macovei, vicepreședinte PNL Botoșani

 

Politica i s-a potrivit Adei Macovei și invers. S-a dovedit a fi o voce care se impune, și-a făcut puțini prieteni și mulți dușmani. Însă susține că a rămas aceeași: „Fiecare lucru pe care-l fac în politică, nu îl fac separat de activitatea profesională. Fiecare coleg pe care îl am în partid este la fel de important pentru mine indiferent că are o funcție superioară sau este pur și simplu membru de partid”.

 

Concluzionând, Ada Macovei crede în varianta prin care indivizii sunt slabi în singularitate și din acest motiv echipa este importantă în orice organizație, inclusiv într-un partid politic.

Cât despre micile războaie pe care le-a purtat inclusiv cu colegi din partid, Ada Macovei s-a explicat: „Nu sunt idealistă, am principii de la care nu pot să mă abat, pentru care lupt”.

 

loading...
Daniel Botezatu a dezvăluit motivele înlocuirii cu atacuri frontale la Șoptică și Ada Macovei: Nu m-am plimbat prin județ pentru a vă face campanie
POVESTEA de culise în cazul directorilor schimbați: Surprize pe posturi înregimentate „pe vecie”, au picat șefe pesediste, Ada Macovei a revenit în forță – LISTA celor 44

 

 

”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Loading...
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Loading...
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Femeia de fier a învățământului botoșănean, așa ați catalogat-o. Nu ați scris și că e ruginită rău. A început în șlapi, la consiliul județean, până i s-a făcut milă de ea domnului Manolache, Dumnezeu să îl ierte! această femeie nu are nici un concurs promovat în educație, documantați-vă! Totul a fost câștigat prin partid! Iar primul a fost PSD!
27 aprilie 2022, 22:30
Nu văd un parcurs european al învățământului botoșănean, într-un județ în care o menajeră pesedoasă jalnică face niște sforării care denotă educația ei precară..
27 aprilie 2022, 13:23
Nu stiu cum mai are tupeul sa iasa pe presa, desi tupeul e caracteristic PDListilor, care ati girat inchiderea scolilor, spitalelor, sectiilor de politie, a salariilor si oricaror tipuri de venituri. Ati politizat in scurt timp inspectoratul si ati candidat pe posturi ca sa va asigurati pe viitor ( poate se sesizeaza si DNA aici ) ca prea pe fata le-ati facut pe toate. Profesorii vorbesc intre ei cum ati procedat cu noii directori pusi politic si unii au inceput sa cante exact acolo unde trebuie.
27 aprilie 2022, 10:57
Aduța dragă, ai spus câteva lucruri care se bat cap în cap. Spre ex. ,, Nu sunt idealistă, dar am principii de la care nu mă abat”. Păi tocmai oamenii cu principii pot afirma că au idealuri pentru întreaga viață. In al doilea rând, imobilele școlilor din comune și orașe ( pentru învățământul preuniversitar) fac parte din domeniul public ale UAT-urilor respective și nu sunt proprietatea Ministerului Educației - așa cum afirmi tu. Prin legea învățământului, Ministerul are obligația să dea un aviz în cazul în care autoritățile locale doresc să le schimbe destinația tocmai pentru a se asigura spațiile necesare pentru toți copiii din UAT-ul respectiv. Stai prost la capitolul cunoștințe juridice.
27 aprilie 2022, 09:44
Vai dar ce limbă acră ai, Miroane! Oare care soț să fie, al cărei directoare? O observație atentă ne duce cu gândul la Ipotești, madam Sainenco, descălicătoare de Bălți cu nume ucrainesc după fostul soț rătăcit prin pușcăriile basarabene pentru ceva delapidări, se pare, iar dânsa, jucăușă cum pare în poze, și-a găsit fericirea în brațele botoșănenului Vasile Iftime soț pe atunci și tată și acum a trei copii. Tot el, după spusele lui Ioan Rotundu este beneficiarul unui post la schimb cu soața Rogojinschiului b un la toate, de la politică la teatru, la administrație și și... Poetașul pensionar MAPN este cel mai titrat (Iasi, Bălți etc) organizator de spectacole din câți a avut Teatrul din Botoșani, condus și acesta tot de un basarabean câștigător prin concurs al postului, venit tocmai de la Paris unde avea o misie specială. Încurcate-s căile PSD-ului la Botoșani.
27 aprilie 2022, 09:10
E valabil pentru majoritatea sefilor de institutii.
27 aprilie 2022, 08:20
O altă șefă de la o instituție de cultură și-a băgat bărbatul în PSD pentru a i se prelungi mandatul. Trist este că acești indivizi, unii dintre ei fără studii echivalate la data instalării pe funcții, nu fac decât să consume banii publici pe fel de fel de activități, unele nu au nici o legătură cu instituțiile pe care le conduc, numai pentru a-și justifica leafa deloc mică pe care o iau ei și angajații lor tot mai mulți la număr. Unde ești tu Boc să le mai reduci schema pentru a relaxa bugetul și pentru redirecționarea banilor spre domenii unde chiar se face ceva. Simbriașii de la subunitățile CJ votanții de mâine ai PSD.
27 aprilie 2022, 07:51
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.1 o C
Dorohoi
24.2 o C
Bucecea
25.6 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
24.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.