Știrea zilei
E gata! Femeile l-au terminat, vânt de alegeri pentru președinția Consiliului Județean Botoșani
Cariera politică la nivel înalt a președintelui Consiliului JudețeanBotoșani pare să se apropie de sfârșit. Hotărârea Curții de ApelSuceava, care joi a menținut condamnarea la șase luni de închisoare cususpendare dată de Judecătoria Botoșani, pare să îi fie fatală.

Articolul din statutul aleșilor locali care i-ar putea fi fatal

Statutul aleșilor locali prevede mai multe posibilități prin care președinții de CJ își pot pierde mandatul înainte de cei patru ani și se pare că Florin Țurcanu ar putea fi încadrat la cel în care se stipulează că mandatul ia sfârșit la ”condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate”.
Ori, în opinia unor juriști și lideri politici chiar și din PNL Botoșani, pedeapsa cu suspendare la care a fost condamnat este tot o formă de executare a pedepsei.
Prin lege, prefectul este cel care, prin ordin, trebuie să ia act de încetarea mandatului, iar liderii PSD Botoșani, partid care îl susține pe Costică Macaleți și care a fost parlamentar social-democrat, așteaptă de luni de zile verdictul de la Curtea de Apel Suceava, răstimp în care au tot vorbit de încetarea mandatului lui Florin Țurcanu.
De altfel, ieri, înainte de pronunțarea instanței, acesta recunoștea că ar putea avea o problemă dacă i se va menține condamnarea cu suspendare și că legea poate fi interpretată:
„Dacă se va întâmpla asta voi discuta cu prefectul și se vor lua măsurile care se impun. Oricum, eu nu am nimic de pierdut, politica mie nu mi-a oferit nimic și consider că mi-am făcut datoria față de botoșăneni.”

Sorescu ar fi preferat pentru preluarea președinției CJ Botoșani

Neoficial, ieri, după ce s-a aflat verdictul, la Prefectura Botoșani s-ar fi căutat dosarul lui Verginel Gireadă, oarecum asemănător cu al lui Florin Țurcanu.
Liberalii s-au întrunit joi în ședințe, însă separate, foștii PNL-iști deoparte, ex-PDL-iștii de cealaltă. Potrivit legii, unul dintre cei doi vicepreședinți ar urma să fie desemnat de plenul CJ Botoșani drept președinte interimar și s-ar fi convenit de principiu ca sprijinit să fie Gheorghe Sorescu în detrimentul lui Cristian Achiței, motivul principal fiind acelă că postul este totuși al liberalilor. Mai departe, prefectul ar trebuie să informeze MAI, care va propune Guvernului stabilirea datei de desfășurare a alegerilor pentru funcția de președinte a CJ Botoșani.
Ieri, Florin Țurcanu analiza oportunitatea unei retrageri înainte de emiterea de către prefect a unui ordin, la fel cum a procedat în 2012 și Verginel Gireadă, pe atunci primar al comunei Mihai Eminescu.
Co-președintele PNL Botoșani nu s-ar mai încadra nici în statutul noului PNL ca urmare a condamnării.
CITEȘTE ȘI:
Verginel a demisionat :  Nu încep a plânge dacă de azi nu sunt primar

Consilierele apropiate doctorului s-au ținut cinci ani și jumătate de coada lui

Totul i se trage de la două femei, Cristina Bahrin și Aurelia Aroșoaie, care au fost excluse din partid în primăvara anului 2009, la scurt timp după ce Florin Țurcanu l-a înlocuit pe Liviu Câmpanu la conducerea PNL Botoșani. În cadrul respectivei ședințe, pentru a se întruni cvorumul necesar, s-ar fi falsificat unele semnături. Cele două, percepute ca apropiate lui Liviu Câmpanu, și-au pierdut și mandatele de consilier județean și au făcut plângere penală. Cercetările au durat ani de zile, s-au aplicat și amenzi unor liberali, procurorii de la Parchetul General l-au trimis în judecată pe Florin Țurcanu la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) deoarece era parlamentar. În vara anului 2012 acesta a grăbit demisia din Parlament și învestirea în fruntea CJ Botoșani tocmai pentru a evita o condamnare, astfel încât, pierzându-și calitatea de demnitar, procesul a fost reluat la Judecătoria Botoșani, care l-a găsit vinovat pentru fals intelectual.
CITEȘTE ȘI:
„Împărat” fără fals intelectual la Înalta Curte – cum a scăpat Ţurcanu de procesul de la Bucureşti
Ei bine, după hotărârea din primăvară a instanței, nu doar Florin Țurcanu, ci și Cristina Bahrin și Aurelia Aroșoaie au formulat apel, ultima fiind soția PSD-istului Mihai Aroșoaie, actual consilier județean, fost vicepreședinte al CJ Botoșani.
Neoficial, în mediul politic înalt de la Botoșani se discută că retragerea lui Florin Țurcanu ar constitui tocmai șansa sa deoarece ar putea ieși astfel din vizorul organelor de anchetă care începeau să îi facă viața un coșmar în calitatea sa de președinte al CJ Botoșani.

aurelia arosoaie cristina bahrin proces florin turcanu

CITEȘTE ȘI:
Povestea nespusă a condamnării lui Ţurcanu: Răzbunare din Israel cu nevastă de lider PSD

Comunicat oficial CJ Botoșani:

Avand in vedere recenta decizie finala a Curtii de Apel Suceava, cu privire la procesul in care a fost parte, va informam ca in perioada imediat urmatoare presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, va sustine o conferinta de presa in care va exprima public un punct de vedere ferm si final cu privire la parcursul sau politic. Florin Turcanu va comunica public si decizia sa cu privire la mandatul pe care legal il detine in fruntea Consiliului Judetean Botosani. 
Sergiu BĂLĂȘCĂU
CITEȘTE ȘI:
Florin Țurcanu a fost CONDAMNAT la închisoare cu suspendare și la Suceava

Urmărește-ne și pe Google News

Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
ȘANTIER anunțat peste două luni pe maidanul de la marginea orașului: Foișoare, paintball, tiroliană, tubing, bănci smart și terenuri de sport – GALERIE FOTO
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
DRAMĂ socială transformată în acuzații de abuz fizic și sexual! Trei surori care trăiau la lumina lumânării luate de stat – GALERIE FOTO
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Managerul Spitalului Județean, APEL public la botoșăneni să îi sesizeze orice neregulă din spital: Sunt deschisă la orice discuție / Mă rușinez când se vorbește urâtVIDEO
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Afaceri bănoase cu cazarea ucrainenilor! Aproape 32.000 de euro făcuți de un botoșănean în doar două luni
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
POVESTEA femeii care conduce o unitate de top la Botoșani, după o carieră de peste 40 de ani în care a văzut tot ceea ce se vrea a fi UITAT – VIDEO
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Casă acoperită de gunoaie, focar de infecție pe Calea Națională! Proprietarul și-a rupt hainele de pe el când a văzut Poliția – GALERIE FOTO
Imobilul se află la stradă, pe Calea Națională din municipiul Botoșani și prezintă imaginea unei rampe de gunoi la dimensiuni mai mici.
Foc mocnit la Pediatrie: Laboratorul rămâne fără personal, șefii de la „Mavromati” iau în calcul inclusiv relocarea lui
Situație tensionată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.
...Ai cules ce-ai semanat!!!
12 decembrie 2014, 21:00
Cata nesimtire poate sa existe la acest om ,sa spuna ca politicul de care a profitat din plin nu ia oferit nimic lui si familei lui : oare a uitat ca datorita partidului a ajuns nevastasa deputat ,si nu mai vorbim de fratesu mai bine zis de avantajele de care a profitat susnumitul. Pe fata lui se citeste lacomia si fatarnicia sa nu mai vorbim de restul ,orcum sai fie rusine acestui condamnat cu suspendare care e sustinut de un alt condamnat cu suspendare d si de lingai.
12 decembrie 2014, 18:47
O puslama de oier care a crezut ca face ce vrea cu o institutie precum PNL. Sa nu ne miram ce se va gasi si la CJ. Atata aroganta, tupeu si fatarnicie trebuie cumva amendata. El chiar crede ca are sustinerea poporului...
12 decembrie 2014, 18:02
pai ce alt cap de acuzare sa-i gaseasca instanta? cu cele 4 clase pe care le are si cu diplomele cumparate, turcanu insusi este un intelectual fals
12 decembrie 2014, 15:00
hai la puscarie saracutu de turcanuu locul tau e la puscarie
12 decembrie 2014, 12:24
Du-te , Turcane, la taica-tu la abator! Una e sa stapanesti vacile si alta e cu oamenii. Ai crezut ca daca esti mester la bovine iti merge si cu oamenii. Am auzit ca te madresti ca te-au acuzat astia de "fals intelectual". E singura ta calificare.
12 decembrie 2014, 11:27
Din pacate o sa vina alte jigodii din urma. La toate partidele binenteles!
12 decembrie 2014, 11:15
DOAMNE AJUTA DAR SI PORTARIUC SA ISI DEA DEMISIA !
12 decembrie 2014, 11:05
Nu va bucurati PSD-istilor ca si voi da-ti de belea mai tare.Cu ocazia asta vrem alegeri si la primarie, Portariuc depuneti mandatul si tu. Sa ne faci un cadou de craciun...
12 decembrie 2014, 09:20
Cine urmează dintre politruci?Primari penali cumva??
12 decembrie 2014, 09:03
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9232 lei
USD
Dolarul SUA
4.5644 lei
CHF
Francul elveţian
4.9467 lei
GBP
Lira sterlină
5.6092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
284.9858 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2690 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0576 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3316 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2071 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6611 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
12.8 o C
Bucecea
12.8 o C
Darabani
12.3 o C
Saveni
11.8 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.