Știrea zilei
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE

Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.

Nu a fost concurs, bineînțeles

 

Lăcrămioara Pătrăuceanu este din data de 3 iulie 2019 ocupantul funcției de director economic de la APIA. În acte este simplu coordonator, pentru că legea funcționarului public indică faptul că într-un an calendaristic, pe un post vacant, se remunerează doar un mandat de șase luni la nivelul postului de director.

 

Asta explică Elena Lăzăruc, directorul „plin” al instituției.

 

„D-na Pătrăuceanu a preluat funcția de director coordonator a activității economic și control pe teren, începând de pe 3 iulie. Este decizie de la APIA central. Este coordonator pentru că postul este vacant, nu a fost scos la concurs, nu poate fi numit director, ci doar coordonează activitatea. Fără bani”,

Elena Lăzăruc, director executiv interimar APIA.

 

 

Cum adică fără bani?

 

„Deci nu primește salariu de director cum ar fi, primește salariul pentru consilier superior, funcția dumneaei. Pentru că este coordonator. A fost numit șase luni dl Câmpanu, a primit bani, pentru că nu s-a scos postul la concurs perioada asta nu mai poate fi numită altă persoană. Sau dl Câmpanu dacă rămânea în continuare, primea bani la nivelul funcției sale de bază”,

Elena Lăzăruc, director executiv interimar APIA.

 

Directorul APIA a explicat cumva numirea Lăcrămioarei Pătrăuceanu pe post, după numai un an în sistemul public: „experiența nu înseamnă neapărat un număr mare de ani, ci și ce vrei să înveți într-un anumit timp” și a arătat că există oameni cu ani de experiență profesională care nu știu să deschidă, de pildă, un laptop.

 

Lăcrămioara Pătrăuceanu (FOTO) este economist la bază.

 

 

Chiar nu și-a dorit postul, dar dacă au vrut șefii de la București doar nu era să refuze

 

În dimineața zilei de 8 iulie 2019, când încă nu avea un birou definitiv, ea a luat parte la prima ședință cu conducerea APIA. Adică alături de ceilalți directori și șefii de servicii.

 

Mai apoi, stăpânită de un trac inexplicabil, a reușit să explice oarecum ascensiunea sa în sistemul bugetar.

 

La finele lunii martie a anului 2018 s-a angajat la Prefectura Botoșani, iar în iulie s-a transferat la APIA.

 

„Sunt coordonator la serviciul control teren, recuperare debite, resurse umane și economic”, a spus despre decizia venită în data de 3 iulie

 

și…

 

„Eu, ce să zic, nu că mi-am dorit eu postul acesta, nu mi-am dorit, e decizie venită de la București. Eu am lucrat foarte mult în sistemul privat”,

Lăcrămioara Pătrăuceanu, coordonator economic APIA.

 

Costel, prietenul Doinei

 

În primele șase luni în care coordonează activitatea instituției din punct de vedere economic, Lăcrămioara Pătrăuceanu beneficiază de un salariu net de aproximativ 5.000 de lei. În cazul în care în acest timp nu se organizează un concurs, următorul mandat de șase luni înseamnă și un salariu la nivel de director.

 

Soțul ei este Constantin Pătrăuceanu, consilier județean PSD și vicepreședinte al Filialei Județene. Este foarte apropiat de președintele PSD Botoșani, Doina Federovici și nu ratează nicio ocazie de a se afișa public alături de ea. S-a îmbrăcat inclusiv în costum popular pentru o fotografie cu lidera social-democrată, aceste straie tradiționale devenind deja o modă printre politicienii care au confiscat și acest obicei de la sate.

 

loading...
Noua șefă de la APIA, cu carnet de partid, vrea mai mulți bani în județ: Orice zi este o provocare
Simulacru de alegeri la PSD Botoșani: În 5 minute Doina a devenit președinte cu Costică în coaste – LISTA & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
După CINCI ani de zile: Fostă șefă din CJ adusă cu jandarmii la Tribunal, procurorul DNA acuzat că pune presiuni pe martori
După schimbarea a doi judecători și redistribuirea dosarului către un al treilea și drumuri la care s-a pierdut șirul la sediul DNA de la Suceava în cazul a zeci de persoane, procesul în care este judecat Florin Țurcanu alături de socru își continuă cursul anevoios la Tribunalul Botoșani.
O nouă EPIDEMIE la Botoșani: Mâncarea și stresul au îmbolnăvit peste o mie de botoșăneni
Trăim vremuri în care alimentele sunt tot mai nesănătoase și avem un stil de viață tot mai haotic. Din acest motiv asistăm practic la apariția mai multor boli, cu care botoșănenii și românii în general se confruntă. 
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Cat timp Feodorovici va fi in senat si cu Trufin luând bani de la toți fermierii si lingand in urma ei nu se va schimba nimic!!!!Oricum presa este a lor iar ceea ce ati facut voi înseamnă că aveți tupeu si nu va putut cumpăra.De ce nu scrieti de dosarele penale ale lui Trufin de la Dna???Stiti cate proiecte europene a facut Trufin pe alte nume?De ce nu se sesizează nici un organ si sa ia masuri cu tot ce se intampla???Isi bat joc de noi pe fata pentru ca stiu ca nimeni nu au tupeul sa se ia cu ei.
9 iulie 2019, 19:31
Demisia tuturor celor implicați !!!!!!!!!! Dacă mai exista dreptate in țărișoară asta !!!!!!
9 iulie 2019, 19:27
Întreb și eu : cât o sa le mai meargă cu astfel de aranjamente ?
9 iulie 2019, 19:18
E o evidenta si toata lumea stie.Si totusi..lucrurile merg asa in continuare..Cand o sa se termine neamurile "Inaltilor politicieni" ? Niciodata! Puneti copiii sa invete, ca sa aiba diplome de licenta si master pentru cules capsuni! Vai de noi!
9 iulie 2019, 17:45
Asteptam ca justia sa facă dreptate atât cu daddy cât și slugile lui infractoare
9 iulie 2019, 16:59
Salariații din cultura sunt la pământ din cauza nivelului de salarii, un actor din București s-a aruncat de la etajul 4 pt ca nu-i mai ajungea banii pt întreținere, iar PSD-ul la Botosani este preocupat sa-și angajeze rudele in instituțiile statului pe bani frumoși. Ce timpuri frumoase am ajuns sa trăim . Halal țara și conducători.
9 iulie 2019, 16:56
Mâncători de kkt ce sunteți ! Omul asta a muncit jvrelor dacă are Teren, spații , case ai așa mai departe ! Sa stați și voi plecați de acasă o zi întreaga și sa umblați pe drumuri cât umbla el și după sa mai comentați ! Hai zi faina
9 iulie 2019, 16:52
APIA e plină de PDListi iar pentru echilibrare se mai aduc câțiva PSD isti.Nu-i bai...Interesant cati sunt ingineri si economiști si cati au cu totul alte studii,dar au prins un loc călduț.Problema nu e de apartenența ci de tupeu,sfidare,bătaie de joc la adresa fermierilor...
9 iulie 2019, 16:39
Noi ca cetateni care credem in dreptate si justitie cerem un control și demisia persoanelor implicate în acesta mahala.Sa vina toate televiziunile si sa vada la ce nivel s-a ajuns in Botoșani.Este foarte grav iar presa este cumpărată 90% de PSD.Nimeni nu spune nimic si nu se face nimic!!!Toti care nu vor sa faca cum spun cei din PSD este înlocuit cu oamenii lor indiferent daca sunt pregătiți profesional.Este strigător la cer!!!
9 iulie 2019, 16:18
Doar performanta e necesară pentru un asa post .
9 iulie 2019, 15:38
Imaginea PSD-ului este la pământ, atât timp cât partidul s-a umplut de rude, cumatri și culmea este ca toți vor locuri de munca și chiar funcții. Sigur Dancila nu știe ce se întâmpla la Botosani.
9 iulie 2019, 15:25
Se impune o comisie de control din partea ministerului administratiei si internelor pentru a verifica imprejurarile si demersurile sub care o persoana care NU SI-A DORIT ACESTA FUNCTIE, sa fie nevoita sa o ocupe.
9 iulie 2019, 15:09
caracatita ciumista a cuprins tot judetul.draculea ii asteapta la jilava cu drag
9 iulie 2019, 14:47
Voi astea de la Fifelio , la proces de ce nu ati ciripit? Acum ca s-a ajuns crapa fierea in voi de ciuda ptr voi nu ati stiut ce sa faceti cu banii cand i-ati furat si l-ati bagat in faliment pe bietul om. Toti au furat de primul până la ultimul angajat. Diferenta dintre ei ca unii au furat mai mult si altii mai putin. Unii au stiut ce sa faca cu banii, alții ...nuuu. Voi, cei de la fidelio, sunteți vinovați ptr promovarea acestor personaje.
9 iulie 2019, 14:13
RUSINE!!!!S_a dat cu piciorul la experienta si profesionalism!!!!Cat tupeu are aceasta doamna sa declare ca ea nu a vrut functia cand toata lumea stie ca a venit in APIA strict pentru acesta functie pentru care marele domn Costi Patraucenu baga bani non-stop.Ce experienta are acesta doamna????Altii lucreaza de o viata acolo si au ajuns sa fie umiliti de conducerea PSD.Nu au curajul sa vorbeasca despre toate transferurile facute din ianuarie si curvele care sunt numai din Psd.Au devenit angajati in APIA dar nu vin niciodata la serviciu pentru ca ii protejeaza Feodorovici si Trufin.Rusine!!!
9 iulie 2019, 13:23
Felicitari pentru articol! Este intr-adevar singurul ziar care a mai ramas in lupta cu mafia psd de la Botosani (nu se stie până când!!!). Toate miscarile de ascensiune in posturi cheie şi bine platite la bugetari sunt gândite si analizate cu mult inainte, toate sunt cu bataie lungă, cum s-ar zice. Să nu ne mirăm că în curând judeţul va intra in faliment, dacă se promovează doar mediocritatea, incultura, semianalfabetismul ridicate toate la rang de virtute a celor care sunt la cârmă!
9 iulie 2019, 12:34
Cat a lucrat la Fidelio si a schimbat apartamentul si si a facut si casa. Intrebati l pe Mihaila de acest individ.
9 iulie 2019, 11:29
Patrauceanu va trage partidul in jos stimata doamna, un om cu un caracter murdar si profitor, Toti cei care am lucrat la Fidelio il cunoastem si nu va face cinste anturajul lui credeti-ma.
9 iulie 2019, 10:57
un individ ciudat ca Trufin, prin abuz , pune toti prostii pe functii, rusine, demisiaaaaa
9 iulie 2019, 10:25
Chiar a ajuns acest judet la cheremul unor ciume analfabete?...incredibil
9 iulie 2019, 10:14
Felicitari botosaneanul pt investigatiile pe care le faceti. Sunteti singurul editorial care mai aveti curajul sa scrieti despre camarila Federovici si gasca, care vrea sa puna stapanire pe toate institutiile statului. Dragnea este condamnat si inchis la penitenciar. Federovici va fi nevoita sa demisioneze pentru sustinerea infractorului Dragnea.
9 iulie 2019, 10:14
ma intreb cine mai urmeaza, ce neam prost va mai fi sustinut pentru o functie
9 iulie 2019, 09:56
patrauceanu e foarte slab pregatit, fara valoare
9 iulie 2019, 09:55
România trezește-te !!!! DNA trezește-te !!!!
9 iulie 2019, 09:53
Federovici opreste-teeee, nu mai pune neamurile proaste si incompetente peste tot, o sa ajungeti la 5 %
9 iulie 2019, 09:52
Patrauceanu a furat pana l-a falimentat pe Mihaila de la Fidelio, e clar de ce este la PSD + CIUMA ROSIE
9 iulie 2019, 09:48
Bravos, PSD-eaua s-a umplut de cumatri si neamuri.
9 iulie 2019, 09:46
Patrauceanu e un lingau care-i plimba fustele lui Feodorovici
9 iulie 2019, 09:32
Aici e vorba de tandemul Trufin & Federovici ca au tot felul de nevoi cu suventia pt cativa primari dar se pare ca au castigat si acum, iar despre Patrauceanu si el are ceva terenuri pe la Corni :)
9 iulie 2019, 09:31
Deja la Botosani s-a intrecut orice masura si e timpul ca institutiile abilitate sa se implice.Asa nu mai merge.
9 iulie 2019, 09:18
Daca materialul prezentat este adevarat se impune de urgenta demisia de onoare a directoarei Lazaruc, a consilierului judetean Patraucean si a celorlalte persoane implicate.
9 iulie 2019, 09:15
Sa va ia Draknea pe toți cu el la pușcărie !
9 iulie 2019, 09:00
Absolvenții de studii de specialitate nu-și găsesc un loc de munca fiind nevoiți sa plece din țara, iar odraslele PSD-istilor ocupa ușor orice loc de munca își doresc. Dacă nu le place in privat se muta la prefectura,dacă nici aici nu le place se muta la APIA . Îndrăznește sa crezi in PSD.
9 iulie 2019, 08:51
Au invatat sa se descurce - de la Dragnea penalul.
9 iulie 2019, 08:41
Limba lunga sa-i ajunga, cine stie sa ridice doua degetele......
9 iulie 2019, 08:38
Miroase cumva a trafic de influența ? O fi vinovat statul paralel sau sa credem in pura coincidenta ?
9 iulie 2019, 08:30
Mare mai este gradina Ta Doamne !
9 iulie 2019, 08:25
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Au oameni competenți, pentru că îi cunosc, cel puțin patru-cinci. Cătălin Flutur, Cristian Roman, Marius Oroșanu, Cristian Achiței. Am dat patru nume care ar putea fi buni profesioniști și s-ar putea ridica atât cât trebuie ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.