Știrea zilei
După CINCI ani de zile: Fostă șefă din CJ adusă cu jandarmii la Tribunal, procurorul DNA acuzat că pune presiuni pe martori

După schimbarea a doi judecători și redistribuirea dosarului către un al treilea și drumuri la care s-a pierdut șirul la sediul DNA de la Suceava în cazul a zeci de persoane, procesul în care este judecat Florin Țurcanu alături de socru își continuă cursul anevoios la Tribunalul Botoșani.

Proces mai vechi decât casa 

Faptele s-au petrecut în perioada 2013 – 2014.

 

Au trecut de atunci cinci ani de zile. Interval în care Florin Țurcanu a fost în iad și a revenit pe linia de plutire. Ba chiar a revenit în politică.

 

La proces însă, al treilea judecător audiază martori care au mai fost citați deja de două ori. Oameni care s-au săturat să răspundă la aceleași întrebări, multe dintre informații fiind deja aproape închise în memorie.

 

În cazul celor cinci martori audiați marți, 15 octombrie 2019 la Tribunal, numitorul comun la fiecare în parte a fost declarația că își mențin tot ce au spus la sediul DNA, în urmă cu 5 ani de zile, când informațiile erau mai proaspete.

 

Mandat de aducere pentru o fostă șefă

 

Au fost citați ieri la Tribunal Cojocaru Camelia, Didii Magda, Luca Anca şi Anuţei Dumitru. Și Silvia Miriță pentru care a fost emis mandat de aducere pentru că a lipsit la termenul din 17 septembrie 2019.

 

Inedit, două dintre fostele șefe din Consiliul Județean, Cojocaru Camelia (șef serviciu achiziții publice) și Silvia Miriță (șef serviciu urbanism) s-au pensionat din 2016.

 

Și după 3 ani de zile încă sunt chemate la Tribunal pentru a da răspunsuri în procesul de trafic de influență al fostului președinte Florin Țurcanu.

 

Miriță Silvia a fost audiată prima și a arătat că a fost implicată doar în licitație pentru proiectarea investiției „modernizare complex monahal Coșula” și că nu a avut treabă cu reabilitările drumurilor județene Botoșani – Curtești – Cristești sau Pădureni – Coșula – Buda.

 

Și că nu-și amintește ca Florin Țurcanu să fi făcut presiuni asupra ei pentru a adjudeca licitație unei anume firme.

 

Chemate la Tribunal de la pensie

 

A urmat Camelia Cojocaru care a vorbit puțin și a spus că procedurile de licitație s-au desfășurat în conformitate cu prevederile legii și că nu cunoaște să fi fost imixtiuni în aceste achiziții din partea conducerii. A oferit mai multe date tehnice după care a fost lăsată să plece.

 

A urmat Magda Didii, actual director executiv în cadrul CJ Botoșani care a spus în fața instanței că s-a implicat doar în licitația pentru reabilitarea DJ Pădureni – Coșula – Buda unde au fost depuse două oferte. Una a fost descalificată pentru că administratorul firmei care a depus oferta fusese condamnat pentru spălare de bani și nu avea astfel dreptul de a participa la licitații publice.

 

Nu a știut la momentul desfășurării licitației că în asocierea de firme se regăsea și cea condusă de Marcel Bârsan de la Roma și a aflat după ce a fost chemată în două rânduri la DNA pentru audieri. Și Magda Didii a spus apăsat că nu a avut niciun fel de presiune din partea șefilor la derularea etapelor din licitație.

 

Luca Anca, o tânără care este inginer și lucrează în mediul privat în prezent, a fost membru în comisiile de licitații pentru o parte dintre aceste investiții. A plecat din CJ Botoșani în 2014 și  a spus că nu-și amintește să fi fost martorul unor situații ilegale.

 

Muncitor fără școală acuzat că minte 

 

Ultimul martor rămas a fost mai greu de audiat. Dumitru Anuței, simplu muncitor care și-a petrecut aproape toată viața pe șantier și surd de-o ureche.

 

Lucrează la Cornell’s Floor de 20 de ani și a contribuit la o parte din construcția casei din Aleea Pajiștii, proprietate aflată pe numele lui Aristomel Anușcă, socrul lui Florin Țurcanu.

Alături de colegii lui a construit beciul și a ridicat construcția de deasupra, până la partea de acoperiș.

 

A răspuns greu la întrebări, motivând că nu aude bine, judecătorul fiind nevoit să ridice tonul mult peste nivelul obișnuit. A murmurat des că nu își mai amintește bine ce s-a întâmplat în trecut și a stârnit o reacție de nervi din partea procurorului DNA care a adus în atenția instanței că la audierea din 2016, Dumitru Anuței a declarat altceva la instanță decât la audierile de la DNA.

 

Motiv pentru care i s-a întocmit un dosar penal pentru mărturie mincinoasă. A semnat un acord de recunoaștere a vinovăției iar în 2017 a fost amendat penal.

 

„Probabil că mai sunt martori în această situație, acuzarea a pus presiune asupra unor martori pentru a se obține probe în mod nelegal. Aceste acorduri au fost încheiate de DNA fără a avea competențe”,

a fost reacția avocatului Vasile Tudor, apărătorul lui Florin Țurcanu

 

Cu greu, martorul a reușit să răspundă la întrebările adresate de instanță și celelalte părți din proces după care a fost lăsat să plece. Și probabil că nu va mai fi citat pe viitor pentru a răspunde la aceleași întrebări, în legătură cu lucruri care s-au petrecut în urmă cu cinci ani de zile.

loading...
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Nu fi trist imparate.Daca cumva zornaie bratarile,bate-n toaca,lasa-i partidul lui Ghita soferul de la Rachiti si amantei lui,Ionut,labradorul slobod.
16 octombrie 2019, 19:36
IN FINAL VINOVAT VA FI DUPA CUM SE PARE, PROCURORUL DNA CARE A PUS PRESIUNE PE MARTORI. SI ATUNCI CE NEVOIE MAI AVEM DE JUSTITIE, SA CONDAMNE BOSCHETARII CARE NU-SI PLATESC AMENZILE SI DISPERATII CARE FURA O PAINE SA-SI HRANEASCA PRUNCII.
16 octombrie 2019, 10:27
O mizerie in care se pare că SE urmăreste timorarea martorilor, condamnarea celor care spun ceva- vezi cazul Barsan-omul cu o gramada de copii care inselat fiind de catre Țurcani a fost condamnat doar pentruca NU a ACCEPTAT SA-I FACA O CASA PE DEGEABA UNUI INFRACTOR. In final probabil urmeaza ca CINEVA sa ne spuna ca suntem niste prosti si că este periculos să fii judecat atunci cand ai dreptate, asa cum a avut păgubitul înșelat Barsan.
16 octombrie 2019, 10:14
Cum să recunoască funcționarii de la CJ acordarea unor contracte către insignifiantul Bârsan, când știu că vor fi acuzați de complicitate dacă spun adevărul?? In realitate, la vremea aceea, Bârsan avea o firmuliță cu câțiva angajați, nici un specialist, etc,etc
16 octombrie 2019, 09:22
Domnilor judecători ce este asa de greu,luati toate lucrările care sau facut la primăriile timpul lui Turcanu de catre barman si atunci va veti dă seama daca au fost influente din partea lui Turcanu.Consideram ca se taragneaza atata ca sal scoateți basma curată.Da acum se fura cu acte si conform hotărârilor luate de consilieri locali la presiunea primarilor,caci de nu aprobă e vai de ei,ii da afara.Chiar ne credeti copii nu vedem noi cei de jos cum merg treburile pe la judet ,pe tara.TOTUL ESTE POLITICA,VORBA CEEA,,PROST SA FII,NOROC SA AI.
16 octombrie 2019, 09:01
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.