Știrea zilei
Două partide au preluat controlul companiei de apă după un concurs cu oameni „scoși din joben” și rezerve de lux
  • Aleșii de la județ votează astăzi componența noului Consiliu de Administrație care va conduce compania de apă și canalizare.
  • Din nouă candidați pentru posturile de administratori au rămas doar cinci, cu două coloraturi politice.

PSD + ALDE = APA LOVE

 

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a fost introdus și proiectul privind acordarea unui mandat special reprezentantului CJ în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) societății Nova Apaserv pentru numirea membrilor CA, precum și aprobarea modelului de contract, dar și stabilirea indemnizației lunare.

 

Candidații...

 

Înaintea probei de interviu, lista cu candidați cuprindea nouă nume, din trei partide:

 

 

-             Viorica Andronachi (PSD)

-             Doru Constantin (PSD)

-             Narcis Ștefan (ALDE)

-             Ionel Dimitrovici (ALDE)

-             Dumitru Pascariuc (PSD)

-             Ioan Comarița (PSD)

-             Victor Ivănescu (PNL)

-             Gabriel Atudoroae (ALDE)

-             Simion Drelciuc (PSD)

 

Administratorii...

 

După susținerea interviului, pe lista scurtă care va fi și aprobată de plenul CJ au rămas cinci nume, în ordinea punctajului obținut:

 

- Doru Constantin, punctaj criterii de evaluare 239,70;

- Dumitru Pascariuc, punctaj criterii de evaluare 228,50;

- Ioan Comarița, punctaj criterii de evaluare 227,10.

- Gabriel Atudoroae, punctaj criterii de evaluare 225,50;

- Ionel Dimitrovici, punctaj criterii de evaluare 217,10;

 

Rezervele de lux...

 

„Au făcut o listă foarte scurtă, deși legea vorbește într-adevăr de o listă scurtă care poate fi făcută cu mai mult de cinci persoane, poate ajunge și până la șapte. Au fost tot felul de indicatori care au fost avuți în vedere, este foarte stufoasă legislația în domeniu”, a arătat Narcis Ștefan, fost președinte CA Nova Apaserv.

 

În cazul demisiei unuia dintre membrii noului CA, o altă persoană aflată pe lista scurtă ar urma să-i ia locul: „Noi suntem rezerve de lux, ca la fotbal”, a mai spus Narcis Ștefan.

 

S-a ajuns astfel la situația în care PSD este majoritar în CA-ul de la ”Apă” cu trei voturi, în timp ce ALDE are doar două. Și fiecare dintre aceste partide are propriile rezerve pe lista scurtă.

 

PSD îi are capitalizați pe Doru Constantin, Ioan Comarița și Dumitru Pascariuc. Ultimul este șeful Stației de Tratare de la Bucecea, fost consilier local PSD la Consiliul Local Bucecea, în mandatul 2012 – 2016.

 

ALDE i-a impus pe Gabriel Atudoroae și Ionel Dimitrovici.

 

După adoptarea hotărârii privitoare la structura nouă a administratorilor, urmează a se convoca AGA pentru data de 4 noiembrie 2021, într-o ședință cu patru puncte pe ordinea de zi în care va fi învestit noul CA.

 

Noii administratori vor felii mai groase de tort

 

De asemenea, va fi aprobat și contractul de mandat al fiecărui administrator care probabil că va avea o durată de patru ani.

 

Va fi stabilită și indemnizația lunară a noilor administratori, care potrivit legislației de profil este formată dintr-o componentă fixă și una variabilă.

 

La precedentul CA s-a mers pe o indemnizație fixă în cuantum de 1.000 de lei pe lună.

 

Neoficial, în prezent ar circula o serie de zvonuri prin care s-ar dori majorarea remunerației pentru membrii CA.

 

Legea spune că indemnizaţia fixă nu poate depăşi de șase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

 

Iar componenta variabilă va avea la bază indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari, negociaţi şi aprobaţi de AGA.

 

Cuantumul componentei variabile a membrilor neexecutivi nu poate depăşi maximum 12 indemnizaţii fixe lunare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Rezultatul concursului de la nova este rezultatul unor combinații, intre Alde și psd fără nici o șansă pentru persoane apolitice sau de la alte partide.
15 octombrie 2021, 12:57
Mai oameni buni Dimitrovici care a lucrat la pușcărie este mai capabil decât Drelciuc , Andronache sau Ștefan ?Eu cred ca este o imparteala frățește între Federovici și Țurcanu, părerea mea.
15 octombrie 2021, 12:39
comarita, specialist la apa? apa cu grade poate..vai de capul nostru
15 octombrie 2021, 11:22
Nu este asa de important cine ajunge in CA. Vor fi mai mult de forma, pt.ca asa obliga legea. Este altcineva acolo pus/pusi care urmeaza sa faca cartile pentru Î,, Ţ, si intr-o singura directie L,F,E,
15 octombrie 2021, 11:01
Nu sunt suficienti oameni la echipele de intervenție la avarii. Cei care lucreaza se apropie de pensionare si sunt foarte slab platiti pentru munca lor importanta si conditiile grele de lucru in sapaturi de 4-5 m adancime cu pericol de surpare, ape uzate cu pericol mare de îmbolnăvire, program in aer liber ziua si noaptea. Caminele de canalizare de la blocuri nu sunt curatate de 20 de ani. Aceste numiri fanteziste in CA vor duce la agravarea degradarii economice si tehnice a SC Nova Apa.
15 octombrie 2021, 10:37
Vai de capul meu ce dea ”specialisti”, toti unul si unul. Sigur vor scoate apa la lumina. Si onor dl.sing. Pascariuc, ce a facut o viata intreaga cat a condus apa Bucecea, acum s-a trezit ca vrea sa faca treaba? Ca in rest doar ”hau, hau” Hai sa fim seriosi!!!
15 octombrie 2021, 10:08
Asa este - Federovici ia lecții de administrație de la condamnatul pentru corupție Țurcanu- asa am citit ieri în presa locala. Împreună vor recupera cele 15 milioane de lei pierdute de Țurcanu prin deciziile luate în perioada 2012-2014. În perioada respectiva Împăratul era Președinte CJ iar Federovici era vicepreședinte CJ, acum este invers ( doar ca în fata este pus Dascalescu ca nu are probleme cu justitia)dar împreună formează o echipa perfecta și fac administrație pentru botoșăneni.
15 octombrie 2021, 09:28
Greu la deal cu martoagele mici , apa curge pietrele raman , Bucecea a acaparat ceva scor si la CJ la la CA, in rest copypaste
15 octombrie 2021, 08:58
Realizarea lui Narcis Ștefan este ca a ajuns rezerva de lux. Felicitări pt reușită, a trebuit sa trădeze psd-ul, proromania și acum a devenit alde pt aceasta reușită. Ce face omul pt o asa reușită, poate i se face mila ospătarului Atudoroaie sau gardianului Dimitrovici și renunță la mandat in favoarea tehnocratului Narcis Ștefan.
15 octombrie 2021, 08:15
Salvarea regiei de apa vine de la specialiștii Atudoroaie și Dimitrovici. Ultimul a lucrat la Penitenciar și are relații bune acolo sa ajute pe cine are nevoie sa primească un ceai cald.
15 octombrie 2021, 08:05
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.2 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-1.8 o C
Ştefăneşti
-5.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.