Știrea zilei
Donație record la Botoșani: 180.000 de euro primiți de un ONG care salvează inimi, de la o singură persoană – VIDEO

Anul acesta Asociația ”Salvează o Inimă” înființată de Vlad Plăcintă, cetățean de onoare al municipiului Botoșani și al comunei Frumușica, împlinește zece ani de activitate. Invitat joi la ”Botoșăneanul TV”, fondatorul organizației neguvernamentale a prezentat lucruri despre care a vorbit mai puțin sau chiar deloc din 2012 încoace.

Uneori trebuie să cheltuiești ca să ajungi la inima oamenilor


Iar unele au făcut referire la munca depusă de echipa ONG-ului pentru a aduna sumele necesare rezolvării unor probleme grave de sănătate întâmpinate atât de adulți, cât și de copii.


Sunt patru angajați, inclusiv un redactor care scrie articolele și un specialist în marketing online.


Aceasta deoarece atât pe salveazaoinima.ro, cât și pe rețelele de socializare activitatea trebuie mereu stimulată pentru ca oamenii să doneze și astfel să se poată strânge sumele necesare achitării cheltuielilor cu intervenții medicale, spitalizări, tratamente.


Campaniile sunt demarate abia după o verificare amănunțită a dosarelor medicale și după ce familiile aduc un deviz eliberat de spital cu totalul cheltuielilor.


Uneori însă estimările sunt depășite pentru că apar reacții adverse, alte forme ale bolii sau se descoperă și noi afecțiuni în urma unor controale mai amănunțite.


Și dacă pentru unele persoane campaniile de strângere de fonduri funcționează organic, fără a avea nevoie de sprijin, altele trebuie susținute cu publicitate plătită pe rețelele de socializare pentru a încuraja donațiile. Asta înseamnă noi cheltuieli.


”Avem postări care merg și la 3-4 milioane impact, dar care nu au rezultatele pe care le are un e-mail care ajunge la 100.000 de persoane și îl deschid 20.000”,  


Vlad Plăcintă, președinte Asociația Salvează o Inimă.

 

Cheltuieli lunare de 8.000 de euro


După aceea intervin comisioanele plătite procesatorilor de plăți online, de la Netopia la PayPal și update-urile platformei.


Apoi, s-a încercat promovarea unor cazuri inclusiv cu influenceri.


”Am făcut un calcul, cu tot cu comisioane, partea de marketing, undeva la 7-8.000 de euro lunar sunt cheltuielile, înseamnă inclusiv salariile și comisioanele, comisioane care sunt destul de mari. Și partea de IT, că și acolo sunt costuri. Dar raportăm 8.000 de euro la 300.000 de euro încasări. Pe an ne încadrăm undeva la 4-5% cheltuieli din bugetul total”,


Vlad Plăcintă, președinte Asociația Salvează o Inimă.


Pentru că un site de donații are mereu nevoie de modificări, fie cerute de procesatorii de plăți, fie efectuate pentru a scurta operațiunile pe care trebuie să le facă o persoană pentru a vărsa o sumă de bani în conturile asociației, ”Salvează o Inimă” are un contract cu o companie de IT din București.


”Suntem singura platformă din România și organizație cu semnătură electronică digitală, numai din click se lucrează pe partea de contract de sponsorizare. Datele sunt preluate automat de către platformă. E cea mai mare platformă de semnătură electronică din lume”,


Vlad Plăcintă, președinte Asociația Salvează o Inimă.

 

 

vlad placinta botosaneanul tv

 


Cea mai mare donație vine din capitală


Cu toate aceste activități, dar și multe altele, anul trecut, care a fost cel mai bun de la înființarea asociației, donațiile, fie directe, fie prin redirecționarea impozitului, au ajuns la 18 milioane lei.


De la înființarea ONG-ului, cea mai mare donație primită a fost de 180.000 de euro și a aparținut unei companii din București. Din rândul persoanelor fizice, donația cea mai mare a venit tot din capitală, 25.000 de euro. În ceea ce privește Botoșaniul, cea mai mare suma a fost vărsată în conturile asociației de către o companie cu capital străin, care a virat 35.000 de euro la începutul pandemiei pentru cumpărarea unui aparat PCR, ”Salvează o Inimă” aducând primul astfel de aparat în Botoșani, înainte ca spitalele sau vreo altă unitate de stat ori privată să reușească să pună o asemenea tehnologie la dispoziția botoșănenilor.
Marii donatori nu i-au cerut să le facă popularitate și nici nu au avut alte solicitări.


”N-am avut cerințe din astea. Eu în schimb le cer: dați-mi măcar logo să îl pun la rubrica de sponsori, dați-mi ceva despre compania dvs. ca să facem o postare și să vă mulțumim, dar unii rămân așa... Avem acum o companie care la fiecare caz pe care îl preluăm donează 1.500 de lei. Intră pe site, face contractul, eu primesc notificare, semnez și eu și virează banii în cont. Eu nu pun accent pe cineva că a donat o sumă foarte mare și îi aduc elogii. Eu apreciez foarte mult și efortul de a dona 2 euro. Secretul e în funcție de voința fiecăruia, să ne dorim să ajutăm, pentru că nu este bucurie mai mare decât să știi cât ai pus capul pe pernă că ai oferit o masă caldă sau că ai ajutat un copil să se trateze”,


Vlad Plăcintă, președinte Asociația Salvează o Inimă.

 

Transparența deosebește ”Salvează o Inimă” de majoritatea celorlalte asociații care strâng fonduri


A dat ca exemplu cazul unei profesoare din București cu probleme abdominale, pentru care banii necesari s-au strâns în numai două zile chiar dacă donațiile au fost în mare parte de 2-3 euro. Doar că s-au mobilizat o mulțime de elevi și suma a crescut foarte rapid.


Premiat cu distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru mireni de către Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Vlad Plăcintă crede că una dintre principalele calități ale ONG-ului pe care îl conduce o reprezintă transparența. Cei care fac donații pe card își văd numele apărut pe site în câteva zeci de secunde sau în câteva minute, în timp ce lista oamenilor care fac transferuri bancare în conturile asociației este actualizată la fiecare două săptămâni.


110.000

de români au donat cel puțin o singură dată Asociației Salvează o Inimă.


Fără ajutorul celor mulți ar fi probabil imposibilă rezolvarea cazurilor dificile, fiindcă, după cum spune Vlad Plăcintă, ”dacă sunt bani, putem ajuta, dacă nu sunt, nu putem ajuta”.

 

FOTO sus: Vlad Plăcintă printre laureații Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, Ediția a VIII-a, 2022, la categoria Personalităţi care s-au remarcat în perioada 2020-2021

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fata doborâtă de o boală nemiloasă, cazul care l-a marcat pe omul ce a strâns milioane pentru cei grav bolnavi: Plângea pentru bolnavi și nevoiași și se ruga neîncetat, chiar dacă durerile erau greu de dus pentru un om - VIDEO
În slujba oamenilor și a lui Dumnezeu: Nu suntem aici pentru a judeca și condamna pe nimeni

 

Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
SCHIMBARE de ultim moment la o instituție de la Botoșani – DECIZIA care a surprins angajații care au intrat în weekend cu șef nou – FOTO
Documentul a fost transmis prin poșta electronică fără ca șefii de la București să intervină suplimentar în anunțarea faptului că instituția publică de la Botoșani are un nou șef.
Marii oameni de afaceri disperați din cauza prețului aberant al energiei: Murim în chinuri / Închidem acest an într-un dezastruFOTOGALERIE
Câteva dintre cele mai mari companii din Botoșani au participat prin acționari sau directori la o întâlnire care a avut loc la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) referitoare la prețurile uriașe pe care le-a atins energia.
AUR le face cu ochiul liberalilor! Tânăr antreprenor cu „viitor pe liste”, plecare din PNL pentru partidul lui Simion – FOTOGALERIE
Sunt deja câteva săptămâni de când s-a produs ruptura prin demisia din PNL și semnarea adeziunii la AUR.
AVERILE doamnelor care ridică mâna pentru binele orașului, de la venituri din „toate părțile” la trai apropiat de anonimat
Consiliul Local Botoșani are în componență șapte doamne și domnișoare care votează alături de 16 domni pentru așa zisul bine al orașului. Este un parlament mai mic care adoptă hotărâri în locul legilor, ce se aplică doar pe plan local.
Vicepreședintele USR Botoșani, fost cap de listă la CJ, dat afară din partid după ce și-a înjurat o colegă
Unul dintre liderii județeni ai Uniunii Salvați România (USR) – Filiala Botoșani a fost exclus din partid pentru injurii. Decizia a fost luată în unanimitate de 25 de membri ai Biroului Național (BN).  
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Cred că astăzi mai scriem o pagină de istorie pentru prelungirea autostrăzii A7 Suceava – Botoșani. Va fi o zonă dinamică de dezvoltare între Suceava și Botoșani în perioada următoare. Eu asta o văd și în perspectiva ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.7278 lei
CHF
Francul elveţian
5.0120 lei
GBP
Lira sterlină
5.7274 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3950 lei
XAU
Gramul de aur
266.4903 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2003 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1913 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5438 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2021 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.3 o C
Dorohoi
3.5 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
2.9 o C
Saveni
3.8 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.