Știrea zilei
Doi candidați la Primăria Botoșani luați deja în calcul de președintele PNL – VIDEO

Deși a recunoscut că, în plan personal, a avut oarece supărări față de Dan Nechifor, deputatul Costel Șoptică îl ia pe fostul prefect în calcul pentru o candidatură la viitoarele alegeri, inclusiv la cele locale.

Între Nechifor și Cornilă


A declarat-o pe 7 aprilie, când a fost invitat la ”Botoșăneanul TV”. De altfel, președintele PNL Botoșani i-a nominalizat ca posibili pretendenți pe fostul și actualul prim reprezentant al Guvernului în județ.


”Candidaturile, una este să ți le dorești, alta este să ți se potrivească candidatura respectivă. Vor fi sondaje de opinie, cercetări sociologice, care vor spune că e bun aici sau e bun dincolo. Poate o să devină mai bun între timp dl Cornilă. Sau poate mai bun sunt eu într-o parte... Inclusiv Primăria Botoșani, inclusiv o candidatură la Județ”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.  


Liderul liberalilor a catalogat drept ”o prostie totală” afirmația că PNL și PSD compun un nou USL și a subliniat clar că aceste două partide vor avea liste separate la alegerile locale.

 

”Luăm în calcul și o candidatură pentru dumnealui în viitor”


Deși Dan Nechifor este șef adjunct administrație inspecție fiscală și automat funcționar public, parlamentarul susține că acesta nu este un impediment prea mare pentru ex-prefect să se implice în viața politică.


”Asta nu înseamnă că nu poate face politică. Nu poate să aibă funcții politice, este o diferență foarte mare. Dar vom vedea, luăm în calcul și o candidatură pentru dumnealui în viitor, totul depinde de dumnealui”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.  


Ca atare, șeful PNL este convins că Dan Nechifor ”acum are timp să fie lângă noi, la organizația municipală și cea județeană”.


Președintele PNL Botoșani nu l-a menționat pe Cătălin Flutur drept posibil candidat. Dimpotrivă chiar, și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea unor consilieri locali pe anumite proiecte de hotărâre, care se împotrivesc doar pe criterii politice. El a dat ca exemplu refuzul de a vota un proiect de hotărâre privind trecerea la Consiliul Județean a unor terenuri ocupate cu stații și alte construcții de către SC Nova Aapserv SA, suprafețe care oricum nu pot fi utilizate de către municipalitate.


În schimb, a arătat că primarul Cosmin Andrei este interesat de SC Locativa SA și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement doar pentru că aceste două unități sunt conduse de consilieri locali liberali.

 

Funcția de primar, scoasă la bătaie în toamna anului 2024


Alegerile locale vor avea loc în toamna anului 2024, decalajul intervenind după prelungirea mandatelor în 2020, din cauza pandemiei. Codul Administrativ este foarte clar: mandatele primarilor pot fi eventual prelungite, dar nici într-un caz micșorate.


Art. 151 din Codul Administrativ - Mandatul primarului


(1) Mandatul primarului este de 4 ani.
(2) Durata mandatului constituie vechime în muncă şi în specialitatea
studiilor absolvite.
(3) Mandatul primarului prevăzut la alin. (1) se exercită până la depunerea jurământului de către primarul nou-ales. Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
DEZVĂLUIRE: Prietenia Șoptică – Nechifor s-a rupt după un hram și intervenția mamei - Măi băiete, ce fel de oameni sunteți voi?- VIDEO
Prefectul la Botoșăneanul TV: Eu nu mă duc să fac cancan politic cu nimeni / Puteți să îi întrebați VIDEO

 

Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Botoşăneanul găsit de bunică în stratul cu flori, pentru care casa de copii a fost o binecuvântare: Nu am așteptat-o pe mama niciodată! - FOTO
”Viața nu mi-o aleg eu, nu am de ce să mă rușinez”. Silviu mângâie cu delicatețe mânuțele copilului care i se cuibărește în brațe. Își privește cu atâta dragoste pruncul, încât te aștepți ca din orice moment să îi răsară flori din ochii calzi și umezi.
Cel mai slab manager este și va rămâne în istoria Botosaniului- Țurcanu Eugen Cristian, pleava societatii un personaj inventat de Flutur pe funcția de coada de topor. Ai făcut bagajul deja ? Mai ai ceva de carat de la trei coline Duminică dupa amiaza? Camerele de supraveghere funcționau?
12 aprilie 2022, 15:04
am votat 30 de ani numai PNL....dar cu acesti candidati , ori NU votez, ori ma orientez catre un partid serios, ce propuneti voi e namol....
12 aprilie 2022, 14:21
sa înțeleg ca pierzatorul soptica, cel cu care federovici a șters podeaua la restaurant și l-a bătut mar, este cel care face cărțile în pnl. dacă mai adăugăm și faptul ca acest individ se va alia cu țurcanu, este previzibil rezultatul la primărie, unde cosminel îl va face "praf" pe sorinel.Vai, am zis praf? Sa nu se înțeleagă greșit, praful și pulberea se vaalege din PNL Botosani, luat pa persoana fizica dă Soptica fără frica....
12 aprilie 2022, 12:42
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.2 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.