Știrea zilei
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE

”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.

”Războiul rece” PNL - PDL se cam încălzește

 

Asta scrie negru pe alb în hotărârea adoptată joi după-amiază de Liga Aleșilor Locali din PNL Botoșani înaintea întâlnirii cu vicepremierul Raluca Turcan.


Lista este semnată de peste 20 de primari și inclusiv de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, de Gheorghe Sorescu și Cristian Roman, prim-vicepreședinți ai PNL Botoșani, și de Viorel Iliuță, șeful de la municipiu.


În schimb, printre altele, lipsește iscălitura primarului de Botoșani, Cătălin Flutur, a deputatului Cristian Achiței, a primarului de Răchiți, Florin Bulgaru, a celui de Ibănești, Romică Magopeț, a celui de Dersca, Fănică Romanescu, a președintelui de organizație de la Dorohoi, Valerian Andrieș, adică aleși proveniți din fostul Partid Democrat Liberal.


Astfel, prinde tot mai mult contur varianta existenței unei înțelegeri între ALDE și aripa ex-PDL din actualul PNL pentru numirea unui prefect liberalo-democrat la Botoșani.


De altfel, sunt deja notorii neînțelegerile dintre liderii vechiului PNL și cei ai PDL, care nici măcar în seara turului al doilea al alegerilor prezidențiale nu s-au reunit cu toții la același sediu din strada Teatrului, o bună parte a șefilor ex-PDL – ului preferând în continuare fosta lor casă, din Maxim Gorki.   

 

Turcan - Țurcanu... nici nu-i mare diferență

 

În plus, Florin Țurcanu, coordonatorul de facto de la ALDE Botoșani, nu s-a sfiit să recunoască public că are planuri politice alături de o parte a foștilor democrat-liberali.


La întâlnirea desfășurată joi după-amiază la Ștefănești, vicepremierul Raluca Turcan le-ar fi dat de înțeles semnatarilor procesului-verbal cu demisia în bloc că negocierile purtate la nivel central prevăd cedarea unor funcții de prefect către partidele care au contribuit la destituirea Cabinetului Dăncilă și care apoi l-au ajutat pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Primarii i-au reproșat că sunt practic trași pe sfoară, fiind posibil ca acțiunea de protest din 28 noiembrie să fie doar prima dintr-un serie mai lungă.


Iar una dintre marile lor nemulțumiri este că ar ajunge practic din nou ”la mâna lui Țurcanu”, conducătorul de facto al ALDE Botoșani.


Vicepremierul le-a promis primarilor și șefilor organizației că va mai purta o discuție cu premierul și președintele PNL, Ludovic Orban, dar pare că a făcut-o mai degrabă de formă.

 

protest primari pnl botosani

 

protest primari pnl 2

 

demisii primari pnl

 

loading...
Nu e glumă! ALDE pregătește o femeie prefect, PNL-iștii - scandal cu Raluca Turcan
LOVITURĂ de CULISE? Postul de prefect ar fi fost dat la ALDE, PNL-iștii neagă: Dan Nechifor 100%

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Eu cu cine mai votez la locale?.Am votat cu Iohanis crezând că se schimba ceva.Dora a votat cu Dăncila și ajunge Prefect iar Turcanu cu actorul și face cărțile in judet.Nu mai inteleg nimic.Flutur joaca la doua capete si vrea să-l promoveze pe Roman.Halal politica.Sa revina Psd_ul ...
29 noiembrie 2019, 22:22
Intelegem de la carmuitorii PNL, ca daca PNL ,pe scor politic a obtinut peste 30% in primul tur la prezidentiale ,la Botosani nu-i bine.E bine in schimb ce face Turcanu si partidul sau de 4% din moment ce emit pretentii la prefect.Oare PNL vrea la parlamentare scorul ALDE pe Botosani,adica 4%?
29 noiembrie 2019, 18:06
Hai las-o !Pai Turcanu a zis-o in gura mare ca el e cu Flutur si Achitei .Normal ca le convine ca prefectul sa-l puna Turcanu .Ca pe astialalti i-a rezolvat pe toti cu posturi caldute.Singurul care nu reuseste sa-si impuna nici un om e Soptica.
29 noiembrie 2019, 17:38
Hai misca cu sfaturile tale de-aici! De parca nu ar fi clar ca turcanu pune o momaie pe post de prefect iar apoi el face concursuri pentru sefi de deconcentrate, el isi alege slugile care vor ocupa aceste functii, el ne va face de rusine judetul din nou, el va cobora PNL-ul la 15% cum a mai fost dupa ce a intrat la inchisoare si tot el , probabil,va fura, va insela ,va spagui . Intrebarea este cum mama drakului a fost adusa famiglia asta de escroci iar la varful politicii?
29 noiembrie 2019, 12:57
Cel mai dragut mi se pare cand Soptica afla din presa chestii hotarate la Bucuresti, despre care Flutur stia de mult ;)
29 noiembrie 2019, 12:52
Decât sa va faceți de ras cu o persoană care a terminat o facultate privată la mare distanță cum este Nechifor mai degrabă lăsați pe alții să vă pună oameni capabili. PNL cu această decizie, de a pune x și 0 prefect, până la locale coborâți sub 25%.
29 noiembrie 2019, 11:38
Ce va mirați? Se știa că Flutur face blat cu Țurcanu pentru capul lui Soptica. Flutur vrea doar Primăria in rest nu îl interesează! In rest prostii stau și ascultă discursurile : "Dragii mei...." Bleah ! Mi se face greata de voi și de interesele voastre personale. Dar sa te aliezi tu cu oierul ....asta spune multe despre ce caracter ai!
29 noiembrie 2019, 11:31
Cand vor pricepe si habarnistii de la Bucuresti ca atunci cand sunt alegeri prezidentiale si europarlamentare electoratul decide in functie de candidat( candidati). Cum de s-a ajuns la concluzia ca votul meu pentru independentul Diaconu este meritul escrocului Turcanu sau dezavantajul PNL? Vor mai vedea ei cetateni onesti la vot cand vor zbura porcii!
29 noiembrie 2019, 09:48
V-a ”facut” flutur din nou. Se pune la cale un nou jaf asupra Botosaniului cu berbecul Turcanu sef peste tot ce misca. Nu-i bai, la el puscaria e o obisnuinta. La fel si minciuna aducatoare de castiguri nesperate.
29 noiembrie 2019, 09:38
sunteti de rasul curcilor!!!!!!
29 noiembrie 2019, 08:36
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
A fost foarte supărător faptul că am acuzat în mod direct liderii PSD de un blat făcut cu cei de la PNL în ceea ce privește municipiul Botoșani și CJ. Mai clar, am acuzat faptul că a existat o înțelegere ascunsă între cei de ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8722 lei
USD
Dolarul SUA
4.1883 lei
CHF
Francul elveţian
4.5207 lei
GBP
Lira sterlină
5.3309 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9731 lei
XAU
Gramul de aur
249.2556 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2494 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3324 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9451 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1240 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1803 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6546 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.8 o C
Darabani
13.3 o C
Saveni
13.7 o C
Ştefăneşti
15.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.