Singurul candidat la postul de director de la o instituţie subordonată Consiliului Judeţean a obţinut nota necesară pentru a semna un nou contract de management.
Acesta ocupă în prezent funcţia de director al Muzeului Judeţean ca interimar, după ce i-a expirat precedentul mandat, iar Consiliul Judeţean Botoșani a decis ca până la depunerea unui nou proiect de management tot el să conducă instituţia.
La evaluarea anterioară a activităţii, Aurel Melniciuc a obţinut un punctaj care i-a permis să depună singur un alt proiect de management, în condiţiile în care OUG 189/2008 prevede că managerii care la evaluarea finală a activităţii obţin minim 9, au dreptul să prezinte un nou proiect de management, fără să se mai organizeze un concurs propriu-zis.
Lucrarea a fost evaluată de o comisie condusă de consilierul judeţean Andreea Andrei şi din care au mai făcut parte Dănuţ Huţu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Emil Ursu, director general al Muzeului Bucovinei.
Când a fost numit interimar, lui Aurel Melniciuc i s-a stabilit un salariu brut de 7.546 de lei.
Directorul Muzeului Judeţean, venit la Botoșani din Republica Moldova, are totuşi nemulţumiri faţă de modul în care îi este răsplătită activitatea.
Săptămâna aceasta, el a luat parte la constituirea unei asociații profesionale a managerilor de muzeu din România, după ce săptămâna trecută a declarat că noua lege a salarizării creează o discriminare între managerii muzeelor și bibliotecilor și cei ai instituțiilor de cultură care organizează spectacole.
Potrivit acestuia, salariile în toate instituțiile de cultură, cu excepția celor de spectacole, au scăzut semnificativ de la 1 ianuarie.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Direcția în care merge România cu tot cu oamenii care trăiesc în ea nu este nicidecum una bună. Și de la zi la zi pare-se că lucrurile se înrăutățesc.
În vremuri în care funcționarii lucrează cu DNA-ul la ușă, juriștii municipalității botoșănene își iau măsuri suplimentare de siguranță.
Problemele se țin lanț la societatea de salubrizare a municipalității. După două demisii ale președinților consiliului de administrație, a renunțat la funcție și un membru al CA.
Aparent un caz facil de rezolvat, furtul din Primăria Botoșani din octombrie anul trecut, pare să le dea totuși de furcă polițiștilor din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).
SC Uvertura City Mall SRL, compania care administrează cel mai mare complex comercial din Botoșani, a reușit să blocheze vânzarea către un nou proprietar.
La mai bine de cinci ani de la data alegerilor, compania de transport a Consiliului Local Botoşani încă aşteaptă ca o parte a candidaţilor de la alegerile parlamentare din 2012 să îşi plătească datoriile.
În urmă cu aproape două decenii devenise prima femeie director tehnic din cadrul fostei Electrica Botoșani, pe timpul în care încă era o societate comercială de stat.
Primăvara aceasta se împlinește un deceniu de la reabilitarea bulevardului Mihai Eminescu, dar reparațiile la trotuare nu s-au terminat nici până în 2018.
Avântul investitorilor privați de a ridica blocuri de locuințe a stârnit o serie de reacții din partea unor comentatori care cereau la un moment dat spații de producție și implicit noi locuri de muncă.
În municipiul Botoșani se construiește cu un avânt fenomenal, de la spații locative incluse în blocuri în toate zonele importante ale orașului până la construcții de case în marginile orașului.
Aproximativ 1.500 de botoșăneni au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Slujba de Înviere de la Biserica Sfântul Ilie. Aici, ca și în ceilalți ani, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății a avut loc în aer liber.
Dacă la Răchiţi se vorbeşte de vreo cinci ani de branşarea comunei la gaz, fără să se mai întâmple acest lucru, la Mihai Eminescu lucrările se află în plină desfăşurare.
Trei minori din Botoşani, ajutaţi şi de un tânăr abia devenit major, au avut o noapte de pomină în care au comis o mulţime de fărădelegi.
Un dosar cum rar se poate vedea a fost finalizat săptămâna trecută la Tribunalul Botoşani, care a hotărât reangajarea unei femei pe motiv de discriminare sexuală.
Consiliul de administrație de la societatea de salubrizare a orașului a fost dizolvat de Tribunalul Botoșani după un proces care a durat doar cinci luni și care a demonstrat din nou că, uneori, majoritatea din Consiliul Local își bate joc de lege.
Unicul mall din Botoșani a aniversat deja cinci ani de la inaugurarea care a avut loc în anul 2013. Și, așa cum și-au obișnuit clienții, reprezentanții Uvertura Mall au pregătit un week-end plin de spectacole și surprize, capul de listă la aceste evenimente fiind cunoscuta artistă Lidia Buble.
19 decembrie 2014. Un grav accident în care fuseseră implicate patru mașini avea loc pe „drumul morții” cum i se mai spunea atunci europeanului Botoșani - Suceava. Nebunia a avut loc în dreptul drumului ce duce spre Agafton.
Dezvăluirile făcute joi dimineață de Botoșăneanul referitoare la coșmelia care a omorât un om nu au rămas fără ecou. După ce am făcut public că Primăria n-a fost în stare timp de 12 zile să afle dacă șopronul are sau nu autorizație de construcție, în doar câteva ore problema a fost rezolvată.
În doar câteva zeci de minute, construcția provizorie dintre Uvertura Mall și Banc Post a fost dezafectată. Miercuri la amiază un muncitor a încărcat într-o autoutilitară materialele cu care fusese ridicată.
Cu trei zile înaintea împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România la Botoşani a avut loc un marş de susţinere a reîntregirii ţării. Undeva între 50 şi 100 de botoşăneni, înarmaţi cu steaguri şi cu bentiţe tricolore, s-au strâns sâmbătă la amiază în faţa Muzeului Judeţean şi apoi au colindat oraşul cântând „Deşteaptă-te române!” şi scandând lozinci unioniste.