Știrea zilei
Directorul Modern Calor trimis în judecată de DNA vrea salariu mai mare la… Termica – DOCUMENT

Administratorul special al fostei societăţi de termoficare a oraşului solicită creşterea remuneraţiei. Pe lângă funcţia de director general la SC Modern Calor SA, Florin Sandu are totuşi timp să se ocupe şi de falimentara SC Termica SA.

3.000 de lei de la o firmă în faliment, prea puţin pentru prestaţia lui Florin Sandu

 


El este nemulţumit de indemnizaţia de 3.000 de lei ce i-a fost stabilită în 2010 şi a trimis o scrisoare Consiliului Local Botoşani prin care roagă aleşii să analizeze „posibilitatea de a majora indemnizaţia brută lunară stabilită prin HCL 10/2010 astfel încât venitul net obţinut până în decembrie 2017 să nu se diminueze”.


Florin Sandu, care în ianuarie tocmai a fost trimis în judecată de DNA ca director al Modern Calor pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, îşi întemeiază cererea pe OUG 79/2017 privind trecerea contribuţiilor la bugetul de stat de la angajator la angajat.


Totodată, face trimitere şi la OUG 90/2017, care în preambul vorbeşte despre „necesitatea reglementării posibilității de creștere a remunerațiilor brute ale administratorilor și directorilor întreprinderilor publice ca urmare a modificărilor legislative aduse contribuțiilor sociale obligatorii prin OUG 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, astfel încât venitul net al acestora să nu se diminueze”.

 

Primăria zice pas

 


Primăria Botoşani a pregătit un proiect de răspuns în care se menţionează că în contractul de mandat încheiat între primar şi administratorul special al SC Termica SA nu sunt prevăzute clauze de majorare a indemnizaţiei.


De asemenea, se arată că actele normative amintite de Florin Sandu se referă la remuneraţiile brute ale administratorilor şi directorilor prevăzute în contractele de mandat perfectate conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, ori contractul cu administratorul special al SC Termica SA a fost semnat potrivit legii privind procedura insolvenţei.


„Vă transmitem că la cheltuielile de personal din bugetul local pe anul 2018, nu s-au alocat sume pentru majorarea indemnizaţiei administratorilor speciali ai societăţilor comerciale aflate în insolvenţă”,


Cătălin Flutur, primar.
Oana Georgescu, secretar municipiu.

Proiectul de răspuns va fi supus dezbaterii Consiliului Local Botoşani în şedinţa din 28 februarie.

 

Şi de la aia veche şi de la asta nouă


 

Florin Sandu a formulat amintita solicitare în condiţiile în care anul trecut AGA de la SC Modern Calor SA a hotărât să distribuie inclusiv la directori o parte a profitului, adică o sumă în jurul a 25.000 de lei sau, dacă vreţi, un sfert de miliard de lei vechi.   


Botoşăneanul a arătat în mai multe rânduri că nici măcar un sfert din banii încasaţi de falimentara Termica nu ajung la bugetul de stat, cel mai mare creditor al societăţii şi asta în principal din cauza cheltuielilor de procedură.

 

loading...
Şefii Modern Calor omeniţi cu câte un sfert de miliard de lei vechi din profitul unităţii într-o manevră care a amuţit conducătorii
Asta da răbdare! Falimentara județului își plătește datoriile de 15 milioane de euro la stat în... 1.500 de ani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Individul ăsta nesimțit a dat în judecată 90% din proprietarii de centrale de apartament pentru ași trage loveaua și de la aceștia. A semnat doar el cu președinții de asociații niște contracte între 4 ochi. Proprietarii fără să aibă habar de furăciune s-au trezit cu facturi de plată a unor pierderi pe coloanele de transport al agentului termic, după care au urmat trimiterile în judecată. Să dai în judecată mai bine de jumătate de târg e o dovadă de înaltă prostie. Cine l-a pus director e mai prost ca el.
22 februarie 2018, 20:34
Spre informarea lui dolfi: Apartament 2 camere racordat la calor, 3 persoane, 280 lei/ianuarie. Vecinul (tot 3 persoane și un calorifer in plus) a plătit pentru gaz (are centrală) 210 lei.
22 februarie 2018, 17:27
Emit din sediul calorul. Sunt unu dintre cei plătiți din banul public. Și iată ce fac eu la serviciu: îmi dau cu presupusul pe forum.
22 februarie 2018, 17:21
După ce falimentezi o firma, iti dai prima de profit de 25000 lei La firma noua, mai are tupeu sa fie plătit majorat!!???
22 februarie 2018, 15:46
calorul furnizeaza agent termic si apa calda cu sub 200 lei:/lunar pentru 58 mp si 4 persoane!
22 februarie 2018, 10:50
Scuzați, dar calorul e invenția pedelului. Fără supărare! In altă ordine de idei, acest directoraș plătit din banii noștri dă dovadă de un tupeu fenomenal. Rușinos!
22 februarie 2018, 09:26
PDL a fost mic copil pe langa hotiile ciumistilor care sunt aprigi luptatori impotriva justitiei. Vor primi hapul toti penalii si slugile lor.
22 februarie 2018, 09:24
Scuzați, dar calorul e invenția pedelului. Fără supărare! In altă ordine de idei, acest directoraș plătit din banii noștri dă dovadă de un tupeu fenomenal. Rușinos!
22 februarie 2018, 08:58
VOTAȚI CIUMA ROȘIE !
22 februarie 2018, 08:04
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
30.2 o C
Dorohoi
27.5 o C
Bucecea
29.1 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
25.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.