Știrea zilei
Directori chiulangii, filme şi pahare la o instituţie – VIDEO CAMERA ASCUNSĂ
Atât pentru şefii, cât şi pentru o bună parte a angajaţilor de la o instituţie botoşăneană programul de lucru este mai mult o chestie orientativă. O dovedeşte ce se întâmpla marţi, cu mai bine de o oră înainte de terminarea zilei de serviciu. În instituţie era aproape pustiu, iar unul dintre angajaţi recunoştea senin că este „ultima redută”.

Biroul cinematograf
Marţi 8 noiembrie, puţin înainte de ora 15:00, reporterul Botoşăneanul.ro merge pentru a V – a oară în fix două săptămâni la Camera Agricolă Judeţeană (CAJ) ca să îl întâlnească pe încă directorul Gheorghe Dănilă. Sediul unităţii din bariera Suliţa duce însă mare lipsă de angajaţi muncitori. În birourile dinspre stradă este pustiu. Nici un salariat nu este la treabă, pe mesele de lucru pot fi văzute pahare şi într-un singur birou este deschis un PC, al cărui monitor este oprit pe o filmare cu o femeie, totul în format full screen. După câteva minute vine un angajat care începe liniştit să vadă filmuleţul de pe 990.ro, site specializat în seriale TV.
„Sunt ultima redută”
După câteva minute intrăm în sediul CAJ şi întrebăm de directorul executiv Gheorghe Dănilă. „Chiar acum o oră a plecat”, este răspunsul dat de o salariată. Unde? Nimeni nu mai ştie. „Nimeni” înseamnă însă doar doi angajaţi care se mai află la serviciu. Întrebăm şi de directorul adjunct Valentin Tănase. Nici de el nu ştie „nimeni” pe unde se află. Într-un final vine şi angajatul care urmărea filme pe net la serviciu şi care ne cere să nu ne mai deplasăm prin incinta instituţiei. „Sunt ultima redută”, ne spune senin „reduta” care este plătită din bani publici ca să vizioneze filme pe banii, curentul şi calculatorul instituţiei. Primim şi o recomandare. „Veniţi la 8 şi jumătate”, aceasta este condiţia pentru a găsi totuşi ceva şefi la serviciu. Angajaţii recunosc că programul de lucru se termină la 16:00, dar…
Miliarde de lei vechi aruncate pe chiul şi filme
Timp de două săptămâni reporterul Botoşăneanul.ro a încercat fără succes să îl găsească la serviciu pe Dănilă. Marţi 8 noiembrie ni s-a spus că tocmai a plecat în urmă cu o oră înainte, luni când am trecut pe la CAJ ni s-a transmis că „are un proces la Suceava”. Săptămâna trecută într-o zi „şeful este plecat la Bucureşti”, iar în alta Mihai Grigoriu, fost angajat al Prefecturii, s-a uitat la ceas când l-am întrebat de ce nu mai este nici un angajat la serviciu şi când a observat că este 15:15 a minţit cu nesimţire: „programul de lucru este până la 3 şi 10”. În ziua concursului pentru postul de director executiv la CAJ adjunctul Valentin Tănase ne-a spus că Dănilă „este plecat la concurs”. Dănilă nu era însă la nici un concurs. El ocupă interimar funcţia de la începutul anului precedent. S-a înscris la Concursul organizat în octombrie de Consiliul Judeţean, instituţie căreia CAJ i se subordonează, dar n-a mai participat. L-a câştigat fostul primar de Vlăsineşti Ionel Oniciuc, care însă nu şi-a început încă mandatul, aşa că la Cameră se lucrează cam cum puteţi vedea şi în filmarea alăturată. Numai în 2010 prin bugetul de stat s-a alocat iniţial instituţiei subordonate CJ 670.000 de lei. Necesarul de funcţionare trece însă de un milion de lei.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Dl asta ziarist anchetator, instigator ma face sa ma ingrozesc din nou. Dupa celebra gafa in privinta masinii deputatului marca Lexus-Infiniti mai vine cu una: filme video. Pe vremea absolvirii mele se vorbea romaneste in tara asta. Nu am cuvinte caci sunt inecat in HA HA HA HA !! Cu lacrimi in ochi, si dureri acute de obraz ! Unii chiar sunt sortiti sa dea la sapa. Lasa-ne, lasa-ne !!! Invata sa te exprimi ca sa te citeasca careva !
10 noiembrie 2011, 01:14
in majoritate institutiilor di Romania se petrec asemenea lucruri de aceea nimic nu merge bine toti isi rezolva problemele personale in timpul serviciuluicind ii cauti nu sint de gasit sa dus totul de ripa nu a mai ramas nimic bun in Romania pacat mare pacat
9 noiembrie 2011, 22:24
Banuiesc ca functionarul public Tanase Valentin era intre doua ore la Liceul de arta acolo unde este platit tot din bani publici. Apropo domnul Balascau, cum a ajunsa asta si director adjunct (la CAJ) platit din bani publici,dar si profesor (la Liceul de Arta),platit tot din bani publici.A dat cumva examen de titularizare,este posesorul vre-unui modul pedagogic.Intreb si eu?
9 noiembrie 2011, 20:36
Sunt si alte institutii publice, in Botosani, unde se petrec astfel de lucruri. Nu ar strica sa intrati in toate institutiile publice sa faceti un sondaj cu privire la activitatile pe care le desafasoara personalul (in mod deosebit cel de conducere).
9 noiembrie 2011, 11:18
Abordare foarte "corecta"si foarte romaneasca d-le Dinu. Daca altii au "comis-o" mai rau si nu au patit nimic, ce mai conteaza ca cei din articol nu prea sunt la munca sau au program de cinema, evident pe banii statului. Veniti in sectorul privat sa LUCRATI pentru jumatate din acesti bani, cu un program de 12-16 ore pe zi si apoi veti vedea ca nu a gresit d-nul Boc atunci cand a taiat 25% din leafa.
9 noiembrie 2011, 10:34
Domnule Sergiu,faptul ca nu erau la serviciu,nu cred ca este asa grav ca la institutiile bugetare,unde salariatii se distrau cu o minora adusa pentru servicii sexuale,sau la cealalta unde se sarbatorea 8 Martie,in timopul programului si au inchis taraba pentru public.Ia fa dumneata un efort de excogitatie si vezi sefii celor doua institutii ce au patit:NIMIC,ba au fost avansati...sunt comisari sef,asa ca ciocul mic stimabile...
9 noiembrie 2011, 08:46
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.