Știrea zilei
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO

Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.

Vine de la Primăria Curtești

 

 

Numirea sa a fost făcută în ședința Consiliului de Administrație și este valabilă pentru o perioadă de două luni, până la organizarea unei selecții, de către un operator autorizat.

 

Noul director este Bogdan Varasciuc (foto jos). Ultimul loc de muncă de la care a venit la Modern Calor, a fost la Primăria Curtești, din postura de șef birou buget, impozite și taxe locale și resurse umane.

 

Deocamdată se află la stadiul de acomodare cu activitatea de la companie de termoficare, de care nu este totuși străin având în vedere că în trecut a lucrat timp de cinci ani la SC Termica SA, societate intrată între timp în faliment.

 

 

 

„Ieri (joi, 24 iunie, n.r.) a fost prima zi în care am venit efectiv la serviciu, am și semnat contractul de mandat și am făcut demersurile administrative pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și tot ceea ce trebuie. Cu banca încă nu am reușit să facem specimen de semnătură. Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor de la fostul director Florin Sandu”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor

 

Motoarele montate prin proiect european au nevoie de o verificare generală care este extrem de scumpă

 

În primele două zile, noul director s-a întâlnit cu șefii de departamente din cadrul Modern Calor pentru a avea o imagine detaliată a activității interne. Și a avut contact cu prima „provocare” din postura de director.

 

Și anume, o obligație contractuală de la achiziția a două motoare care produc energie electrică. Primul a înregistrat deja 52.000 de ore de funcționalitate, iar al doilea 55.000.

 

„La 60.000 de ore de funcționare producătorul recomandă o revizie generală. Practic, motoarele sunt în garanție până acolo, după care trebuie făcut o reparație capitală și se mai prelungește durata de viață a motoarelor cu încă 60.000 de ore. Dar reparația capitală aceasta presupune niște costuri mari, noi nu am avut încă o întâlnire, chiar am discutat cu dl director Bosovici să convenim o modalitate, pentru că la un motor reparația este undeva la 900.000 de euro. Noi avem două motoare, ar veni 1,8 milioane pentru o reparație capitală. Așa recomandă producătorul”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor

 

Urmează o discuție cu reprezentanții companiei care a produs motoarele pentru eșalonarea plății de 1,8 milioane de euro, încercându-se ca acest grafic să fie calculat pe următorii 10 ani de zile, pentru ca efortul financiar să nu aibă un impact negativ asupra companiei.

 

Noul director mai spune că energia electrică produsă de Modern Calor se vinde către OPCOM – companie din cadrul Transelectrica. Un lucru mai puțin știut este faptul că la Botoșani cantitatea de energie electrică produsă este una considerabilă și o depășește pe cea termică, care înseamnă până la urmă obiectul principal de activitate al societății.

 

51%

din veniturile Modern Calor provin din vânzarea de energie electrică, ceea ce înseamnă la o cifră de afaceri anuală de aproximativ 40 de milioane de lei, un venit de peste 20 de milioane din vânzarea de energie eletrică.

 

Restul veniturilor provin din energie termică, cu tot cu subvenția primită de la municipalitate.

 

Așteptări de la noul director 

 

Bogdan Varasciuc are 41 de ani, este căsătorit și are doi copii. Din 2019 a fost șeful biroului buget, impozite și taxe locale și resurse umane din Primăria Comunei Curtești, unde un an înainte a ocupat postul de inspector superior în cadrul aceluiași birou.

 

În perioada 2013 – 2018 a lucrat pe un post de economist la  SC Termica SA, iar înainte de asta a mai activat ca agent vânzări, inspector contabil în domeniul asigurărilor, dar și subofițer operativ principal la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

Bogdan Varasciuc este și expert ANEVAR  - Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România.

 

Este un economist licențiat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, unde a obținut și un master. În prezent, studiază la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Facultatea de Drept și Științe Administrative.

 

Noul director al Modern Calor a recunoscut că în prezent compania de termoficare se confruntă cu o gravă criză de imagine.

 

Iar așteptările din partea acționarilor sunt așadar extrem de ridicate. De criza de imagine poate că este responsabil și fostul director Florin Sandu, care a evitat cu obstinație dialogul cu mass-media și chiar cu acționarii, în speță Consiliul Local, unde a refuzat categoric să se prezinte pentru a oferi răspunsuri la întrebările aleșilor locali. Florin Sandu a rămas în continuare salariat la SC Modern Calor SA.

 

loading...
Șefi numiți provizoriu cu ironii de „cloacă politică” și coadă la vot secret – FOTOGALERIE
VOT SECRET la Municipiu: Partidele impun 9 oameni pe 5 funcții de șef la societatea de termoficare a orașului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Zeci de botoșăneni cu banii furați de pe carduri după anunțuri pe OLX! Hackerii bănuiți că sunt din străinătate
S-au întâmplat o sumedenie de cazuri la Botoșani, cu înșelătorii în urma unor anunțuri publicate pe rețeaua OLX sau Autovit. Botoșănenii păgubiți au depus plângeri la Poliție, după ce au rămas fără sume cuprinse între 300 și 3.000 de lei, bani care au dispărut de pe cardurile bancare.
Șefa DSP sunată la 1 noaptea pentru un copil ținut până dimineață, într-un container, cu febră și convulsii
Medicul Monica Adăscăliței, care are și calitatea de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), a relatat un incident de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, în care a fost implicată.
Polițiști, doar cu BAC-ul luat: Sute de posturi disponibile, revoltă printre sindicaliști: Este o nedreptate
Poliția Română face angajări masive în această perioadă fiind disponibile în toată țara 412 posturi. Dintre acestea, 10 sunt la Botoșani.
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Loading...
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Loading...
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
SPIRU HARET LA FARA FRECVENTA ASA E ?
1 iulie 2021, 13:51
Cei care comentează nici nu se ridică la mintea unui "subofițer". AVEM NEVOIE DE OAMENI CA EL.NU ESTE "INCADRAT POLITIC"Vulpea dacă nu ajunge la struguri, zice că sunt acri!Felicitări.M.C.
26 iunie 2021, 17:51
Având în vedere ca vii tot din partea partidului, ai sa faci și tu rahatul praf.......
26 iunie 2021, 16:54
Inca un politruc cu carton. Astia care nu se pricep la nimic sunt plini de cartoane. In toate domeniile sint numai fake-uri. Cum naiba sa pui politruci când in unitățile astea sunt angajati care au experienta
26 iunie 2021, 16:01
Buboiul caloric stă să plesnească.
26 iunie 2021, 15:17
Un inginer absolvent de Masini termice cu experinta de 10-20 ani era potrivit ca director la Modern Calor. Dar noi vrem sa fim originali pentru ca societatea este a statului si nu-i a noastra. Daca era a noastra, privata, cautam cei mai buni specialisti pentru a avea profit. Daca este a statului poate sa ajunga si in faliment ca facem o societate noua si o luam de la capat cu alti liberali, alti pesedisti, alti primari care vor da vina pe cei dinaintea lor.
26 iunie 2021, 15:10
Chiar dacă a fost bun in facultate, rămânea subofiter (funcție pt care era suficient liceul) dacă ciuma roșie nu-l cocota direct director . Sunt mulți salariați icu experiența la societate dar pe care ciuma roșie nu-i poate îngenunchea politic și sa-i cocoțeze director pt a semna apoi deciziile politice de management.
26 iunie 2021, 12:03
Mi-a fost coleg de facultate, la omul asta chiar nu am ce comenta era printre primii din an la invatatura. Succes domnul Bogdan si succes cu hienele politice
26 iunie 2021, 11:00
Dar cu cine este ruda sau cumătru din conducerea PSD ??? Ca sa stim cât de capabil este, in aceasta EPOCA A CUMATRILOR
26 iunie 2021, 08:54
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am observat că cea mai mare problemă ridicată este lipsa unor locuri de joacă, solicitare care se repetă în cadrul tuturor întâlnirilor la care am participat. Pe această cale, fac un apel public către toți cetățenii care ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
24 septembrie 2021
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.2167 lei
CHF
Francul elveţian
4.5700 lei
GBP
Lira sterlină
5.7803 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8196 lei
XAU
Gramul de aur
237.8628 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2386 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3887 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0651 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3246 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1949 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.4 o C
Dorohoi
16.5 o C
Bucecea
15.7 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
19.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.