Știrea zilei
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO

Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.

Vine de la Primăria Curtești

 

 

Numirea sa a fost făcută în ședința Consiliului de Administrație și este valabilă pentru o perioadă de două luni, până la organizarea unei selecții, de către un operator autorizat.

 

Noul director este Bogdan Varasciuc (foto jos). Ultimul loc de muncă de la care a venit la Modern Calor, a fost la Primăria Curtești, din postura de șef birou buget, impozite și taxe locale și resurse umane.

 

Deocamdată se află la stadiul de acomodare cu activitatea de la companie de termoficare, de care nu este totuși străin având în vedere că în trecut a lucrat timp de cinci ani la SC Termica SA, societate intrată între timp în faliment.

 

 

 

„Ieri (joi, 24 iunie, n.r.) a fost prima zi în care am venit efectiv la serviciu, am și semnat contractul de mandat și am făcut demersurile administrative pentru înregistrarea la Registrul Comerțului și tot ceea ce trebuie. Cu banca încă nu am reușit să facem specimen de semnătură. Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor de la fostul director Florin Sandu”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor

 

Motoarele montate prin proiect european au nevoie de o verificare generală care este extrem de scumpă

 

În primele două zile, noul director s-a întâlnit cu șefii de departamente din cadrul Modern Calor pentru a avea o imagine detaliată a activității interne. Și a avut contact cu prima „provocare” din postura de director.

 

Și anume, o obligație contractuală de la achiziția a două motoare care produc energie electrică. Primul a înregistrat deja 52.000 de ore de funcționalitate, iar al doilea 55.000.

 

„La 60.000 de ore de funcționare producătorul recomandă o revizie generală. Practic, motoarele sunt în garanție până acolo, după care trebuie făcut o reparație capitală și se mai prelungește durata de viață a motoarelor cu încă 60.000 de ore. Dar reparația capitală aceasta presupune niște costuri mari, noi nu am avut încă o întâlnire, chiar am discutat cu dl director Bosovici să convenim o modalitate, pentru că la un motor reparația este undeva la 900.000 de euro. Noi avem două motoare, ar veni 1,8 milioane pentru o reparație capitală. Așa recomandă producătorul”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor

 

Urmează o discuție cu reprezentanții companiei care a produs motoarele pentru eșalonarea plății de 1,8 milioane de euro, încercându-se ca acest grafic să fie calculat pe următorii 10 ani de zile, pentru ca efortul financiar să nu aibă un impact negativ asupra companiei.

 

Noul director mai spune că energia electrică produsă de Modern Calor se vinde către OPCOM – companie din cadrul Transelectrica. Un lucru mai puțin știut este faptul că la Botoșani cantitatea de energie electrică produsă este una considerabilă și o depășește pe cea termică, care înseamnă până la urmă obiectul principal de activitate al societății.

 

51%

din veniturile Modern Calor provin din vânzarea de energie electrică, ceea ce înseamnă la o cifră de afaceri anuală de aproximativ 40 de milioane de lei, un venit de peste 20 de milioane din vânzarea de energie eletrică.

 

Restul veniturilor provin din energie termică, cu tot cu subvenția primită de la municipalitate.

 

Așteptări de la noul director 

 

Bogdan Varasciuc are 41 de ani, este căsătorit și are doi copii. Din 2019 a fost șeful biroului buget, impozite și taxe locale și resurse umane din Primăria Comunei Curtești, unde un an înainte a ocupat postul de inspector superior în cadrul aceluiași birou.

 

În perioada 2013 – 2018 a lucrat pe un post de economist la  SC Termica SA, iar înainte de asta a mai activat ca agent vânzări, inspector contabil în domeniul asigurărilor, dar și subofițer operativ principal la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

Bogdan Varasciuc este și expert ANEVAR  - Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România.

 

Este un economist licențiat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, unde a obținut și un master. În prezent, studiază la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Facultatea de Drept și Științe Administrative.

 

Noul director al Modern Calor a recunoscut că în prezent compania de termoficare se confruntă cu o gravă criză de imagine.

 

Iar așteptările din partea acționarilor sunt așadar extrem de ridicate. De criza de imagine poate că este responsabil și fostul director Florin Sandu, care a evitat cu obstinație dialogul cu mass-media și chiar cu acționarii, în speță Consiliul Local, unde a refuzat categoric să se prezinte pentru a oferi răspunsuri la întrebările aleșilor locali. Florin Sandu a rămas în continuare salariat la SC Modern Calor SA.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Șefi numiți provizoriu cu ironii de „cloacă politică” și coadă la vot secret – FOTOGALERIE
VOT SECRET la Municipiu: Partidele impun 9 oameni pe 5 funcții de șef la societatea de termoficare a orașului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Sute de botoșăneni învățați să citească sau să socotească pentru a se putea angaja: Sunt persoane care nu știu să scrieVIDEO
Sunt sute de botoșăneni pentru care găsirea unui loc de muncă, oriunde, pare să frizeze absurdul. Însă, într-un efort susținut de încadrare totuși în câmpul muncii și a analfabeților și semianalfabeților, instituțiile statului încearcă inclusiv să-i învețe să scrie. Sau să citească. Ori să socotească sau să memoreze tabla înmulțirii.
Plan de austeritate anunțat de Guvern, funcțiile mai multor șefi importanți de la Botoșani sunt în pericol
Acem o gaură de 20 de miliarde de lei în buget care cere insistent reducerea unor cheltuieli din sistemul public din România. Guvernul a pregătit un plan de austeritate, cu impact țintit asupra bugetarilor și al salariaților din societățile cu capital de stat.
SPIRU HARET LA FARA FRECVENTA ASA E ?
1 iulie 2021, 13:51
Cei care comentează nici nu se ridică la mintea unui "subofițer". AVEM NEVOIE DE OAMENI CA EL.NU ESTE "INCADRAT POLITIC"Vulpea dacă nu ajunge la struguri, zice că sunt acri!Felicitări.M.C.
26 iunie 2021, 17:51
Având în vedere ca vii tot din partea partidului, ai sa faci și tu rahatul praf.......
26 iunie 2021, 16:54
Inca un politruc cu carton. Astia care nu se pricep la nimic sunt plini de cartoane. In toate domeniile sint numai fake-uri. Cum naiba sa pui politruci când in unitățile astea sunt angajati care au experienta
26 iunie 2021, 16:01
Buboiul caloric stă să plesnească.
26 iunie 2021, 15:17
Un inginer absolvent de Masini termice cu experinta de 10-20 ani era potrivit ca director la Modern Calor. Dar noi vrem sa fim originali pentru ca societatea este a statului si nu-i a noastra. Daca era a noastra, privata, cautam cei mai buni specialisti pentru a avea profit. Daca este a statului poate sa ajunga si in faliment ca facem o societate noua si o luam de la capat cu alti liberali, alti pesedisti, alti primari care vor da vina pe cei dinaintea lor.
26 iunie 2021, 15:10
Chiar dacă a fost bun in facultate, rămânea subofiter (funcție pt care era suficient liceul) dacă ciuma roșie nu-l cocota direct director . Sunt mulți salariați icu experiența la societate dar pe care ciuma roșie nu-i poate îngenunchea politic și sa-i cocoțeze director pt a semna apoi deciziile politice de management.
26 iunie 2021, 12:03
Mi-a fost coleg de facultate, la omul asta chiar nu am ce comenta era printre primii din an la invatatura. Succes domnul Bogdan si succes cu hienele politice
26 iunie 2021, 11:00
Dar cu cine este ruda sau cumătru din conducerea PSD ??? Ca sa stim cât de capabil este, in aceasta EPOCA A CUMATRILOR
26 iunie 2021, 08:54
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.3 o C
Dorohoi
14.6 o C
Bucecea
14.9 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.6 o C
Ştefăneşti
15.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.