Știrea zilei
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă

La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.

Aproape jumătate din leafa plătită unui român o ia statul


Agnes Holca, directorul general de la SC Rolana Tex SRL, a arătat că în România sarcina pe salariu este de 47,5%, adică aproape jumătate din leafa unui angajat reprezintă impozite plătite la bugetele statului.


Manuela Zarug, directorul general de la SC Serconf SA, a menționat că firmele sunt impozitate inclusiv pentru tichetele de masă acordate lucrătorilor.


Care este consecința acestei fiscalizări accentuate?


    ”Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă?”


Manuela Zarug, directorul general de la SC Serconf SA.


A adăugat că aducerea unor muncitori din Asia presupune costuri și cu masa, cazarea și achitarea unui salariu mai mare.

 


Învățământul dual piere când elevii fac majoratul

 


A povestit că unitatea pe care o conduce a asigurat unor școli din mediul rural cele necesare pentru ca elevii să se specializeze în confecții, însă la final foarte puțini s-au și angajat.


Și nici învățământul dual nu ar genera rezultate, potrivit managerului de la ”Rolana Tex”. Fabrica pe care o conduce are de câțiva ani un astfel de contract cu Liceul Alexandru cel Bun prin care acordă inclusiv stimulente financiare elevilor. Doar că acele contracte se încheie cu părinții, iar la terminarea studiilor liceenii devin majori și extrem de puțini se și angajează la ”Rolana Tex”, neputând fi obligați să o facă.

 


Până la urmă, ”America a fost construită de sud-americani”

 


   ”Dacă aduci muncitori din Vietnam, nu există școală în limba engleză în România ca să le poți face autorizație”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.


Pe de altă parte, nu s-a arătat din cale afară de supărat pentru faptul că oameni din Asia ajung să muncească în România, amintind că ”America a fost construită de sud-americani”.


Mai multe firme din Botoșani, în special din confecții, au apelat la muncitori din Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh și din alte țări asiatice pentru a suplini lipsa forței de muncă locale.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
În Botoșani vom avea oieri din Nepal, Sri Lanka şi Bangladesh: Suntem nevoiţi să căutăm ciobani în alte zone
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO

 

Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
"Pensionarii sunt parintii vostri. Lamuriti-i sa nu mai fie tampiti si sa continuie sa vanda pe 100 de euro ajutor social, viitorul copiilor si nepotilor lor. Ei sunt masa de manevra si idiotii perfecti pentru politicieni." Ce poţi să mai comentezi la o asemenea diaree. Poftă mare căcănarule.
6 noiembrie 2022, 23:41
Avem cel mai mediocru guvern din ultimii 30 de ani, incapabil .
5 noiembrie 2022, 15:59
Pensionarii sunt parintii vostri. Lamuriti-i sa nu mai fie tampiti si sa continuie sa vanda pe 100 de euro ajutor social, viitorul copiilor si nepotilor lor. Ei sunt masa de manevra si idiotii perfecti pentru politicieni.
5 noiembrie 2022, 14:00
Intr-o tara în care de dimineață și pana seara se vorbește doar despre pensionari și pensii, iar de oamenii aflați în câmpul muncii cu salariile care sunt mici nu interesează pe nimeni, aici se ajunge. Oamenii muncii sunt nevoiți sa plece din tara în căutarea unui loc de munca care sa-i asigure o șansă să întemeieze o familie, sa-si cumpere o casa, o mașină și chiar sa-si poarte copii în școlile care devin din ce în ce mai scumpe ( anul acesta părinții au fost nevoiți sa cumpere și carnetele de note). Cu 2000 lei pe luna în România nu se poate trai și menține o familie. Sunt deacord ca și unui pensionar ii este greu cu o pensie de 2000 lei , dar măcar pensionarul nu mai are de procurat casa, mașină și purtat copii prin scoli, pt el cele mai mari costuri sunt medicamentele.În concluzie, dacă nu o sa apară un interes din partea statului și pt cei care contribuie zilnic prin munca depusa la funcționarea statului, cât de curând vom rămâne fără muncitori, vom rămâne doar cu pensionari și cu un ministru ce se va numi Ministrul Pensionarilor. Pt ca ministrul muncii nu mai poate fi numit dacă nu mai exista oameni în câmpul munci. Părerea mea.
5 noiembrie 2022, 09:48
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.8 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.