Știrea zilei
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie

Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.

Încă două concursuri organizate la Botoșani par să fie destinate pentru două fete care fac parte din PSD. Deși sunt contracandidate de alte persoane, șansele de promovare, în lumina celorlalte examene, sunt extrem de ridicate pentru fetele de partid.

 

 

Prima este Alexandra Huțu, actualul director de cancelarie al prefectului Dan Șlincu. Este venită la Prefectură din postura de consilier la cabinetul parlamentar al senatorului Doina Federovici. Nu se cunoaște să fi avut un alt loc de muncă înainte de a fi numită director.

 

Însă actualul job este unul temporar, relațiile contractuale încetând în momentul eliberării din funcție a prefectului. Însă, dacă va promova actualul concurs, Alexandra Huțu rămâne în Prefectură funcționar public. Și aceasta în condițiile în care este secretar executiv al PSD Botoșani. 

 

Ea candidează în prezent pe o funcție de consilier, clasa I, grad profesional principal în cadrul compartimentului Urmărirea Aplicării Actelor cu Caracter Reparatoriu, concursul fiind programat pentru data de 19 august 2019.

 

La concurs s-au înscris șase candidați, jumătate fiind respinși la selecția dosarelor pentru neîndeplinirea condițiilor de vechime în specialitatea studiilor. În cursă au rămas așadar Alexandra Huțu, Corneliu Corneschi și Gheorghe Sofian.

 

 

Cel de-al doilea post scos la concurs în Prefectură este cel de consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul compartimentului financiar contabil.

 

La concurs s-au înscris patru candidați, toți admiși pentru proba scrisă, și anume Ancuța Pănescu, Carmen Elena Fedor, Ionela Ancuța Bendiac și Andreea Andrei.

 

Ultima candidată este consilier județean PSD și se află la a doua încercare de a ocupa un post la Prefectură. La primul examen, care a avut loc în luna martie, a luat aproape nota 3. Andreea Andrei (foto jos, alături de Doina Federovici, președintele PSD Botoșani) este asistent comercial la o fabrică de țesături din municipiu.

 

Examenul pentru acest post va avea loc în aceeași zi cu celălalt, respectiv pe 19 august 2019, când a fost programată proba scrisă.

loading...
Fina ministrului Budăi a intrat bugetar într-o instituție din Botoșani, unde au fost 25 de candidați pe-un loc la concurs
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Ady Petrușcă aproape șef la Evidența Populației, funcționara din CJ a făcut un pas în spate

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Loading...
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
La marginea prăpastiei: Botoșănenii combină alcoolul cu drogurile sau medicamentele, au ajuns la spital și copii – STATISTICĂ dureroasă
Trăim vremuri în care pericolul pândește la tot pasul, iar mulți cad în capcana viciilor, indiferent care ar fi ele. Iar botoșănenii nu fac excepție fie că vorbim de droguri, alcool, iar de aici apar de multe ori și tentativele de suicid.
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Părerea mea este ca nu e bine deloc cum se procedează ,performanta nu are legătura cu neamurile sau cumatri .
9 august 2019, 23:03
Un singur lucru doresc - institutiile statului sa-si faca treaba.Care a calcat pe bec sa mearga la daddy parnaiasul.Si sunt destui se pare..
9 august 2019, 18:04
sustin cu toata dragostea promovarea tineretului pe functii publice, pentru ca nu poti lucra cu bolsevici, asta inseamna ca daca pentru dna director cabinet s-a facut locul la prefectura atunci pentru conservarea relatiilor de familie obligatoriu trebuie concurs si pt. sotul acesteia la CJ , functie publica bineinteles. Referitor la dna AA daca a luat la concurs nota 3, ma intreb cand voteaza proiectele de hotarari, tot de nota 3 intelege documentatiile de sustinere a proiectului? de bine, cand vine reorganizarea ele raman, dar cine pleaca ....?
9 august 2019, 15:31
August ZECE - user înregistrat
Aceste lucruri nu trebuie uitate!Increngatura din administratie!Sa revenim la 27 iunie 2016:Cum au fost ocupate aceste 2 posturi dela CJ Botosani?Prin care concurs? Poate unul de lipit afise si postat pe internet!<<Doi juni PSD-isti luati de Macaleti la cabinetul sau>>Presedintele Consiliului Judetean, Costica Macaleti si-a ales deja si doi consilieri care il vor ajuta cu chestiuni administrative la cabinet. Cei doi tineri sunt membri PSD si au fost vazuti deseori la actiuni ale partidului. Pana acum au fost consilieri la cabinelete parlamentarilor Tamara Ciofu si Doina Federovici.Este vorba despre Andrei Axinte si de Mihai Atesoae, ambii de 28 de ani. Administratia reprezinta o necunoscuta pentru cei doi dar sunt optimisti si spera sa invete.
9 august 2019, 14:13
Daca as fi in adevăratul sens ivan turbinca v asi pune in turbinca si v asi da drumul la talpa iadului.Nici pina in prezent nu ati inteles ca odata ce o persoana ajunge intr o functie suspusa începe sasi aduca in jurul lui toate rudele pina la al noul ea neam.?Nu contează culoarea politica ci de cel care ajunge la conducerea unui birou caci îndată isi fac aparitia si secretare,etc care u roluri bine definite in ce e ce trebuie sa facă.
9 august 2019, 13:59
Comentarii de doi bani ....
9 august 2019, 13:28
Pentru domnul care dă lecții gratuite de limba română : corect este ” așază”. Din DOOM 2 citire !!
9 august 2019, 13:23
De la lucrator comercial in tesaturi la consilier superior gradul I in Prefectură e "decât" un pas, vorba multor capete luminate de la butoane. Câtă mizerie! Oare n-o să mai scăpăm niciodată??? Oare va mai fi vreun concurs adevărat vreodată??!!
9 august 2019, 12:28
Țara lui Liviu Dragnea .
9 august 2019, 12:22
greu tare cu limba romana...totusi eu credeam ca la jurnalism se invata si limba romana...in cazul ca nu a sesizat nimeni..vebul corect e aseaza nu asaza in limba romana....chestia asta spune multe despre nivelul jurnalismului din Botosani
9 august 2019, 12:10
Andreea Andrei, presedinte PES Botosani. Sau cel putin de acolo cred ca o cunoaste lumea. O doamna in adevaratul sens al cuvantului. Nu sunt fan PSD. Dar la fel ca si doamna doctor Ciofu, si doamna Andrei cred ca ar trebui sa aiba parte de minimul de respect.
9 august 2019, 10:59
Eu nu inteleg cum se poate asa ceva si se repeta si iar se repeta pana cand ? chiar numai cumatri si neamuri pot ocupa functii importante in oraselul asta mic ?
9 august 2019, 10:31
din pacate doar lipitorile, slugile și nulitatile si-au gasit loc in ultimii ani in sistemul bugetar (vezi cazul Caracal) si ne dorim performanta??? cea care ducea cafeaua doinei federovici la cabinet va deveni functionar public - pana la angajarea la prefectura pe post de director de cancelarie nimeni nu stia nimic de ea - acum o va aranja doina pe viata cu un job caldut si bine platit. cat despre cealalta valoare a psd nu stim decat ca e cumnata viceprimarului cosmin andrei. in concluzie cam astea ar fi conditiile de a ajunge functionar public. pacat. poate totusi dna suceava nu doarme.
9 august 2019, 09:53
Legat de aceste două doamne / domnișoare, nu mă îndoiesc, extrem de capabile și foarte bine pregătite îmi amintesc o replică din BD : ” Cine / ce vă recomandă ? ” ” Familia! ”
9 august 2019, 09:28
Megalomania dragnista este inca treaza prin prezenta urmaroarelor personaje Trufin, Federovici, Lupascu si Budai. Sa le fie rusine la obraz !
9 august 2019, 08:56
Bravo Federovici ! Cu o mâna de fier a îndepărtat membrii de partid capabili și și-a construit puterea in PSD cu cumatri, fini, etc iar acum pas cu pas trebuie sa le asigure și viitorul profesional acestor oameni, cunoscut fiind faptul ca partidul este pe cale de dispariție cu așa specimene.
9 august 2019, 08:53
Noaptea ca Hoții !!!!
9 august 2019, 08:47
pariez pe cele doua psd-iste Alexandra Hutu si Andreea Andrei sunt neamurile unor lideri PSD importanti si vor castiga concursul de imprejurari, asa se procedeaza cand ciuma rosie este la butoane
9 august 2019, 08:46
kurtmann.ro%20
Sondaj
Trebuie interzisă în România circulația automobilelor cu volan pe dreapta?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-au văzut 3 lovituri de la 11 metri, au fost 4 faze controversate numai la poarta adversă! Cum să nu punem VAR în România? Nu se poate! Mihai Roman a avut două faze în careu la care se putea da penalty. Ce să-i fac arbitrului ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7340 lei
USD
Dolarul SUA
4.2803 lei
CHF
Francul elveţian
4.3235 lei
GBP
Lira sterlină
5.3251 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9725 lei
XAU
Gramul de aur
206.9204 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2403 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4260 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9454 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2282 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1829 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.