Știrea zilei
Se pregătește desființarea jardinierelor și fântânilor de pe Pietonalul Unirii, cetățenii invitați să facă propuneri: Am avut și un accident mortal - FOTOGALERIE

Se pregătesc măsuri radicale pentru cea mai populată zonă a municipiului reședință. Reprezentanții Primăriei Botoșani propun dezafectarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii.

Centrul Vechi rămâne mort

 

Inițiativa îi aparține viceprimarului Cosmin Andrei, mai ales în urma organizării ani la rând a unor festivaluri, în mare parte în Centrul Istoric al orașului și în câteva rânduri, pe Bulevardul Mihai Eminescu.

 

„În urma organizării September Fest s-a creat o polemică asupra locului unde municipalitatea organizează astfel de festivaluri. Foarte mulți botoșăneni mi-au transmis că sunt pentru organizarea acestui tip de festival, dar trebuie schimbat locul pentru că, Centrul Istoric nu se bucură de o atractivitate pentru botoșăneni care refuză să participe din cauza acestui aspect: că este populat cu cetățeni care se comportă într-un mod necivilizat”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

La nivelul conducerii Primăriei s-a efectuat o analiză și s-a constatat faptul că orașul nu dispune de un alt loc potrivit pentru organizarea unor astfel de evenimente publice.

 

 

Pietonalul Unirii curățat

 

Însă Pietonalul Unirii eliberat de aceste jardiniere considerate de unii edili inestetice ar fi potrivit pentru tot felul de evenimente. Mai mult și pentru promenadă botoșănenii ar avea acces la o zonă mai aerisită.

 

„Consider oportună discuția dezafectării acestor jardiniere și în acest sens intenționez să promovez o Hotărâre de Consiliu Local. Prin intermediul dvs. lansez un subiect de dezbatere publică prin care întreb botoșănenii dacă sunt de acord cu dezafectarea acestor jardiniere și refolosirea materialelor de construcții în alte scopuri pentru a nu fi irosite”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Se pune în discuție menținerea doar a uneia dintre fântânile arteziene, care oricum sunt greu de întreținut și la costuri ridicate. Și eliminarea tuturor jardinierelor.

 

Pietonalul Unirii a fost modernizat prin fonduri europene, iar perioada de cinci ani de zile de condiționalitate a expirat vara aceasta.

 

Este posibil să mai existe și o perioadă de monitorizar,e însă proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost dat deja în lucru.

 

Bănci circulare în locul jardinierelor

 

„Pentru a crea un spațiu de promenadă adecvat pentru municipiul Botoșani care să fie agreat și de părinții care merg cu copiii pe Pietonalul Unirii și pe care i-am văzut de cele mai multe ori stresați de faptul că se pot accidenta în acest jardiniere care au colțuri periculoase. Din păcate am avut și un accident mortal la una dintre aceste fântâni”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

 

 

Viceprimarul Cosmin Andrei solicită sprijin prin vot și din partea consilierilor locali pentru ca Pietonalul Unirii să se transforme într-o zonă mai adaptată vremurilor actuale.

 

„Putem analiza varianta plantării unor pomi cu băncuțe circulare pe care să stea botoșănenii. Sunt tendințe moderne în urbanism pe care ar trebui să de abordăm. Toate orașele au centru istoric, au spațiu de promenadă, au zone în care se amenajează terase. Pe Pietonalul Unirii avem aceste constrângeri, aceste jardiniere cu care cred că ne-am obișnuit, dar care cred că ar trebui dezafectate”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Sunt așteptați cu sugestii privitoare la această intenție și botoșănenii.

 

loading...
„Trotuare carnivore” descoperite la Botoșani de-un consilier local
Târgul de Produse Tradiționale de pe Unirii CRITICAT de-un PSD-ist: Nu au condiții igienico sanitare

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Show-ul recordurilor la Polivalentă, cel mai mare spectacol indoor de după revoluție: Dacă noi ne iubim... aprindem salaVIDEO & GALERIE FOTO
La 30 de ani după revoluție, Botoșanii au avut parte de cel mai grandios concert indoor de Anul Nou. Pentru prima dată acesta a fost organizat la Sala Polivalentă, care s-a umplut până la refuz.
Echipa de handbal a Botoșaniului, în impas: Președintele amenință cu retragerea: Ar fi păcat să râdă celelalte județe de noi
În ciuda rezultatelor bune obținute în campionatul Diviziei A, echipa de handbal CSM Botoșani traversează o perioadă financiară extrem de grea, iar președintele Cătălin Stoleru amenință inclusiv cu retragerea.
”Scandalos și regretabil”! Poeta premiată în numele lui Eminescu, sătulă de bărbații poeți, a protestat pe scenă: Mentalitate de secol 19, în care femeile nu au... VIDEO & FOTOGALERIE
La doi ani după scandalul național provocat de poeta Medeea Iancu la Gala de decernare a Premiilor Eminescu, o altă tânără a produs rumoare printre cei 400 de spectatori prezenți la eveniment. De această dată în centrul atenției s-a aflat chiar câștigătoarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum pe anul 2019.
DAUNE uriașe stabilite de instanță pentru familia elevei omorâtă cu 32 de lovituri de cuțit la Pacea
Judecătorii care au avut în atenție dosarul crimei de la Pacea au stabilit și o serie de daune morale și materiale pentru familia victimei, eleva Petronela Mihalachi, care s-a constituit parte civilă în procesul penal care s-a judecat la Tribunalul Botoșani.
Al TREILEA Lidl din Botoșani se construiește pe un teren de lângă cartierul bogaților – GALERIE FOTO
Compania nemțească Lidl pare să fi prins mediul financiar favorabil în municipiul Botoșani, unde al treilea super magazin este deja la stadiul de depunere a documentației necesare demarării investiției.
Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO
Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO
Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.
Care în living, care în dormitor? Un botoșănean este proprietar pe același apartament împreună cu Primăria
Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul Botoșani. Primăria a devenit sau va deveni proprietară pe trei apartamente unde foștii posesori au decedat fără să aibă moștenitori. Doar într-unul dintre cazuri există urmași, însă doar pentru o parte din locuință, respectiv jumătate.
Loading...
Pensie specială de peste 6.300 de lei pentru un fost viceprimar din municipiul Botoșani, SUSPENDATĂ de Avocatul Poporului
Reglementările din Codul Administrativ care vizau modul de acordare a indemnizațiilor speciale pentru limită de vârstă aleșilor locali au fost clarificate ulterior printr-o Hotărâre de Guvern cu norme de aplicare. Norme care s-au dovedit a fi în favoarea foștilor primari sau viceprimari.
Pensionarea forțată a zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean se lasă cu procese și plângeri la București
Ultima lună a anului 2019 a fost, pentru mai mulți asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, și ultima la locul de muncă. Au primit decizii de încetare a raporturilor de serviciu, fără a exista în prealabil, avertizează sindicaliștii, discuții cu conducerea.
Un tânăr de 32 de ani din PSD Botoșani a ajuns coordonator regional pe 6 județe din Moldova
De aproximativ trei luni de zile, un tânăr social-democrat este coordonatorul Agenției Teritoriale Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
La mulți ani 2020! Mii de botoșăneni au intrat în noul an cu două fete cântărețe și doi aleși din 24: Să aveți un an minunat ca voi VIDEO & GALERIE FOTO
Petrecerea ultimelor ore din 2019 și a primelor minute din 2020 în stradă a fost modul în care câteva mii de botoșăneni au ales sau poate au fost nevoiți să facă revelionul. Ei au participat la concertele organizate de Primăria Botoșani în Piața Revoluției.
Fii strălucitoare în noaptea de Revelion! SFATURI de la un creator de modă pentru petrecerea anului
Pentru multe dintre doamnele și domnișoarele Botoșaniului petrecerea din noaptea de Revelion înseamnă săptămâni întregi de pregătiri, de la podoaba capilară, la pregătirea aspectului estetic și, mai ales, a ținutei.
Loading...
Zeci de botoșăneni, Revelion pe mii de euro petrecut pe plajă: DESTINAȚIILE preferate de sărbători
Tot mai mulți botoșăneni aleg să petreacă sărbătorile altfel, în țările calde.
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE
Scene desprinse parcă din celebra serie americană ”The Fast and the Furious” au putut fi văzute seara și noaptea trecută în parcarea de la Kaufland.
Bătaie sângeroasă la club: un înjunghiat, val de audieri, bălți de sânge pe trotuar – FOTOGALERIE
Un conflict de proporții a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropierea clubului amenajat în Casa Tineretului. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar unul este în stare critică la spital.
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO
Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.
Cum ar trebui să arate bradul perfect prin ochii unei creatoare de modă din Botoșani: Este decorat în albGALERIE FOTO
Emoția sărbătorilor de iarnă este completă atunci și când casele noastre sunt împodobite în spiritul Crăciunului. Și, cum este și normal, vedeta căminului este bradul! Cât mai falnic și cu podoabe bogate sau selectate cu grijă pentru o imagine perfectă.
Botoșănenii care trimit Crăciunul în Diaspora, mii de pachete cu bunătăți au luat drumul Europei - FOTOGALERIE
Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă a fost una agitată cu multe cumpărături și pregătiri. Cum nu toți botoșănenii plecați peste hotare au putut să vină acasă măcar de Crăciun, cei dragi, rămași în Botoșani, le-au trimis un strop de bucurie. De acasă.
Chiar dacă sunt aplicate amenzi , credeți că sunt achitate cumva ??????
13 septembrie 2018, 00:58
Excelentă inițiativa, trebuia de mult timp propusă!
12 septembrie 2018, 22:24
Referitor la festivaluri...acestea nu isi au loc intre blocuri...pentru festivaluri mai bine amenajati o zona la Cornisa,la Pacea...reabilitati strada veche de la Pacea iluminati acea strada si daca va fi frumos va veni lumea si acolo....sau de ce nu...faceti un parteneriat cu Kaufland si sa va sponsorizeze si sa puna la dispozitie o parte din parcare dinspre LIDL
12 septembrie 2018, 22:19
Luati exemplu de la Iasi...Bulevardul Stefan Cel Mare...strada unde se afla Primaria,Mitropolia....copaci care sa nu depaseasca 3 m gazon,flori...vedeti centrul Pitestiului...parerea mea...plantati copaci cu dimensiuni reduse...2-3 metri..multa verdeata gazon si multe banci...acolo trebuie sa fie un spatiu in care batranii,copiii,parintii,adolescentii sa isi petreaca o parte din timpul liber relaxandu-se. Relaxandu-se intr-un spatiu primitor,verde,aerisit...nu in betoane si pietre! Si sa va fereasca cineva sa transformati pietonalul in acces pentru noile blocuri ca s-ar putea sa fiti plimbati ca la ucraineni cu tomberoanele!
12 septembrie 2018, 22:14
Bine ca in loc sa rezolve problema din centrul vechi o mascheaza cu alta falsa.. in loc sa strice pietonalul mai bine securizeaza si igenizeaza centrul vechi... sau acolo pierd voturi?
12 septembrie 2018, 22:01
corect maria . Romanii astia au terminat cu strazile din zona de periferie si aleile dintre blocuri si strica ceva ce inca mai merge si nici nu reprezinta o urgenta. Dl Romeo cred ca stie ceva.Petrecerile le faceti la cornisa, ca le-ai rezolvat domn cozmin si pe alea, noroc ca a venit fetcu sa va rezolve, ca altfel va apuca 2025. Asta da dezvoltare durabila, dupa 5 ani de monitorizare out investitie.....
12 septembrie 2018, 18:55
Pietonalul Cavourilor cu Leduri era un punct de atractie turistic, nu pot sa cred ca se vorbeste de aerisirea zonei. Doamne fereste sa le treaca prin cap sa planteze copaci in locul cavourilor, sau mai grav, sa puna ceva gazon sa calce copiii pe el. Tulai Doamne !
12 septembrie 2018, 12:57
Ideal ar fi ,fantani arteziene, ca in Piata Mare din Sibiu;astfel chiar s ar castiga spatiu
12 septembrie 2018, 10:58
Banii vorbesc.
12 septembrie 2018, 09:38
la noi ,,pentru un păduche,dăm camașa pe foc,, De ce nu găsim soluții să disciplinăm oamenii certați cu legea și ne gândim să stricăm ceva ce dă bine pe pietonal. În fiecare oraș se organizează diverse evenimente și de regulă în zone pietonale.
12 septembrie 2018, 09:30
Mai Cosmin, cum adică ,, vom consulta și botoșănenii” cu privire la Peitonalul Unirii?? Ești sigur că onor consilierii municipali reprezintă crema societății?? Corect este: vom consulta în primul rând botoșănenii .Iată opinia colectivă a unor botoșăneni: a) dacă acum ați ajuns la concluzia că artezienele reprezintă un pericol, atunci proiectul inițial a fost o catastrofă; b) perioada de menținere a lucrărilor executate este de 7 ani( 5 +2), vreți să dați o parte din banii europeni retur??; c) unde ai mai văzut tu pietonal fără fântâni arteziene??; d) este drept că aceste fântâni arată oribil, dar atât au putut gândi cei din conducerea Primăriei de atunci.
12 septembrie 2018, 09:13
E OK pana la urma modificarea jardinierelor si a artezienelor in sensul micsorarii lor si incojurarii cu bancute insa desfiintarea totala nu are rost. Iar organizarea de festivaluri pe Unirii este o mare prostie, pe langa faptul ca se distruge mobilierul si se face o mare mizerie o sa ramanem si fara singurul loc in care te poti plimba linistit daca nu vrei sa participi la minunatele sarbatori municipale sau concerte. E foarte bine sa raman zilele orasului in Centrul istoric, insa trebuie crescut numarul de politisti si aplicate amenzi mai mari. Nimeni nu s-a civilizat de buna voie, in tarile civilizate amenzile pentru cei care distrug bunul public sau fac mizerie in spatiul public sunt mult mai mari iar politia CHIAR LE APLICA.
12 septembrie 2018, 09:06
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Știu că viața ne-a împrăștiat în multe colțuri ale lumii, unii am rămas aici, alții ați plecat, dar cu ajutorul adminului ne-am strâns cu toții în grupul acesta! Astăzi vreau să vă rog să îl ajutăm pe Mihăiță, s ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
23 ianuarie 2020
EUR
Euro
4.7790 lei
USD
Dolarul SUA
4.3101 lei
CHF
Francul elveţian
4.4487 lei
GBP
Lira sterlină
5.6586 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9337 lei
XAU
Gramul de aur
215.3851 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2442 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4187 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9606 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1899 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.