Știrea zilei
Se pregătește desființarea jardinierelor și fântânilor de pe Pietonalul Unirii, cetățenii invitați să facă propuneri: Am avut și un accident mortal - FOTOGALERIE

Se pregătesc măsuri radicale pentru cea mai populată zonă a municipiului reședință. Reprezentanții Primăriei Botoșani propun dezafectarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii.

Centrul Vechi rămâne mort

 

Inițiativa îi aparține viceprimarului Cosmin Andrei, mai ales în urma organizării ani la rând a unor festivaluri, în mare parte în Centrul Istoric al orașului și în câteva rânduri, pe Bulevardul Mihai Eminescu.

 

„În urma organizării September Fest s-a creat o polemică asupra locului unde municipalitatea organizează astfel de festivaluri. Foarte mulți botoșăneni mi-au transmis că sunt pentru organizarea acestui tip de festival, dar trebuie schimbat locul pentru că, Centrul Istoric nu se bucură de o atractivitate pentru botoșăneni care refuză să participe din cauza acestui aspect: că este populat cu cetățeni care se comportă într-un mod necivilizat”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

La nivelul conducerii Primăriei s-a efectuat o analiză și s-a constatat faptul că orașul nu dispune de un alt loc potrivit pentru organizarea unor astfel de evenimente publice.

 

 

Pietonalul Unirii curățat

 

Însă Pietonalul Unirii eliberat de aceste jardiniere considerate de unii edili inestetice ar fi potrivit pentru tot felul de evenimente. Mai mult și pentru promenadă botoșănenii ar avea acces la o zonă mai aerisită.

 

„Consider oportună discuția dezafectării acestor jardiniere și în acest sens intenționez să promovez o Hotărâre de Consiliu Local. Prin intermediul dvs. lansez un subiect de dezbatere publică prin care întreb botoșănenii dacă sunt de acord cu dezafectarea acestor jardiniere și refolosirea materialelor de construcții în alte scopuri pentru a nu fi irosite”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Se pune în discuție menținerea doar a uneia dintre fântânile arteziene, care oricum sunt greu de întreținut și la costuri ridicate. Și eliminarea tuturor jardinierelor.

 

Pietonalul Unirii a fost modernizat prin fonduri europene, iar perioada de cinci ani de zile de condiționalitate a expirat vara aceasta.

 

Este posibil să mai existe și o perioadă de monitorizar,e însă proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost dat deja în lucru.

 

Bănci circulare în locul jardinierelor

 

„Pentru a crea un spațiu de promenadă adecvat pentru municipiul Botoșani care să fie agreat și de părinții care merg cu copiii pe Pietonalul Unirii și pe care i-am văzut de cele mai multe ori stresați de faptul că se pot accidenta în acest jardiniere care au colțuri periculoase. Din păcate am avut și un accident mortal la una dintre aceste fântâni”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

 

 

Viceprimarul Cosmin Andrei solicită sprijin prin vot și din partea consilierilor locali pentru ca Pietonalul Unirii să se transforme într-o zonă mai adaptată vremurilor actuale.

 

„Putem analiza varianta plantării unor pomi cu băncuțe circulare pe care să stea botoșănenii. Sunt tendințe moderne în urbanism pe care ar trebui să de abordăm. Toate orașele au centru istoric, au spațiu de promenadă, au zone în care se amenajează terase. Pe Pietonalul Unirii avem aceste constrângeri, aceste jardiniere cu care cred că ne-am obișnuit, dar care cred că ar trebui dezafectate”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Sunt așteptați cu sugestii privitoare la această intenție și botoșănenii.

 

loading...
„Trotuare carnivore” descoperite la Botoșani de-un consilier local
Târgul de Produse Tradiționale de pe Unirii CRITICAT de-un PSD-ist: Nu au condiții igienico sanitare

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Loading...
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
La marginea prăpastiei: Botoșănenii combină alcoolul cu drogurile sau medicamentele, au ajuns la spital și copii – STATISTICĂ dureroasă
Trăim vremuri în care pericolul pândește la tot pasul, iar mulți cad în capcana viciilor, indiferent care ar fi ele. Iar botoșănenii nu fac excepție fie că vorbim de droguri, alcool, iar de aici apar de multe ori și tentativele de suicid.
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Chiar dacă sunt aplicate amenzi , credeți că sunt achitate cumva ??????
13 septembrie 2018, 00:58
Excelentă inițiativa, trebuia de mult timp propusă!
12 septembrie 2018, 22:24
Referitor la festivaluri...acestea nu isi au loc intre blocuri...pentru festivaluri mai bine amenajati o zona la Cornisa,la Pacea...reabilitati strada veche de la Pacea iluminati acea strada si daca va fi frumos va veni lumea si acolo....sau de ce nu...faceti un parteneriat cu Kaufland si sa va sponsorizeze si sa puna la dispozitie o parte din parcare dinspre LIDL
12 septembrie 2018, 22:19
Luati exemplu de la Iasi...Bulevardul Stefan Cel Mare...strada unde se afla Primaria,Mitropolia....copaci care sa nu depaseasca 3 m gazon,flori...vedeti centrul Pitestiului...parerea mea...plantati copaci cu dimensiuni reduse...2-3 metri..multa verdeata gazon si multe banci...acolo trebuie sa fie un spatiu in care batranii,copiii,parintii,adolescentii sa isi petreaca o parte din timpul liber relaxandu-se. Relaxandu-se intr-un spatiu primitor,verde,aerisit...nu in betoane si pietre! Si sa va fereasca cineva sa transformati pietonalul in acces pentru noile blocuri ca s-ar putea sa fiti plimbati ca la ucraineni cu tomberoanele!
12 septembrie 2018, 22:14
Bine ca in loc sa rezolve problema din centrul vechi o mascheaza cu alta falsa.. in loc sa strice pietonalul mai bine securizeaza si igenizeaza centrul vechi... sau acolo pierd voturi?
12 septembrie 2018, 22:01
corect maria . Romanii astia au terminat cu strazile din zona de periferie si aleile dintre blocuri si strica ceva ce inca mai merge si nici nu reprezinta o urgenta. Dl Romeo cred ca stie ceva.Petrecerile le faceti la cornisa, ca le-ai rezolvat domn cozmin si pe alea, noroc ca a venit fetcu sa va rezolve, ca altfel va apuca 2025. Asta da dezvoltare durabila, dupa 5 ani de monitorizare out investitie.....
12 septembrie 2018, 18:55
Pietonalul Cavourilor cu Leduri era un punct de atractie turistic, nu pot sa cred ca se vorbeste de aerisirea zonei. Doamne fereste sa le treaca prin cap sa planteze copaci in locul cavourilor, sau mai grav, sa puna ceva gazon sa calce copiii pe el. Tulai Doamne !
12 septembrie 2018, 12:57
Ideal ar fi ,fantani arteziene, ca in Piata Mare din Sibiu;astfel chiar s ar castiga spatiu
12 septembrie 2018, 10:58
Banii vorbesc.
12 septembrie 2018, 09:38
la noi ,,pentru un păduche,dăm camașa pe foc,, De ce nu găsim soluții să disciplinăm oamenii certați cu legea și ne gândim să stricăm ceva ce dă bine pe pietonal. În fiecare oraș se organizează diverse evenimente și de regulă în zone pietonale.
12 septembrie 2018, 09:30
Mai Cosmin, cum adică ,, vom consulta și botoșănenii” cu privire la Peitonalul Unirii?? Ești sigur că onor consilierii municipali reprezintă crema societății?? Corect este: vom consulta în primul rând botoșănenii .Iată opinia colectivă a unor botoșăneni: a) dacă acum ați ajuns la concluzia că artezienele reprezintă un pericol, atunci proiectul inițial a fost o catastrofă; b) perioada de menținere a lucrărilor executate este de 7 ani( 5 +2), vreți să dați o parte din banii europeni retur??; c) unde ai mai văzut tu pietonal fără fântâni arteziene??; d) este drept că aceste fântâni arată oribil, dar atât au putut gândi cei din conducerea Primăriei de atunci.
12 septembrie 2018, 09:13
E OK pana la urma modificarea jardinierelor si a artezienelor in sensul micsorarii lor si incojurarii cu bancute insa desfiintarea totala nu are rost. Iar organizarea de festivaluri pe Unirii este o mare prostie, pe langa faptul ca se distruge mobilierul si se face o mare mizerie o sa ramanem si fara singurul loc in care te poti plimba linistit daca nu vrei sa participi la minunatele sarbatori municipale sau concerte. E foarte bine sa raman zilele orasului in Centrul istoric, insa trebuie crescut numarul de politisti si aplicate amenzi mai mari. Nimeni nu s-a civilizat de buna voie, in tarile civilizate amenzile pentru cei care distrug bunul public sau fac mizerie in spatiul public sunt mult mai mari iar politia CHIAR LE APLICA.
12 septembrie 2018, 09:06
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
„Până veți ajunge în fața procurorilor, vă rog să mă ascultați. eu v-am ascultat și nu am vorbit peste dumneavoastră. Ați furat toți, în frunte cu Dragnea, și veți ajunge la pușcărie, așa cum meritați. V-am spus că ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7352 lei
USD
Dolarul SUA
4.2979 lei
CHF
Francul elveţian
4.3226 lei
GBP
Lira sterlină
5.3288 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9723 lei
XAU
Gramul de aur
207.1220 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4183 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9372 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2423 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1827 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6341 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.