Știrea zilei
Deja-vu cu daune de 70.000 de lei: Adjunctul de la Urban mai retează cinci capete de șefi și aruncă societatea din nou în aer

Ceea ce s-a presupus a fi o poveste cu final fericit se transformă încă o dată în coșmar pentru directorul general al societății Urban Serv, dar mai ales pentru acționarul de la această unitate, Consiliul Local şi nu în ultimul rând pentru locuitorii municipiului Botoşani, cărora li se ridică tot mai rar gunoiul.

Poveste fără sfârșit

 

Noul Consiliu de Administrație, al treilea deja în decurs de câteva luni de zile, a început bine, dar sfârșește la fel de rău precum precedentele.

 

Structura formată din cei cinci membri - Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner - urma să fie înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), zilele astea.

 

Procedura se suspendă însă pentru că pe data de 2 iulie 2018 a fost depusă o cerere de intervenție.

 

Al treilea CA piere pe limba lui

 

Este semnată de Gabriel Apotrosoaei, fost membru în CA de la Urban Serv timp de un an de zile, care solicită neînregistrarea noului CA pe motiv că nu s-a respectat principiul simetriei.

 

Adică nu s-au respectat prevederile legale la două proceduri identice.

 

Și astfel se ajunge de unde s-a plecat, societatea neavând administratori care să poată gestiona activitatea în mod firesc.

 

Remember... politic

 

Totul a plecat din culpa consilierilor locali PSD care în data de 9 martie 2017 și-au impus propriii oameni la conducerea Urban Serv, deși la concurs au obținut punctaje mai mari alți candidați, după cum se poate observa în tabelul de mai jos:

 

Rezultatul votului secret din ședința de Consiliul Local de atunci a fost însă următorul:

-    Ion Sorici – 12 voturi

-    Iulian Apotrosoaei – 12 voturi

-    Gheorghe Pricopi – 1 vot

-    Constantin Zărnescu – 0

-    Cezar Nicuță – 12 voturi

-    Nicolina Chirilă – 0

-    Manuela Aniței – 12 voturi

-    Mioara Jurgiu – 12 voturi

 

Acest CA constituit practic pe criterii politice a funcționat doar un an și a culminat cu demisiile lui Ion Sorici şi ale Mioarei Jurgiu și Manuelei Aniței.

 

Rămas cu doi membri, conform prevederilor legale ar fi trebuit ca posturile rămase libere să fie completate cu candidații de pe lista de așteptare, adică Gheorghe Pricopi, Constantin Zărnescu și Nicolina Chirilă.

 

Nu s-a întâmplat așa.

 

PSD-iștii din Consiliul Local intervin din nou politic, demit întregul CA şi impun trei colegi de partid care n-au dat vreodată concurs pentru aceste posturi: Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu. Cei trei, nu numai că nu ajung administratori, dar refuză în scris acest lucru, deși sunt PSD-iști, deci colegi de partid cu cei care i-au propus.

 

Și s-a ajuns astfel la al treilea CA cu componența de cinci membri enumerată mai sus. Dar care la rându-i a avut viață scurtă.

 

Daune de 70.000 de lei 

 

Iar conflictul politico-administrativ va continua probabil până la repararea erorilor legislative care s-au produs în Consiliul Local şi care a fost acționat în instanță pentru Hotărârea prin care s-au numit Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu membri provizorii.

 

„Plângerea în instanță și-a pierdut obiectul având în vedere că CL a abrogat HCL care a fost contestată”, spunea Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv la începutul săptămânii.

 

Fals, este răspunsul adjunctului său, care consideră că respectiva hotărâre și-a produs efectele când a intrat în circuitul civil și a generat o altă decizie a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de numire a noului CA.

 

A doua plângere înaintată instanței este decizia AGA.

 

„La un moment dat, în primul aviz negativ pe care îl dă Oana Georgescu vorbește despre faptul că administratorii numiți atunci nu îndeplinesc condițiile prevăzute de Ordonanța 109. Păi, ăștia îndeplinesc? Nici unul. Și atunci? Cum îi numiți?”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Secretarul Primăriei a refuzat să semneze numirea celor trei administratori (Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru), însă a contrasemnat pe hotărârea prin care a fost numit ultimul CA de la Urban Serv.

 

Aşadar, am avut un prim CA numit de Consiliul Local, teoretic în urma unui concurs, dar de rezultatele căruia nu s-a ţinut seama: Ion Sorici, Mioara Jurgiu, Cezar Nicuţă, Iulian Apotrosoaei şi Manuela Aniţei. Acest CA a fost destituit de Consiliul Local.

A urmat al doilea CA, în care au fost numiţi trei membri ce au refuzat însă funcţiile: Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru.

Cum aceştia au refuzat, secretarul Primăriei a dat aviz negativ hotărârii, iar prefectul a cerut revocarea, s-a desemnat al treilea CA: Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner.

 

Iar pe rolul Tribunalului abia au început procesele cu privire la modul în care a fost demis primul CA.

 

„Noi vrem ca instanța să constate că am fost revocați fără justă cauză. Iar fără justă cauză presupune plata de daune. Solicităm diferența indemnizației până la finalul mandatului inițial, adică în jur de 35.000 de lei de administrator. O să plătească daune”,

Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA

 

Pe lângă daunele egale cu indemnizaţia pe trei ani, câte 35.000 de lei de fiecare membru CA, foștii administratori de la Urban Serv, Cezar Nicuţă şi Iulian Aprotrosoaei, susțin că vor anuleze actul prin care au fost revocați din CA. Și asta deoarece membrii revocați nu pot fi repuși în funcție și nu pot participa la nici un concurs pe o perioadă de cinci ani de zile.

 

loading...
Șefă pe tocuri la una din societățile Primăriei 
DOCUMENT UNICAT: Trei PSD-iști au semnat cu mână lor că NU vor să fie șefi la o unitate de stat

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
S-a întâmplat minunea! Un botoșănean a devenit director la o instituție prin concurs fără să fie membru PSD
Un post fără miză sau o scăpare a PSD-iștilor de la Botoșani? Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a organizat săptămâna aceasta concurs pentru ocuparea postului de director adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
O femeie expert contabil, cea mai premiată din Botoșani: a plecat acasă cu o mulțime de trofee în zi de mare sărbătoare - TOPUL & GALERIE FOTO
”Sanitarii economiei”, așa cum i-a numit chiar președintele lor, și-au premiat vineri, la Hotel Rapsodia, colegii care au performat anul precedent. Au făcut-o la ceas de sărbătoare, în Ziua Națională a Contabilului Român.
Un botoșănean vrea scuze publice după ce a primit un plic de la ANAF, pentru 2 LEI – DOCUMENT
Un plic găsit în poștă cu sigla Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) poate cauza adevărate palpitații persoanelor cu nervii mai slabi. Sau din partea oricărei instituții care emite scrisori la domiciliu a căror efect sunt drumurile făcute la sediul respectivei unități publice și scoaterea la iveală, în multe dintre cazuri, a unor datorii de care nu se avea la cunoștință.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pentru serviciul de salubrizare, Primăria Botoșani ar trebui:
Să organizeze licitație
Să-l atribuie direct SC Urban Serv SA
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Suntem mulți care vrem binele satelor și orașelor noastre, binele Botoșaniului și al Nordului. E imposibil ca, odată ce ne-am întâlnit, să nu continuăm să ne întâlnim. De aici resursele noastre de a merge mai departe”, Ș ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7274 lei
USD
Dolarul SUA
4.2656 lei
CHF
Francul elveţian
4.3506 lei
GBP
Lira sterlină
5.1830 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0076 lei
XAU
Gramul de aur
207.0308 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2422 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4566 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8909 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2083 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1836 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6338 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.