Știrea zilei
De la Cannes la Botoșani: Vlad Ivanov și Irina Margareta Nistor, îndelung aplaudați la proiecția filmului ”La Gomera” - GALERIE FOTO & VIDEO

O sală generoasă, duminică seara, la proiecția filmului în care Vlad Ivanov deține rolul principal. Cinefilii au ieșit în număr destul de mare pentru a-l vedea pe actorul născut în Botoșani, dar și pe îndrăgita Irina Margareta Nistor.

Vlad Ivanov şi Irina Margareta Nistor au fost prezenți, duminică seara, la proiecția filmului ”La Gomera”, în cadrul Les Films de Cannes à Botoșani, eveniment aflat la prima ediție.

 

Cinefilii botoșăneni au urmărit cel mai recent film semnat de Corneliu Porumboiu, ”La Gomera”, peliculă selectată în competiţia oficială la Cannes şi care îl are în distribuţie pe actorul botoșănean Vlad Ivanov. Filmul este, totodată, și propunerea României la Premiile Oscar. ”Să îi țineți pumnii”, a fost îndemnul Margaretei Nistor către botoșăneni.

 

În filmul lui Porumboiu, Vlad Ivanov interpretează rolul lui Cristi, un poliţist român care trebuie să ajute un traficant să evadeze din închisoare. Pentru a reuşi, el merge în La Gomera, o insulă din Canare, unde trebuie să înveţe un limbaj fluierat care va deveni codul folosit în operaţiunea de eliberare.

 

”La Gomera” înseamnă un Vlad Ivanov așa cum nu ați mai văzut. În primul rând mult mai slab, dar cu același timbru inconfundabil. Înseamnă, apoi, un limbaj non-verbal, acțiune, împușcături, scene tari și personaje cu care filmul românesc nu prea a fost obișnuit.

 

El Silbo. Un limbaj specific populației băștinașe din insula La Gomera, din Spania. Deși părea a fi o găselniță cinematografică, românii au aflat cu acest prilej că El Silbo există. Mai mult, face parte din patrimoniul UNESCO și este predat astăzi în zonă nu ca pe o extravagantă preocupare, ci drept necesitate. Insula fiind o zonă cu multe roci vulcanice și cu căi limitate de acces, comunicarea între oameni este foarte dificilă. Astfel că fluieratul a devenit un limbaj aproape comun, de vreme ce oamenii îl folosesc chiar și atunci când comandă o bere. Metodă probată, de altfel, de însuși Vlad Ivanov în timpul filmărilor, după cum a povestit, duminică seara, publicului prezent în sala Cinematografului Unirea din Botoșani.

 

Vlad Ivanov a trebuit să slăbească pentru acest film. Și nu a fost deloc ușor să ”dea jos” 14 kg într-o lună și jumătate. Însă noul Vlad Ivanov este nou, tonic, iar personajul Cristi surprinde în primul rând prin felul suplu în care se strecoară prin situațiile ce devin din ce în ce mai periculoase pentru el.

 

”La Gomera” este, așadar, un noutate pentru cinematograful românesc. Și asta nu doar datorită acestui limbaj fluierat care, de-a lungul filmului, traversează mai multe nuanțe, de la bizarerie la curiozitate, pentru ca la final comunicarea să devină una firească în desfășurarea poveștii. Dar ”La Gomera” este, în primul rând, un film comercial. De care românii, să recunoaștem, se cam feresc. Un film care reunește toate ingredientele , pornind de la intrigă, cu accente de thriller. Are poveste și personaje pe care mintea spectatorului începe să le caute în jur, în societatea românească, de la polițiști corupți la femei cuceritoare, de la naivitate și onestitate la cruzime specifică lumii mafiote.

 

Prezența actorului la Botoșani alături de Irina Margareta Nistor, în cadrul Les Films de Cannes à Botoșani, a fost o reală încântare pentru public și, se pare, și atracția principală a serii. Altfel nu se explică de ce, deși filmul a mai rulat pe ecranele Cinematografului Unirea în această vară, el a trecut aproape neobservat.

 

A fost nevoie, așadar, ca actorul să pășească pe covorul roșu și să apară în fața publicului pentru ca filmul să capete aplauzele meritate.

 

”Se cade în primul rând să mulțumim celor care au făcut posibilă această întâlnire, Primăria Municipiului Botoșani, Elsaco, pentru că iubesc arta și au făcut posibil acest eveniment. Este a zecea ediție Les Films de Cannes à București, prima ediție Les Films de Cannes à Botoșani, trebuie să îi mulțumesc și celui care are sufletul în toată această sală, cel care se prezintă: Sunt Viorel, de la Cinema Unirea Botoșani, și iubesc filmul”,

Vlad Ivanov, actor

 

Irina Margareta Nistor a fost prezentă alături de Vlad Ivanov, susținându-l și apreciindu-i nu doar talentul, ci și modestia, manifestându-și încrederea că filmul va avea un parcurs internațional excelent.

 

”Este un film în care am urcat niște trepte împreună cu Vlad și la Cannes, unde am fost extrem de mândră pentru că, după ce s-a terminat filmul, lumea a aplaudat în picioare minute întregi. Ceea ce nu se întâmplă întotdeauna la Cannes”,

Irina Margareta Nistor

 

În spatele peliculei, a ținut să puncteze actorul născut la Botoșani, se află întotdeauna o echipă fără de care nici un film nu poate exista.

 

”Un film înseamnă o echipă, nu înseamnă un singur om. De aceea cei care iubesc filmul lasă genericul de final, nimeni nu iese din sală până nu vede ultimul om din echipă, pentru că fără această echipă fantastică din spate filmele nu pot exista”,

Vlad Ivanov

 

Actorul a povestit în fața cinefililor din Botoșani momente din timpul filmărilor, oferind amănunte și în ceea ce privește limbajul fluierat, pe care a fost nevoit să îl învețe pentru a interpreta acest rol.

 

Luni, 21 octombrie, de la ora 16:00, are loc o proiecţie specială a filmului ”Cannes, le festival libre”, realizat de Frederic Chaudier şi Frederic Zamochnikoff. Documentarul spune povestea celor două personalităţi care au pus bazele Festivalului de Film de la Cannes, Philippe Erlanger şi Jean Zay, doi vizionari cu extrem de mult curaj.  Irina Margareta Nistor va fi prezentă şi va deschide evenimentul. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Seara de luni se încheie, de la ora 20:00, cu proiecţia filmului ”Maria, Regina României”, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Realizat de regizorul Alexis Sweet Cahill, filmul redă eforturile pe care regina le-a făcut la Conferinţa de Pace de la Paris, din 1919, pentru ca unirea României să fie recunoscută. 100 de ani mai târziu, publicul are ocazia să vadă o dramatizare a evenimentelor care aveau să modeleze destinul României. Actorul Adrian Titieni va fi prezent la proiecția filmului.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
REZULTATE FINALE: 4.623 de votanți au izolat Botoșaniul de restul țării, o blondă cvasinecunoscută votată de mii de oameni
Procentual am putea spune că rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale seamănă izbitor cu cel înregistrat, la nivel de județ Botoșani, la europarlamentare.
REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Curentul a picat în oraș când se făcea recepția buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale: Absolut suspect
Stingerea pentru câteva secunde a instalației de nocturnă de la finalul primei reprize dintre FC Botoșani și FCSB, meci desfășurat sâmbătă seară pe Stadionul Municipal, a făcut parte dintr-o pană de proporții care a afectat urbea.
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani, mucenița de la Petru Vodă care s-a sfințit prin suferință: Ea a luptat până la sfârșit cu o vitejie fără seamăn - FOTOGALERIE
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani este înmormântată în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă. Înainte de a muri, Părintele Justin Pârvu îi binecuvânta călugăria, Svetlana primind astfel nume și veșnicie de muceniță: Heruvima.
PNL-ul ”rașchetează” tot: La ceas de seară s-a făcut comisie specială pentru desemnarea directorilor, se depun CV-uri
Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.
Tânără jefuită în stația de maxi-taxi de o altă femeie în văzul tuturor, a rămas fără 500 de euro după un „filaj” în toată regula: Banii nu sunt ai mei
O tânără botoșăneancă nu va uita prea curând ziua de 6 noiembrie 2019, după ce a fost jefuită în zona Pieței Centrale. S-a întâmplat în timp ce voia să urce în maxi-taxi.
A.U.R. - Romii și-au făcut un nou partid cu planuri mari: Putem chiar să avem primariGALERIE FOTO
Luni seară a fost o zi importantă pentru comunitatea romă din Botoșani. La 30 de ani de la revoluție a apărut și în acest colț de țară o a doua formațiune care își propune să reprezinte interesele acestei minorități.
TRAGEDIA de la Săveni: Drama nespusă a femeii care și-a înjunghiat propriul copil: CUM și-a motivat gestul - FOTOGALERIE
Un caz șocant a zguduit Săveniul în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019. O femeie în vârstă de 52 de ani și-a înjunghiat propriul copil și a aruncat cu apă fiartă către soț, opărindu-l.
Lina și Gherghina, fetele salvate de medicul providențial cu rădăcini botoșănene, istoria NEȘTIUTĂ a unei familii care a dat numele unei școli
Pe 15 noiembrie se împlinesc 29 de ani de la dispariţia uneia dintre cele mai importante personalităţi botoşănene. Este vorba despre tatăl unui medic celebru în România.
Iftime a cerut parlamentarilor să-și plătească meniul la Balul Afaceriștilor Camerei de Comerț, politicienii au dat bir cu fugiții – GALERIE FOTO
Au trebuit să treacă XXV de ediții a Balului Oamenilor de Afaceri pentru ca la a XXVI – a, care a avut loc vineri seară la salon Luceafărul de la Popas Cucorăni, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani să introducă și parlamentarii în rândul oamenilor.
Crima din Centrul Vechi! Plângeri penale pentru martori analfabeți care au dat declarații scrise, apărarea atacă probele acuzării
De aproape doi ani și jumătate, bărbatul judecat pentru moartea lui Ioan Bălan, în centrul istoric al orașului, se află după gratii, în stare de arest preventiv. Omorul care avea să zguduie orașul a avut loc pe 23 august 2017 și a fost una dintre cele mai controversate tragedii prin prisma evenimentelor ulterioare care au urmat și care au avut în centru comunitatea romă de la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu își ia avânt! Fost parlamentar, mare director de la stat și… soacră chemați la Tribunal
După trei ani de zile în care a schimbat doi judecători și mai mulți avocați, fostul președinte al Consiliului Județean face un salt uriaș în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de socrul său, Aristomel Anușcă, tatăl Roxanei Anușcă Țurcanu.
PRIMELE DECLARAȚII ale juristului votat director general în locul lui Eugen Țurcanu, prefectul are ULTIMUL cuvânt
Până la urmă, soarta lui Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei Botoșani, se află în mâinile prefectului județului, Dan Șlincu.
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe
Dacă în fața colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean, a Consiliului de Administrație al Școlii Speciale Sfântul Stelian și a jurnaliștilor, fostul inspector școlar Cătălina Hodan a negat categoric acuzațiile care i-au fost aduse, în schimb, în instanță a recunoscut totul.
Angajat de la un amanet din Botoșani, pagubă uriașă într-o singură lună: Bijuterii lipsă, contracte FALSE
În doar o lună de zile, un angajat a reușit să-și înșele patronul cu peste 12.000 de lei.
În prag de iarnă și sărbători, peste 120 de angajați din Botoșani DISPONIBILIZAȚI! Două fabrici închise, una la Botoșani și alta la Dorohoi
O secție de confecții a unei fabrici din Suceava care era funcțională în cel de-al doilea municipiu al județului și-a suspendat activitatea. Salariații au fost trimiși acasă. La fel s-a întâmplat și cu altă fabrică din Botoșani, un brand pe piața locală cu decenii de activitate în spate. Patronii păstrează doar paznicii, toți salariații au fost concediați.
Ghinionul carierei pentru șeful Poliției! Ultima zi la muncă pentru Viorel Șerbănoiu, politicienii l-au trimis la pensie
Vineri, 25 octombrie 2019, ar putea fi ultima zi de activitate în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani pentru Viorel Șerbănoiu.
Adolescent de 17 ani lovit din senin cu toporul în cap! Agresorul vrea să se împace - SUMA oferită pentru a fi iertat
Un caz șocant zguduia comunitatea din apropierea municipiului Botoșani în luna iulie a acestui an. Atunci, un adolescent de 17 ani era lovit cu o toporișcă în cap de un bărbat care îi putea fi tată, sau chiar bunic.
Spălătorie auto pe terenul unei Biserici, afacerea pornită de fiul unui fost parlamentar în centrul orașului Botoșani – FOTOGALERIE
O situație neobișnuită l-a determinat pe unul dintre viceprimarii municipiului reședință de județ să le ceară colegilor din Consiliul Local să reflecteze asupra oportunității unei investiții care urmează a fi concretizată într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.
Cornel Șfaițer intră în forță pe piața imobiliarelor: A cumpărat un fost sediu de instituție și ridică un bloc – GALERIE FOTO
Clădirea din zona ultracentrală a orașului, abandonată și acoperită aproape în totalitate de vegetație abundentă, urmează să dispară. În locul ei, omul de afaceri Cornel Șfaițer, cunoscut mai ales pentru implicare în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice, urmează să ridice un imobil cu spații locative.
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.