Știrea zilei
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 

Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 

Șapte minute de aplauze la premiera mondială


Pe 23 mai a sosit la Cannes, iar a doua zi a participat la premiera mondială a filmului ”Metronom”, o poveste din România anului 1972, în care Șerban a dat viață unui licean. 


Atunci a vizionat și el producția pentru prima oară alături de sute și sute de spectatori avizați, critici de film, cinefili împătimiți veniți de prin toată lumea. 


Iar finalul a fost unul magic. Timp de șapte minute publicul a aplaudat continuu. Experiența extraordinară a povestit-o la Botoșăneanul TV.


”Eu nu știam dacă așa se întâmplă la toate filmele, nu ni s-a spus înainte, nu am fost pregătiți și din câte am înțeles echipa toată a fost luată puțin prin surprindere pentru că nu se așteptau să fie aplaudați atât de mult timp și noi la un moment dat aplaudam și noi, mulțumeam, dar nu știam ce se mai întâmplă. Stăteam și ne uitam la spectatorii care ne tot spuneau «bravo», se apropiau de noi și ne felicitau pentru ce au văzut. Le-au plăcut foarte mult”, 


Șerban Lazarovici, student UNATC 

 

metronom

 

Alături de un botoșănean, veteran al Cannes-ului 


Reacția spectatorilor a fost confirmată apoi de juriul care i-a acordat lui Alexandru Belc premiul pentru cel mai bun regizor la secțiunea ”Un Certain Regard”.


La Cannes l-a avut alături pe Vlad Ivanov, deja un veteran al celebrului festival francez, care a jucat în ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, filmul realizat de regizorul român Cristian Mungiu, care în 2007 a primit premiul Palme d’Or la a 60-a ediție a grandioasei menifestări din Hexagon.


Nu s-au întâlnit pe platourile în care se turna ”Metronom” întrucât au avut zile diferite de filmare. 


”Am făcut cunoștință propriu-zis și am petrecut mai mult timp la Cannes. Noi în prima zi în care am ajuns eram curioși să îl întrebăm: «când ați fost ultima oară la Cannes?» Și noi am crezut că glumește fiindcă ne-a spus: «acum două săptămâni». Și noi am râs toți, am crezut că glumește, dar într-adevăr, cu două săptămâni înainte de festival este Cannes-ul serialelor și dumnealui a fost cu un serial francez chiar cu două săptămâni înainte”, 


Șerban Lazarovici, student UNATC 

 

De la ”Drama Club” la UNATC 


Șerban Lazarovici tocmai a terminat anul II la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „Ion Luca Caragiale” din București și am putea spune că a obținut rolul din ”Metronom” după un casting susținut în capitală. 


Însă acesta este doar finalul unei povești fericite. În realitate însă, drumul spre ”Metronom”-ul care l-a propulsat la Cannes a început mult mai devreme. În clasa a V – a mai exact, când la sugestia tatălui, Cristian Lazarovici, președintele filialei județene a Uniunii Armenilor din România, s-a înscris la ”Drama Club”, atelierul de teatru pentru elevi de la Colegiul Național AT Laurian, condus de Mirela Nistor. 


S-a îndrăgostit iremediabil de actorie și a intrat încă din gimnaziu în lumea teatrului. 


A participat cu trupa de acolo la mai multe festivaluri - AmFiTeatru, „Mihail Sorbul”, Ingenious Drama Festival, Ideo Ideis și altele – iar premiile și nominalizările au început să curgă. 

 

drama club

 

La ”Tipografic Majuscul” și-a întâlnit idolul 


A continuat să frecventeze clubul și în liceu și participarea la un casting pentru un lungmetraj a venit oarecum firesc. A făcut-o pentru ”Tipografic Majuscul” și a obținut rolul care îl întruchipează pe Mugur Călinescu, elevul care la începutul anilor ’80 a scris pe zidurile Palatului Administrativ și pe șantierul Casei de Cultură a Sindicatelor mesaje împotriva regimului comunist și care ulterior, după îndelungate și chinuitoare interogatorii la Securitate, s-a îmbolnăvit subit de leucemie și a decedat la doar 20 de ani


Castingul s-a desfășurat pe mai multe etape, care s-au întins de prin august și până prin octombrie 2018, încât la un moment dat a crezut că nu a fost selectat. Până când a primit un telefon și i s-a spus că trebuie să susțină o probă finală alături de un actor consacrat. 


”Cu o seară înainte, când repetam textul, îmi ziceam: cine o să fie, cine o să fie? Șerban Pavlu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu? Că știam că filmarea e cu tatăl (tatăl lui Mugur din film – n.r.). Și a doua zi am venit cu mult timp înainte, chiar când a deschis d-na casa unde se desfășura castingul și auzeam vocile lui Radu și Șerban Pavlu, care este actorul meu preferat din România. Și eram așa: uau, uau, uau, nu pot să cred, nu pot să cred! Nu voiam să o dau în bară și am fost oricum fascinat din prima de acea cameră în care am dat castingul. Am fost uimit de profesionalismul lui și de cât de bine știa textul și am avut foarte, foarte, foarte multe lucruri de învățat de la ei chiar de la început, chiar de la casting”, 


Șerban Lazarovici, student UNATC 


Filmările au avut loc când era în clasa a XII – a, iar lungmetrajul regizat de Radu Jude a fost prezentat pe 25 februarie 2020 la ”Berlinală”, Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Pentru rolul din acest fim, Șerban Lazarovici a fost nominalizat la categoria ”cel mai bun actor în rol principal” la Premiile Gopo, un fel de Oscar românesc. 

 

serban pavlu

 

Cluburile 


După ”Tipografic Majuscul”, actori celebri ai României îi transmiteau deja că, ”din toamnă ne vedem la UNATC”. N-a fost să fie chiar din acea toamnă, ci din următoarea astfel că, de această dată în calitate de student, a colaborat din nou cu regizorul Radu Jude la ”Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, o comedie făcută în plină pandemie, în care de această dată Șerban a avut un rol secundar. 


Repetă continuu că, în ciuda aprecierilor de care a avut parte, a premiilor și festivalurilor la care a fost aplaudat, încearcă să rămână cu picioarele pe pământ. Și este convins că atât ”Drama Club” coordonat de Mirela Nistor la Colegiul Național AT Laurian, cât și ”Atelierul de Teatru” condus de Lenuș Moraru la Colegiul Național Mihai Eminescu, sunt veritabile pepiniere pentru viitori actori reprezentativi ai României. De aceea, vede cele două ateliere de teatru drept o rampă de lansare pentru elevii care își doresc o carieră în teatru și film.


”Lucrează foarte bine cu niște oameni foarte, foarte frumoși, mă refer la Ela și la Lenuș, iau parte la festivaluri, ajung să cunoască oameni din această industrie”, 


Șerban Lazarovici, student UNATC 


Are mai mulți colegi din trupa de liceu care au ajuns studenți sau chiar actori și a relatat că se știe inclusiv la UNATC București de cele două ateliere de teatru din Botoșani, profesorii de acolo așteptându-se în fiecare ani să vină la examen foști componenți ai acestora. 


Doar că, după cum spunea Șerban, ”pe lângă talent, e foarte mult muncă”.  

 

loading...
loading...
Botoșăneanca care a făcut furori pe covorul roșu de la Cannes: A fost o experiență foarte frumoasă GALERIE FOTO
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO


 

UNICAT: Clădirea uriașă a unei instituții din Botoșani are numai 3 angajați, fiecare salariat are etajul lui - VIDEO & GALERIE FOTO
În periplul său prin instituțiile publice, prefectul Sorin Cornilă a găsit și o situație mai atipică. O instituție publică își desfășoară activitatea într-o clădire uriașă. Nu că asta ar fi o problemă, ci mai degrabă numărul salariaților care muncesc efectiv. Trei la număr.
18 candidați s-au umplut de rușine la un concurs pentru polițiști locali: Au lăsat foaia goală / Atitudine de mestecat gumă...
Nu doar mediul privat suferă din cauza lipsei forței de muncă. Mai nou chiar și pentru posturile bugetare s-a ajuns în situația în care să nu găsească oameni pregătiți din punct de vedere profesional. 
Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Palatul Administrativ se dezintegrează, 1,7 milioane lei pentru renovare trimiși înapoi la minister – GALERIE FOTO 
Construit între anii 1968 – 1972, Palatul Administrativ din centrul municipiului Botoșani se află într-o stare avansată de degradare. Dincolo de problemele din interior, unde uneori când ploua trebuiau amplasate găleți din cauza infiltrațiilor, exteriorul a devenit un veritabil pericol public. 
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Atelierul de Teatru si DramaClub, cele doua pepiniere unde se slefuiesc talentele, sunt temelia viitorilor premianti profesionisti. Si nu doar in "artele spectacolului".
16 iulie 2022, 14:39
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
Nu am înțeles niciodată de ce avem liber de Ziua Muncii, nu muncim. De Ziua Educației, nu învățăm. Haideți să facem o retrospectivă a ceea ce se întâmplă în sistemul educațional și să vă spun ce mi-aș dori eu: mi-aș ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9366 lei
USD
Dolarul SUA
4.9920 lei
CHF
Francul elveţian
5.0780 lei
GBP
Lira sterlină
5.6319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4502 lei
XAU
Gramul de aur
275.3180 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2555 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1700 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2315 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6544 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2015 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6636 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.7 o C
Dorohoi
20.8 o C
Bucecea
22.6 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.