Știrea zilei
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”

După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.

”Este complicat de găsit pe cineva care își asumă”

 

În schimb, la Direcția de Sănătate Publică (DSP), a rămas în continuare același director, deși cel puțin teoretic destituirea s-ar fi putut face mult mai ușor.


Și aceasta pentru că Teodor Ferariu este de fapt titular pe postul de director economic al instituției și îl ocupă ca interimar și pe cel de director executiv.


A fost numit tocmai în octombrie 2017, când i-a luat locul unui alt interimar, Gabriel Ciochină, care fusese detașat tocmai de la Brăila.


Neoficial, Teodor Ferariu și-ar fi arătat chiar disponibilitatea de a se retrage pe postul pe care este titular, însă marea problemă este că nici Prefectura și nici Guvernul prin Ministerul Sănătății nu au găsit încă o persoană capabilă să preia conducerea instituției în contextul pandemiei de coronavirus.


”Nu este complicat de numit, este complicat de găsit pe cineva care își asumă, cine acceptă funcția”,


Dan Nechifor, prefect.


Primul reprezentant al Guvernului în județ așteaptă finalizarea controlului pe care l-a trimis la DSP. Crede că la finalul acestuia va avea o imagine clară a ceea ce s-a întâmplat acolo de la începutul pandemiei și va putea veni cu o propunere de numire a unui director executiv.

 

”Nu trimiți un om să ia un post ca pe timp de pace”


În ședința Biroului Executiv Național al PNL, care a avut loc marți și la care au participat și majoritatea miniștrilor, senatorul Costel Șoptică a prezentat situația gravă de la Botoșani în privința răspândirii Covid-19 cu precădere în rândul cadrelor medicale, dar a cerut mai mult sau mai puțin direct doar înlocuirea managerului de la ”Mavromati”.


Nu a făcut același lucru și pentru DSP întrucât, pur și simplu, nu există vreun doritor agreat.


”La DSP nu s-a găsit o soluție fezabilă pentru că acolo nu trimiți un om să ia un post ca pe timp de pace, să stea pe un post călduț. Acolo trebuie trimis cineva care, tehnic vorbind, știe cum stau lucrurile și care să poată rezolva problemele. Din câte știu eu, pentru DSP nu este trimis nici un nume”,


Costel Șoptică, senator.


De altfel, președintele PNL Botoșani a adăugat că inclusiv Radu Malancea ”cu greu a fost lămurit” să preia șefia Spitalului Județean.


Liberalii identificaseră la un moment dat un medic dispus să preia conducerea DSP Botoșani, numai că au descoperit ulterior că respectivul are o condamnare la activ astfel încât au renunțat la această variantă.


Tocmai de aceea s-a hotărât ca, deocamdată, subprefectului Rodica Zelincă să i se dea DSP-ul în coordonare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Livia Mihalache schimbată de la conducerea Spitalului Județean Mavromati
IREAL!!! Doctorița cu 2 și ceva la examen trimisă șefă la București să lupte cu coronavirusul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Crezi că dacă îl schimbi PNL ule rezolvi ceva? Exista oameni competenți în PNL ca să rezolve aceasta pandemie? S_au da, cred ca o rezolva domnul Roman cu d_na Sauca ei se pricep foarte bine la angajat ,,personal,,.Sunteți penibil penelistilor, a ți mai venit cu propunerea unui condamnat penal pe numele lui dl dr. C........., după a ți vehiculat numele d lui dr T......, credeți ca el lasă salariul de 15000 de lei pentru 6400 sa fim serioși!
25 aprilie 2020, 22:40
Bun este Iliuta, el conduce bine, a condus bine și Spitatul Mavromati... căci apoi a plecat cu traista n cap.
25 aprilie 2020, 19:38
Dacă o sa se restructureze DSP - ul din temelii asa cum se anunță și nu o sa mai vedem persoane care nu au ce cauta în acesta instituție, cum ar fi marea purtătoare de cuvânt s. a., atunci aceasta instituție va fi întradevăr una respectata, formata din profesioniști.
25 aprilie 2020, 17:45
Bai PNL, sunteti nebuni ? Ati tot pus niste panarame precum Beleca, Tudorache....sa va fie rusine. Nu va mai alege nimeni. Nu inteleg de ce sunteti asa disperati sa va puneti pe cineva pentru 2 saptamani ?
25 aprilie 2020, 17:29
Actualul director DSP este unul din cei mai buni directori pe care i-a avut vreodata aceasta institutie, fiind un profesionist desavarsit si de o calitate umana deosebita. Aceste atribute nu-i pot fi luate de nimeni, indiferent de coloratura politica.Respect!!!.. insider
25 aprilie 2020, 15:59
dar ci bre , o murit mama specialistilor in pnl ? sau aistea so invatat numa cu posturi la bucuresti.
25 aprilie 2020, 11:19
La dsp nu se rezolva nimic doar prin schimbarea unui singur om. Acolo este o sleahta de bandiți. Ar trebui ca mulți de acolo in frunte cu directorul sa fie demisi si chiar condamnați penal. Sub nicio formă actualul director nu ar trebui să revină pe postul de director economic sau pe orice alt post din institutie vreodată
25 aprilie 2020, 09:17
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.6 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
9.5 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.