Știrea zilei
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru

Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.

Dragoste de ochii electoratului


Deși aparent Cosmin Andrei și Marian Murariu au făcut echipă în campania pentru alegerile locale, relațiile dintre cei doi nu erau dintre cele mai cordiale.


Iar diferendele au plecat încă din perioada în care primarul, și nu Consiliul Local, desemna înlocuitorul edilului-șef, iar Cătălin Flutur obișnuia să își delege atribuțiile către Marian Murariu, lucru care nu i-a căzut tocmai bine lui Cosmin Andrei, mai vechi în administrație cu un mandat de viceprimar.


Ulterior, desemnarea lui Andrei candidat la Primăria Botoșani nu l-a încântat pe Murariu, care a considerat că este cel puțin la fel de îndreptățit ca și omologul său să intre în cursa pentru postul de edil-șef.


Mai departe, în cadrul partidului s-a convenit ca la activitățile mai vizibile ale municipalității să fie promovat cu precădere Cosmin Andrei, tocmai în virtutea candidaturii sale, lucru de care Marian Murariu nu ar fi ținut cont chiar întotdeauna.

 

Viceprimar, administrator public, arhitect șef... NIMIC


Anul trecut, acesta a ajuns tocmai pe poziția 6 a PSD Botoșani la Consiliul Local. I s-ar fi făcut promisiunea că, dacă partidul obține numărul necesar de voturi pentru a-și impune doi viceprimari, el este a doua opțiune după Bogdan Buhăianu, lucru care iar nu i-a căzut tocmai bine celui care părăsea acest post.


Social-democrații au obținut 11 mandate din 12, cât aveau nevoie, așa că Marian Murariu a rămas din nou pe din afară.


Cum însă era mai mult decât necesar votul său în Consiliul Local, numele i-a fost vehiculat apoi pentru funcția de administrator public. Cosmin Andrei l-a preferat însă pe Mircea Magdalena, un apropiat al Doinei Federovici, chiar dacă nu îl recomanda mai nimic pentru un post de o asemenea importanță. Și Marian Murariu a rămas din nou pe tușă.


Au apărut însă apoi discuții că ar putea ocupa postul de arhitect-șef, numai că Dan Sandu încă era în activitate. La pensionarea acestuia părțile au realizat însă că Marian Murariu nu ar îndeplini condițiile legale pentru a fi propulsat într-o asemenea funcție.


Astfel s-a ajuns în situația ca, la mai bine de jumătate de an de la alegerile locale, răstimp în care o mulțime de pesediști au fost aranjați în tot felul de posturi, Marian Murariu să nu fie luat în calcul nici măcar pentru un consiliu de administrație.


Condiții în care pe colegii săi probabil că nu ar trebui să îi mai mire faptul că, în ziua și la ora unei ședințe atât de importante, pentru Marian Murariu prioritară a fost participarea la o înmormântare.

 

Liviu e Pro... PNL


În ceea ce îl privește pe Liviu Toma, lipsa acestuia de la ședință nu mai poate constitui o surpriză după ce viceprimarul Pro România a ajuns ca în preziua ședinței CL de săptămâna trecută să se deplaseze la compania condusă de Cătălin Flutur. În jumătatea de an trecută de la alegerile locale, social-democrații de la municipiu s-au văzut puși inclusiv în situația de a renunța la anumite proiecte de pe ordinea de zi tocmai pentru că Liviu Toma le-a transmis că nu le va vota. Conștienți de altfel că nu pot conta pe votul lui, social-democrații au negociat cu USR-iști pentru conducerea SC Eltrans SA, însă tot planul le-a fost dat peste cap de lipsa lui Marian Murariu.

 

Iar Mihaela e anti... Doina


Ceea ce a făcut Liviu Toma, adică să lipsească de la o ședință de CL convocată în timpul programului său de lucru la Primăria Botoșani, este și o consecință a relației glaciale dintre Doina Federovici – PSD și Mihaela Huncă – Pro România. Președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani i-a cerut în repetate rânduri demisia lui Albert Tănasă din fruntea SC Nova Apaserv SA, cu toate că acesta este membru Pro România, partid aliat teoretic cu PSD atât la CJ, cât și la CL. Mai departe, Doina Federovici a negociat bugetul pentru localități și CA-ul interimar de la SC Nova Apaserv SA cu ALDE. Însă dacă ea a avut această posibilitate, la municipiu Cosmin Andrei nu a putut să o facă pentru simplul motiv că ALDE nu a intrat în CL.

 

Repriza a doua


Fără îndoială, ceea ce s-a întâmplat marți la ședința de îndată a CL nu va rămâne fără consecințe, pesediștii oferind numeroase exemple de-a lungul timpului când i-au exclus în mare viteză pe consilierii care nu s-au supus ordinelor partidului. Iar planurile răzbunătoare l-ar putea include și pe Liviu Toma, după ce social-democrații au avut o confirmare cât se poate de clară că acesta mai mult îi încurcă decât îi ajută. Problema lor este că un viceprimar este desemnat cu majoritatea simplă, dar poate fi înlocuit cu două treimi din voturi, ceea ce înseamnă că fără sprijinul liberalilor, pesediștii nu îl pot schimba, astfel încât misiunea de a aduna voturi inclusiv de la peneliști în condițiile în care nu le pot colecta nici pe ale lor, pare una extrem de dificilă pentru social-democrați.

 

loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Loading...
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Loading...
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Protecția Consumatorilor de la București a descins și în Piața Centrală, a găsit lactate cu mucegai în frigidere ruginite și a închis trei magazine
Complexul Uvertura Mall nu a fost singurul obiectiv vizat de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au ajuns la Botoșani în prima jumătate a lunii mai.
DOUĂ restaurante din mall închise de șeful de la București al Protecției Consumatorilor, amenzi uriașe de 60.000 de lei aplicate administratorilor
O „armată” de comisari și șefi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns la Botoșani în prima parte a lunii mai 2022.
Apă tăiată în apartament cu executorul și jandarmii, echipajele Nova Apaserv au ajuns la CINCI adrese, un datornic ridicat de pe banca din parc – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care din cauza crizei sanitare, astfel de acțiuni nu au putut fi întreprinse, SC Nova Apaserv SA a reluat debranșările. Între timp, datoriile unora dintre botoșăneni s-au rostogolit, transformându-se în sume uriașe,
Felicitari Ecologistului patriot ! Si acum cititi ce va scriu; Vremurile noastre, de acum, sunt vremurile mediocritatii, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultura, a lenei, a incapacitatii de a realiza ceva, de a te apuca de treaba serios si a dorintei de a avea totul pe tava, de-a gata, fara sa muncesti. cei cu pricina nu au muncit aproape nicaieri, nu au condus in viata lor un grup, o echipa de oameni, nu mai vorbesc sa fi condus o fabricuta, un santier, sa munceasca de sa le plesneasca coastele. Sunt unii care se pretind juristi, insa in viata lor nu au fost incadrati ca juristi si sa pledeze pentru apararea institutiei la bara judecatoriilor, sunt niste parati cu o bucata de diploma care a prezentat-o unor smecheri din conducerea partidelor pentru o functie ! Si uite asa au capatat locuri de consiliri locali si judeteni, de presedinti si vicepresedinti ai CJ, directorasi care habar nu au cu ce se mananca functia si asa mai departe. Ce sa va ic despre Mircea Magdalena- ori este femeie sau barbat dupa nume, nici nu stii. Acest Magdalena nici nu stie sa scrie, si culmea are diploma de jurist. Puneti-l sa scrie o fraza si datii sa faca o compunere sa vedeti ce iese, ce calduri il prinde, sa vedeti ce sufla de nu mai stie de el! Daca pana acum cativa ani erau la conducere inca oameni pregatiti, scoliti in vremuri cand se facea carte si erai obligat sa inveti pentru ocuparea unui loc de munca, acum este un total dezinters si aceasta numai datorita acelora din conducerea Tarii pana la judete. Mai mult, toti mint si mai mult decat minciuna, nimic nu este mai urat si batjocoritor. Adevarul iese intotdeauna la suprafata mai greu din gogoasa de minciuni, dar iese ! Ing. Marian Murariu, un om invatat cu greutati pe santiere in constructii, un om educat si civilizat, intotdeauna a spus lucrurilor pe nume iar unora nu le-a convenit, simtindu-se incapabili sa priceapa o iota despre lucrul efectuat sau ce trebuie sa faca. Imi pare rau ca ing Marian Murariu a fost marginalizat de proprii colegi de partid si tras pe dreapta, iar slugile cu o mana de invatatura au cules roadele acestui om care nu pleca de la locul unde se executa o lucrare la un anumit obiectiv, pana nu era lucrarea buna spre a fi data in folosinta! Nu-i nimic domnule ing Marian Murariu, vremea le v-a rezolva .
20 aprilie 2021, 19:02
Soartalui Murariu a deciso Buhaianu el a tras sforile de-al indeparta de orce posibilitate de-a prinde vreo functie , un expert in a distribui afise si a discredita pe orcine ce nu i se supune ordinilor.
7 aprilie 2021, 12:42
In esenta, ciolaniada fara sfarsit.Interesul public/ al cetateanului? O iluzie, o speranta desarta a votantilor de toate culorile.Greata!
7 aprilie 2021, 11:59
Căruța la care un cal trage stanga și unul dreapta, stă pe loc...de asta Botosaniul e rămas in urmă din toate punctele de vedere.
7 aprilie 2021, 11:59
S-au saturat toti de vipera analfabeta a lui Dragnea.
7 aprilie 2021, 10:11
Ei cauta functii de director la diferite institutii ca sa poata fi capusate . NU se va face administratie in Botosani Nu cred plus si simplu.
7 aprilie 2021, 08:58
Începutul sfârșitului pentru Doinița. A facut încet implozie. La București a tradat pe Grindeanu, pe Ponta, pe Tudose, pe Firea, pe Dragnea si chiar pe Viorica. Numai ca Ciolacu e din gașca lui Tudose și Grindeanu, așa ca la parlamentare Doina nu a mai fost acceptată pe liste. Nu a rămas ea la Botoșani de dragul botoșănenilor. Singura carte pentru ea este județul. Unde mai avea nevoie de un om la CJ si unde a avut nevoie de DOAR un vot la CL. Si așa s-a trezit, în sfârșit, cu trei mari probleme. 1. Alianță cu Țurcanu. Veche prietenia cu asta și alți penelei, dar toxică. În CJ, majoritatea o să fie liberală în scurtă vreme. 2. Toma la municipiu, plus Murariu și chiar primarul, care nu o să fie mult timp dispuși sa-i mai facă pe plac. Toma e pro PNL, Murariu trădează că nu a primit nimic, Andrei vrea să fie barbat (politic) sa ia decizii fara Doina, altă generație, altă gașcă pesedistă. Dacă pleaca Toma, vine Narcis Ștefan, deci tot nu o să aiba Doina om. 3. Problema cea mai mare însă este lipsa acută de resursă umana în PSD. Nici ceilalți nu au, și ce au tot slugi și incompetenți sunt, dar la PSD e jale. Până și Alexandra Huțu a plecat de lângă Doina. Aparent sa-i facă jocurile Doinei în parlament. Și să-l țină sub observație pe Budăi, altă alternativă și de departe cel mai expus în media. Dar "ce naște din pisică, șoareci mănâncă". Dar să nu ne mire nimic. Trădarea la români este politică de stat. Iar PNL ul o sa-și impună pe unii la fel de incompetenți. Chiar nu este nici o diferență pentru noi, votanții, cine o să conducă Eltransul. Microbuzul SRL probabil, ca și până acum. Să ai monopol pe transportul în comun și unu ca Microbuzul SRL să aibă orașul plin de microbuze cu șoferi în șlapi sî mirosind puternic a transpirație, să ai niște autobuze de mâna a treia, să ai ca singură și majoră preocupare amendatul și ridicatul mașinilor parcare neregulamentar, înseamnă ca nici nu contează cine conduce, că toți sunt la fel.
7 aprilie 2021, 08:48
Apucati-va si faceti ce trebuie.Misca-ti ceva daca sunteti in stare. Cearta si scandal,orgolii si intrigi...sa fie lucrurile care va caracterizeaza? Doctrina de partid trebuie sa fie cetateanul care va akes sperind la ceva. Sperante desarte......
7 aprilie 2021, 08:19
Murariu este mult mai capabil și corect decât Andrei, pe Buhainu nu îl cunosc.
7 aprilie 2021, 07:43
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viaţă când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava, pentru că merităm. Noi am avut-o. Sunteţi aici preoţi, care alături de noi, de mireni, avem această obligaţie să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
35.5 o C
Dorohoi
34.5 o C
Bucecea
34.8 o C
Darabani
34.0 o C
Saveni
34.9 o C
Ştefăneşti
33.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.