Știrea zilei
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul

Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri.

 

Ce film prost!

 

Efectul se va resimți probabil și la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, unde asistăm din nou la un scenariu prost, într-un film la fel de prost.

 

Lupta pentru combaterea coronavirusului se duce mai mult politic decât pentru pacienți. Fostul manager Livia Mihalache a fost demisă prin ordin al ministrului Sănătății, pe perioada stării de urgență.

 

Locul ei a fost luat de medicul Radu Malancea.

 

Când a expirat starea de urgență, pe data de 15 mai, Livia Mihalache însoțită de avocat și-a luat postul de conducere înapoi. A stat în biroul de manager al Spitalului Județean Mavromati câteva ore până când a venit un al doilea ordin de ministru în care era suspendată și pe perioada stării de alertă.

 

Medicul Radu Malancea a revenit la conducerea Spitalului Județean Mavromati.

 

Sunt șanse ca scenariul să se repete și a treia oară, legal acest lucru fiind posibil grație PSD-iștilor din Parlament care au modificat o Hotărâre de Guvern privind starea de alertă și și-au securizat posturile propriilor oameni numiți la conducerea spitalelor.

 

Pentru a evita eventuale acuze de politicianism, au introdus în anexe și o măsură care prevede obligativitatea Guvernului de a acorda măști pentru persoanele defavorizate.

 

Managerii de spitale băgați iar în ograda CJ-ului

 

În consecință, autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordinea lor, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități, în condițiile legii.

 

Ceea ce înseamnă că președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, poate emite o dispoziție de eliberare din funcție a managerului Radu Malancea și repunere pe funcție a Liviei Mihalache.

 

 

Lucru pe care-l va face.

 

„Noi conducerea CJ-ului consultăm forma juridică a problemei și decidem în consecință. Dar probabil că și noi vom face la fel. Nu mergem pe ce judecă Neamț sau Pitești, dar în principiu da. Managerul de la spital a promovat un concurs și îl tratăm ca atare. Luni sau marți luăm în calcul”,

Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani

 

La fel s-a întâmplat la Argeș și la Neamț. După numai câteva zile, în județul din Moldova președintele CJ l-a demis din fruntea spitalului pe patronul firmei de pompe funebre desemnat de liberali și a numit un medic militar în locul lui.

 

Din ciumă, mumă

 

În august 2019, întreaga organizație PSD Botoșani îi cerea public demisia Liviei Mihalache de la conducerea Spitalului Județean după tragedia de la Secția Săveni unde, fostul primar al comunei Vorniceni, a murit pe treptele spitalului.

 

„Noi am analizat această situaţie în forul statutar al partidului şi aici, în forul statutar al partidului… Organizaţia judeţeană Botoşani a retras sprijinul d-nei manager Livia Mihalache. Am zis că nu comunicăm acest aspect decât în momentul în care vor fi gata rapoartele instituţiilor abilitate să facă controale”,

declara pe atunci senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani

 

Nu se știe când exact managerul de la spital a reintrat în grațiile partidului. Cert este că în actualele vremuri, PSD-iștii botoșănenii strâng rândurile pentru a o repune pe funcție pe Livia Mihalache, managerul contestat inclusiv de colegii medici că a „scăpat” COVID-ul în Spitalul Județean.

 

De altfel, nu mai este un secret pentru nimeni că Botoșani ocupă locul 5 în clasamentul național al județelor după numărul de cazuri de coronavirus și că 45% dintre cei infectați sunt angajați ai unităților medicale, în mare parte tocmai de la ”Mavromati”.

 

loading...
Șefa Spitalului Județean, lăsată din nou fără funcție după doar o zi ca director – CINE i-a luat locul
Medicii de la Mavromati, APEL la minister împotriva Liviei Mihalache: Am reușit să spălăm întunericul în care am fost aruncați
Tamara Ciofu cere și ea DEMISIA șefei de la spital: Sunt două săptămâni de când nu mi-a mai răspuns la telefon
Doina Federovici: PSD Botoșani i-a retras sprijinul politic managerului Spitalului Județean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Poblema e ca aceasta Mihalache nu are un dram de onoare. Dupa ce i-a fost retras spijinul politic cu problema Saveni, dup ace spitalul Judetean a fost prost manageriat in privinta COVID, aceasta precupeata vrea sa fie din nou Director. Ca sa ce? Ce sa mai dovedeasca dupa ce de 2 ori a fost data afara? Si am inteles ca si cadrele medicale de acolo nu o doresc! Tanti, lasa-ne! Nu vrem asemenea specimen sa conduca un spital mare si mai ales in conditii de criza! Daca a luat examenul asta nu inseamna ca are postul asigurat pe veci. Incompetenta o poate da afara oricand.
22 mai 2020, 15:10
De asta a ajuns tarisoara noastra asa cum este acum.!Din cauza celor numiti pe criterii politice si de rudenie.Nu conteaza din ce partid fac parte ,conteaza sa fie competenti si sa aiba bun simt!Nu o cunosc pe dr.Mihalache-- -nici nu doresc -dar tinand cont de situatia dezastroasa de la inceputul pandemiei cand s-au imbolnavit de covid 19 sute de cadre medicale si pacienti care erau internati in spital in acel moment,eu i-as face dosar penal acestui. manager pentru neglijenta si proasta gestionare a situatiei.Ar trebui sa-i fie rusine sa mai dea ochii cu personalul medical si cu oamenii din Botosani.Pentru cei care au murit din cauza ei,nu raspunde nimeni!
22 mai 2020, 15:04
În spirit pur iohannist, constatăm că cea mai mare preocupare a PSD e... respectarea legii. Revenirea pe funcție (ocupată prin concurs) a dnei fost manager - suspendată și nu demisă de către ministrul sănătății - e considerată de către narcisiști în ale jurnalismului drept aranjament politic. Așteptăm o persoană cu adevărat competentă: vechimea în PNL este obligatorie (experiența în recoltatul sparanghelului constituie un avantaj), de preferință bun cunoscător al „tarifelor” pentru consultații.
22 mai 2020, 14:50
cne e aceasta MIHALACHE ??!!!
22 mai 2020, 14:04
Intr-un stat de drept legea trebuie respectata de către toată lumea, inclusiv de cei care fac parte din masonerie sau partide politice. Malancea se poate înscrie la concurs ca oricare doritor, nu trebuie încălcată legea niciodată.
22 mai 2020, 12:13
Botosani e pe locul 3 pe tara la numarul de cazuri
22 mai 2020, 10:30
cred ca personalul din spital este cel mai in masura sa propuna un director. nu PSD nu PNL .
22 mai 2020, 09:45
Din ceea ce scrie în jurnal chiar nu vedeți ,dihotomia”? Deci, PSD îi cere demisia d-nei Mihalache, iar acum este acuzat că ,, își securizează oamenii” Pe de altă parte, PNL -ul îl numește pe Malancea pe perioada situației de urgență, iar după 15 mai, în pofida legii, îl renumește fără concurs, doar pe forța politică a momentului.Domnilor politicieni și comentatori, dar legea când se va respecta în România?? Cred că pe cetățenii onești ai județului nu îi interesează culoarea politică, ci doar un manager foarte bun care să asigure servicii medicale de calitate. Pentru că, în ultimele 2-3 luni, marea majoritate a pacienților nu au beneficiat de consultații și tratamente. Ni se spune să revenim peste două luni. Intrebare: Unde sunt banii noștri din contribuția lunară CASS dacă noi nu beneficiem nici măcar de rețete compensate?? Sunt multe cazuri când rețetele compensate nu pot fi eliberate de medicul de familie fără o scrisoare medicală de la medicul specialist. Să vă fie rușine!
22 mai 2020, 09:23
Cât a primit fițuica ta, din cele 40 de milioane, ca să execuți pupături intense?
22 mai 2020, 08:50
Sa intelegem ca euglena verde de la Cosula decide? Acest judet nu se mai face bine vreodata.
22 mai 2020, 08:29
Daca luati in calcul sa numiti politic persoana care a demonstrat de ce e in stare in criza Covid , nu cred ca procedati corect fata de botosaneni. Nu e spitalul vostru, in care doua grupuri colorate diferit se joaca de-a sanatatea botosanenilor. Potoliti-va si numiti sau pastrati un manager care stie ce are de facut. Ca voi oricum nu va tratati la Botosani, dar pentru noi e suficient.
22 mai 2020, 08:25
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.3 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
17.8 o C
Saveni
17.3 o C
Ştefăneşti
16.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.