Știrea zilei
Coșmelia care a omorât un om a dispărut ca prin minune, Primăria încă n-a aflat dacă avea sau nu autorizație - VIDEO & GALERIE FOTO

În doar câteva zeci de minute, construcția provizorie dintre Uvertura Mall și Banc Post a fost dezafectată. Miercuri la amiază un muncitor a încărcat într-o autoutilitară materialele cu care fusese ridicată.

După 12 zile s-a aflat că șopronul avea nevoie de autorizație de construcție

 

Iar aceasta după ce timp de câteva zile accesul pe terenul care găzduise șopronul ce pe 16 martie l-a omorât pe Lucian Școlariu fusese interzis. Poarta era ferecată cu lacăt, orice act de comerț, care se desfășura acolo cu precădere în anotimpul cald, fiind sistat.


Deși pare greu de crezut, la 12 zile de la tragedie, edilii încă nu au aflat dacă proprietarul respectivului teren avea sau nu autorizație de construcție pentru respectiva cașcarabetă.


Viceprimarul Marian Murariu a condus ieri o ședință la care, printre alții, au participat secretarul municipiului, directorul Poliției Locale, reprezentanți ai serviciilor de cadastru, patrimoniu și urbanism.

”Pentru acest tip de construcție provizorie era necesară obținerea unei autorizații de construcție. Am rugat colegii de la Poliția Locală să afle dacă această persoană avea autorizație de construcție și când voi afla, vă voi comunica. Din acest motiv am convocat și colegii de la serviciul urbanism, pentru a ne spune dacă era nevoie de autorizație de construcție sau nu și am aflat că era nevoie, chiar dacă era un șopron improvizat cu o structură din lemn. Probabil, asta este presupunerea mea, structura din lemn era putrezită și de asta a căzut și s-a întâmplat acest accident nefericit. Dar chiar dacă este o construcție provizorie, are nevoie de autorizație de construcție”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


La întrunire s-a risipit așadar orice îndoială și s-a stabilit foarte clar că acea coșmelie avea nevoie de autorizație de construcție.

 

Dar NU se știe dacă acea coșmelie era autorizată

 

În era computerizării, în care o simplă căutare într-o bază de date ar fi trebuit să ofere detaliile necesare, nu s-a putut însă afla dacă acel șopron deținea sau nu autorizație de construcție. Iar aceasta în condițiile în care deja a fost dezafectat.


În schimb, s-a aflat totuși că terenul în cauză a fost retrocedat în 2002 către Mircea Atodiresei, dar potrivit viceprimarului acesta nu desfășura el activități economice deoarece obișnuia să concesioneze suprafața altor persoane. Ultima ar fi fost Gelu Grosu, cu care ar fi avut un contract de comodat. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) încearcă acum să stabilească dacă între acesta din urmă și cel decedat exista raporturi de muncă. ITM a cerut detalii de la Primărie cu privire la autorizarea comerțului care se derula acolo, însă i s-a răspuns că municipalitatea nu avizează astfel de activități, ci doar cele care țin de restaurante, baruri, terase.

 

Astfel, Primăria trebuie la rândul ei să ceară informații de la Registrul Comerțului să afle ce activități erau sau nu autorizate pentru respectivul spațiu.

 

Ani de zile nu a interesat pe nimeni dacă există autorizații pentru acel spațiu

 

Și aceasta cu toate că acel șopron este ridicat acolo de vreo cinci-șase ani!!! Timp în care nu a interesat pe nimeni de la Primăria Botoșani și Poliția Locală dacă acea coșmelie are sau nu autorizație de construcție și dacă are sau nu permisiune să deruleze acte de comerț. Și, culmea culmilor, nici după ce a murit un om nu se pot afla aceste lucruri!


”Evenimentul nefericit a avut loc pe o proprietate privată, unde competențele activității de control ale Poliției Locale sunt limitate. Pe timpul activității de cercetare desfășurate de organele de cercetare penală nu se poate interveni până la finalizarea anchetei și a concluziilor acesteia. Pentru preîntâmpinarea unor alte evenimente neplăcute de acest gen, am dispus întocmirea unui plan de control pe raza municipiului Botoșani de către Poliția Locală”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Practic, toți acești comercianți și acest tip de construcții provizorii vor intra într-o verificare.

 

loading...
Flutur i-a pasat „coșmeliile” vicelui Murariu: La mine nu mai ajunge nimic la semnat
Bărbatul mort lângă mall, cu gâtul și coloana rupte – Obiectul care i-a pus capăt vieții – GALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
CRIMA din Centrul Vechi a avut loc sub privirile unui echipaj MAI – Polițistul și jandarmul chemați la Tribunal
Doi martori cheie au fost audiați marți, 8 ianuarie 2019, în procesul în care se judecă omorul cu mașina care a avut loc în vara anului 2017 în Centrul Istoric al municipiului Botoșani.
MISTER absolut: NIMENI nu știe câți botoșăneni lucrează pe salariul minim pe economie
Noul an a început cu majorări salariale care-i afectează mai ales pe angajatorii din mediul privat. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut. De asemenea, persoanele cu studii superioare şi care au cel puţin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare vor avea salariu minim brut 2.350 lei pe lună.
Botoșăneni MORȚI în accidente rutiere, polițiștii încep verificarea instructorilor auto care trimit șoferii pe drumurile publice
Un tânăr de 20 de ani din Corni a sfârșit carbonizat în propria mașină, anul trecut. O altă botoșăneancă și-a pierdut viața la Zăicești după ce mașina în care se afla a derapat pe carosabilul plin cu zăpadă și s-a izbit într-un microbuz. Alți doi botoșăneni, tată și fiu, au fost uciși de un șofer originar din Șerbăuți-Suceava, care se întorcea de la muncă din Spania. Iar exemplele pot continua…
E deja coadă la Cornișa! Oamenii s-au îngrămădit la patinoar, peste o sută de mașini în parcul de agrement - VIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea parțială a Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa în perioada sărbătorilor de iarnă a dat rezultate imediate. Oamenii s-au grăbit să pășească pragul complexului rebrănduit drept ”Cornișa aquapark & sports”.  
Modă în 2019 - Ce purtăm anul acesta? Un celebru institut de modă a stabilit CULOAREA anului - GALERIE FOTO
A început un nou an, care pare că a venit cu noi tendințe în materie de modă și stil. În comparație cu anul precedent, 2019 se anunță unul caracterizat de culorile vii și în niciun caz de cele închise.
Revelion de poveste cu mii și mii de botoșăneni adunați în centrul orașului, a curs șampanie la lumina artificiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Inima municipiului Botoșani a bătut puternic la întâlnirea cu tânărul an 2019. A fost o mare de botoșăneni într-unul din, probabil, cele mai reușite Revelioane din ultimii ani de la Botoșani. Programul s-a ridicat la înălțimea miilor de așteptări din partea publicului, fiind unul „cu de toate”, de la urături și folclor, la rock-n-roll, raggae, rap sau pop.
Masa de Revelion – BUCATELE recomandate pentru noaptea dintre ani
Cele mai multe dintre gospodine preferă să gătească mâncăruri total diferite față de cele pe care le-au preparat deja de Crăciun.
Fetele frumoase de la Botoșani strălucesc de sărbători – CE se poartă de Revelion în materie de make-up
Mai sunt doar câteva zile până la Anul Nou, iar fetele frumoase din Botoșani și nu numai, se pregătesc din plin. Nu vorbim aici de partea culinară, ci de cea de frumusețe. Femeile au vrut să arate superb de Crăciunși vor să arate la fel și de Revelion.
O nouă metodă de fraierit clienții! „Maimuța”, găsită printre taximetriști de organele statului: Oamenii au stații…
Acum, dacă și la Botoșani există taximetriști cu „maimuțe”, rămâne încă un mister.
BOALA SECOLULUI: Copiii din Botoșani îmbolnăviți de dorul părinților, sărbători în singurătate - Iubirea nu se cumpără
La 100 de ani de la Marea Unire, un adevăr dur răzbate din datele oficiale: tot mai mulți români pleacă în străinătate. România ocupă durerosul lor 2 în lume în ceea ce privește migrația, după Siria. Iar la noi, nu este zonă de conflict. 
Masa de Crăciun și tendințele anului 2018 – „Regele” detronat rămâne porcul, sfaturi de la chefi despre vin sau desert - GALERIE FOTO
Mult așteptatele sărbători de Crăciun au învăluit Botoșaniul, iar forfota prin magazine s-a  domolit. Cei mai mulți dintre botoșăneni s-au tot gândit și cântărit intens, opțiunile avute la îndemână,  mai ales la partea culinară. „Ce gătim de sărbători?”, a fost întrebarea de pe buzele tuturor gospodinelor.
Moș Crăciun, darnic la Botoșani: Au explodat VÂNZĂRILE în luna decembrie, jucăriile se cumpără…și-n rate
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a oferi cadouri oamenilor pe care îi iubim. Atunci când vorbim despre copii, lucrurile sunt puțin mai delicate. Părinții trebuie să aibă mare grijă ce jucării aleg pentru cei mici.
SURPRINZĂTOR: UNDE petrec parlamentarii de Botoșani sărbătorile de iarnă, unul vrea discreție, ca să nu-i spargă hoții casa
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru distracție, dar nu chiar pentru toată lumea. Parlamentarii din Botoșani se numără printre persoanele care preferă să facă altceva.
Sărbători de poveste pentru vedetele botoșănene: soția ex-premierului retrăiește copilăria, 2019 vine cu nunți printre „Fetele de la Botoșani” și „Kim Kardashian”
Naşterea Domnului este un prilej de bucurie, o sărbătoare care strânge toată familia în jurul mesei, cu multă voie bună, daruri, colinde și preparate culinare tradiționale. Artiştii din Botoşani nu fac excepție.
Aglomerație, cozi infernale, liste și nervi în supermarketurile din Botoșani: CÂT costă masa de Crăciun?- GALERIE FOTO
Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă se simte și la Botoșani. Parcările hipermarketurilor şi supermarketurilor sunt pline, iar coșurile de cumpărături din ce în ce mai neîncăpătoare.
Un Moș Crăciun cinic vine cu taxe și impozite mai mari pentru botoșăneni, de la apartamente la locuri de parcare și mașini
Asemenea anului trecut, conducerea Primăriei Botoșani intenționează să majoreze din nou valoarea taxelor și impozitelor locale pe care le vor achita botoșănenii în 2019. Propunerea va intra spre dezbatere în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, 20 decembrie 2018.
Numire bombă în fruntea unei importante instituţii, sora fostului preşedinte al PSD Botoşani este mare director
Moş Crăciun a venit cu un cadou pe cât de frumos pentru una dintre şefele unei instituţii, pe atât de trist pentru alt conducător. Se întâmplă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), acolo unde finalul de an a adus o schimbarea neaşteptată.
Guvernul lovește puternic: Taximetriștii obligați prin lege să cheltuiască mii de lei într-o „afacere” de vreo 20 de milioane de euro - VIDEO
Actuala guvernare prin fondul de rezervă pentru asigurarea acestor plăți.
Un afacerist botoşănean şi soţia sa, în Top 100 personalităţi din business care au marcat economia românească
Cu ocazia Anului Centenar, celebra revistă Forbes a realizat o listă a celor 100 cele mai importante personalități de business care au marcat economia românească. Intitulat Forbes România 100 Business Hall of Fame, proiectul nu a avut la bază doar cifre, după cum au explicat chiar redactorii prestigioasei reviste financiare.
kalapod.net%20
Crimă ca-n filme: Iubitul i-a luat viaţa tatălui iubitei cu un cuţit - Mă tot punea la treabă
Un omor care a zguduit o comunitate botoșăneană în ultima lună a verii a ajuns la stadiul procesual, însă cu multe semne de întrebare.
Bre Ioane! Dacă nu găsești loc de parcare în Botoșani mergi la tine la Crăcănații din Deal şi fă-ţi parcare. Când ai aterizat în târg nu ai venit cu loc de parcare așa că nu mai căuta.
29 martie 2018, 16:33
Sunt o groaza de construcții făcute fără autorizație în Botoșani, mai bine ar cobori cei de la politia locala din mașini sa le vadă. Nu găsești un loc de parcare în orașul asta, în schimb găsim tot felul de garaje fără autorizație de construcție.
29 martie 2018, 10:12
Murariule, ce fel de viceprimar estri tu, daca pe interesezi la Politia locala in legatura cu existenta autorizatiei de constructie??? Vai de mama noastra!Pai, in Primarie nu exista o situatie exacta asupra autorizatiilor emise?? SI, in plus, de ce a trebuit sa treaca doua saptamini pentru a face investigatiile necesare, care nu durau mai mult de 10-15 minute??? Nu cumva cativa din Primarie au fost implicati chiar de la inceput? Si nu raspunde nimeni pentru curmarea unei vieti??
29 martie 2018, 08:58
libris.ro%20
Sondaj
Credeți că, în comparație cu anul precedent, 2019 va fi:
Un an mai bun ca 2018
La fel ca 2018
Un an mai rău ca 2018
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu am găsit costumul despre care vă vorbesc pentru că întâmplarea face că am într-adevăr un costum cu care mă vor îngropa probabil. Domiciliul îl am în București, dar stau în Brașov. E preferința soției. Și aveam ...
StarShinerS.ro
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6830 lei
USD
Dolarul SUA
4.1063 lei
CHF
Francul elveţian
4.1555 lei
GBP
Lira sterlină
5.2808 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7751 lei
XAU
Gramul de aur
170.2727 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2390 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4526 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9474 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0946 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1832 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6273 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0 o C
Dorohoi
0 o C
Bucecea
0 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.