Știrea zilei
Coșmelia care a omorât un om a dispărut ca prin minune, Primăria încă n-a aflat dacă avea sau nu autorizație - VIDEO & GALERIE FOTO

În doar câteva zeci de minute, construcția provizorie dintre Uvertura Mall și Banc Post a fost dezafectată. Miercuri la amiază un muncitor a încărcat într-o autoutilitară materialele cu care fusese ridicată.

După 12 zile s-a aflat că șopronul avea nevoie de autorizație de construcție

 

Iar aceasta după ce timp de câteva zile accesul pe terenul care găzduise șopronul ce pe 16 martie l-a omorât pe Lucian Școlariu fusese interzis. Poarta era ferecată cu lacăt, orice act de comerț, care se desfășura acolo cu precădere în anotimpul cald, fiind sistat.


Deși pare greu de crezut, la 12 zile de la tragedie, edilii încă nu au aflat dacă proprietarul respectivului teren avea sau nu autorizație de construcție pentru respectiva cașcarabetă.


Viceprimarul Marian Murariu a condus ieri o ședință la care, printre alții, au participat secretarul municipiului, directorul Poliției Locale, reprezentanți ai serviciilor de cadastru, patrimoniu și urbanism.

”Pentru acest tip de construcție provizorie era necesară obținerea unei autorizații de construcție. Am rugat colegii de la Poliția Locală să afle dacă această persoană avea autorizație de construcție și când voi afla, vă voi comunica. Din acest motiv am convocat și colegii de la serviciul urbanism, pentru a ne spune dacă era nevoie de autorizație de construcție sau nu și am aflat că era nevoie, chiar dacă era un șopron improvizat cu o structură din lemn. Probabil, asta este presupunerea mea, structura din lemn era putrezită și de asta a căzut și s-a întâmplat acest accident nefericit. Dar chiar dacă este o construcție provizorie, are nevoie de autorizație de construcție”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


La întrunire s-a risipit așadar orice îndoială și s-a stabilit foarte clar că acea coșmelie avea nevoie de autorizație de construcție.

 

Dar NU se știe dacă acea coșmelie era autorizată

 

În era computerizării, în care o simplă căutare într-o bază de date ar fi trebuit să ofere detaliile necesare, nu s-a putut însă afla dacă acel șopron deținea sau nu autorizație de construcție. Iar aceasta în condițiile în care deja a fost dezafectat.


În schimb, s-a aflat totuși că terenul în cauză a fost retrocedat în 2002 către Mircea Atodiresei, dar potrivit viceprimarului acesta nu desfășura el activități economice deoarece obișnuia să concesioneze suprafața altor persoane. Ultima ar fi fost Gelu Grosu, cu care ar fi avut un contract de comodat. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) încearcă acum să stabilească dacă între acesta din urmă și cel decedat exista raporturi de muncă. ITM a cerut detalii de la Primărie cu privire la autorizarea comerțului care se derula acolo, însă i s-a răspuns că municipalitatea nu avizează astfel de activități, ci doar cele care țin de restaurante, baruri, terase.

 

Astfel, Primăria trebuie la rândul ei să ceară informații de la Registrul Comerțului să afle ce activități erau sau nu autorizate pentru respectivul spațiu.

 

Ani de zile nu a interesat pe nimeni dacă există autorizații pentru acel spațiu

 

Și aceasta cu toate că acel șopron este ridicat acolo de vreo cinci-șase ani!!! Timp în care nu a interesat pe nimeni de la Primăria Botoșani și Poliția Locală dacă acea coșmelie are sau nu autorizație de construcție și dacă are sau nu permisiune să deruleze acte de comerț. Și, culmea culmilor, nici după ce a murit un om nu se pot afla aceste lucruri!


”Evenimentul nefericit a avut loc pe o proprietate privată, unde competențele activității de control ale Poliției Locale sunt limitate. Pe timpul activității de cercetare desfășurate de organele de cercetare penală nu se poate interveni până la finalizarea anchetei și a concluziilor acesteia. Pentru preîntâmpinarea unor alte evenimente neplăcute de acest gen, am dispus întocmirea unui plan de control pe raza municipiului Botoșani de către Poliția Locală”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Practic, toți acești comercianți și acest tip de construcții provizorii vor intra într-o verificare.

 

loading...
Flutur i-a pasat „coșmeliile” vicelui Murariu: La mine nu mai ajunge nimic la semnat
Bărbatul mort lângă mall, cu gâtul și coloana rupte – Obiectul care i-a pus capăt vieții – GALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Director de ziar și jurnalist chemați în instanță în procesul Uvertura Mall!

Lovitură dată în procesul în care sunt judecate mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Botoșani, într-un dosar intrumentat de DNA Suceava și care vizează construcția singurului mall de la Botoșani.

Chiajna, mon amour... Scandal fără precedent, pumni și amenințări, jucătorii au înjurat spectatorii, oamenii i-au fluierat și huiduit: Rușine, blatiștilor, ați vândut meciul - VIDEO

Scene fără precedent de la promovarea roș-alb-albaștrilor în Liga 1 au putut fi văzute la finalul partidei FC Botoșani - Concordia Chiajna 0 - 1 disputată miercuri seară pe Stadionul Municipal.

UNICAT: Firma de curățenie a orașului are 3 șefi în aer, bătaie pe viață și pe moarte pentru funcții în timp ce rampele sunt sufocate de gunoaie

Disputa pe conducerea firmei de salubrizare a municipalității a ajuns de marți la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), care deja a redirecționat-o spre Tribunalul Botoșani, acolo se va tranșa noul litigiu.

5.000 de euro vărsați PNL-ului, la București, într-o singură zi, de euro Mihai; fratele Țurcanu se bate în donații cu Stolojan și nevasta lui Crin

În timp ce PNL Botoșani a rămas cu datorii consistente de pe urma mandatului de președinte al fratelui său, adunate inclusiv de la alegerile europarlamentare din 2014, Mihai Țurcanu contribuie cu sume importante de bani la bugetul de la București al partidului.

Plângere la DNA şi proces pentru noul CA de la Urban Serv + cerere de daune de peste 100.000 de lei

Revocarea consiliului de administraţie de la societatea de salubrizare şi numirea unuia interimar n-a avut nici pe departe darul de a readuce liniştea la unitatea municipalităţii. Dimpotrivă chiar, scandalul se amplifică.

O frumoasă fată din Spania, trasă parcă prin inel, a cântat la Botoșani pe un stadion gol – GALERIE FOTO & VIDEO

Unul dintre cele mai de tradiție evenimente de la Botoșani, organizat deja de 11 ani, în 2018 pare să nu fi atras masa obișnuită de oameni.

BĂTAIE DE JOC!!! Chiriași scoși cu forța din apartamentele HORROR pline de gunoie, mizerie, pereți scorojiți, fecale pe jos – GALERIE FOTO & VIDEO

Unii botoșăneni chiar nu par să aprecieze mâna de ajutor întinsă de stat, prin punerea la dispoziție de locuințe sociale. În mod normal locul în care trăiești oglindește modul în care ești definit ca persoană. În cazul acestor oameni, o descriere a condițiilor în care erau imobilele este greu de făcut.

RĂZBUNARE în stil mafiot în Centrul Istoric: Mercedes Benz distrus cu cărămizi în toiul nopții, curentul oprit pentru „acțiune” – GALERIE FOTO

Conviețuirea în Centrul Istoric al municipiului Botoșani pare să fie tot mai greu de suportat pentru unii botoșănenii ce au locuințe în proprietate acolo.

EVACUARE cu executorul judecătoresc și jandarmii în Centrul Istoric, femeie scoasă din locuința Primăriei – GALERIE FOTO

Primăvara aduce cu sine și o serie de măsuri extreme pentru chiriașii rău platnici din locuințele sociale ale Primăriei.

loading...
La 111 ani de la răscoala ţărănească, elevii din Flămânzi învaţă agricultura la mii de kilometri de casă, pe banii UE - VIDEO & FOTOGALERIE

Într-un judeţ eminamente agricol, zeci de elevi din Botoşani se familiarizează cu munca pământului la mii de kilometri depărtare de casă. Şi culmea, provin tocmai din localitatea de unde a plecat Răscoala Ţărănească de la 1907.

Biserica simbol a oraşului, WC-ul public al nemernicilor târgului: bălţi de urină la locul botezului lui Eminescu – FOTOGALERIE

An de an, cei mai mari scriitori ai României vin aici pe 15 ianuarie. Are loc o slujbă de pomenire a poetului nepereche fiindcă în acest lăcaş de cult a fost creştinat. Atunci îi trec pragul şi oficialităţile Botoşaniului, iar uneori, cum s-a întâmplat chiar în 2018, şi diplomaţi străini.

Afaceristul care închiriază terenuri pentru mașinile dintr-un cartier și dă 100.000 de euro la Primărie

O investiție importantă de la Botoșani a generat numeroase discuții în contradictoriu.

Crima de la Pacea: Unghiile Petronelei decisive în anchetă? Polițiștii și procurorii scotocesc orașul în căutare de alte probe

Probabil unul dintre cele mai complexe cazuri de la Botoșani și prin prisma valului uriaș de reacții din partea opiniei publice este omorul ce a fost comis în pădurirea de la Pacea și în care au fost implicați copii.

Măcel în tribune: ultraşi ridicaţi de jandarmi, ploaie de interdicţii pentru accesul pe stadion

Unul dintre cele mai violente episoade petrecute în această primăvară în Cupa României a avut loc la un meci al Botoşaniului. Surprinzător, evenimentele au fost trecute sub tăcere timp de mai bine de o lună.

loading...
Încă o ILEGALITATE în mijlocul orașului, moarte de om rezolvată cu un PET: O panaramă de tot râsul FOTOGALERIE

Autoritățile par să nu mai facă față la numărul mare de cazuri de ilegalitate care apar peste tot în oraș. Probabil că dacă s-ar efectua un control de amploare, polițiștii de la inspecția în construcții ar fi uimiți de rezultate. Și nu doar ei.

Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

O botoșăneancă din municipiu a făcut o adevărată criză de nervi, săptămâna trecută într-un cartier situat pe Aleea Viilor din Botoșani. Poliția Locală și mai mulți reprezentanți ai Primăriei Botoșani, coordonați de viceprimarul Marian Murariu i-au dezafectat un gard și o magazie construite ilegal.

Viață de coșmar pentru doi soți din Botoșani, amenințați cu moartea de propriul fiu: Ne va da foc să ardem ca șobolanii

Trai greu pentru o familie și toate acestea din cauza propriului fiu.

Prietena criminalului chemată la audieri de anchetatori, pozele care au isterizat cunoscuții Petronelei - FOTO

Viața Mihaelei s-a transformat într-un coșmar începând de miercuri, de când prietenul ei, Bogdan, a recunoscut că a omorât-o cu zeci de lovituri de cuțit pe Petronela Mihalachi, amica ambilor.

Mama criminalului contraacată cu o variantă ȘOC: Nu a fost singur și probele vorbesc!

Bogdan Ionel nu avea tată, nu îl recunoscuse niciodată. Mama lui este plecată în Italia la muncă și astfel Bogdan și sora lui trăiau drama copiilor cu părinți plecați în străinătate. Tocmai de la tensiuni familiale a plecat starea sa de anxietate și depresie care a culminat cu o crimă.

modlet.ro
Fata omorâtă la Pacea, elevă la Colegiul Economic! UCISĂ de un băiat de 16 ani, val de șoc în Botoșani – GALERIE FOTO

Tânăra care a fost găsită ieri după amiază în păduricea din zona Pacea avea 18 ani și era elevă a Colegiului Economic Octav Onicescu.

Bre Ioane! Dacă nu găsești loc de parcare în Botoșani mergi la tine la Crăcănații din Deal şi fă-ţi parcare. Când ai aterizat în târg nu ai venit cu loc de parcare așa că nu mai căuta.
29 martie 2018, 16:33
Sunt o groaza de construcții făcute fără autorizație în Botoșani, mai bine ar cobori cei de la politia locala din mașini sa le vadă. Nu găsești un loc de parcare în orașul asta, în schimb găsim tot felul de garaje fără autorizație de construcție.
29 martie 2018, 10:12
Murariule, ce fel de viceprimar estri tu, daca pe interesezi la Politia locala in legatura cu existenta autorizatiei de constructie??? Vai de mama noastra!Pai, in Primarie nu exista o situatie exacta asupra autorizatiilor emise?? SI, in plus, de ce a trebuit sa treaca doua saptamini pentru a face investigatiile necesare, care nu durau mai mult de 10-15 minute??? Nu cumva cativa din Primarie au fost implicati chiar de la inceput? Si nu raspunde nimeni pentru curmarea unei vieti??
29 martie 2018, 08:58
astratex.ro
astratex.ro
loading...
loading...
starshiners.ro%20
Sondaj
Credeți că se va moderniza drumul Botoșani - Târgu-Frumos până la alegerile din 2020?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sentimente mai bune…nu cred că am supărat pe nimeni, nu am jignit pe absolut nimeni. Eu întotdeauna am fost un om de comunicare, un om cu care se poate vorbi. Iar dacă există și un argument, sunt întotdeauna omul care percutez. ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6243 lei
USD
Dolarul SUA
3.9431 lei
CHF
Francul elveţian
3.9779 lei
GBP
Lira sterlină
5.2825 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5928 lei
XAU
Gramul de aur
164.3747 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2352 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4513 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9792 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6208 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25 o C
Dorohoi
25 o C
Bucecea
25 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
25 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.