Știrea zilei
Coșmelia care a omorât un om a dispărut ca prin minune, Primăria încă n-a aflat dacă avea sau nu autorizație - VIDEO & GALERIE FOTO

În doar câteva zeci de minute, construcția provizorie dintre Uvertura Mall și Banc Post a fost dezafectată. Miercuri la amiază un muncitor a încărcat într-o autoutilitară materialele cu care fusese ridicată.

După 12 zile s-a aflat că șopronul avea nevoie de autorizație de construcție

 

Iar aceasta după ce timp de câteva zile accesul pe terenul care găzduise șopronul ce pe 16 martie l-a omorât pe Lucian Școlariu fusese interzis. Poarta era ferecată cu lacăt, orice act de comerț, care se desfășura acolo cu precădere în anotimpul cald, fiind sistat.


Deși pare greu de crezut, la 12 zile de la tragedie, edilii încă nu au aflat dacă proprietarul respectivului teren avea sau nu autorizație de construcție pentru respectiva cașcarabetă.


Viceprimarul Marian Murariu a condus ieri o ședință la care, printre alții, au participat secretarul municipiului, directorul Poliției Locale, reprezentanți ai serviciilor de cadastru, patrimoniu și urbanism.

”Pentru acest tip de construcție provizorie era necesară obținerea unei autorizații de construcție. Am rugat colegii de la Poliția Locală să afle dacă această persoană avea autorizație de construcție și când voi afla, vă voi comunica. Din acest motiv am convocat și colegii de la serviciul urbanism, pentru a ne spune dacă era nevoie de autorizație de construcție sau nu și am aflat că era nevoie, chiar dacă era un șopron improvizat cu o structură din lemn. Probabil, asta este presupunerea mea, structura din lemn era putrezită și de asta a căzut și s-a întâmplat acest accident nefericit. Dar chiar dacă este o construcție provizorie, are nevoie de autorizație de construcție”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


La întrunire s-a risipit așadar orice îndoială și s-a stabilit foarte clar că acea coșmelie avea nevoie de autorizație de construcție.

 

Dar NU se știe dacă acea coșmelie era autorizată

 

În era computerizării, în care o simplă căutare într-o bază de date ar fi trebuit să ofere detaliile necesare, nu s-a putut însă afla dacă acel șopron deținea sau nu autorizație de construcție. Iar aceasta în condițiile în care deja a fost dezafectat.


În schimb, s-a aflat totuși că terenul în cauză a fost retrocedat în 2002 către Mircea Atodiresei, dar potrivit viceprimarului acesta nu desfășura el activități economice deoarece obișnuia să concesioneze suprafața altor persoane. Ultima ar fi fost Gelu Grosu, cu care ar fi avut un contract de comodat. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) încearcă acum să stabilească dacă între acesta din urmă și cel decedat exista raporturi de muncă. ITM a cerut detalii de la Primărie cu privire la autorizarea comerțului care se derula acolo, însă i s-a răspuns că municipalitatea nu avizează astfel de activități, ci doar cele care țin de restaurante, baruri, terase.

 

Astfel, Primăria trebuie la rândul ei să ceară informații de la Registrul Comerțului să afle ce activități erau sau nu autorizate pentru respectivul spațiu.

 

Ani de zile nu a interesat pe nimeni dacă există autorizații pentru acel spațiu

 

Și aceasta cu toate că acel șopron este ridicat acolo de vreo cinci-șase ani!!! Timp în care nu a interesat pe nimeni de la Primăria Botoșani și Poliția Locală dacă acea coșmelie are sau nu autorizație de construcție și dacă are sau nu permisiune să deruleze acte de comerț. Și, culmea culmilor, nici după ce a murit un om nu se pot afla aceste lucruri!


”Evenimentul nefericit a avut loc pe o proprietate privată, unde competențele activității de control ale Poliției Locale sunt limitate. Pe timpul activității de cercetare desfășurate de organele de cercetare penală nu se poate interveni până la finalizarea anchetei și a concluziilor acesteia. Pentru preîntâmpinarea unor alte evenimente neplăcute de acest gen, am dispus întocmirea unui plan de control pe raza municipiului Botoșani de către Poliția Locală”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Practic, toți acești comercianți și acest tip de construcții provizorii vor intra într-o verificare.

 

loading...
Flutur i-a pasat „coșmeliile” vicelui Murariu: La mine nu mai ajunge nimic la semnat
Bărbatul mort lângă mall, cu gâtul și coloana rupte – Obiectul care i-a pus capăt vieții – GALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
Fotograful din crima de la Pacea va merge într-un centru de reeducare și poate fi LIBER cel mai târziu la 32 de ani
Adolescentul care a recunoscut în primă fază că a comis crima de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.
Ce lovitură! Prietenul lui Portariuc pregătit de PSD-işti să preia funcţia de prim-ministru după un plan în care Viorica se îmbolnăveşte
Mass-media centrală a lansat din nou informaţia că Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită din funcţia de prim-ministru. Pentru a evita scandalurile ce au însoţit plecările lui Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, fosta europarlamentară ar demisiona invocând sănătatea precară.
Se coace un schimb de teren între Primărie și un privat care se termină cu un hipermarket și poate cu o parcare supraetajată – GALERIE FOTO
Municipalitatea botoșăneană poate deveni proprietară pe un teren generos care se află într-o zonă centrală a orașului. Mai exact lângă Stadionul Municipal, suprafața aparținând unei firme private.
Bre Ioane! Dacă nu găsești loc de parcare în Botoșani mergi la tine la Crăcănații din Deal şi fă-ţi parcare. Când ai aterizat în târg nu ai venit cu loc de parcare așa că nu mai căuta.
29 martie 2018, 16:33
Sunt o groaza de construcții făcute fără autorizație în Botoșani, mai bine ar cobori cei de la politia locala din mașini sa le vadă. Nu găsești un loc de parcare în orașul asta, în schimb găsim tot felul de garaje fără autorizație de construcție.
29 martie 2018, 10:12
Murariule, ce fel de viceprimar estri tu, daca pe interesezi la Politia locala in legatura cu existenta autorizatiei de constructie??? Vai de mama noastra!Pai, in Primarie nu exista o situatie exacta asupra autorizatiilor emise?? SI, in plus, de ce a trebuit sa treaca doua saptamini pentru a face investigatiile necesare, care nu durau mai mult de 10-15 minute??? Nu cumva cativa din Primarie au fost implicati chiar de la inceput? Si nu raspunde nimeni pentru curmarea unei vieti??
29 martie 2018, 08:58
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sunt oameni aici care mai bine mor de foame decât să ceară ajutor social. Este un soi de mândrie a omului de aici, din nord. Dar este şi obişnuinţa. Este o zonă cu ierni grele, cu vânturi puternice, cu inundaţii. Aici, dacă nu ...
zenda.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6677 lei
USD
Dolarul SUA
4.0341 lei
CHF
Francul elveţian
4.0786 lei
GBP
Lira sterlină
5.3242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5984 lei
XAU
Gramul de aur
159.3098 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4484 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8739 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1090 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11 o C
Dorohoi
10 o C
Bucecea
10 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.