Știrea zilei
Coșmelia care a omorât un om a dispărut ca prin minune, Primăria încă n-a aflat dacă avea sau nu autorizație - VIDEO & GALERIE FOTO

În doar câteva zeci de minute, construcția provizorie dintre Uvertura Mall și Banc Post a fost dezafectată. Miercuri la amiază un muncitor a încărcat într-o autoutilitară materialele cu care fusese ridicată.

După 12 zile s-a aflat că șopronul avea nevoie de autorizație de construcție

 

Iar aceasta după ce timp de câteva zile accesul pe terenul care găzduise șopronul ce pe 16 martie l-a omorât pe Lucian Școlariu fusese interzis. Poarta era ferecată cu lacăt, orice act de comerț, care se desfășura acolo cu precădere în anotimpul cald, fiind sistat.


Deși pare greu de crezut, la 12 zile de la tragedie, edilii încă nu au aflat dacă proprietarul respectivului teren avea sau nu autorizație de construcție pentru respectiva cașcarabetă.


Viceprimarul Marian Murariu a condus ieri o ședință la care, printre alții, au participat secretarul municipiului, directorul Poliției Locale, reprezentanți ai serviciilor de cadastru, patrimoniu și urbanism.

”Pentru acest tip de construcție provizorie era necesară obținerea unei autorizații de construcție. Am rugat colegii de la Poliția Locală să afle dacă această persoană avea autorizație de construcție și când voi afla, vă voi comunica. Din acest motiv am convocat și colegii de la serviciul urbanism, pentru a ne spune dacă era nevoie de autorizație de construcție sau nu și am aflat că era nevoie, chiar dacă era un șopron improvizat cu o structură din lemn. Probabil, asta este presupunerea mea, structura din lemn era putrezită și de asta a căzut și s-a întâmplat acest accident nefericit. Dar chiar dacă este o construcție provizorie, are nevoie de autorizație de construcție”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


La întrunire s-a risipit așadar orice îndoială și s-a stabilit foarte clar că acea coșmelie avea nevoie de autorizație de construcție.

 

Dar NU se știe dacă acea coșmelie era autorizată

 

În era computerizării, în care o simplă căutare într-o bază de date ar fi trebuit să ofere detaliile necesare, nu s-a putut însă afla dacă acel șopron deținea sau nu autorizație de construcție. Iar aceasta în condițiile în care deja a fost dezafectat.


În schimb, s-a aflat totuși că terenul în cauză a fost retrocedat în 2002 către Mircea Atodiresei, dar potrivit viceprimarului acesta nu desfășura el activități economice deoarece obișnuia să concesioneze suprafața altor persoane. Ultima ar fi fost Gelu Grosu, cu care ar fi avut un contract de comodat. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) încearcă acum să stabilească dacă între acesta din urmă și cel decedat exista raporturi de muncă. ITM a cerut detalii de la Primărie cu privire la autorizarea comerțului care se derula acolo, însă i s-a răspuns că municipalitatea nu avizează astfel de activități, ci doar cele care țin de restaurante, baruri, terase.

 

Astfel, Primăria trebuie la rândul ei să ceară informații de la Registrul Comerțului să afle ce activități erau sau nu autorizate pentru respectivul spațiu.

 

Ani de zile nu a interesat pe nimeni dacă există autorizații pentru acel spațiu

 

Și aceasta cu toate că acel șopron este ridicat acolo de vreo cinci-șase ani!!! Timp în care nu a interesat pe nimeni de la Primăria Botoșani și Poliția Locală dacă acea coșmelie are sau nu autorizație de construcție și dacă are sau nu permisiune să deruleze acte de comerț. Și, culmea culmilor, nici după ce a murit un om nu se pot afla aceste lucruri!


”Evenimentul nefericit a avut loc pe o proprietate privată, unde competențele activității de control ale Poliției Locale sunt limitate. Pe timpul activității de cercetare desfășurate de organele de cercetare penală nu se poate interveni până la finalizarea anchetei și a concluziilor acesteia. Pentru preîntâmpinarea unor alte evenimente neplăcute de acest gen, am dispus întocmirea unui plan de control pe raza municipiului Botoșani de către Poliția Locală”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Practic, toți acești comercianți și acest tip de construcții provizorii vor intra într-o verificare.

 

Flutur i-a pasat „coșmeliile” vicelui Murariu: La mine nu mai ajunge nimic la semnat
Bărbatul mort lângă mall, cu gâtul și coloana rupte – Obiectul care i-a pus capăt vieții – GALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Se sparge Serviciul de Permise! Angajații își vor pierde gradele și vor avea cu totul alți șefi
Modificări radicale în ceea ce privește una dintre cele mai aglomerate structuri de la Botoșani unde zilnic afluxul de persoane este unul ridicat.
LOVITURĂ în statul român: Tot mai mulți botoșăneni REFUZĂ să mai contribuie pentru pensii și sănătate
Cum este posibil ca după 35 de ani de muncă să ajungi să încerci să trăiești cu o pensie de 860 de lei? Sau cât de normal este să contribui ani de zile la rând la sistemul de asigurări de sănătate și când te îmbolnăvești să fii nevoit să ajungi tot în sistemul privat?
TOȚI directorii de deconcentrate de la Botoșani își vor pierde funcțiile!
Funcțiile tuturor directorilor instituțiilor publice deconcentrate de la Botoșani (și nu numai) vor fi în aer.
SEDIU modern pentru una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani – FOTOGALERIE
În urma mai multor demersuri întreprinse la nivel instituțional, botoșănenii vor avea acces la unele servicii publice, în condiții civilizate.
S-a vândut ”Televiziunea Botoșănenilor”! Un cunoscut om de afaceri a preluat postul TV
La 11 ani și jumătate de la prima zi de emisie, ”televiziunea botoșănenilor” și-a schimbat din nou proprietarul.
Cumpărături la Carrefour și concedii cu mașina unității, ploaie de sesizări pentru „omul de talia lui Ronaldo în fotbal” – FOTOGALERIE
Puzderie de sesizări la adresa unui director botoșănean care este acuzat că folosește în interes personal mașina unității.
PREMIERĂ la Botoșani: Primul taxi electric scos pe străzi, arată bine de tot și este silențios – FOTOGALERIE & VIDEO
Municipiul reședință de județ mai face un pas spre civilizația care se regăsește preponderent în marile orașe ale țării. Pe străzile din orașul Botoșani apare primul taximetru electric.
Mireasă părăsită cu o zi înaintea nunții, mirele s-a speriat și a fugit
O nuntă de vis s-a terminat într-un mod dureros pentru o tânără fată din Botoșani.
Cu nevasta sau cu…? Funcţionarii de la „Drumuri” prinşi vara la perfecţionare cu „însoţitoare”
Curtea de Conturi a României a descoperit că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) a decontat cheltuieli cu o deplasare pentru salariaţi din afara instituţiei.
loading...
Domn’ Costică a sacrificat un manager care a plătit datorii de peste 6 milioane pentru o doctoriţă care a luat 3 şi ceva la ultimul examen pentru director
În raportul de activitate pe care l-a depus la jumătatea mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu face referire strict doar la instituţia pe care o conduce, ci şi la cele subordonate.
Lecție de răzbunare sexuală la Girl Up! Scandal cu o tabără exclusiv pentru fete, Inspectoratul pune şcolile în gardă: Mare atenţie
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a trimis marţi o adresă unităţilor de învăţământ preuniversitar cu privire la organizarea unei tabere mai… aparte în judeţul Covasna.
Şut în… FC Botoşani - datorii, ameninţări şi… stadioane: L-a executat pe Cornel Șfaițer, dar nu vreau să fiu următorul pe lista lui / Tot ameninţări că o să fiu executat
Disputele pe seama utilizării bazelor sportive de către FC Botoşani s-au amplificat după ce luni dimineaţă jucătorilor nu li s-a permis accesul la stadionul „Mecanex”, iar conducerea clubului a făcut public incidentul.
TRAGEDIE în fotbal: Un mare fost jucător de la Botoşani a plecat la ceruri, doi băieți i-au dus visul mai departe
Fotbalul botoşănean s-a despărţit de unul dintre cei mai mari jucători ai săi. Luni dimineaţă a încetat din viaţă în propria casă.
Unul dintre cei mai bogați politicieni botoșăneni continuă să fie… bogat
De aproximativ cinci ani de zile, un fost politician de la Botoșani pare să trăiască visul majorității românilor.
amafashion.ro%20
loading...
Un botoșănean și-a construit casă cu tot cu gard pe domeniul public și a înfundat canalizarea orașului – FOTO
Probabil dacă nu ar fi fost ziua de 28 iunie 2018, acest botoșănean ar fi trecut neobservat de oamenii legii.
FĂRĂ PRECEDENT: Director ținut cu forța în funcție, vrea să plece dar nu-i dau voie șefii cei mari
Situație fără precedent la Botoșani: Un director cu un salariu de peste 10.000 de lei nu poate să-și părăsească funcția deoarece nu i se permite o revocare a contractului de mandat.
Bicicleta furată de la un director, scoasă la vânzare de un medic pe OLX – un dosar la Poliţie de te doare mintea - FOTOGALERIE
După şapte săptămâni un director botoşănean şi-a recuperat bicicleta care i-a dispărut din uscător. Povestea este însă mult mai interesantă decât obiectul cu pricina.
Avarii în lanț în municipiul Botoșani: apa curge într-o veselie de peste o lună, case inundate, oameni disperați – GALERIE FOTO & VIDEO
Sunt doar câteva cuvinte ce descriu tabloul disperării pe care îl trăiesc mai multe familii ce locuiesc în municipiul Botoșani și care, de mai bine de o lună de zile se luptă cu… apa din conductele societății Nova Apaserv.
PSD-ist numit director exact pe postul pentru care a luat 2 şi ceva la examen
Actualul Guvern pare să îşi fi făcut un obicei din a numi directori care s-au umplut de ruşine la examenele organizate pentru ocuparea respectivelor posturi.
starshiners.ro%20
EXCLUSIVITATE Iftime iese la rampă după cea mai agitată vară - 3,3 milioane euro la bătaie şi 7.000 – 8.000 de euro postul: Măcar anul acesta îl ţin sigur, la anul mai vedem
FC Botoşani trăieşte probabil cea mai agitată vară din 2013, când a promovat în Liga 1. Au plecat preşedintele de onoare Cornel Şfaiţer, directorul sportiv Toni Heleşteanu şi 11 jucători.
Bre Ioane! Dacă nu găsești loc de parcare în Botoșani mergi la tine la Crăcănații din Deal şi fă-ţi parcare. Când ai aterizat în târg nu ai venit cu loc de parcare așa că nu mai căuta.
29 martie 2018, 16:33
Sunt o groaza de construcții făcute fără autorizație în Botoșani, mai bine ar cobori cei de la politia locala din mașini sa le vadă. Nu găsești un loc de parcare în orașul asta, în schimb găsim tot felul de garaje fără autorizație de construcție.
29 martie 2018, 10:12
Murariule, ce fel de viceprimar estri tu, daca pe interesezi la Politia locala in legatura cu existenta autorizatiei de constructie??? Vai de mama noastra!Pai, in Primarie nu exista o situatie exacta asupra autorizatiilor emise?? SI, in plus, de ce a trebuit sa treaca doua saptamini pentru a face investigatiile necesare, care nu durau mai mult de 10-15 minute??? Nu cumva cativa din Primarie au fost implicati chiar de la inceput? Si nu raspunde nimeni pentru curmarea unei vieti??
29 martie 2018, 08:58
astratex.ro
loading...
starshiners.ro%20
loading...
Sondaj
Sunt justificate protestele românilor din Diaspora?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am luat decizia clară. Povestea aia să recuperăm alea două zile câte o oră în fiecare zi, nu. Tot atât lucrau. Vor recupera zilele astea în două sâmbete și va fi toată lumea la serviciu și trebuie și să-i controlăm, dac ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.6590 lei
USD
Dolarul SUA
4.0854 lei
CHF
Francul elveţian
4.1212 lei
GBP
Lira sterlină
5.2228 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6817 lei
XAU
Gramul de aur
156.9480 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2479 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4409 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9670 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1200 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6250 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18 o C
Dorohoi
18 o C
Bucecea
18 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
18 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.