Știrea zilei
Coronavirusul transformă Botoșanii: bancă fără bani în bancomate, alimente de bază raționalizate la un supermarket, afișe unicat – GALERIE FOTO

Pandemia de coronavirus a provocat la Botoșani apariția unor fenomene care nu s-au mai întâlnit, cel puțin după revoluție. Băncile și supermarketurile, dar nu doar acestea, s-au confruntat cu situații extreme.

Toate bancomatele unei bănci au rămas fără numerar


Duminică, în jurul orei 21:00, toate bancomatele deținute de Garanti BBVA erau lipsite de lichidități.


”Nu mai este disponibil numerar în ATM. Îți poți continua tranzacția la un alt ATM”, era mesajul afișat la bancomatul din strada Primăverii.


Problema era că și ATM-ul de la sucursala băncii din centrul orașului, din apropiere de ”Casa Cărții”, afișa un mesaj asemănător:


”Ne cerem scuze, acest bancomat nu mai are numerar disponibil”.


Iar retrageri nu se puteau efectua, din același motiv, nici la bancomatul din Calea Națională, din zona Stadionului Municipal.

 

garanti bank coronavirus

coronavirus garanti bbva

 

 

 

O alta accepta plăți prin POS doar clienților băncii


La Banca Română pentru Dezvoltare existau fonduri, dar intervenise o noutate privind POS-urile. 

La sucursala BRD din centrul urbei era de altfel lipit un anunț în acest sens.


Ca și dumneavoastră, suntem preocupați de sănătatea și siguranța dumneavoastră și a colegilor noștri. Așadar, vă rugăm și vă mulțumim anticipat:


-    Să așteptați afară dacă observați că agenția este aglomerată sau managerii de clientelă BRD sunt deja ocupați cu alți clienți.

 

brd coronavirus

 


-    În agenție să păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri față de cei din jurul dumneavoastră, fie că sunt clienți sau personal al băncii.


Din aceleași motive am decis să nu mai efectuăm retrageri de numerar la POS decât pentru clienții BRD.


Toate aceste lucruri se vedeau la Banca Transilvania care elibera numerar și la posesorii unor carduri emise de alte bănci astfel încât ATM-urile erau pline cu bonuri.  

 

banca transilvania coronavirus

 


Raționalizare la un supermarket


Ceea ce părea doar un zvon nefondat a devenit realitate la una dintre cele mai mari rețele de supermarketuri din România, bine reprezentată și la Botoșani. Astfel, magazinul Profi din strada Primăverii, de lângă stația de tramvai, își informa clienții de raționalizarea produselor de bază. 

 
Anunțul avea un titlu cât se poate de clar, ”Limitare cantități cumpărate” și iată ce cuprindea:


”Dragi clienți, din dorința de a servi cât mai mulți dintre dumneavoastră, produsele din categoria alimente de bază, pot fi cumpărate în cantități de maxim 6 bucăți/persoană. Vă mulțumim pentru înțelegere”.


Dar aceasta nu era singura măsură luată la Profi, ci și scăderea afluenței cumpărătorilor în magazin:


”Pentru limitarea efectelor Coronavirus vă rugăm să respectați restricția de a avea maxim 20 de persoane concomitent în magazin”.

 

profi coronavirus

 


Poate unicat după revoluție, un alt supermarket din Botoșani îndemna oamenii să mai vină și la alte ore și, dacă se poate, să meargă și la alte magazine.


Iată câteva dintre mesajele de la Ovisim Grivița.


”Evitați cumpărăturile în perioade de vârf” și ”Efectuați cumpărăturile necesare la cele mai apropiate magazine de domiciliul dvs. pentru a evita utilizarea mijloacelor de transport în comun!”

 

ovisim coronavirus

 

Livratorii la domiciliu, suprasolicitați


Îmbulzeala din hipermarketuri a produs și o supraaglomerare a serviciilor de livrare a mărfurilor la domiciliu. O mulțime de botoșăneni, pentru a evita deplasarea la magazine, au apelat de exemplu la Bringo, platforma ce te pune în legătură cu livratori specializați care îți fac cumpărăturile și ți le aduc acasă.

 

Timpul de onorare a comenzilor era însă mult mai mare decât în mod obișnuit, mergând spre cinci ore. Iar la unii dintre operatori nu se mai putea plăti cu cardul.

 

Vânt de pustiu la mall


Atât vineri, cât și în weekend, dar și luni, cel mai mare complex comercial din Botoșani era aproape pustiu. De altfel, la intrarea în Uvertura Mall se putea citi un mesaj cât se poate de clar:


”Stimați vizitatori, pentru siguranța și sănătatea dumneavoastră, accesul în spațiile din Centrul Comercial este limitat la maxim 100 de persoane”.


Nu este exclus ca Uvertura Mall să își reducă programul de funcționare, lucru care, de exemplu, Palas Iași deja l-a făcut.

 

coronavirus uvertura mall

coronavirus mall

 

 

Cozi mai peste tot


În ciuda apelurilor repetate făcute de la președintele României și miniștri până la medici și oficiali locali să evite deplasările, luni dimineață sute de botoșăneni s-au îmbulzit la instituții, precum Administrația Financiară, Direcția de Asistență Socială și Direcția de Impozite și Taxe Locale, dar și la bănci sau casieriile SC Nova Apaserv SA.


Nu au pătruns prea ușor înăuntru fiindcă accesul era restricționat, iar măsurile de protecție deveniseră o glumă bună: oamenii nu se îngrămădeau înăuntru, ci afară, unde nu păstrau o distanță de 1 – 2 metri unii de ceilalți.


În fine, toate magazinele aveau o mulțime de afișe despre cum să se comporte lumea în contextul pandemiei cu Covid-19, inclusiv ”dacă strănutați sau tușiți, acoperiți-vă nasul și gura”.

 

TAXE SI IMPOZITE CORONAVIRUS

 

loading...
Starea de urgență: Puteri sporite pentru comisarul șef Șerbănoiu, polițiștii locali trec la IPJ, val de angajări fără concurs
Botoșaniul și lupta cu coronavirus: Spitalul Mavromati are nevoie de ventilatoare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
Ce sa ne facem oare cu pensionarii pe care îi poți vedea zilnic si la orice oră in stațiile de tramvai, prin oras, pe bănci, prin supermarketuri.....toata lumea respecta indicatiile. Iar eu stau buchet in stațiile de tramvai.....mergeți zilnic si filmati-i si dati pozele in presa ...poate se mai potolesc si vor sta in casa......inconstienti, incapatinati, ridicoli, ...degeaba au o vârstă....inteligenta si responsabilitate zero!
18 martie 2020, 13:52
Oare ce măsuri ar trebui luate pentru ca noi toți să le și respectăm? Oare ce pedepse ar trebui să primească cei care, ignorând toate recomandările, au Îmbolnăvit zeci de persoane, sau cei care și/au burdușit cămările lăsându/i pe alții fără strictul necesar? Mi se pare corect să se limiteze cantitatea cumpărată, așa ar trebui să se facă peste tot.
18 martie 2020, 08:48
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.