Știrea zilei
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO

Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.

Noul CJ își începe treaba fără vicepreședinți


De la ora 12:30, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit ședința de constituirea a noului Consiliu Județean.


Doar 25 din cei 33 de consilieri județeni abia aleși au depus jurământul. Și aceasta pentru că, potrivit Codului Administrativ adoptat anul trecut de Guvernul Dăncilă, act normativ care a întârziat extrem de mult intrarea pe posturi a noilor aleși, Tribunalul Botoșani a validat doar mandatele consilierilor intrați în primul val, nu și ale celor care au acces după mai multe retrageri. Astfel că, până la validarea supleanților, deși ședința a avut loc, CJ Botoșani are doar președinte, nu și vicepreședinți.  


Ședința a fost deschisă de prefectul Dan Nechifor și continuată de Andron Țâmpău, care la 63 de ani este decan de vârstă al actualului Consiliu. A avut două ajutoare, Alexandra Huțu și Claudiu Vrajotis, în calitatea lor de cei mai tineri componenți ai noului CJ.


Procedural, ședința l-a avut însă la timonă pe secretarul județului Marcel Bejinariu, care a făcut în așa fel încât întrunirea să decurgă fără vreo sincopă.

 

Mămicile primar și-au văzut copiii devenind consilieri


Consilierii au depus jurămintele în ordine alfabetică, unii și-au făcut cruce, alții nu. Unul dintre ei, Gabriel Alecsandru, l-a spus pe de rost, ceilalți l-au citit.


Fiecare a semnat cu alt pix, care imediat după folosire a fost depozitat într-o cutie.  


Ședința a fost transmisă pe un ecran uriaș, montat în spatele scenei, iar în sală s-au aflat toți comandanții structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, parlamentari PSD, o puzderie de primari, în frunte cu Cosmin Andrei. Parlamentarii liberali au lipsit, la fel și majoritatea primarilor PNL. Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică a fost invitat personal de omologul de la PSD, Doina Federovici, câștigătoarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020, însă nu a onorat cu prezența. Iar Cristian Achiței nu a răaspuns la telefon. 


În schimb, au fost prezenți membri ai familiilor unor proaspeți aleși. Astfel, Dinu Federovici, soțul noii președinte, a venit însoțit de fata lor, iar la finalul ceremoniei i-a oferit Doinei Federovici un buchet de flori.


Elena Vrajotis, primar de Călărași, și-a filmat fiul, Claudiu Vrajotis, în timp ce depunea jurământul, iar Alexandra Huțu a fost învestită sub privirea mamei, Maria Huțu, primar de Vârfu Câmpului.

 

Fostul președinte, absent la predarea mandatului


De la prima întrunire a noului CJ nu au lipsit Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.


În schimb, a absentat Costică Macaleți, președintele de până astăzi al Consiliului Județean.


”Totul s-a făcut în mare grabă, abia ieri am aflat că astăzi va avea loc ședința și am pregătit-o așa cum am putut”, a explicat Doina Federovici.


Totul s-a întâmplat cu mască în sensul propriu al cuvântului, inclusiv discursul din final susținut de noua șefă a CJ, care a anunțat că educația și sănătatea vor fi prioritățile sale.

 

Alocuțiune neașteptată la finalul ședinței


Ar fi trebuit să fie cel de încheiere a ședinței, numai că, atunci când Andron Țâmpău a întrebat dacă mai dorește cineva să ia cuvântul, din sală a coborât Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic, care de la microfon a cerut asfaltarea drumului strategic și acordarea unei atenții mai sporite cazurilor sociale.


La final, Doina Federovici a fost asaltată cu flori și cereri pentru poze, iar pe hol s-au ciocnit pahare de șampanie. Înainte de asta consilierii au făcut o poză de grup în care au fost aranjați chiar de șefa abia învestită.


Noua conducătoare a CJ își va începe luni efectiv activitatea.

 

loading...
Doina Federovici, la depunerea jurământului: Biroul meu și al colegilor va fi în județ, printre botoșăneniVIDEO
ACUM: Ceremonie cu invitați speciali pentru noii aleși de la Consiliul Județean, depunere de jurământ în cadru atipic – FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU  MOBIL

 

 

download from google play download from apple store
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Loading...
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
Loading...
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO
Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.
Scandal la județ privind posibila cumpărare a clădirii fiului unui celebru om de afaceri: Fac glume cu bunul minorului - VIDEO
Consilierii județeni au respins miercuri un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Consiliul Judeţean Botoșani asupra imobilului monument istoric ”Casa Mavrocordat” din strada Mihail Kogălniceanu. Și aceasta după o serie întreagă de ciudățenii petrecute pe firul (ne)aprobării proiectului.
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.
Județul geniilor, la un pas de infarct cultural: Criză fără precedent în instituția care vorbește lumii despre Enescu, Iorga, Luchian
O instituție emblematică a Moldovei, un spațiu care tezaurizează la propriu moștenirea culturală a județului, se confruntă nu doar cu subfinanțarea cruntă, ci și cu un deficit de personal care se acutizează pe zi ce trece.
La două zile după ce s-a aflat că CJ-ul a tăiat finanțarea revistei de cultură, un om de afaceri a virat fundației banii pe tot anul 
Miercuri, 16 iunie, Botoșăneanul a făcut public la Știrea Zilei că ”Hyperion – Caiete Botoșănene”, poate cea mai prestigioasă revistă de cultură din Botoșani, a rămas fără finanțarea de la Consiliul Județean, care era acordată prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Doamna dirijor striga TONUL la CANTEC ! Sculati voi oropsiti ai vietii, voi osanditi la foame sus....
3 noiembrie 2020, 18:42
Cei care au contribuit financiar ,ceva rude au ajuns sa fie reconfirmati sau pentru prima data ,ca membri ai C.J asta se vede si din imaginile postate de dumneavoastra , apoi dupa afinitati vor fi nominalizati tot pe acelias principi pe anumite functii . Corectitudinea e numai in declarati in fata camerilor in rest .....
24 octombrie 2020, 14:34
Stați să vedeți ce urmează de luni. Coada la pupat inelul: salariații din cj, sefi de instituții din subordine, patroni ce au relații contractuale cu cj, cei care si au dorit funcții și nu le/au obținut încă, rude, prieteni etc,etc
24 octombrie 2020, 12:32
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.0 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
18.4 o C
Darabani
18.0 o C
Saveni
18.9 o C
Ştefăneşti
17.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.