Știrea zilei
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO

Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.

Noul CJ își începe treaba fără vicepreședinți


De la ora 12:30, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit ședința de constituirea a noului Consiliu Județean.


Doar 25 din cei 33 de consilieri județeni abia aleși au depus jurământul. Și aceasta pentru că, potrivit Codului Administrativ adoptat anul trecut de Guvernul Dăncilă, act normativ care a întârziat extrem de mult intrarea pe posturi a noilor aleși, Tribunalul Botoșani a validat doar mandatele consilierilor intrați în primul val, nu și ale celor care au acces după mai multe retrageri. Astfel că, până la validarea supleanților, deși ședința a avut loc, CJ Botoșani are doar președinte, nu și vicepreședinți.  


Ședința a fost deschisă de prefectul Dan Nechifor și continuată de Andron Țâmpău, care la 63 de ani este decan de vârstă al actualului Consiliu. A avut două ajutoare, Alexandra Huțu și Claudiu Vrajotis, în calitatea lor de cei mai tineri componenți ai noului CJ.


Procedural, ședința l-a avut însă la timonă pe secretarul județului Marcel Bejinariu, care a făcut în așa fel încât întrunirea să decurgă fără vreo sincopă.

 

Mămicile primar și-au văzut copiii devenind consilieri


Consilierii au depus jurămintele în ordine alfabetică, unii și-au făcut cruce, alții nu. Unul dintre ei, Gabriel Alecsandru, l-a spus pe de rost, ceilalți l-au citit.


Fiecare a semnat cu alt pix, care imediat după folosire a fost depozitat într-o cutie.  


Ședința a fost transmisă pe un ecran uriaș, montat în spatele scenei, iar în sală s-au aflat toți comandanții structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, parlamentari PSD, o puzderie de primari, în frunte cu Cosmin Andrei. Parlamentarii liberali au lipsit, la fel și majoritatea primarilor PNL. Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică a fost invitat personal de omologul de la PSD, Doina Federovici, câștigătoarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020, însă nu a onorat cu prezența. Iar Cristian Achiței nu a răaspuns la telefon. 


În schimb, au fost prezenți membri ai familiilor unor proaspeți aleși. Astfel, Dinu Federovici, soțul noii președinte, a venit însoțit de fata lor, iar la finalul ceremoniei i-a oferit Doinei Federovici un buchet de flori.


Elena Vrajotis, primar de Călărași, și-a filmat fiul, Claudiu Vrajotis, în timp ce depunea jurământul, iar Alexandra Huțu a fost învestită sub privirea mamei, Maria Huțu, primar de Vârfu Câmpului.

 

Fostul președinte, absent la predarea mandatului


De la prima întrunire a noului CJ nu au lipsit Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.


În schimb, a absentat Costică Macaleți, președintele de până astăzi al Consiliului Județean.


”Totul s-a făcut în mare grabă, abia ieri am aflat că astăzi va avea loc ședința și am pregătit-o așa cum am putut”, a explicat Doina Federovici.


Totul s-a întâmplat cu mască în sensul propriu al cuvântului, inclusiv discursul din final susținut de noua șefă a CJ, care a anunțat că educația și sănătatea vor fi prioritățile sale.

 

Alocuțiune neașteptată la finalul ședinței


Ar fi trebuit să fie cel de încheiere a ședinței, numai că, atunci când Andron Țâmpău a întrebat dacă mai dorește cineva să ia cuvântul, din sală a coborât Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic, care de la microfon a cerut asfaltarea drumului strategic și acordarea unei atenții mai sporite cazurilor sociale.


La final, Doina Federovici a fost asaltată cu flori și cereri pentru poze, iar pe hol s-au ciocnit pahare de șampanie. Înainte de asta consilierii au făcut o poză de grup în care au fost aranjați chiar de șefa abia învestită.


Noua conducătoare a CJ își va începe luni efectiv activitatea.

 

loading...
Doina Federovici, la depunerea jurământului: Biroul meu și al colegilor va fi în județ, printre botoșăneniVIDEO
ACUM: Ceremonie cu invitați speciali pentru noii aleși de la Consiliul Județean, depunere de jurământ în cadru atipic – FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU  MOBIL

 

 

download from google play download from apple store
Se clatină serios scaunul celui mai bine plătit director de unitate din subordinea CJ-ului: Vom lua măsuri chiar radicale
Zilele de director general al companiei de apă și canalizare par tot mai puține pentru Albert Tănasă după alegerile locale. Președintele Consiliului Județean a dispus efectuarea unei analize a activității SC Nova Apaserv SA, iar datele preliminare pe care le-a primit îngrijorează.
Radu scrie textul vieții
Îl scrie cu durere, cu demnitate, cu speranță. Și dacă la toate celelalte articole pe care le-a așezat, după timpuri, pe hârtie sau pe ecranul computerului, cunoștea răspunsurile la toate întrebările, acum are doar o mulțime de întrebări.
Bătălia pentru un loc în Senatul României: Candidați avuți importați din capitală, alții fără locuințe, unii cu listă de datorii, alții cu conturi de economii – AVERILE
După alegerile locale din 27 septembrie 2020 urmează un nou scrutin important care va avea loc la finele săptămânii viitoare: cel pentru Parlamentul României.
Eșec la licitația de aproape 30 de milioane de euro pentru noile căi de rulare ale tramvaielor: Nimeni nu vine să piardă bani
Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din municipiul Botoșani bate deocamdată pasul pe loc. Și în mod neașteptat, investiția privitoare la modernizarea infrastructurii de transport în comun, finanțată de Uniunea Europeană, a stârnit interes din partea companiilor private, însă până la un anumit punct.
Tragedie la Maternitate: Unicul copil al unor părinți infectați cu COVID a decedat, acuzații către cadre medicale: A murit cu zile
Doi tineri trec prin clipe grele după ce bebelușul lor s-a stins din viață la Maternitatea Botoșani. Îndurerată, familia lansează acuzații către cadrele medicale.
COVID - o boală cu bătaie lungă: Jumătate dintre botoșănenii tratați au rămas cu sechele după ce s-au vindecat
Până la sfârșitul acestei săptămâni erau declarați vindecați 3.285 de botoșăneni. Specialiștii susțin însă că mulți dintre ei au încă probleme de sănătate.
Administratorul unui pub și un comerciant au încercat desființarea hotărârii de închidere a piețelor și HoReCa, surpriză de proporții la Tribunal
Firma care administrează Grand Irish Pub și Sorinel Belciug, un comerciant cu afaceri în piață, au atacat în instanță hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) imediat după ce Guvernul a trasat o nouă serie de restricții, inclusiv interzicerea deplasării pe timpul nopții. Tribunalul a respins acțiunea, dar procesul are o poveste cu totul aparte.
Vicepreședintele CJ-ului ”importat” la negocierile politice, lăsat să șomeze la birou: D-na președinte a spus că deocamdată asta e situația
Dacă la Primăria Botoșani s-a transmis un mesaj de unitate și echipă, la Consiliul Județean unul dintre vicepreședinți a fost deja izolat de activitatea principală a instituției. Facem referire la persoana care nu prea corespunde politic cu noua conducere formată la Județ după alegerile locale.
Botoșani, de două săptămâni la limita carantinei: ”E clar că la 6,00 NU voi declara carantină”, DAR...
Botoșaniul trăiește periculos în pandemie, de aproape două săptămâni rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul de 5,00, iar de la 6,00 se poate intra în carantină, potrivit actelor normative adoptate de Guvern.
Loading...
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Loading...
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Doamna dirijor striga TONUL la CANTEC ! Sculati voi oropsiti ai vietii, voi osanditi la foame sus....
3 noiembrie 2020, 18:42
Cei care au contribuit financiar ,ceva rude au ajuns sa fie reconfirmati sau pentru prima data ,ca membri ai C.J asta se vede si din imaginile postate de dumneavoastra , apoi dupa afinitati vor fi nominalizati tot pe acelias principi pe anumite functii . Corectitudinea e numai in declarati in fata camerilor in rest .....
24 octombrie 2020, 14:34
Stați să vedeți ce urmează de luni. Coada la pupat inelul: salariații din cj, sefi de instituții din subordine, patroni ce au relații contractuale cu cj, cei care si au dorit funcții și nu le/au obținut încă, rude, prieteni etc,etc
24 octombrie 2020, 12:32
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.7 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
1.6 o C
Darabani
2.8 o C
Saveni
1.7 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.