Știrea zilei
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO

Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.

Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.

Se schimbă fața administrativă a orașului

 

Botoșănenii știu clădirea drept „Direcția Muncii”, titulatură valabilă în urmă cu peste două decenii când trei instituții funcționau practic în imobilul din centrul orașului, în apropiere de Biserica Sfântul Ilie.

Astăzi găzduiește Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Inspecție și Prestații Sociale (AJPIS). Această clădire care pare învelită în sticlă urmează să intre într-un amplu proces de modernizare. Proiectul a fost semnat de AJPIS, unitatea care are rol de administrator al imobilului.

 

Și de asemenea, primul AJPIS din țară care semnează contractul de finanțare care are o valoare de aproape 9,5 milioane de lei. Unica din Botoșani, din postura de sediu de instituție publică deconcentrată, dacă facem abstracție de Palatul Administrativ.

 

2 milioane de euro atrase cu ajutorul prefectului Sorin Cornilă

 

Succesul atragerii acestor fonduri i se datorează și prefectului Sorin Cornilă care a sprijinit cât a putut demersul. Din acest motiv a dorit să facă o vizită în clădirea menționată pentru a vedea exact ce anume se va realiza din fonduri europene.

A avut o primă întâlnire cu Sebastian Tocariu, directorul AJPIS. Care a deschis discuția cu prefectul cu una dintre cele mai importante probleme: partea de încălzire, în condițiile în care nu se poate renunța la centrala termică care funcționează pe gaz.

 

„Ne dorim să accesăm fondurile și pe partea de panouri solare, o pompă de căldură vrem să achiziționăm. De schimbat tot ce înseamnă acest panou de sticlă, instalația electrică am mai făcut-o noi, dar vedem ce mai trebuie în plus. Vrem să schimbăm sistemul de apă caldă pe gaz, când se dădea drumul la apă caldă la baie, dura 10 minute să ajungă apa sus. Și atunci să punem în fiecare baie câte un boiler mic de 4 – 5 litri”,

Sebastian Tocariu, director AJPIS

 

 

Prefectul s-a interesat de stadiul în care se află DALI-ul (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) și s-a inserat ideea ca acesta să fie realizat împreună cu Proiectul Tehnic pentru a se câștiga timp.

 

„Cred că este un lucru bun, această clădire este reprezentantivă, este în zona centrală a orașului și avea nevoie. Sper ca la parter, zona de ghișeuri trebuie puțin gândită, să fie mai aerisită și mai deschisă beneficiarilor”,

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani

 

Neînțelegeri de la cum se împart birourile

 

Ulterior, directorul AJPIS și prefectul au urcat la etajul al doilea al clădirii unde își au birourile cei de la Casa de Pensii, pentru a fi inițiată o discuție comună care să-l includă și pe Ioan Buzilă. Într-un context în care de-a lungul anilor ocupanții clădirii, adică AJPIS și CJP s-au mai contrat în modul de utilizare a spațiilor.

 

„Rugămintea mea este ca în perioada următoare să comunicați, să colaborați, ca să duceți acest proiect la bun sfârșit așa cum trebuie. După atâția ani de zile eu cred că sunteți într-un moment destul de important în care trebuie să schimbați puțin fața acestei clădiri și cu această ocazie și a calității serviciilor pe care le oferiți beneficiarilor și cetățenilor și bineînțeles și angajaților”,

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani

 

 

Detaliat, pe lângă schimbarea fațadei, însă cu menținerea arhitecturii actuale, se va interveni și în interior, mai ales în holul principal unde vor fi regândite modul în care sunt așezate ghișeele.

Se dorește implementarea unui sistem ticketing, cu obținere de bonuri de ordine și afișaj electronic pe monitoare uriașe. De asemenea, în clădire va fi înființat și un call-center în baza unui alt proiect care este derulat la nivel național, fiind inclus și Botoșaniul care-l are pe Sebastian Tocariu în echipa de implementare.

 

„Să fie mai ușor de răspuns publicului care ne apelează în primul rând. Este un proiect la nivel național, se înfințează opt call-center-uri cu persoane specializate care vor prelua apeluri pe toată țara. Vor răspunde în mod automat la apeluri, inclusiv pe social-media. Va fi un număr unic și în funcție de unde există un agent liber, acela preia apelul respectiv”,

Sebastian Tocariu, director AJPIS

 

Prefectul Sorin Cornilă a cerut cooperare pentru binele comunității, din partea celor doi directori. Lui Ioan Buzilă i-a transmis să sprijine financiar cât este posibil, pe bugetul de anul viitor pe care-l va obține de la Ministerul Muncii, acele lucrări care sunt neeligibile pe proiectul finanțat prin PNRR.

La final a concluzionat:

 

„Am vrut să văd clădirea dar și structura clădirii respective, bineînțeles să vorbesc cu dnii directori. AJPIS este aplicantul acestui proiect de eficientizare energetică moderată. Un lucru care pe mine mă bucură pentru că avem șansa prin aceste fonduri din PNRR să renovăm o clădire reprezentativă a județului și a municipiului Botoșani care oferă servicii beneficiarilor pe partea de asistență socială și pensii. Și este un lucru foarte important”,

Sorin Cornilă, prefectul județului

 

Șeful Prefecturii a arătat că va monitoriza și sprijini în același timp în toate etapele de implementare a proiectului pentru că scopul final al demersului este acela de a fi schimbată calitatea serviciilor oferite botoșănenilor.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Prefectul Cornilă, în fața directorilor de instituții: Vom ridica un pic calitatea serviciilor publice/ E un sentiment de satisfacție
UNICAT: Clădirea uriașă a unei instituții din Botoșani are numai 3 angajați, fiecare salariat are etajul lui - VIDEO & GALERIE FOTO

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.2 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-1.8 o C
Ştefăneşti
-5.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.