Știrea zilei
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.

Oameni de la șase instituții puși să stea la un loc

 

Amintita structură a fost înființată imediat după declararea Stării de Urgență și este formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Serviciului de Informație și Protecție Internă și Direcției de Sănătate Publică (DSP).


După cum îi spune și numele, rolul CJCCI este de a asigura o intervenție rapidă și unitară.


Centrul funcționează 24 de ore din 24, timp în care era deservit de cadre de la instituțiile menționate.


Și aici intervine o primă ciudățenie în vremuri de pandemie: angajați de la șase unități diferite se întâlneau și apoi stăteau laolaltă mai multe ore la ISU Botoșani. Și nu era vorba doar de șase oameni întrucât pe parcursul celor 24 de ore se lucra în mai multe schimburi, iar unii ofițeri sau subofițeri erau înlocuiți cu alții.

 

S-a spart centrul


Iar inevitabilul s-a produs și Covid-19 a intrat inclusiv în această structură cheie în lupta cu pandemia.


Mai întâi a fost diagnosticat cu coronavirus un reprezentant al ISU și apoi un asistent medical.


Confruntați cu o asemenea situație, membrii grupului tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au hotărât marți spargerea CJCCI. Legal vorbind, structura continuă să existe, numai că instituțiile care o compun nu mai trimit câte o persoană la ISU, ci conlucrarea se face așa cum se recomandă populației de vreo două luni: de la distanță.


”Este prevedere legală, este un comitet județean care funcționează în toate județele, deci nu numai la noi. Corespondentul nostru la nivel național este CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență). Prevederea legală tocmai asta spune, că funcționează 24 de ore din 24. Având în vedere situația epidemiologică, au rămas pe baricade numai cei care lucrează în cadrul ISU ca prezență fizică. Ceilalți asigură continuitatea 24 de ore din 24 de la sediile fiecărei instituții care este membră în CJCCI. Este o măsură temporară având în vedere evoluția îmbolnăvirilor din ISU”,


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU.


În general, la CJCCI se lucra în trei schimburi, ceea ce înseamnă că numărul oamenilor care interacționau în același spațiu putea trece de 20.

 

S-a divizat și dispeceratul ISU – SJA


Cu toate acestea, planează bănuiala că boala ar fi intrat în CJCCI de la vecini, în sensul propriu al cuvântului. Și aceasta pentru că alături de CJCCI se află dispeceratul de la ISU la care au reprezentanți pompierii și Serviciul Județean de Ambulanță. După cum Botoșăneanul v-a informat săptămâna trecută, unul dintre dispecerii de la ISU Botoșani a fost infectat. Mai mult, unii ambulanțieri ar fi refuzat testarea pentru Covid-19.


În consecință, s-a luat măsura divizării fizice și a acestui dispecerat, în spațiul deja destinat acestuia rămânând angajații de la SJA, cei de la ISU fiind mutați.


Revenind la măsura de trimitere la propriile sedii ale reprezentanților CJCCI, trebuie spus că unele cadre de la instituțiile membre se plângeau de ceva timp, sub protecția anonimatului, că li se cere să meargă la un loc alături de atâtea alte persoane din medii diferite tocmai într-o perioadă în care se pune accent pe distanțarea socială.


CJCCI nu se va desființa din 15 mai, când România va ieși din Starea de Urgență deoarece potrivit legii această structură este activă și în perioada Stării  de Alertă, în care vom intra de la jumătatea acestei luni.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Șeful ISU Botoșani, spitalizat după ce a fost confirmat pozitiv cu COVID-19
Cadru medical de la Ambulanță infectat cu coronavirus – SITUAȚIA de astăzi din unitățile sanitare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Botoşăneanul găsit de bunică în stratul cu flori, pentru care casa de copii a fost o binecuvântare: Nu am așteptat-o pe mama niciodată! - FOTO
”Viața nu mi-o aleg eu, nu am de ce să mă rușinez”. Silviu mângâie cu delicatețe mânuțele copilului care i se cuibărește în brațe. Își privește cu atâta dragoste pruncul, încât te aștepți ca din orice moment să îi răsară flori din ochii calzi și umezi.
Astora de la alte partide, nu le e jena sa ne asasineze zilnic cu tot felul de comunicate penibile? Ar trebui sa le faceti o rubrica a lor, unde sa-si verse umorile, ca ne intoxica in fiecare zi pe noi cititorii cu prostiile lor.
7 mai 2020, 12:46
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.2 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.