Știrea zilei
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
  • Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.
  • La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.

Cel mai performant CT al județului Botoșani 

 

Aparatul de investigații medicale complexe a fost achiziționat printr-un proiect cu fonduri europene accesat pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

După ce va deveni funcțional, va fi cel mai performant din județul Botoșani. La acest moment, pacienții de la „TBC” care au nevoie de examinare prin computer tomograf se adresează Spitalului Județean sau se deplasează până la Dorohoi.

 

Aparatul a ajuns în municipiul Botoșani în dimineața zilei de 16 noiembrie 2021. A fost nevoie de echipaje ale Poliției Locale pentru restricționarea circulației.

 

De asemenea, reprezentanții spitalului au spart un perete pentru introducerea CT-ului într-una dintre încăperile în care ar urma să fie instalat.

 

 

”Ceea ce aveți aici este ce are Spitalul Sfântul Spiridon Iași”

 

Întreaga procedură a fost efectuată în prezența primarului Cosmin Andrei și a Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

„Așteptăm să-l introducem pe poziție, ulterior vom lucra în jurul lui, specialiștii știu cel mai bine. Vom amenaja camera în așa fel încât să aibă o poziție optimă pentru a vedea pacientul. Și va ieși frumos. Vom pune linoleum antibacterian. Durează cam două-trei săptămâni până terminăm încăperea plus încă o lună până obținem autorizația”,

Costel Lupașcu, director Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

 

Urmează ca la această unitate spitalicească să ajungă și un aparat radiologic. Ambele sunt extrem de necesare pentru pacienții care contactează virusul momentului.

 

„Spitalul Județean are două CT-uri, unul cu patru secțiuni și celălalt cu opt. Ceea ce aveți aici este ce are Spitalul Sfântul Spiridon Iași și are 128 de secțiuni. La nivel de hardware va fi valabil și va fi performant și peste 5 ani. Dacă va fi ceva pe partea de software ulterioră, pentru diverse patologii, se poate actualiza. Este un aparat care este urmărit de către ingineri pe calculator, dă niște situații înainte de a se strica ceva la el și vine un raport în funcție de cum este utilizat”,

Reprezentantul furnizorului

 

”Ceea ce am promis, sănătate la stat ca la privat, iată se confirmă”

 

Potrivit specialiștilor, timpul de expunere, dar și cel de interpretare, sunt mult mai reduse față de celelalte computere tomograf existente. De asemenea, va scădea și gradul de expunere a cadrelor medicale.

 

„Municipalitatea botoșăneană s-a îngrijit ca spitalele care sunt în subordinea efectivă a Primăriei, să acceseze fonduri europene prin această axă POIM, astfel încât pe de o parte să fie recuperate cheltuielile, pe de altă parte să fie dotate cu aparatură modernă și la un înalt standard de calitate”,

Doina Federovici, președinte CJ Botoșani

 

Primăria Botoșani a asigurat partea de cofinanțare pentru accesarea fondurilor europene pentru achiziția acestui computer tomograf. Și cheltuielile aferente pentru montarea aparatului performant în incinta Spitalului „TBC”.

 

„Avem cel mai performant CT, dar nu este singurul proiect, mai avem unul care va fi aprobat în cel mai scurt timp pentru școli. Avem dezinfectanți și aparatură de protecție, tot în acest context. Avem fonduri accesate de Primărie pentru toate școlile care au intrat în programul nostru și avem și cele două spitale care au accesat fonduri. Deci, ceea ce am promis, sănătate la stat ca la privat, iată se confirmă”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Noul computer tomograf va deservi toți pacienții asigurați din județul Botoșani, după ce va fi încheiat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. De asemenea, pot fi efectuate și investigații contra cost.

 

CT-ul de la Pneumoftiziologie ar urma să devină funcțional în aproximativ două luni de zile.

 

loading...
Avem computer tomograf.... pacienţii merg tot la Suceava
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
Poliția Locală dată în judecată de un angajat pentru mai puțin de 200 de lei
Cazurile în care angajații din sistemul bugetar sunt sancționați disciplinar sunt mai rare la Botoșani.
Eram foarte ingrijorat ca nu o sa avem pozele ,,celor 2" cu CT.
17 noiembrie 2021, 11:59
Oamenii aia 2 sunt in campanie electorala permamenta. Nu exista zi sau eveniment sa nu apara macar unul dintre ei in fotografie. Este groaznic!!!!! In afara de faptul ca sunt ``sefi`` nu au nici o contributie la lucrurile bune care se mai intampla in oras.
17 noiembrie 2021, 10:04
Un trio de un ridicol sublim )))
17 noiembrie 2021, 07:43
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am făcut un control pe zona HoReCa care m-a intrigat foarte tare, pentru că la un angajator am găsit opt tineri de 17 ani care desfășurau activitate fără forme legale, aveau un program de lucru de 16 ore în condițiile în care ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9210 lei
USD
Dolarul SUA
4.8330 lei
CHF
Francul elveţian
5.0392 lei
GBP
Lira sterlină
5.8375 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5786 lei
XAU
Gramul de aur
276.1646 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2491 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2522 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3658 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7446 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2007 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.7 o C
Dorohoi
27.7 o C
Bucecea
26.9 o C
Darabani
29.1 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
29.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.