Știrea zilei
Cel mai longeviv viceprimar al municipiului Botoșani amendat pentru o construcție ilegală în centrul orașului – FOTOGALERIE
  • Amenda a fost aplicată de Poliția Locală care a efectuat un control în urma unei sesizări.
  • Fostul viceprimar dorește să construiască un cabinet medical în locul florăriei.

Lucrări fără autorizație în centrul orașului

 

Clădirea care face obiectul amenzii contravenționale se află în centrul orașului, în cartierul Maxim Gorki, lângă fostul sediu PDL. Președintele Asociației de Proprietari nr. 1, Petrică Butnariu, a transmis o sesizare către Poliția Locală pentru verificarea unor aspecte de salubrizare.

 

La momentul controlului polițiștii de la disciplina în construcții au observat și micul „șantier” din spatele clădirii în care a funcționat ani de zile florăria. Și au constatat că lucrările sunt efectuate fără autorizație de construcție.

 

 

„Din câte am fost informat de către lucrătorii din cadrul biroului disciplină în construcții de la Poliția Locală, am înțeles că a existat o reclamație. Au mers la fața locului și au constatat faptul că se execută lucrări fără a deține documente legale, în speță este vorba de autorizație de construcție. Ca urmare a celor constatate, biroul disciplina în construcții a întocmit un proces verbal prin care a fost aplicată o amendă și un termen de a se intra în legalitate. Dacă nu, singura variantă posibilă este să se dezafecteze construcția începută”,

Liviu Toma, viceprimar Botoșani

 

Unde dai și unde crapă

 

În cazul în care la depunerea documentației se constată că lucrările realizate nu corespund reglementărilor legale, se poate ajunge și la demolarea construcției.

 

Deocamdată, amenda aplicată a fost în cuantum de 1.000 de lei, cu termen pentru parcurgerea obținerii autorizațiilor necesare.

 

 

„În urma unui control efectuat în zona Aleea Unirii nr. 14, s-a constatat extinderea spațiului la fațada exterioară fără a deține autorizație de construcție. Pentru fapta constatată a fost sancționat conform prevederilor art. 26 alineat 1, lit. a din Legea 50/1991”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

Extindere pornită de la o igienizare

 

Beneficiarul construcției este Florin Ghiorghiță, fostul viceprimar al municipiului Botoșani. Contactat, fostul edil susține că dorește ca în respectiva locație să amenajeze un cabinet medical. Iar de partea de autorizare s-a ocupat o firmă de proiectare.

 

„Control este, dar de amendă nu știu. Este contract cu un proiectant autorizat care trebuia să facă demersuri pentru autorizația de construcție. A pornit totul ca o igienizare, iar apoi a fost o bucată de extindere, o recompartimentare. O să văd și eu despre ce este vorba. Dar normal că vom întreprinde demersurile pentru autorizație. Dacă o să fie amendă nu este niciun fel de problemă, se plătește, o să fie intrarea în legalitate, facem actele necesare”,

Florin Ghiorghiță, fost viceprimar municipiul Botoșani

 

Fostul edil a arătat că nu s-a ocupat de această construcție în condițiile în care în trecut a închiriat și spațiul în care a funcționat florăria.

 

Florin Ghiorghiță a fost viceprimar al municipiului Botoșani în perioada 2000 - 2012 ani. Anul trecut, el a reintrat pentru o scurtă perioadă în politică, fiind prezentat ca președintele organizației județene Dreapta Liberală, însă a renunțat în scurt timp la funcția din partidul care la nivel național îl are prim-vicepreședinte  pe Dumitru Bălan, managerul de la SC Microbuzul SRL.

 

loading...
PSD-iştii de la Primărie ofilesc afacerea cu flori – AFLĂ ce-i pregătesc fostului vice
Ţi-am adus cadou o… florărie, de la fost vice la soţie

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

 

download from google play download from apple store
Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Loading...
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Dar indicatorul cu OPRIREA INTERZISĂ care era amplasat pe trotuar, unde este?Cine a tăiat acest indicator?Parcă este faptă penală distrugerea, modificarea sau schimbarea indicatoarelor rutiere fără acordul organelor abilitate!!!Tot "Așa și???"
19 octombrie 2021, 13:33
Da cei de pe Dr Tatarilor nr 73 ,71 ,69 ,etc care si au mutat gardurile pe dr public i a dat inapoi cineva ?
19 octombrie 2021, 13:14
Mare nesimtit poate fi, la inceput cica a facut garaj...dar a iesit o casuta cu florarie la parter, acum vrea restaurant sau ce-o fi....chiar asa prosti ne cred unii ajunsi vremelnic in niste functii...???
19 octombrie 2021, 13:09
Așa și????
19 octombrie 2021, 13:02
Un parvenit care de cate ori a avut ocazia a incalcat legea dar na patit nimic , de era un simplu muritor era si condamnat , dar ce sa facem astai justitia in tara noastra . Banul face legea si si nu in ultimul rand influenta.
19 octombrie 2021, 13:00
Doamne, ce dezastru arhitectural e acolo
19 octombrie 2021, 12:44
Nesimțitul ăsta a încălcat întotdeauna legile!Și florăria aia afăcut-o ilegal și i-a dat apoi Flutur autorizație!Dacă vă amintiți, a fost prins că își almenta vila furând curent din rețeaua publică.
19 octombrie 2021, 10:04
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Mă pregătesc cu emoție pentru ziua de întâi decembrie, singura zi din an în care mai creez poezie. Dacă înainte scriam constant, acum ce mi-a rămas e această zi în care îmi amintesc și reînvii conglomeratul unic de tră ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.0 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.6 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.