Știrea zilei
Cei mai bogaţi români – afaceri uriaşe la Botoşani
Trei dintre cei mai bogaţi români derulează afaceri de ordinul milioane de euro în judeţ. Deşi se vehiculează mereu ideea că Botoşani reprezintă o zonă defavorizată, neatractivă pentru marii investitori, a reuşit totuşi să atragă trei oameni din „Top 300 cei mai bogaţi români”. Asta reiese din clasamentul întocmit de revista Capital.


„Regele Asfaltului” repară cu 20 de miliarde lei vechi kilometrul de drum
Acesta a fost făcut public luni şi îl include pe poziţia a 16 – a pe Dorinel Umbrărescu, posesorul unei averi estimate la 340 milioane de euro. Firmele controlate de cel supranumit „Regele Asfaltului”, vor primi sume consistente de bani pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Botoşani şi Suceava. Asocierea Tehnostrade SRL/Spedition UMB a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pentru punerea în practică, în cele două judeţe, a programului lansat de Elena Udrea, de reabilitare a 10.000 km de drumuri judeţene şi de interes local. Valoarea contractului se ridica la 551.988.671 lei fără TVA (130 milioane de euro) şi cum la Botoşani sunt incluse în program 116,5 km, iar la Suceava 231,2 rezultă că MDRT va plăti 1,5 milioane de lei pentru modernizarea unui singur kilometru de drum. Dacă se ia în calcul şi TVA se ajunge chiar la 1,96 de milioane. Pe de altă parte, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, care coordonează şi activitatea Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani, tocmai a încheiat pe 10 octombrie contractele pentru deszăpezirile drumurilor naţionale din judeţ cu firma UMB Spedition, care aparţine tot afaceristului băcăuan Dorin Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”.
Hotel şi staţie GPL de la un „câine roşu”
Cristian Borcea este al doilea român din „Top 300” cu afaceri în Botoşani. Averea acestuia este evaluată la 51 de milioane de euro şi cuprinde inclusiv un restaurant la Miami, în Statele Unite ale Americii, în care ar fi băgat 800.000 de euro. În Botoşani Cristian şi fosta sa soţie Mihaela au inaugurat în luna aprilie a anului precedent Hotelul Premier, o investiţie care se ridică la circa 1,5 milioane de euro. Construcţia imobilului a fost precedată de deschiderea cu mai mult timp în urmă a unei staţii GPL şi a unei spălătorii pe SC Crimbo Gas 2000 SRL, firmă la care acţionarul de la Dinamo deţine 38,14% dintre acţiuni, iar fosta sa parteneră de viaţă 61,86%.
Între hotel, mall şi TV executat silit
Al treilea român din Top 300 care derulează afaceri în Botoşani este ieşeanul Dănuţ Prisecariu. Acesta a terminat în 2009 renovarea Hotelului Rapsodia, pe care iniţial l-a introdus în reţeaua Best Western. Moldova Universal, una dintre marile companii ale ieşeanului cu o avere de circa 22,5 milioane de euro, lucrează din nou în ritm susţinut la ridicarea mall-ului de la Botoşani. Pe site-ul oficial al proiectului se anunţă terminarea investiţiei în toamna acestui an, însă, deşi lucrările au avansat, exteriorul fiind aproape gata, complexul comercial pare imposibil de dat în folosinţă în doar o lună şi ceva de zile. Lucrările la mall trebuiau terminate de mai mulţi ani, în urma unei licitaţii organizate de municipalitate în 2006. "Construcţia a fost întârziată deoarece la nivelul anului 2008 apetitul marilor retaileri pentru judeţul Botoşani era scăzut, marea majoritate a retailerilor având blocate proiectele noi. Anul acesta am constatat o revigorare a interesului retailerilor pentru extindere",  a declarat pentru Ziarul FinanciarPetronela Avram, responsabil de închiriere la Uvertura. Tele’M Botoşani, postul controlat de Prisecariu, a fost executat de Fisc anul acesta, echipamentele ajungând la o firmă, iar licenţa fiind transferată la o alta. Finanţele nu au reuşit totuşi să recupereze întreaga sumă datorată statului.
În "Top 300" întocmit de Capital nu a intrat nici un om de afaceri din Botoşani. Iftime, Căzăcuţ şi Ciubotaru au fost incluşi în clasamentul încomit de "Forbes România", numai că toţi erau mai jos de locul 400.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI DESPRE CEI MAI BOGAŢI BOTOŞĂNENI:

 Milionarii de Botoşani, cei mai bogaţi oameni din judeţ


Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Articol gresit! Asistam, de fapt, la confirmarea decaderii Botosani-ului: afacerile botosenenilor get-beget scad, iar zonele de afaceri care mai misca ceva-ceva sunt "inhatate" de altii, din alte zone, mai potente, afaceristi care platesc impozite la mama lor acasa. Noi, botosenenii, doar dam banii, munciti vai mama lor, cine stie in ce conditii, profitul zboara din Botosani. Ce bani mai vin de prin alte parti, odata cu turistii, sunt culesi prompt de alde Borcea, cu hotelurile si restaurantele lor. (Printre altele, acest supranumit Shakirul, mai e si tigan. Ca si nume, ca si infatisare smolita, ca si comportament.)
26 octombrie 2011, 07:39
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.