Știrea zilei
Cei mai bogaţi botoşăneni – împreună au 40 de milioane de euro
Trei oameni de afaceri din Botoşani încep să devină o prezenţă constantă în clasamentul celor mai bogaţi români. Concomitent cu Top 300 Capital "cei mai bogaţi români", în care dintre botoşăneni a intrat doar conducătorul grupului Electroalfa, Forbes România a lansat propriul său top „500 miliardari”. În acesta au acces, asemenea anului trecut, şi patronii de la Elsaco şi Doly Com. Atât în cazul acestora, cât şi a lui Gheorghe Ciubotaru, afacerile şi averile le sunt în creştere.
Iulian Cazacut Gheorghe Ciubotaru Valeriu Iftime top 300 cei mai bogati romani

Ciubotaru 18,5 milioane euro

Gheorghe Ciubotaru este singurul om de afaceri din Botoşani care a intrat în ambele clasamente. Totuşi, între cele două există o diferenţă consistentă, atât ca loc, cât şi ca sumă. Gheorghe Ciubotaru top cei mai bogati romani  Astfel, dacă în Capital averea îi este evaluată la 27,5 milioane de euro, în Forbes aceasta i se estimează la numai 18,5 milioane de euro. Povestea succintă prezentată despre antreprenorul de la Botoşani este aceeaşi: după revoluţie şi-a dat demisia de la Electrocontact, fabrică în care conducea 300 de oameni şi a pus bazele unei companii private. Anul trecut, Electroalfa Internaţional, principala companie a grupului, axată pe producerea echipamentelor destinate sectorului energetic, şi-a majorat businessul cu 48%, la 34 milioane de euro. „Compania deţine 10 reprezentanţe de vânzări, trei fabrici şi patru filiale de producţie în Bucureşti, Cluj, Braşov şi Iaşi. Electroalfa este formată din şapte divizii, ce de exemplu Echipamente de Electroalimentare şi Confecţie Metalice, Energie Verde sau Antrepriză”, scrie Forbes. 243 este locul pe care Gheorghe Ciubotariu îl ocupă în Topul Forbes, faţă de 408 anul trecut.

Iftime 12 milioane euro

Averea lui Valeriu Iftime, patronului grupului Elsaco aproape s-a dublat în numai un an de zile, de la 7 milioane de euro, la 12 milioane de euro. „Carismaticul finanţator al echipei de fotbal FC Botoşani este şi proprietarul grupului de firme Elsaco, Valeriu Iftime cei mai bogati romani cu activităţi în proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor termoenergetice”, menţionează Forbes. Elsaco deţine o reţea de reprezentanţe în 14 oraşe din ţară, printre care Botoşani, Bacău, Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava. Printre clienţii companiei conduse de Valeriu Iftime se numără primăriile din Constanţa şi Iaşi, societăţile de termoficare din Botoşani, Bacău şi Oradea. În ciuda dificultăţilor existente în decontarea lucrărilor de reabilitare a sistemelor de termoficare din Botoşani şi Bacău, Elsaco Electronic, principala firmă ca grupului, a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro, faţă de 24 de milioane în 2010 şi un profit de două milioane euro, dublu faţă de anul anterior. 340 este poziţia pe care se situează Valeriu Iftime în Top 500 Forbes, după ce cu un an înainte era pe 493.

Căzăcuţ 10 milioane euro

Şi avuţia soţilor Doina şi Iulian Căzăcuţ (foto Adevărul) este în creştere, atingând 10 milioane de euro în 2011. Iulian Cazacut cei mai bogati romani Cei doi au pus bazele producătorului de carne şi mezeluri Doly Com în 1997, iar în prezent produsele companiei, comercializate sub brandul „Kravys”, sunt distribuite la nivelul întregii ţări prin reţelele de hypermarketuri Metro, Carrefour şi Kaufland. Compania cu abator în comuna Roma a înregistrat anul precedent o cifră de afaceri de 27,6 milioane de euro, în creştere cu circa 6 milioane euro comparativ cu anul anterior. „Totodată, faţă de 2010, când Doly Com a avut o pierdere de un milion euro, în 2011 firma a intrat iar pe profit”, relatează Forbes. Pe lângă abatorul din judeţul Botoşani, soţii Căzăcuţ deţin şi o fabrică de semipreparate la Tunari – Ilfov. 386 este locul pe care îl ocupă Doina şi Iulian Căzăcuţ în Topul Forbes, faţă de 493 anul trecut.
CITEŞTE ŞI:
 Afacerist din Botoşani, intrare spectaculoasă în Top 300 Cei mai bogaţi români
VEZI CUM STĂTEAU ANUL TRECUT ÎN TOP CIUBOTARU, IFTIME ŞI CĂZĂCUŢ:
 Milionarii de Botoşani – cei mai bogaţi oameni din judeţ

Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
Cat la suta din milioanele de euro,sunt castigati corect fara frauda?
28 iulie 2018, 15:08
MICII SUNT RAI PENTRU DEORECE CAII AU TRAS LA CARUTA !!
6 decembrie 2012, 10:09
Primii doi au facut averi prin contracte "cu dedicatie" cu statul iar Dolicomul asta face cei mai ingrozitori mici pe care i-am cumparat vreodata.
30 octombrie 2012, 12:15
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.