Știrea zilei
Cei mai bogaţi botoşăneni – împreună au 40 de milioane de euro
Trei oameni de afaceri din Botoşani încep să devină o prezenţă constantă în clasamentul celor mai bogaţi români. Concomitent cu Top 300 Capital "cei mai bogaţi români", în care dintre botoşăneni a intrat doar conducătorul grupului Electroalfa, Forbes România a lansat propriul său top „500 miliardari”. În acesta au acces, asemenea anului trecut, şi patronii de la Elsaco şi Doly Com. Atât în cazul acestora, cât şi a lui Gheorghe Ciubotaru, afacerile şi averile le sunt în creştere.
Iulian Cazacut Gheorghe Ciubotaru Valeriu Iftime top 300 cei mai bogati romani

Ciubotaru 18,5 milioane euro

Gheorghe Ciubotaru este singurul om de afaceri din Botoşani care a intrat în ambele clasamente. Totuşi, între cele două există o diferenţă consistentă, atât ca loc, cât şi ca sumă. Gheorghe Ciubotaru top cei mai bogati romani  Astfel, dacă în Capital averea îi este evaluată la 27,5 milioane de euro, în Forbes aceasta i se estimează la numai 18,5 milioane de euro. Povestea succintă prezentată despre antreprenorul de la Botoşani este aceeaşi: după revoluţie şi-a dat demisia de la Electrocontact, fabrică în care conducea 300 de oameni şi a pus bazele unei companii private. Anul trecut, Electroalfa Internaţional, principala companie a grupului, axată pe producerea echipamentelor destinate sectorului energetic, şi-a majorat businessul cu 48%, la 34 milioane de euro. „Compania deţine 10 reprezentanţe de vânzări, trei fabrici şi patru filiale de producţie în Bucureşti, Cluj, Braşov şi Iaşi. Electroalfa este formată din şapte divizii, ce de exemplu Echipamente de Electroalimentare şi Confecţie Metalice, Energie Verde sau Antrepriză”, scrie Forbes. 243 este locul pe care Gheorghe Ciubotariu îl ocupă în Topul Forbes, faţă de 408 anul trecut.

Iftime 12 milioane euro

Averea lui Valeriu Iftime, patronului grupului Elsaco aproape s-a dublat în numai un an de zile, de la 7 milioane de euro, la 12 milioane de euro. „Carismaticul finanţator al echipei de fotbal FC Botoşani este şi proprietarul grupului de firme Elsaco, Valeriu Iftime cei mai bogati romani cu activităţi în proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor termoenergetice”, menţionează Forbes. Elsaco deţine o reţea de reprezentanţe în 14 oraşe din ţară, printre care Botoşani, Bacău, Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava. Printre clienţii companiei conduse de Valeriu Iftime se numără primăriile din Constanţa şi Iaşi, societăţile de termoficare din Botoşani, Bacău şi Oradea. În ciuda dificultăţilor existente în decontarea lucrărilor de reabilitare a sistemelor de termoficare din Botoşani şi Bacău, Elsaco Electronic, principala firmă ca grupului, a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro, faţă de 24 de milioane în 2010 şi un profit de două milioane euro, dublu faţă de anul anterior. 340 este poziţia pe care se situează Valeriu Iftime în Top 500 Forbes, după ce cu un an înainte era pe 493.

Căzăcuţ 10 milioane euro

Şi avuţia soţilor Doina şi Iulian Căzăcuţ (foto Adevărul) este în creştere, atingând 10 milioane de euro în 2011. Iulian Cazacut cei mai bogati romani Cei doi au pus bazele producătorului de carne şi mezeluri Doly Com în 1997, iar în prezent produsele companiei, comercializate sub brandul „Kravys”, sunt distribuite la nivelul întregii ţări prin reţelele de hypermarketuri Metro, Carrefour şi Kaufland. Compania cu abator în comuna Roma a înregistrat anul precedent o cifră de afaceri de 27,6 milioane de euro, în creştere cu circa 6 milioane euro comparativ cu anul anterior. „Totodată, faţă de 2010, când Doly Com a avut o pierdere de un milion euro, în 2011 firma a intrat iar pe profit”, relatează Forbes. Pe lângă abatorul din judeţul Botoşani, soţii Căzăcuţ deţin şi o fabrică de semipreparate la Tunari – Ilfov. 386 este locul pe care îl ocupă Doina şi Iulian Căzăcuţ în Topul Forbes, faţă de 493 anul trecut.
CITEŞTE ŞI:
 Afacerist din Botoşani, intrare spectaculoasă în Top 300 Cei mai bogaţi români
VEZI CUM STĂTEAU ANUL TRECUT ÎN TOP CIUBOTARU, IFTIME ŞI CĂZĂCUŢ:
 Milionarii de Botoşani – cei mai bogaţi oameni din judeţ

ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Loading...
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Loading...
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Bărbatul împușcat de polițiști era un interlop condamnat pentru trafic de minori și șantaj! A fost bătut la pușcărie de membrii unui clan
Se numea Marius Constantin Vântu, avea 34 de ani și era din Iași. Bărbatul a avut un trecut extrem de tumultuos, fiind condamnat la închisoare cu executare. În pușcărie a fost bătut măr de membrii unui clan ieșean și el însuși era perceput drept un interlop periculos, având în palmaresul infracțional trafic de minori și șantaj sexual.
Cat la suta din milioanele de euro,sunt castigati corect fara frauda?
28 iulie 2018, 15:08
MICII SUNT RAI PENTRU DEORECE CAII AU TRAS LA CARUTA !!
6 decembrie 2012, 10:09
Primii doi au facut averi prin contracte "cu dedicatie" cu statul iar Dolicomul asta face cei mai ingrozitori mici pe care i-am cumparat vreodata.
30 octombrie 2012, 12:15
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
15 ianuarie 2021
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-8.3 o C
Dorohoi
-8.1 o C
Bucecea
-8.6 o C
Darabani
-7.2 o C
Saveni
-8.3 o C
Ştefăneşti
-8.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.