Știrea zilei
Cei 7 „magnifici” politici de la Apă - oamenii care conduc din umbră Apaserv

Scandalul izbucnit luna aceasta la noul operator de apă şi canalizare este atribuit când conducerii Consiliului Judeţean, principalul acţionar al societăţii, când directorilor de acolo. Ceea ce se omite mai mult sau mai puţin intenţionat este că SC Nova Apaserv SA are şi un consiliu de administraţie bine garnisit cu oameni numiţi pe criterii politice.

Nici unul nu este hiodrotehnist

Acesta este format din şapte membri dintre care unul este şi preşedinte, în persoana directorului general Maricel Georgescu. Ei bine, cu excepţia acestuia nici unul dintre ceilalţi nu are studii hidrotehnice şi nici nu lucrează în domeniu. Ei au fost numiţi în funcţie la propunerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua” şi aprobaţi de Adunarea Generală a Acţionarilor, care grupează practic reprezentanţii Consiliului Judeţean şi a peste 40 de consilii locale. Coincidenţă sau poate nu, partidele care sunt reprezentate în CJ au reuşit să îşi impună oamenii şi în consiliul de administraţie al furnizorului. Astfel, plenul CJ reuneşte consilieri de la PDL, PNL, PSD şi PRM, iar CA de la SC Nova Apaserv SA are membri de la exact aceleaşi formaţiuni politice. A fost vorba de o negociere politică în funcţie de care s-au împărţit posturile şi în care specializarea, studiile sau experienţa în domeniu a celor numiţi în CA a contat foarte puţin spre deloc. Altfel nu se poate explica cum de nu a ajuns nici un specialist în acest for, în afara directorului general al societăţii.
Ce fac membrii CA
Ce fac aceşti consilieri? „Ne întrunim în şedinţă ordinară o dată pe lună şi extraordinară de câte ori este nevoie. Luna aceasta ne-am întrunit deja de două ori şi probabil că o să ne întâlnim şi a treia oară”, ne-a declarat Sergiu Zvâncă (foto stânga), membru CA. Acesta este preşedintele judeţean al Tineretului Naţional Liberal şi are aproximativ un an de când se află în acest spor. Ar fi fost informat de situaţia financiară a societăţii, care a acumulat deja pierderi de circa două milioane lei deşi abia anul trecut a preluat efectiv furnizarea apei, însă are o explicaţie: tarifele au fost aliniate cu inflaţia abia în 2011 şi, strict matematic, dacă s-ar fi aprobat de la demararea activităţii pierderile menţionate nu s-ar fi produs. Un alt membru al CA susţine că nu a fost de acord cu plata sporului de fidelitate în condiţiile în care firma a devenit abia în 2010 operator licenţiat şi nici cu achitarea inclusiv la personalul TESA a sporului pentru condiţii deosebite de muncă. „La Botoşani nu se pot accepta astfel de cheltuieli”, a explicat Stelică Fasniuc (foto dreapta), membru CA din partea PRM.
Bun la falimentara Apa Grup, bun şi la Nova Apaserv

CA de la Nova Apaserv a avut parte de mai multe demisii de la crearea în luna octombrie a anului trecut. Amalia Marian, directorul direcţiei juridice din Consiliul Judeţean şi Ciprian Buzatu, la acea dată funcţionar public la serviciul de programe europene al CJ, au renunţat la scurt timp la posturi deoarece s-a constatat că erau incompatibili. În noiembrie 2010 gestul celor doi a fost repetat şi de Victor Trofinov. De menţionat este că unul dintre membrii consiliului de administraţie de la SC Nova Apaserv SA, Grigore Bozi, a făcut parte şi din structura similară a falimentarei SC Apa Grup SA. Membrii CA de la noul operator primesc o indemnizaţie de 1% din salariul directorului general, adică 40 lei/lună. Botoşăneanul.ro a tras un semnal de alarmă privind componenţa politică a consiliului de administraţie al SC Nova Apaserv SA încă din luna decembrie a nului trecut (http://www.botosaneanul.ro/stiri/exclusiv-pilele-din-pdl-pnl-psd-prm-sufoca-noul-operator-ap/ ). Bineînţeles că nu s-a obosit cineva să schimbe ceva.
Sergiu BĂLĂŞCĂU 
 

Componenţa CA al SC Nova Apaserv SA

 NUME

MESERIE/LOC DE MUNCĂ 

PARTIDUL CARE ÎL SUSŢINE 

 Maricel Georgescu

director general SC Nova Apaserv SA 

 PDL

 Grigore Bozi

inginer-profesor, specialitatea construcţiilor de maşini 

 PNL

 Stelică Fasniuc

dispecer E.ON

 PRM

 Angela Francu

 fost director Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice

 PSD

 Dan Ionescu

consilier preşedinte CJ 

 PDL

 Florin Şchiopu

 angajat CJ

 PDL

 Sergiu Zvâncă

economist 

 PNL

Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Cum se poate ajunge int-un CA?Pe cine trebuie sa cunosti din personalitatile orasului? Trebuie sa fac o cerere de adeziune? Care sunt pasii de urmat/
30 noiembrie 2011, 18:30
Ultimele 3 personaje dinaintea lui Zvanca,n-au nici o meserie?acolo se vad niste functii vremelnice!
15 octombrie 2011, 18:36
Desi nu obisnuim sa purtam un astfel de dialog cu cititorii, comentariul dvs. ne-a amintit ca inca din luna decembrie a anului trecut am scris despre consiliul de administratie politic de la Nova Apaserv, cu mult inainte de orice comentariu al dvs. sau de orice alte descoperiri privind dezastrul de la aceasta companie. Ca atare, am completat textul cu linkul catre articolul respectiv. Va multimim pentru atentia acordata
15 octombrie 2011, 14:48
Pai nene scriitorule. Acum cca o luna ti-am trimis si eu un articol in care aratam tocmai ceea ce "matali" afirmi de vre-o citeva zile in articolele astea, dar te-ai cam facut ca ploua. Nici macar nu l-ai publicat ca un comentariu la unul din articolele legate de Nova (adica nu va merge in hispanica). Amu matali vazind ca treaba-i groasa ce ti-ai spus ? Hai ca-i de bon ton sa combat si eu. Da bine si ne creste si ratingul. Pai daca si tu si altii ca noi am fi tras semnalul de alarma la timpul potrivit, nu asteptind semnalul potentatilor vremii ca sa ne putem da si noi cu parerea, alta ar fi fost acum soarta furnizorului de apa. Asa, toate pierderile le vom suporta noi prin tarife la nesfirsit majorate, prin fonduri insuficiente pentru sanatate, invatamint, infrastructura si cite si mai cite. Vezi mai nenea scriitorule cum sta treaba ? Nu clasa politica poarta vina. Noi. Noi electoratul ignorant si infantil caruia nu-i pasa dar in schimb isi tot da cu parerea de peste 21 de ani spre 22. PUNCT
15 octombrie 2011, 14:20
Cica la madam Francu ocupatia actuala e fost director OSPA!! Parasutista la fostul loc de munca unde a fost plasata de khmerii rosii, parasutista si aici.
15 octombrie 2011, 12:30
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.