Știrea zilei
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO

19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.

15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.

Cum este posibil?

 

După 54 de zile de la așa zisa inaugurare a noilor blocuri construite cu fonduri de la Agenția Națională de Locuințe (ANL), niciun chiriaș nu s-a mutat efectiv în locuința primită. Blocurile de la intrarea în oraș au fost predate de Primărie, spre administrare, societății Locativa – „mama” adoptivă a patrimoniului locativ al municipalității.

 

Am mers așadar pe strada Teatrului pentru a întreba de ce cartierul este pustiu. Directorul adjunct, Florinel Gornea, ne-a explicat într-un interval de aproximativ 20 de minute multitudinea de probleme cu care s-a confruntat cu aceste apartamente.

 

Nu înainte de a sublinia faptul că predarea făcută de Primărie a fost una atipică.

 

„Nu s-a predat nicio cheie atunci, de fapt a fost o recepție, s-a prezentat fiecare locuință viitorului chiriaș, numai că este pentru prima dată când întâmpin asemenea probleme privind o locuință ANL, ca să nu spun a patru scări de bloc ANL. După ce s-a făcut recepția de către Primărie, nimeni n-a spus că locuințele nu aveau utilități. Între timp, utilitățile vor fi rezolvate, le vom rezolva noi, respectiv mâine (15 aprilie, nota red.) se dă drumul la apă”,

Florinel Gornea, director adjunct SC Locativa SA

 

 

Chiriașii au uitat că erau fericiți la inaugurare

 

Directorul de la Locativa continuă cu lista de probleme. Și se referă la chiriașii care ar fi dezamăgiți că...

 

„unele locuințe nu li se închid ușile, mai multe probleme. Am încercat să luăm legătura cu constructorul și am fost pasați așa. Cuvântul pasați este cu ghilimele mari, cu părere de rău, dar trecem și peste asta”

 

„mai sunt probleme tehnice privind evacuarea apei din subsol. Nu se poate face evacuarea eventualelor ape uzate din subsol sau eventuala mizerie, că este pantă. Am înțeles și asta. S-a făcut instalația de așa natură încât evacuarea se face prin intermediul unor pompe racordate la canalizare. Nu există la nicio scară de bloc, nici măcar o priză pentru a băga pompa, cum nu există nici pompele. Când am predat cheile, la vreo două săptămâni, a decurs totul foarte frumos numai că afară ploua și ningea. Și un locatar pe bună dreptate ne-a întrebat: ați văzut ce este la subsol? Nu puteam să spun că nu că ar fi însemnat că fim toți chiori. Nu eram. Și nu ne-a rămas decât să încercăm să scoatem apa din subsol, cu găleata, ca la 1960”

 

 

Locatarii nu au apă, energie electrică și gaz

 

Locativa ar fi încheiat între timp procedura de predare a contractelor de închiriere necesare pentru acordurile cu furnizorii de utilități. Fiecare chiriaș va depune cerere pentru contorul individual pentru curent electric.

Iar mai apoi, se va încerca rezolvarea problemei cu furnizarea gazelor naturale, unde...

 

„Sunt centrale comune, de scară și pentru a produce căldură și apă caldă, ne trebuie curent electric. Centralele sperăm că vor funcționa. Sperăm. Acolo este problema cea mai gravă. Fiindcă nu există documentații pentru instalația interioară, respectiv punerea în funcțiune. Instalația este executată, am încercat să rezolvăm problema cu firma constructoare și am fost refuzați elegant de dlor”,

Florinel Gornea, director adjunct SC Locativa SA

 

Fiecare consumator trebuie să aibă propria documentație pentru care trebuie să suporte costurile aferente.

Această etapă este din nou, una de durată și greu de crezut că botoșănenii care au primit repartiții la ANL Șoseaua Iașului, vor petrece acolo sărbătorile pascale.

 

Fără platformă de gunoi

 

Mai mult, în zonă încă nu a fost amenajată și o platformă de colectare a deșeurilor menajere.

 

 

„Raportat la blocurile noi ANL dinspre Iași, vom realiza în perioada imediat următoare o platformă de colectare deșeuri și vom intra în circuitul normal de colectare zilnică”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

Primarul: Este o cloacă, un fief PNL

 

De cealaltă parte, primarul Cosmin Andrei explică faptul că a predat apartamentele în administrarea societății Locativa care trebuie să gestioneze relația cu chiriașii.

 

Iar recepția la clădire s-a făcut și utilitățile sunt la limita de proprietate. Toate branșamentele la utilități sunt în sarcina chiriașilor care trebuie să facă contracte cu furnizorii de utilități și mai apoi, să se mute.

 

Cosmin Andrei: „Sunt convis că Locativa tergiversează semnarea contractelor pentru a arunca o umbră asupra faptului că am predat aceste apartamente chiriașilor și vor să aducă tot felul de acuze”.

 

Primarul are la rându-i o sumedenie de reproșuri la adresa companiei care adminstrează spațiul locativ al orașului.

 

„ANL ne-a trimis o adresă prin care ne stipulează faptul că trebuie să vindem apartamentele pentru care s-au făcut cereri într-un termen de 90 de zile și Locativa nu a dus la îndeplinire nici acest demers. Întreaga activitate a societății Locativa este una deficitară. Sunt total ineficienți și vă spun acest lucru, nu dintr-o patimă politică, vă pot demonstra cu analize și cifre”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Deja pe rolul instanțelor de la Botoșani ar fi procese deschise de chiriașii care nu au putut cumpăra locuințe, deși legea le permitea acest lucru. Și au cereri depuse de ani de zile, la care Locativa nu a răspuns.

 

„Ce pretenție să ai pentru niște apartamente care au fost predate acum o lună de zile? Sunt tendențioși, ineficienți și fac politică la societatea aceasta care are 50 de angajați și care gestionează doar din punct de vedere contabil sau administrează aceste locuințe și dacă ar fi să facem o paralelă cu o societate din mediul privat, sunt convins că acest lucru s-ar face cu maximum 10 angajați. Este o cloacă, un fief PNL care este pe lângă acest aspect, total ineficient”,

Cosmin Andrei, primar

 

Citește și: Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie – VIDEO & FOTO

 

loading...
Directorul ANL, vizită ”pe șest” la Botoșani pentru recepția unui bloc de locuințe – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un liberal a devenit director la instituția care nu a avut conducere mai bine de jumătate de an
Timp de șapte luni o instituție de la Botoșani nu a avut director. A fost organizat concurs, iar începând de luni, 7 iunie 2021, Agenția Teritorială Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) Botoșani are în sfârșit o nouă conducere.
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Loading...
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Loading...
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Se putea observa de la bun inceput ca acolo era un furt pe fata. Iar domnul Cosmin n-a zis nimic atunci. Dormea cred
18 aprilie 2021, 18:11
Acuma drept sa-ti spun draga domnule primar ESTI PRIMARUL TUTUROR BOTOSANENILOR indiferent de culoarea politica . Asa ca pune mana si fa-ti datoria de prim gospodar nu de prim critic al urbei . Asa ai facut de cand ai venit la primarie , ai dat vina pe Flutur pentru orice nerealizare . Dar uiti ca la voi in partid se aplica vorba CA ASA VREAU EU ,nu CA ASA ESTE LEGAL !
16 aprilie 2021, 16:18
Niste narozi care stau sub fusta unei menajere mai au tupeul sa vorbeasca despre o cloaca...ssst!
16 aprilie 2021, 15:13
ce poate face flutuuurr, decat sa bage strambe?, pana in ultimul moment s-a zbatut in instant ca el a castigat alegerile, acu baga strambe.......sa mearga sa dea concurs in privat pt un post, ca nu l-a facut masa premar si derectur........rusine, in loc sa colaborati pt botosaneni pt ca sunteti platiti din bani publici, voi va tineti de goange...........de 100 de ori , rusine!!!!, ce p.....a mea a facut asta pt Botosani?in 12 aNI?......precizez ca nu sunt psdist
16 aprilie 2021, 14:38
o cloacă ? la URBAN SERV - ELTRANS mai nou ce este, asa-i cand esti prost de mic si mai mananci la cacat
16 aprilie 2021, 12:56
bre nu ati fost in stare sa inchideti balcoanele, nu mai este cheder la arca? vreti si ieftin si super calitate ?! alea sunt pentru alte buzunare.
16 aprilie 2021, 12:07
Cosmin, ma cam faci sa rad. Deci inclusiv urban serv nu a amenajat acolo platforma pentru deșeuri, dar tu ai o problema cu locativa. Toți sunt vinovați, dar numai tu și ai tai nu. Plus, spui ca acolo este fief pnl? Mai încearcă, departamentul juridic e numai PSD, acolo jumate sunt de la PSD, jumate de la pnl.Te comporți de parca abia ieri ai călcat în primărie, când tu ai aproape 10 ani de administrație publica locala.Nu ești mulțumit de extras, de locativa, dar zona metropolitana este pe placul tau?Aaa, acolo lucrează dna viceprimar și de asta nu spui nimic? Sau pentru ca este condusa de eternul Egner? Ești penibil, cosminel...
16 aprilie 2021, 11:59
Tovarășe " primar", cred că mai întâi ar trebui să vedeți și să luați măsuri în propria ogradă și mai apoi să vă luați de alții!!! Voi că institutie v-ați făcut treaba?Cinstit vorbind!
16 aprilie 2021, 11:30
In oricare alta tara din UE, cineva ar fi facut puscarie toata viata daca si-ar fi batut joc in halul acesta de banul public. Toate ”realizarile” lui Flutur din ultimile doua mandate sunt sub spectrul jafului, al hotiei si al falimentului orasului. Despre respectul fata de cetateni nu merita sa discutam fiindca atunci cand votezi in turma un pokerist, nu te mai poti numi om rational, deci nu meriti respect, iar Flutur nu mai respecta demult pe nimeni. Nu inteleg de ce nu explica Flutur insusi cum a cheltuit zeci de milioane de euro si a pus la dispozitia cetatenilor niste ghetouri care in cativa ani vor fi ruine. Spunea Gh Ciubotariu in campanie despre ineficienta si mizeria de la locativa, insa nimeni nu vrea sa ia masuri si sa transforme acest pol al jafului intr-un simplu serviciu din subordinea primariei.
16 aprilie 2021, 10:59
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Acum, în spital avem pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. În acest moment, ne confruntăm cu un mare deficit de sânge și de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.1 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.4 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.3 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.