Știrea zilei
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă

Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.

Dator de 9 ani la apă

 

O statistică SC Nova Apaserv SA scoate la iveală detalii care arată că nesimțirea unora, în zilele noastre, atinge cote îngrijorătoare.

 

Un botoșănean care locuiește pe o stradă din municipiu se poate ”lăuda” cu o datorie uriașă la Nova Apaserv. Cum nu a achitat nici măcar o factură la acest serviciu de apă și canalizare, el a adunat în timp un debit total care se ridică la 26.192 de lei. 

 

Practic, de la înființarea societății care se ocupă cu furnizarea apei în județul Botoșani, din luna a zecea a anului 2010 și până în luna a cincea a anului 2019, acest botoșănean a beneficiat de apă și canalizare, gratis. Asta pentru că, nu a trecut vreodată pe la casieriile Nova Apaserv timp de 9 ani. Nici măcar prima factură din anul 2010 nu a binevoit să o plătească.

 

Astfel, el s-a ales cu cinci procese, desfășurate în toți acești ani, mai precis : 2010-2011, 2011-2013, 2013-2015, 2015- 2017, 2017 și anul în curs.

 

Botoșăneanul, ce beneficiază de o locuință din partea SC Locativa SA, va avea de plătit pentru nesimțirea colosală, pe lângă suma uriașă adunată din facturi și cheltuielile de judecată.

 

”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective”

 

Cristian Romanovschi (foto jos), director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

 

Cert este că botoșăneanul are norocul ca și astăzi să beneficieze de apă. Iar acest „noroc” este dat de faptul că locuiește la bloc, iar vecinii săi nu pot suferi de pe urma acestuia, întrucât în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală. 

 

”Debranșările se fac numai în baza unei hotărâri judecătorești, la blocuri nu putem debranșa, dar facem debranșări în condițiile în care obținem o hotărâre judecătorească de intrare în apartament, facem debranșări și acolo. Chiar ieri am afișat la peste 200 de scări de bloc. La scările de bloc, unde datoriile sunt mai mari de  50% din totalul clienților de pe scară și acolo au fost evidențiați clienții care au datorii și care urmează a fi debranșați,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Ei bine, deși este greu de crezut, cazul botoșăneanului care nu și-a plătit nicio factură la apă este depășit de cel al unui dorohoian. 

 

Datorie URIAȘĂ la apă

 

De această dată schimbăm ”prefixul” și vorbim de o sumă ce se ridică la 33.757 de lei. Un locuitor al municipiului Dorohoi nu și-a achitat facturile pentru serviciile de apă și canalizare încă din anul 2013, luna iunie. 

 

Spre deosebire de datornicul din Botoșani, aceasta a avut ghinionul să fie debranșat în luna noiembrie a anului trecut, însă nici acum nu și-a achitat, măcar o parte a debitului.

 

Practic, după șase ani, în care s-au adunat 64 de facturi și s-au derulat mai multe procese, în final, dorohoianul a rămas și fără apă, dar și cu o datorie imensă.

 

Peste 100 de datornici în județ

 

Într-adevăr, aceste două cazuri întrec orice limită, însă la nivelul județului Botoșani sunt 114 de clienți Nova Apaserv cu debite foarte vechi. Adunându-le pe toate acestea se ajunge la o sumă de peste un milion de lei, mai precis, de 1.557.077, 98 de lei.

 

Reprezentanții societății iau zilnic măsuri pentru a nu se ajunge la debranșări, însă pentru unii abonați se pare că nu sunt suficiente.

 

”Avem acțiuni zilnice, în fiecare zi emitem somații și ordine de debranșare pentru clienți care au mai mult de două-trei facturi restante,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

În situațiile în care clienții nu își achită facturile restante, se ajunge la debranșări. În unele cazuri, se solicită chiar și sprijinul jandarmilor, întrucât oamenii nu înțeleg că nu mai pot beneficia în continuare de apă fără să plătească pentru acest serviciu.

 

”În general, dacă sunt clienți care au posibilități de plată, plătesc. Ordine de debranșare se emit undeva între 20-30 pe lună, iar efectiv debranșați ajung până în 10 (…). Am avut și o acțiune de genul acesta (cu jandarmi), undeva în primăvara anului trecut. Există o colaborare la nivel național, între Asociația Română a Apei și Inspectoratele de Jandarmerie Județene,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Reamintim că, cele mai recente debranșări au fost făcute la începutul lunii martie 2019, când mai multe vile din muncipiu au rămas fără apă.  Atunci, botoșăneni ce locuiau pe strada Viilor, strada Petru Rareș, dar și pe bulevardul Mihai Eminescu au rămas fără apă. În astfel de cazuri, pe lângă cheltuielile restante, respectivii abonați mai au de plătit și o taxă de rebranșare ce ajunge la aproape 200 de lei.

 

loading...
Debranșări în lanț, rugăminți și amenințări la jurnaliști: Vile din municipiul Botoșani lăsate fără apă – FOTO&VIDEO
ATENȚIE: Sute de botoșăneni rămân o zi FĂRĂ apă
Scandal cu jandarmi și executor la debrașnarea unui apartament : Vai de capul meu... Doamne... Numai Hitler făcea așaVIDEO & GALERIE FOTO
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
SCANDAL în club: Un șofer s-a trezit cu anvelopa tăiată din greșeală, vizat ar fi fost patronul
O seară de distracție s-a terminat cu un dosar penal pentru un petrecăreț și cu un proces început de ani buni pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Un botoșănean care a condus beat și fără permis judecat în proces: Și-a DISTRUS viața, cere iertare de la judecători
Pe 20 martie anul acesta Alin P. din municipiul Botoșani s-a urcat în mașina sa personală care era parcată undeva în zona Pieței Centrale pentru a o muta în alt loc. Era beat și nici nu obținuse încă permisul de conducere, deși făcuse cu un instructor aproximativ 30 de ore de șofat. A lovit o altă mașină parcată regulamentar.
REPORTAJ în elicopterul MAI care a survolat Botoșaniul, orașul așa cum poate nu o să îl vezi niciodată – GALERIE FOTO & VIDEO
Un elicopter ce aparține Unității Speciale de Aviație Iași din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a survolat Botoșaniul în prima parte a zilei de miercuri, 11 septembrie 2019. Este un model MI – 17, construit în 1998 și cu o durată de viață de 40 de ani. A fost construit de ruși, iar salvatorii români încă se folosesc de acest aparat de zbor, pentru tot felul de misiuni dificile.
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Loading...
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
"în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală", Una bucată minciună, se poate face debranşarea individuală dacă se doreşte, dar....! ”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective” Până la acest sistem de escrocare a populaţiei datornicul era trimis în judecată pentru neplata utilităţii pe o anumită perioadă de un an sau doi, se plătea un singur proces. Un "Ainştain" de Rumania i-a fătat mintea un pui şi a legiferat ca societăţile furnizoare de utilităţi să te execute silit fără proces, astfel începe escrocheria, eşti executat pe fiecare factură în parte, dar să vezi minune, fiecare trebuie trecută pe la judecătorie unde taxa e de 20 lei/factură, adică în loc să plăteşti un proces plăteşti 20, sau câte facturi sunt puse la bătaie. Taxa pentru executor este 10% din suma datorată, executorul, te mai miluieşte cu o chitanţă de 2-300 lei cheltuieli suplimentare, adică o mică escrocherie a acestuia, dacă-l întrebi care sunt cheltuielile suplimentare o dă la întors. Şi uite aşa dintr-o datorie reală de, să zicem 1.000 lei, escrocii te aduc la sume de câteva mii lei. Asta e Românica ţara infractorilor cu ştaif. Omul necăjit în vest beneficiază lunar de 3-4 mc de apă gratis, în Românica ţara lui Mazăre pentru sărăcie ajungi să fii executat "silit", după care eşti găsit mort prin spatele unor blocuri sau ghene de gunoi, asta e ţara în care "execuţia silită" a ajuns politică de stat.
9 mai 2019, 13:54
Acum stau si ma gandesc...in ce fel de tara traim daca factura la apa e undeva la 470 ron /luna intr-o tara unde salariul minim in 2013 era undeva la 900 ron, adica factura la apa e de jumatate de salariu....daca in 6 ani,APA Nova are de incasat de la un singur cetatean, care presupun ca nu avea bazin olimpic acasa,aproape 37000 0000 lei vechi ganditi-va ce sume astronomice colecteaza la nivelul judetului......
9 mai 2019, 09:29
Cu siguranta, individul asta are pile la Nova Apa. Cineva il tine in spate. Eu, daca nu platesc doua luni, primesc somatii peste somatii.Se poare intampla ca intr- o luna sa nu ai bani sa platesti. Dar daca trece si luna a doua si nu platesti, este normal sa ti se stopeze furnizarea serviciului de care beneficiezi.In alta ordine de idei, ma intreb si eu... Oare car platesc mahării de la Nova Apaserv pe apa consumata. Au apometre sau sunt doar de design? Intrebare retorica. Nu vom sti niciodata.A fura pe fata si a fura in ascuns... Tot HOŢIE se numește. Si, repet... Hoţul neprins, negustor cinstit.
9 mai 2019, 08:46
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
„ Am lucrat pe subvenții, apoi când s-a înființat Compartimentul de Inspecții lucrez numai pe inspecții. Domeniul meu este inspecția pentru valorificarea și producerea legumelor și fructelor. Am fost foarte mult instruiți de ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7432 lei
USD
Dolarul SUA
4.2921 lei
CHF
Francul elveţian
4.3319 lei
GBP
Lira sterlină
5.3799 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9747 lei
XAU
Gramul de aur
207.5291 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2430 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4261 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9158 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2356 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1831 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6352 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.