Știrea zilei
Camere umplute cu fecale și mâl, aparatură și mobilier distruse în locuința unei femei care trăiește din salariul minim – GALERIE FOTO

Doamna Liliana are 56 de ani și este persoană cu dizabilități, în urma unei afecțiuni dobândită în ani. Muncește chiar și în aceste condiții și se descurcă cu un salariu minim pe economie și nu se plânge din acest punct de vedere. Locuiește pe strada Hatman Arbore, la numărul 14, în municipiul reședință de județ. Săptămâna aceasta avea să trăiască una dintre cele mai nefericite întâmplări.

Șocul de după serviciu 

 

A venit acasă, de la serviciu și și-a găsit casa plină de apă amestecată cu mâl și fecale. Refulase conducta de canalizare, iar din WC jetul de murdărie a țâșnit în toată casa, din baie până la holul de la intrare. A ajuns la aproximativ 30 de centimetri înălțime.

 

A murdărit pereții, a înfoiat parchetul din ambele camere, a ajuns la motorul mașinii de spălat care a trebuit înlocuită, s-a infiltrat în covoare… și enumerarea pagubelor poate continua. A sunat nefericită la 112, însă nu a fost considerat un caz de urgență. A încercat și la Poliția Locală, însă de la dispecerat i s-a sugerat să vină a doua zi să facă o sesizare.

 

A rămas astfel singură printre fecale și s-a apucat de treabă, să mai salveze din lucruri.

 

1.000 de lei pentru o mașină nouă de spălat

 

„Sunt dejecții. Uitați-vă, vă rog toată casa din baie până în bucătărie. Tot, tot, tot. Când am venit eu la 20:30 de la serviciu, asta am găsit, dejecții și mâl, tot ieșit in WC. Parchetul este distrus în totalitate, nu am ce să mai fac, este dezastru. Ușa de la cameră nu se mai poate deschide. Mașina de spălat a fost distrusă, s-a ars motorul, am cumpărat alta pe cardul băiatului, o plătesc în rate”,

 

Doamna Liliana merge desculț prin toată casă și arată toate stricăciunile. E atât de revoltată încât lacrimile refuză să se arate.

 

Este ferm hotărâtă să găsească responsabilul pentru ceea ce i s-a întâmplat, cineva care să repare răul pe care-l trăiește în propria casă.

 

 

 

„M-au distrus cu totul. Sincer, nici nu știu pe cine să caut, cine este vinovatul principal. E atâta muncă aici. Până și prelungitoarele le-am schimbat toate, nu am mai avut ce să folosesc. A venit cineva care lucrează la Apă și când a văzut ce e în casă a zis că el în viața lui de când lucrează la Apă nu a mai văzut așa ceva” .

 

 

Problemele i-au început anul trecut, prin noiembrie, odată cu lucrările efectuate pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în aglomerarea Botoșani. O nouă conductă de canalizare a fost adusă pe strada ei, până la limita de proprietate. În cazul ei, căminul a fost construit în fața casei, mult prea departe de cel vechi.

 

”Sunt singură, nu am cum să sparg tot”

 

Povestește că le-ar fi explicat muncitorilor anomalia, însă nimeni nu a vrut să o asculte. Așa că a rămas pe conducta veche de canalizare.

 

„Nu am cum să mă branșez aici, roată împrejurul casei e tot beton, eu sunt singură, nu am cum să sparg tot. Aici, sub camera asta este beci. În primul rând mă gândesc la rezistența casei, dacă mă apuc să sparg atâta beton… și nu am nici posibilitate financiară, sunt una singură cu salariul minim pe economie, din 1.200 de lei ce să mai fac?”

 

 

 

”Au fost scoși inclusiv bolovani și pământ”

 

Necazul ei a ajuns și la urechile lui Albert Tănasă, directorul general al societății Nova Apaserv care a primut-o în audiență miercuri, 17 aprilie 2019, în jurul amiezii.

 

I-a dat dreptate femeii și a trimis de urgență echipaje care să curețe căminul în care s-au blocat tot felul de mizerii.

 

„Noi astăzi deja am intervenit acolo. A fost d-na în audiență, a fost o discuție foarte amiabilă, nu are nimic de imputat operatorului, noi ce am putut să facem, am făcut, inclusiv astăzi. A fost formația și a fost curățat un cămin din care au fost scoși inclusiv bolovani și pământ. Clar care era motivul pentru care refula la dumneaei și nu este vorba de inundație cu apă, vă dați seama”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.

 

 

Numele botoșănencei a fost trecut într-un registru la dispecerat penntru a se interveni de urgență, la orice oră din zi și din noapte, în cazul în care îi este din nou inundată locuința.

 

„În următoarele zile trimit specialiștii ca să facă o mini-ridicare topografică pentru a se vedea nivelul la care a fost ridicat căminul, pe contractul pe care l-am avut noi pe extindere rețele cu Elsaco. Iar dacă cotele nu sunt corespunzătoare, vom notifica. Noi am încheiat contractul, am efectuat recepția, dar suntem în perioada de notificare a defectelor. Iar acel cămin a fost amplasat cu ocazia lucrărilor. Dacă nu are cota corespunzătoare care să-i asigure panta de scurgere, vom notifica constructorul”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.

 

După cercetarea ce va fi efectuată de inginerii de la Nova Apaserv și dacă într-adevăr se va constata o eroare la căminul de apă, constructorul va fi notificat să remedieze greșala dar și să-i plătească pagubele d-nei Liliana.

 

loading...
Inundație la Evidența Populației: Emiterea de buletine a fost sistată
O botoșăneancă s-a trezit cu fecale… în chiuveta de la bucătărie – GALERIE FOTO & VIDEO cu necazul dintr-un cartier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
SESIZĂRI la Poliție și MAI depuse de botoșăneni pentru SCOATEREA tramvaielor, se pregătesc autobuze
Ultimele incidente înregistrate la tramvaiele societății Eltrans s-au soldat cu sesizări către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Mai mulți cetățeni s-au adresat poliției și au cerut demersuri pentru îndepărtarea tramvaielor din traficul de la Botoșani.
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
EXPLODEAZĂ piața imobiliară la Botoșani – TREI blocuri cu spații comerciale și parcări în cea mai căutată zonă a orașului – GALERIE FOTO
Investițiile în spațiile locative în municipiul Botoșani își iau un avânt tot mai mare. Dacă pe partea de producție aproape că lipsesc, în schimb, investitorii locali mai ales se axează pe construcția de blocuri de locuințe.
"Nu încerc sa apar pe cineva, in schimb doamna nu are nici un contract de servicii pe canalizare, s-a branșat ilegal intr-o conducta de apa pluvială, deci...." În afară de ce fură dragnea cu vâlcov şi ceata lor de haiduci mai e legal ceva în ţara asta? A sărit căcărează să toarne la secu, brava turnătoru naţiunii, vei primi pensie mare, peste 60.000 de mangoţi. S-a apucat femeia în toiu nopţii şi s-a branşat la conducta naţiunii. Hai bă că care că pute, tot nişte cioflingari de-ai voştri au făcut mişmaşu că doar nu hoţii de la primărie, ei fură cu acte nu ilegal!!
22 aprilie 2019, 16:44
Nu încerc sa apar pe cineva, in schimb doamna nu are nici un contract de servicii pe canalizare, s-a branșat ilegal intr-o conducta de apa pluvială, deci....
19 aprilie 2019, 21:15
„În următoarele zile trimit specialiștii ca să facă o mini-ridicare topografică" E tare nea şefu! Care specialişti tataie? Ăia care au proiectat, nici nu ştiu cum să numesc arteziana asta cu rahat. Femeia e de plâns, munceşti o viaţă ca să te umple de rahat nişte păduchi în câteva minute. Ce mai faci cu lucrurile alea, le arunci! Da e adevărat, o ştiu din propria experienţă, poliţie, justiţie, dumnezeu şi sf. petru nici unul nu se bagă, cică să te asiguri, vine şmechru de la asigurări, face o "evaluare" după care te "despăgubeşte", după că care dă în judecată vinovatul şi îşi scoate despăgubirea înzecit. De fapt eşti despăgubit tot din banii tăi daţi pe poliţa de asigurare, o mânăreală în stil mafiot. toţi păduchii câştigă numai păgubitul rămâne cu buza umflată.
18 aprilie 2019, 13:29
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Noi am semănat, acum rodește. În general Guvernul seamănă doar vânt și culege furtună. Pentru că toata țara așteaptă ca noi, autoritățile locale, așteptăm ca banii aceia europeni, odată și-odată să-i punem în oper ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7326 lei
USD
Dolarul SUA
4.2139 lei
CHF
Francul elveţian
4.2744 lei
GBP
Lira sterlină
5.2538 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9104 lei
XAU
Gramul de aur
192.5382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2390 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4491 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9632 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2277 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6338 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.