Știrea zilei
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său

Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.

În anul 2011, după moartea fostului primar Dumitru Mițosu, Ilie Oniciuc a candidat pentru funcția de primar, însă a pierdut în fața lui Dorel Dorneanu.

 

Opt ani mai târziu a murit și primarul Dorneanu, iar atribuțiile de primar la Corni i-au revenit lui, conform legii.

 

15 zile

 

a purtat cocarda de primar, Ilie Oniciuc (foto stânga jos).

 

 

”În politică se poate întâmpla orice”

 

Pentru că, în ședința ordinară de Consiliu Local de la Corni care a fost convocată marți, 9 iulie 2019, funcția de viceprimar cu atribuții de primar a fost preluată de altcineva.

 

„A fost desemnat dl Vărvăruc Valerian în funcția de viceprimar cu atribuții de primar, iar eu consilier local cu atribuții de viceprimar. De la moartea dlui primar eu am fost viceprimar cu atribuții de primar. Asta a fost inițiativa consilierilor locali PSD, ALDE, PRM, PMP… Eu sunt la PSD în prezent. În politică se poate întâmpla orice, asta a fost voința consilierilor, nu e nici un aranjament, nici o problemă”,

Ilie Oniciuc, viceprimarul comunei Corni.

 

Ilie Oniciuc a pierdut fotoliul de primar la un vot. 14 consilieri locali l-au vrut primar, unul singur a votat împotrivă.

 

 

De cealaltă parte, Valerian Vărvăruc a primit cel mai frumos cadou de ziua lui. A fost votat în unanimitate, inclusiv de contracandidatul său, pentru a prelua atribuțiile de primar.

 

„Așteptăm avizul de legalitate de la Prefectură. Având în vedere că nu a fost niciun fel de înțelegere politică, e puțin mai complicat. Consilierii au căzut de acord că ar trebui să fie acolo o persoană care să se ocupe de proiectele care sunt în derulare și m-au propus pe mine. Din fericire, eu lucrez în acest domeniu, la GAL Vorona și probabil că asta i-a determinat să mă voteze. Am acceptat, acum o să vedem până când. Problema e că nu a fost nici un fel de înțelegere politică, nu știe nimeni, nici de la PSD nici de la ALDE”,

Valerian Vărvăruc, primar interimar comuna Corni (foto jos).

 

 

”M-a votat și dl Oniciuc, serios vorbesc, așa a fost”

 

Ineditul situației constă în faptul că inclusiv Ilie Oniciuc, aflat la un pas extrem de mic de a ocupa biroul de primar i-a cedat lui Valerian Vărvăruc această oportunitate.

 

Și se înregistrează astfel probabil o premieră la Botoșani, în care socotelile în desemnarea primarului interimar NU au fost politice.

 

 

„Au votat toți. Nu a fost niciun vot împotrivă. M-a votat și dl Oniciuc, serios vorbesc, așa a fost. Și dl Oniciuc chiar și el a spus: dle, haideți să încercăm să facem ceva pentru comună, să încercăm să punem lucrurile în mișcare pentru că, e chiar greu. Uitați cât timp a trecut aici la Corni și nu se întâmplă nimic și cineva trebuie să ia o decizie”,

Valerian Vărvăruc, primar interimar comuna Corni.

 

Valerian Vărvăruc a candidat la alegerile locale din comuna Corni și în anul 2012, însă din partea USL. Nu știe ce va face anul viitor, la următorul scrutin.

 

El devine astfel primul primar ALDE din istoria județului.

 

loading...
Fostul primar Dorel Dorneanu, învelit în tricolor, condus pe ultimul drum de aproape toată suflarea comunei – FOTO&VIDEO
Fost lider PSD, candidat la Primărie din partea ALDE

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO
Într-o zi de 13 februarie se stingea din viață eroul anticomunist Mugur Călinescu. Într-o zi de 14 februarie se năștea Dorin Glăvan, arestat la 16 ani și condamnat ca dușman al poporului. Într-o zi de 17 februarie se năștea Mihai Ursachi, poet și trăitor în pușcăriile  comuniste. Toți au fost elevi ai Liceului Laurian din Botoșani.
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Loading...
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Loading...
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Super tranzacție în zona ultracentrală a orașului, un om de afaceri a cumpărat o clădire pentru fiul său – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile din zona ultracentrală a municipiului reședință de județ va avea o altă destinație față de cea cunoscută ani de zile la Botoșani.
Vicu=veta=valerian=0
11 iulie 2019, 14:51
Vai de capul lui!
11 iulie 2019, 14:05
Șansa PSD-ului este sa scape de toți oamenii lui Dragnea, începând cu Dancila și terminând cu ultimul membru care a susținut infractorul. Alta șansa nu exista.
11 iulie 2019, 10:31
Aici nu e vorba de persoane.Oamenii au inceput sa se fereasca de CIUMA ROSIE..
11 iulie 2019, 09:08
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Este o performanță pe care ne-am dorit-o de când am început să lucrăm împreună, eu ca antrenor și cu jucătorii împreună. Ne-am dorit să ajungem la acest moment. Îi felicit, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8026 lei
USD
Dolarul SUA
4.4462 lei
CHF
Francul elveţian
4.5258 lei
GBP
Lira sterlină
5.7406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9757 lei
XAU
Gramul de aur
233.5122 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2503 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4235 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3532 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1919 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6430 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.