Știrea zilei
Botoșani în pragul colapsului: Primăria executată silit pentru aproape 20 de milioane de euro după falimentul Termica - Situația este dramatică - VIDEO

Primăria municipiului Botoșani se confruntă cu cea mai gravă situație financiară din istorie. Instituția este obligată să plătească o sumă colosală, care ar putea însemna în termeni economici falimentarea orașului.

Aproape 90 de milioane de lei dintr-un proces


Cabinetul executorilor judecătorești Carmen Șfaițer – Sorin Gavriliuc a trimis săptămâna trecută o ”Somație Mobiliară” municipalității, prin care solicită ”ca în termen de o zi” să achite nici mai mult, nici mai puțin de 89.927.229,45 de lei.


Executarea silită survine unui proces pe care SC Termica SA, prin lichidatorul judiciar Constantin Lulu Dascălu, l-a intentat Primăriei Botoșani pentru anularea unei facturi prin care patrimoniul acestei societăți a fost trecut municipalității și apoi nou înființatei SC Modern Calor SA.


Procesul a fost câștigat de lichidator la Tribunalul Suceava, Primăria Botoșani a contestat hotărârea, însă acțiunea i-a fost respinsă de Curtea de Apel Suceava.


În 2020, Primăria Botoșani a formulat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).


Înainte însă ca instanța supremă să se pronunțe, SC Termica SA a solicitat Judecătoriei Botoșani și a obținut cererea de executare silită.


Din gigantica sumă menționată, nici măcar jumătate, mai exact doar 40,1 milioane lei reprezintă debitul propriu-zis, restul de 48,9 milioane lei fiind dobânda calculată din 2010.


La aceasta se adaugă și cheltuielile de executare pretinse, care se ridică la 895.815 lei, adică aproape 9 miliarde de lei vechi.


Fosta societate de termoficare a orașului a acumulat datorii de circa 120 de milioane de lei până în anul 2010, când a intrat în faliment. Patrimoniul său a fost transferat la Primăria Botoșani, iar ulterior către noua societate înființată, SC Modern Calor SA. Pentru recuperarea datoriilor Termica, a fost desemnat un lichidator, în persoana lui Constantin Lulu Dascălu, care de-a lungul anilor și-a însușit această misiune.

 


„Suma pe care municipiul Botoșani trebuie să o plătească este extrem de mare, practic cât tot bugetul pe care-l avem, 90 de milioane de lei. Nu mai avem nimic de făcut în această situație decât să cerem un sprijin de la Guvern, deciziile fiind executorii și primind aceste hârtii de la executorii judecătorești care pot pune poprire pe conturi și pe veniturile proprii pe care le avem”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Și încă 6,5 milioane lei din alt proces


Ca și cum nu ar fi fost suficient, pe 3 martie 2021, SC Termica SA a mai câștigat un proces la Curtea de Apel Suceava prin care solicita 6.512.775 lei cu titlu de daune, reprezentând fructe civile cuvenite proprietarului, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data formulării cererii de chemare în judecată – 10.03.2017 – până la plata efectivă a sumei. Litigiul ar privi punctele termice pe care Primăria Botoșani nu le-ar fi predat la timp societății Termica și de pe care ar fi continuat câțiva ani să încaseze chirie. Și în acest caz municipalitatea a formulat recurs, numai că, asemeni celuilalt litigiu, până ce să se pronunțe și ICCJ, SC Termica SA a obținut pe 20 aprilie, prin același cabinet, încuviințarea executării silite.

 

„Situația este dramatică”


Cumulat, se ajunge astfel la neverosimila sumă de 96.440.004 lei, echivalentul a 19,57 de milioane de euro, bani pe care Primăria Botoșani nu îi încasează pe parcursul unui an întreg din taxe și impozite.


Dacă s-ar stinge această datorie, anul acesta, în oraș nu ar mai exista bani pentru niciun fel de investiție, dar nici pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare, de la iluminat stradal la salubrizare.

 


„Situația este dramatică, sunt niște demersuri făcute în 2010 pentru că așa au considerat cei care au condus Primăria atunci, să poată accesa fonduri europene și s-au transferat bunuri de la societatea Termica pe Modern Calor pentru accesarea fondurilor europene. Din păcate, fondurile europene sunt în cuantum cam tot de aceeași sumă pe care trebuie să o plătim, nemaivorbind de faptul că sunt doar 10.000 de beneficiari ai sistemului integrat de încălzire. Un management cu adevărat defectuos care ne pune într-o mare dificultate, foarte, foarte greu de gestionat. Dacă nu primim sprijinul Guvernului pentru a stinge această obligație de plată, nu vom mai face nimic pe viitor, în municipiul Botoșani”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 


Trecutul ne ajunge din urmă, fostul primar este convins că, „am făcut ceea ce trebuia să facem”

 


Falimentul Termica a fost declarat în 2010, în cel de-al doilea mandat al lui Cătălin Flutur, care astăzi crede că, „noi am făcut ceea ce trebuia să facem”.


A fost atunci o acțiune concertată pe care Primăria Botoșani, Consiliul Local și SC Termica SA au făcut-o pentru a putea accesa fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Condiția impusă de UE pentru acordarea finanțării era ca societatea care administra sistemul de termoficare să nu aibă datorii. Așa că SC Termica SA a fost băgată în faliment, iar Ion Diaconu a părăsit-o din postura de director general și s-a înființat Modern Calor cu, ați ghicit, Ion Diaconu, director general. O nouă societate de termoficare, fără datorii la stat și care a atras...

 


„Fonduri europene de 45 de milioane de euro. Aia era soluția absolut normală. Trebuia, cine accesează, Termica, să fie eligibilă. Ca să fie eligibilă nu trebuia să aibă datorii la bugetul de stat. Atunci, noi am făcut-o efectiv pentru 45 de milioane de euro și pentru că o cerea sistemul. Ulterior, ce se întâmplă, nu vreau eu să spun prea multe despre lichidator, dar banii ăia nu știu cât se duc la stat și cât se duc la lichidator”,


Cătălin Flutur, fost primar

 

„Datoriile erau acumulate (...) când nici măcar nu eram eu primar, era dl Egner”


Grosul proceselor pe uriașele sume s-a pierdut în cel de-al treilea mandat de primar al lui Cătălin Flutur, însă acesta a vorbit tocmai despre o oarecare lipsă de reacție a Primăriei Botoșani față de niște decizii de la Curtea de Apel Suceava, ale unui complet care ar fi avut legături cu lichidatorul Termica.


Și a mai arătat că, oricum ar fi fost, datoriile ar fi curs de-a lungul anilor, iar statul ar fi depus toate diligențele pentru a le recupera.


„Datoriile erau acumulate într-adevăr de societate când nici măcar nu eram eu primar, era dl Egner. S-a adunat un cârd de datorii. A fost singura șansă de salvare pentru a face ceva pentru sistem. Este un sistem care funcționează nu bine, ci foarte bine și asta am considerat noi că trebuie făcut. Până la urma urmei, statul își revendică niște datorii pe care societatea le avea la momentul respectiv, iar lichidatorul a recuperat niște bani și vrea să recupereze mai mult. Și-a luat pe de o parte partea lui. Sunt niște calcule pe care le face cineva. La urma urmei eu sunt mulțumit că orașul are o societate nouă, un sistem nou, mai bun decât în oricare alt oraș”,


Cătălin Flutur, fost primar


Nu în ultimul rând, Cătălin Flutur susține că Primăria are puterea financiară de a stinge această datorie și chiar este curios de modul în care actuala administrație va reuși să gestioneze această situație.


De-a lungul anilor, Primăria Botoșani a cedat către lichidatorul Lulu Dascălu și în jur de 30 de puncte termice spre valorificare, pentru recuperarea datoriei.

 

După cheltuirea a 45 de milioane de euro pentru modernizare, termoficarea este ținută în viață prin subvenții provenite din taxele și impozitele plătite de botoșăneni


Orașul a ajuns în cea mai gravă situație financiară cel puțin de după revoluție încoace din cauza încăpățânării unor edili și directori de a ține în viață un sistem care a asigurat posturi pentru clientela politică. S-au cheltuit 45 de milioane de euro pentru o termoficare care mai are doar în jur de 10.000 de abonați casnici, iar acum toți botoșănenii trebuie să plătească aproape 20 de milioane de euro.

 

Aceasta după ce aceiași botoșăneni care locuiesc la bloc sunt obligați în bună parte de o mulțime de ani să plătească facturi la SC Modern Calor SA, deși nu sunt abonați ai societății și nu au contract de furnizare. De asemenea, ani buni compania a primit în jur de 10 milioane de lei drept subvenție, inclusiv pentru 2021 fiind prevăzuți peste 6 milioane de lei în bugetul local pentru subvenționarea societății. Aceasta după ce s-au cheltuit 45 de milioane de euro pentru modernizarea termoficării!!!


În ciuda tuturor acestor lucruri, de la cheltuirea unei sume uriașe pe un proiect european și până la finanțarea unității prin tot felul de metode improprii economiei de piață, SC Modern Calor SA nu poate vinde gigacaloria la prețul de producție întrucât ar fi unul prea scump pentru majoritatea abonaților săi și, ca atare, din taxele și impozitele strânse de la toți cetățenii, municipalitatea continuă să o subvenționeze.    

 

Am semnalat ce se întâmplă încă din 2010, însă n-a interesat pe cine trebuia


Din momentul în care municipalitatea a băgat în faliment SC Termica SA și ”a scos din joben” SC Modern Calor SA, Botoșăneanul a tras un semnal de alarmă asupra celor ce se petreceau. Cum însă atunci, mai toți factorii implicați erau membrii aceluiași partid, aflat la guvernare, nu s-a sinchisit cineva să blocheze uriașa manevră. Iar acum culegem roadele.


Iată ce am scris atunci: Inginerii financiare de zeci de milioane euro la CJ şi Primărie

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
„Specialii” care vând bunurile orașului ”aproape degeaba”: Acest cioclu al SRL-urilor românești
Bombă de aproape 7 milioane de euro la municipiu, Botoșani riscă falimentul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
2 zile negre și 4 ceasuri rele: Polițiștii au descoperit zilele, dar și orele în care se moare la Botoșani în accidente rutiere – VIDEO
Dincolo de activitățile specifice de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii botoșăneni efectuează și numeroase analize privitoare la cauzele care stau la baza tragediilor care se petrec pe șoselele județului.
O femeie internată într-un centru al statului i-a rupt mâna unei infirmiere: Ne-o mai luăm așa, câteodată
Un conflict violent a avur loc săptămâna trecută într-un centrul al statului.
„Blestem” la noul spital al orașului: Probleme cu ușile, pereții și căldura, lucrări greșite descoperite de la o licitație la alta – FOTOGALERIE
Clădirea a fost ridicată în spatele Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” și ar urma să funcționeze ca secție a acestuia. Teoretic, imobilul este gata de luni bune, însă este departe de a fi deschis întrucât au fost descoperite unele lucrări greșite.
Muzica compozitorului nepereche al României a răsunat din nou în casa în care s-a născut și a copilărit, sute de oameni la concertul Filarmonicii de la Liveni – VIDEO & GALERIE FOTO
În plin festival ”George Enescu”, Filarmonica de la Botoșani care îi poartă numele a organizat un concert pe plaiurile natale ale muzicianului. Casa memorială se află în plin proces de reabilitare printr-un proiect european transfrontalier al Muzeului Județean și deja o mare parte din lucrări au fost efectuate.
Le iese greva pe ochi! Val de procese la Tribunal după protestele din vară ale profesorilor botoșăneni
Sunt acțiuni colective deschise la Tribunalul Botoșani de către unul dintre sindicatele din sistemul educațional botoșănean.
Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Cand Primaria Botosani ajunge pe post de sat fara caini. Am convingerea ca toate pilele din jurul primarului sunt slugi fara carte. Cine sa ii apere pe cetateni de abuzutile mafiote? De cati ani mulge acest lulu dascalu fosta societate de termoficare ? Societatea de termoficare doar administraza patrimoniul, nu este proprietara bunurilor, bunurile tin de domeniul public al orasului. Oricine poate administra contra unei sume de bani , pentru o perioada mai lunga sau mai scurta activitatea termica, fara a deveni proprietar. Pierderile nu afecteaza in nici un fel patrimoniul.
8 mai 2021, 14:03
"Primăria Botoșani a contestat hotărârea, însă acțiunea i-a fost respinsă de Curtea de Apel Suceava." Unde se află "fosta" nevastă a lui lulache, mişto! La sistemul centralizat au rămas pomanagii cărora ceilalți plătitori de taxe le plătesc căldura, iar e mişto. Lulache de 11 ani tot recuperează bani de parcă la fosta termica nu a plătit nimeni. Se învârt bani grei pe spinarea termicii. De 11 ani terminai de lichidat toată România.
8 mai 2021, 03:20
După cum se vede pe ce pune mâna Egner se distruge, au fost datorii colosale atunci când a fost primar, probabil va termina și cu Zona Metropolitana unde taie frunze la câini de când este director.
7 mai 2021, 23:09
Acesti domni teribili acum 10 ani au facut o calatorie in Suedia si au spus ca acolo producerea caldurii pentru locuinte se face centralizat. Cu fondurile europene in loc sa se reabiliteze punctele termice de cartier pe gaz metan sau sa se monteze centrale individuale de apartament la toti abonatii de atunci de la apartamente s-a ales varianta reconstruirii CET-ului gigant in zona industriala. S-a brazdat orasul cu zeci de kilometri de retele termice noi si s-a adus agentul termic pe conducte din zona industriala cu pierderile de temperatura inerente. Abonatii de la blocuri treptat si-au montat centrale termice individuale. Au ramas cca 600 de apartamente conectate. Modern Calor functioneaza numai cu ajutorul subventiilor de la primarie. Fonduri europene utilizate ineficient singurele care au profitat au fost cele trei firme care au executat reabilitarea CET si peste 100 km de retele din oras. Nimeni nu raspunde nici macar moral. Am ajuns un popor caruia nu-i pasa ce se intampla cu viata sa.
7 mai 2021, 22:20
in ce tara traim ....???? cum sa fie 9 miliarde o executare silita....???? si culmea din banii cetatenilor....
7 mai 2021, 19:17
Propun ca recuperarea acestor datorii sa se facă din salariile angajaților acestei instituții din ultimii 15 ani ..este incompetenta lor..au încasat salarii babane au dus orașul la faliment sa plătească!!!! Toți absolut toți sunt vinovați!!!!
7 mai 2021, 19:02
Flutur și camarila lui, la pușcărie. La carceră și babuinul de Eujeen.
7 mai 2021, 17:31
Cat a incasat lulu dascalu de la defuncta modern calor si de ce nu a procedat asa in 2010. Poate ar trebui sa achite el majorarile si penalitatile. Primaria nu a stiut sa se apere. Domeniul public nu poate fi executat silit.
7 mai 2021, 16:52
Propunere:Lulu Dascalu să fie primarul Botoșaniului. Pe persoană fizică.Viceprimari, Ioan Diaconu și Catalin Flutur. Fără salar și indemnizații nu mai au nevoie la cât o "muls" societatea de termoficareCu ăialalți era tot așa.
7 mai 2021, 14:45
Lucrez la calor și am beneficiat din plin de șmecheriile făcute pe seama cetățenilor. Așa că, nu mă luați în seamă.
7 mai 2021, 13:25
Acum e momentul sa se vada adevarata capacitate administrativa a noului primar. Flutur a facut atunci ceea ce trebuia si doar daca nu mai esti bransat la CET nu recunosti ca lucrurile s-au schimbat considerabil in acest caz. Sincer, daca nu venea cu acea solutie de a reabilita sistemul cu fonduri europene, astazi, Botosaniul ar fi fost un fel de Bucuresti in toiul iernii. Stim cu totii ca bucurestenii parte de caldura cu taraita sau deloc iarna in case. Nu cred ca schimbarea tevilor s-ar fi putut face la Botosani, cel putin altfel decat cu bani europeni. A fost o idee desteapta. Acum, noua conducere va trebui sa-si bata putin capul si sa gaseasca solutii de remedeiere, nu sa dea vina pe fosta conducere ca a gasit o solutie sa acceseze bani europeni.
7 mai 2021, 12:59
Flutur e bun de plată! Alături de el, toți smecherașii care au făcut bani de pe urma megaescrocheriei calorice.De asemenea, magistrații care au girat, prin hotărârile date, neregulile de la calor (despre care știau) ar trebui să răspundă.
7 mai 2021, 12:28
Eujeeeeen!!! Hai la pui cu mămăligă si mujdei!!A si dr. VLĂDUȚ te așteaptă cu toată gașca ta de supuși.
7 mai 2021, 12:17
Flutur ca si manager este slab spre foarte slab , dovada ca majoritatea societatilor din subordinea consiliului loval sunt in faliment : Cornisa sau Locativa. La Cornisa anul asta printr-o manevra a viceprimarului Toma care a tradat pentru a nu stiu cata oara s-au luat banii de la termie si s-au bagat in acesta sopcietate falimentara. Cornisa poate aduce bani la Consiliul local doar daca va fi un manager competent si nu Turcanu Eugen preocupat sa-si bata angajatii si sa urmareasca iepurii si veveritele , pe care le vede numai el.Tot ce s-a facut pana acum la Cornisa s-a facut cu banii de la bugetul local , in afara de spectacole aranjate printr-o firma de apartament de la Pascani pe care baiatul lui Flutur a adus-o, si de sponsorizarile care nu au intrat in bugetele locale ci in buzunarele celor doi Flutur si Turcanu nu s-a facut nimic.Uitati-va un pic ca acesta societate Cornisa are activitate de 4 ani si ceva si inca pista de rafting nu functioneaza, acel iaz cu barci nu are curenti si apa miroasa, piscina este mereu luata la vale,patinoarul crapat etc.
7 mai 2021, 09:58
Așa este Egner in iarna lui 2002 sau 2003 a lăsat orașul fără caldura, înghețăm cu toții in blocurile comuniste și a trebuit sa ne împrumutam in bănci pt a ne monta centrală de apartament, iar Termică a rămas fără abonați îndreptându-se spre faliment. In sfârșit de prin 2011 lucrurile s-au îndreptat , s-au făcut investiții istorice iar cei care su rămas la sistemul centralizat nu au mai înghețat iarna in apartamente.
7 mai 2021, 08:16
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9745 lei
USD
Dolarul SUA
4.7430 lei
CHF
Francul elveţian
5.1499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1651 lei
XAU
Gramul de aur
278.5272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2589 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9934 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4556 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2033 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6670 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.4 o C
Dorohoi
23.7 o C
Bucecea
22.3 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.