Știrea zilei
Botoșănenii din carantină, catering cu fugă! CINE și CUM livrează mâncarea oamenilor aflați în centre – GALERIE FOTO

Aproape 70 de botoșăneni se află la momentul prezent în stare de izolare totală în mai multe centre din municipiul Botoșani.

Sunt ținuți în carantină obligatorie la Tabăra ”Codrii de Aramă” de la Agafton, la Hotel Premier și la Casa Boema. Dacă vor mai veni din străinătate, vor fi distribuiți și către Casa Lux.

 

Li se asigură, printr-un program guvernamental derulat prin Ministerul Sănătății, câte trei mese pe zi. La Stejarul (dacă mai sunt carantinați), Premier și Boema, hrana este asigurată prin restaurantele acestor unități. Doar pentru Agafton a fost încheiat un contract de catering cu firma Art & Food deținută de familia lui Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean.

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a încheiat contractul pentru livrarea mâncării. Și având în vedere că anul trecut acest restaurant a făcut livrările pentru copiii care se aflau în tabără, în această situație s-a apelat la aceeași sursă.

 

„Întrebarea a fost către tabără dacă ei pot face mâncarea acolo, în bucătăria lor. Directorul a spus că nu are autorizație și nici personal. Ne-au întrebat pe noi dacă suntem de acord, am făcut contract și facem aceste livrări. Am lucrat anul trecut acolo, aveam precedent, am dat mâncare la copii care oricum sunt mai sensibili și nu am avut niciodată probleme. A fost și recomandare și acceptare”,

Florin Țurcanu, administrator restaurant

 

Sunt livrate zilnic trei mese pe zi, iar mâncarea este preparată cu avizul medicilor de la DSP. Dimineața se predau în special alimente reci, iar la prânz și cină, mâncare gătită caldă.

 

 

„Este un grafic stabilit de DSP și se raportează după ce se face distribuția, iar DSP raportează probabil și ei la rândul lor. Meniurile se stabilesc în fiecare zi, nu poate fi un meniu prestabilit pentru că nu sunt oameni la regim. Se stabilește un meniu care să fie pe placul celor care consumă. Noi informăm DSP, facem poze la meniuri și ei ne dau okay-ul”,

Florin Țurcanu, administrator restaurant

 

În fiecare zi sunt livrate de trei ori pe zi câte 29 de porții de mâncare, acesta fiind numărul persoanelor care se află în carantină la Agafton în acest moment.

Iar plata totală se face în fiecare dată de 5 ale lunii.

 

„Noi când livrăm, avem un proces verbal semnat de jandarmul care este acolo. Conform contractului, la sfârșitul fiecărei luni, în baza procesului verbal semnat de jandarm și raportării de livrare către DSP se face factura. Prețul este stabilit printr-un program național și este unic în toată țara, nu este diferențiat”,

Florin Țurcanu, administrator restaurant

 

Livrează produsele alimentare angajații de la restaurant care în fiecare zi au nevoie de câte trei costume de protecție pentru a nu se expune riscului. De asemenea, după fiecare livrare, aceștia se dezinfectează suplimentar.

 

 

„Noi trebuie să asigurăm trei echipamente din banii noștri. Angajatul nostru se duce acolo, avem și niște riscuri foarte mari pe care trebuie să le gestionăm foarte bine. Pentru că distribuția o facem noi, de trei ori pe zi, iar costumul trebuie schimbat dimineața, la amiază și seara. La început nu prea am fost de acord, i-am spus soției că ne expunem la un risc foarte mare”,

Florin Țurcanu, administrator restaurant

 

La livrarea caserolelor cu mâncare, angajatul restaurantului intră în complex, lasă meniurile la ușă după ce bate în prealabil și părăsește incinta. NU intră deloc în contact cu izolații care deschid ușile pentru a lua mâncarea după ce el pleacă. La final, gunoiul este pus din nou la fiecare ușă, scos în saci care sunt bine legați și aruncați la ghenă în condiții de siguranță.

La fel se procedează și la celelalte restaurante, pentru a nu fi expus personalul care lucrează în aceste unități.

loading...
Hotel Premier reacționează după primul bolnav de coronavirus: Demontăm orice urmă de îndoială asupra calității produselor oferite de echipa noastră

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
Unul obliga asociaţiile de proprietari să cumpere covoraşe pentru dezinfectare musai 1/1m, altul ne livrează haleala. Toţi unul şi unul. De unde faceţi rost de ăştia?
19 martie 2020, 15:49
Măi Paul, eu pot înțelege că esti o trompetă a lui Țurcanu. Doar că, nu ai cum să compari gulagul rusesc cu situația de acum. Bunicul tău si bunicul meu ( si bunicul meu o fost in lagar la rusi ) au fost batjocoriți de ruși, nu de români. Ințelegi tu diferența
19 martie 2020, 11:35
Vaai, bunicul meu a stat in lagar la rusi 5 ani de zile in Siberia si numai el stie ce a mincat. Ecologistule ia tratamentul necesar zilnic si taci.
19 martie 2020, 11:18
Vaaaai, asta-i mâncare? Țurcanu ar manca asa ceva? I-ar fi suficient? Cât costă un esemenea meniu? Mai mult de 10 lei? Să meargă la Premier să ia lecții. Și din suferință facem profit?
19 martie 2020, 10:04
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.