Știrea zilei
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO

Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.

Unii se distrează, alții oftează 

 

 

Un cetățean a fost cel care a surprins imaginile care nu lasă nicidecum loc de interpretări. Oameni aflați pe terasa barului din Parcul Tineretului, fără mască de protecție, discutând între ei și servind băuturi alcoolice. Și mai ales, după ora 21:00, oră la care aceste unități trebuie să fie închise.

 

La un alt bar aflat, la mică distanță, erau clienți inclusiv în interior, însă misiunea de a fotografia activitatea nu a fost posibilă fără ca „fotograful” să nu fie observat.

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a stabilit clar restricțiile impuse în pandemie pentru localitățile cu incidență de peste 3 la mia de locuitori, printre care și următoarea:

 

„Obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să-şi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5.00 – 21.00, cu excepţia unităţilor farmaceutice, benzinăriilor şi operatorilor economici cu activitate de livrare la domiciliu”.

 

Respectivul botoșănean din Parcul Tineretului susține că a sunat la dispeceratul Poliției Locale pentru a sesiza neregulile de la cele două baruri.

 

 

Explicații se găsesc totdeauna

 

I s-ar fi răspuns că pe timp de noapte nu ar fi suficiente echipaje la patrulare. Și distracția de pe terasă ar fi continuat, nestingherită. În zonă ar fi fost și o mașină a IPJ-ului, care însă a urcat strada Săvenilor fără a merge și la cele două baruri. 

 

 

„Eu o să urmăresc ofițerul de serviciu dacă sunt sesizări și în registrul respectiv să văd dacă au trimis sau nu echipaj la fața locului, în seara în care a fost făcută sesizarea”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

Persoana care a sesizat aceste nereguli nu a apelat numărul unic de urgență 112 din motive lesne de înțeles, nedorind să-i fie dezvăluită identitatea, având în vedere cartierul în care locuiește.

 

„Eu am un protocol de colaborare cu MAI și sunt obligat să răspund la toate solicitările. De multe ori, cei care apelează numărul direct al Poliției Locale nu doresc să-și dea identitatea și de multe ori mergem și nu se confirmă sesizarea. Iar 112 îți dă toate datele și informațiile și ești obligat ca în 7 minute de la primirea apelului să fii acolo și să raportezi ce s-a întâmplat”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

Șeful Poliției Locale a mai precizat că într-adevăr există patrule reduse pe timpul nopții, însă sunt prioritizate solicitările în funcție de gravitatea celor sesizate și în general se intervine la toate.

 

Sesizări la sediu sau online

 

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani îndeamnă cetățenii care observă astfel de practici...

 

„Să se prezinte la sediul Politiei municipiului Botoșani să depună o petiție sau prin e-mail pe adresa [email protected] Să atașeze la e-mail imaginile sau orice consideră necesar pentru susținerea celor declarate”,

ag. Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Adică să se deplaseze la sediul Poliției, unde accesul este restricționat, să aștepte la rând pentru a putea depune petiția și imaginile surprinse pentru care ar avea nevoie eventual de un CD sau card de memorie. Și implicit să-și dezvăluie identitatea.

 

Faptul că forțele de ordine ezită să intervină în zona Centrului Istoric sau Parcul Tineretului este unul binecunoscut la Botoșani. Se patrulează din autoturisme și arareori se intervine pentru dispersarea grupurilor compacte care vor deveni din nou o obișnuință odată cu venirea verii.

 

În schimb, nu aplică aceeași unitate de măsură cu operatorii mari care plătesc importante dări la stat și au mulți angajați și care de la începutul pandemiei au devenit ținta controalelor și amenzilor aplicate de Poliția Locală, IPJ sau Jandarmerie.

 

Iar elocvent este cazul unui restaurant din zona ultracentrală, care a fost călcat atât luni, cât și miercuri de o super echipă de control. Miercuri treburile au devenit de-a dreptul penibile fiindcă din cauza ninsorii respectivul restaurant nu avea nici măcar un singur client, în schimb avea vreo 10 oameni în control.

 

loading...
ULTIMA ORĂ - Hotărâre la Botoșani: Se închid restaurantele la interior, cinematografele, jocurile de noroc, teatrele, sălile de spectacole
În timp ce tinerii NU sunt lăsați să muncească și #stauacasă, în Parcul Tineretului se joacă fotbal – FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Loading...
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Loading...
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
J ai perfectă dreptate, in plus sunt 0 cultură, vai de mama ei scoală care o au. Nu stiu să deosebească o oprire de o parcare, săracii juristi și ei slabi se folosesc de influente sa-i scape pe la instante. Rad si curcile de cum intocmesc pv si incadrează așa zisele contravenții. Niște catastrofe.
9 aprilie 2021, 18:26
Ca Onutu Ioan este foarte slab profesional se știe. Tot ce face de dimineață pana seara e sa imprastie zvonuri și minciuni. Peste tot fără, nici o jena. Nu este respectat nici de subalterni iar în fata șefilor este cârpă de șters pe jos. Ținut în brate de o sefuta de prin primărie s ar putea sa aibă o mare surpriza amândoi și cât de curând.
9 aprilie 2021, 15:40
Cu regret constat ca avem politie doar pentru ciubucuri. Inainte se patrula pe jos prin oras. Erau si din aia care se ascundeau si dormeau prin diverse cotloane. Acum nu mai patruleaza nimeni. Din cand in cand cate o mașină de politie noaptea care eventual se leaga de soferi. Politia locală nu exista. Eu nu am văzut politie locala noaptea prin oras. Politia locala o vezi doar pe la intrarile din institutii alaturi de cei de la diverse firme de paza. Diferenta de salar este mare intre cei de la firme de paza si astia de la politia locala. Au cam aceeasi pregatire, sunt ex gardienii publici. La ce ne trebuie politie locala? Ca sa platim taxe uriase la primarie? Pai cati castiga 5000 net pe luna cat are un politist local? Mi se pare ridicol.
9 aprilie 2021, 11:52
La barul loana din parcul tineretului e deschis și până la 12 noaptea în pandemie se anul trecut cind erau barurile închise la ea era deschis ca are ușa din alimentară in bar si a fost deschis barul alimentară aia dacă vine protecția consumatorului o inchide are produse expirate din 2015 a luat cineva un pet de bere noroc expira în 10 ianuarie 2015
9 aprilie 2021, 11:22
Domnule polițist local, batista pe țambal, toți sunteți vinovați, sunteți în cârdășie sau vă e frică de infractori. Dacă vine un cetățean să facă o sesizare primul lucru care îl faceți este să avertizați persoana sau grupul reclamat. Cine și unde ați uzat masinile din dotare? Pe străzi nu sunteți văzuți că mulțișori sunteți, stați la pândă poate prindeți vreun amărît din localitățile limitrofe municipiului să vă arătați mușchii și atunci când sunteți 3-4(în trecut se spunea că milițienii circulă câte doi să facă 8 clase, la d-voastră trebuie 4). Aveți dreptate, vă trebuie conducere dar și personal pregătit, eficient, civilizat, cu un minim de școală. SUCCES
9 aprilie 2021, 09:11
Cum sa fie patrule dacă majoritatea de la politia locala au covid. Datorita directorului pensionar Onutu nu s au făcut deziinfecții la mașini, nu avem echipament, măști, dezinfectant etc. Nu mai spun de starea proasta a mașinilor uzate și rablagite. In schimb cea mai buna mașina e folosita de către șeful politiei locale pe post de mașină scoala pentru ca domnișoară Florentina sa învețe sa conducă. Poate totuși avem norocul ca la conducerea politiei locale sa vina un om capabil, apropiat de oameni care sa ajute orașul.
9 aprilie 2021, 07:49
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Interesant este și aspectul că aceste procese s-au finalizat în anul 2019 iar acțiunea pentru dosarul acesta de executare au fost amânate, din diverse motive, nu vă pot răspunde, ar trebui să răspundă lichidatorul de ce au ...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9259 lei
USD
Dolarul SUA
4.0492 lei
CHF
Francul elveţian
4.4955 lei
GBP
Lira sterlină
5.7056 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7243 lei
XAU
Gramul de aur
239.1391 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3753 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1884 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3424 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1921 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.8 o C
Dorohoi
11.9 o C
Bucecea
11.8 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
8.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.