Știrea zilei
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată

Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.

Ne-am oprit astăzi în fața unor povești de dragoste care au ceva în comun: soțiile sunt din Botoșani. Trei bărbați care, prin prisma meseriei lor, sunt expuși permanent atenției publice: un prezentator TV, un dirijor și un compozitor. Mircea Radu, Andrei Tudor și Marius Hristescu. 

 

 

Mircea Radu: ”Eram un bărbat experimentat, mi-am dat seama ce merge şi ce nu”

 

Este medic oncolog şi foarte rar se afişează public alături de soțul ei. Este o femeie atrăgătoare, inteligentă, cu simțul umorului. Este soția lui Mircea Radu, celebrul prezentator de televiziune.

 

Și nu a fost dragoste la prima vedere, spune vedeta de televiziune. El avea 45 de ani. Ea 25.

 

”Ne-am cunoscut întâmplător. Primul impact au fost ochii ei. Are cei mai închişi ochi pe care i-am văzut. Are ochii aproape negri. Mi-au plăcut ochii ei, are un zâmbet frumos, mi-au plăcut dinţii ei şi nu în ultimul rând mi-a plăcut că este doctor. Mi-a plăcut şi că are simţul umorului… Eram un bărbat experimentat şi mi-am dat seama ce merge şi ce nu”, spunea într-o emisiune Mircea Radu.

 

 

”Am cerut-o de soție ziua în amiaza mare, lungit pe un prosop, în fața unei mări limpezi”, povestea fostul prezentator al emisiunii ”Din Dragoste”.

 

Mircea Radu și Raluca Olaru s-au căsătorit în anul 2013, iar cununia civilă a avut loc în Ștefănești, din Botoșani. Și nu oricum, ci chiar în sufrageria socrilor mici, acolo unde reprezentantul Primăriei a acceptat să vină pentru a oficia căsătoria.

 

“Erau tare frumoși, ca doi porumbei. Ea a purtat o rochie roșie, deosebită, iar el – un costum extrem de elegant. Am ciocnit și un pahar de șampanie cuei după cununie, dar din păcate au stat foarte puțin, câteva ore, și apoi au plecat”, povestea Paraschiva Botezatu, ofițerul de la Starea Civilă de la Primăria Ștefănești.

 


(Familia lui Mircea Radu / Foto Unica)

 

Cei doi au un mariaj fericit, ferit de ochii lumii, fără prezențe în tabloide. Din dragostea lor s-au născut doi copii, un băiat și o fată. ”Clara are gropiță și ochi verzi, ca mine, iar Tudor e șaten cu ochi negri, dar are ce se cheamă „aerul” meu. Adică temperamentul, mișcările, mersul meu”, povestește tatăl Mircea Radu.

 

 

Andrei Tudor: ”Este singura de la care aștept să nu mă rănească niciodată”

 

Un alt mare artist. O altă mare iubire. Andrei Tudor este unul dintre marii compozitori ai României.

 

Fiul unui cuplu uriaș: compozitorii Ionel Tudor și Andreea Andrei, cei care au marcat decenii întregi în muzica românească. La rândul său, Andrei Tudor a colaborat cu Andra, Angela Gheorghiu, Mihai Trăistariu, Marcel Pavel, Monica Anghel. A câştigat nenumărate premii la diverse concursuri din ţară, dar şi internaţionale, a făcut parte din mai multe jurii de specialitate.

 


(Foto: Facebook Andrei Tudor)

 

Andrei Tudor este căsătorit cu botoșăneanca Raluca Vasilache. Într-o evocare a femeii, sub genericul ”Femeile din viața mea”, Andrei Tudor spune:

”Numai și când gândesc cuvântul „sotie“, îmi vine în minte, instantaneu, Femeia Brahms. Echilibrată, planificată, chibzuită în toate, Femeia Brahms se încadrează perfect în tiparul soției perfecte. E o femeie de casă, un pic rubensiană, dar extrem de bine proporționată. Romantică, atât cât să-mi facă plăcere, copilăroasă, atât cât să-i șadă bine, insinuantă, atât cât să-mi mențină mintea trează. Conservatoare și caldă, este mereu acolo unde mă aștept să fie. Este singura de la care aștept să nu mă rănească niciodată. Femeia Mea nu este alta decât Femeia-Muzică! Cea care are câte un pic din toată muzica lumii”.

 

(Foto: Facebook Andrei Tudor)

 

Din dragostea dintre Andrei Tudor și Raluca Vasilache s-a născut în 2011 primul nepot al cuplului Andreea Andrei – Ionel Tudor: Maia Andreea.

 

 

Dirijorul căsătorit cu "cea mai frumoasă fată din Botoşani"

 

Dirijorul Marius Hristescu, orchestratorul lui Tudor Gheorghe, cel care dirijează de ani și ani concertele marelui artist, s-a căsătorit cu Andreea Rotariu.

 

Anunțul era făcut chiar pe scena de la Botoșani, într-o zi de mai a anului 2017, în timpul Concertului Extraordinar Aniversar "Dialogurile dragostei". Prezentatorul Octavian Ursulescu spunea atunci că "cea mai frumoasă fată din Botoşani", va deveni doamna Hristescu. Andreea Rotariu este economist si consilier juridic, lucrând la acea vreme într-un cabinet individual de avocatură.

 

Marius Hristescu își amintește că, pe Andreea, a văzut-o pentru prima dată în Viena. ”Atunci mi-am zis: ea e aleasa!”

 


(”Ea e aleasa!” - Foto Facebook / Marius Hristescu)

 

Spune, de asemenea, că Andreea a intrat în viața lui ”ca o inspirație, m-a răvășit de la prima privire de smarald pe care mi-a aruncat-o, m-a vrăjit cu zâmbetele ei care emanau siguranță și cu roșeața delicată ce i-a cuprins chipul când nu am mai putut și nu am mai vrut să-mi dezlipesc privirea de a ei”.

 

Mărturisirile sunt extrase dintr-un amplu interviu acordat publicației Tango. Acolo unde Marius Hristescu vorbește în cuvinte emoționante despre iubirea pe care i-o poartă soției sale:

”O iubesc pentru că mă face mai bun prin simplul fapt că are încredere în mine, în visele mele și adoră ceea ce fac. O iubesc cu fiecare spectacol mai mult, plec de lângă ea, îmi șoptește “succes, iubite!” Se termină spectacolul și o găsesc plângând liniștit, ca și când atunci mă descoperă și-mi spune că nu mai are loc de atâta iubire în sufletul ei. O iubesc pentru că mă face să râd în hohote când n-am chef nici să zâmbesc, o iubesc pentru că se bucură de o ciocolată sau o bezea bună de zici că i-ai adus cel puțin luna de pe cer. O iubesc pentru că are nevoie de zâmbetele mele ca să le găsească pe ale ei. Deea, așa cum o alint eu, este diferită, specială, într-un fel doar al ei. Am știut de la prima privire, de la primul zâmbet că o voi iubi mereu, dar niciodată nu am bănuit cât de total va fi acest sentiment. Ceea ce mă fascinează la ea e felul simplu și curat de a-mi pune sufletul ei în palme. A schimbat pentru mine sensul cuvântului “acasă” făcându-mă să simt că “acasă” este în inima ei. Este odihna și zbuciumul frumos din viața mea. Este Muza mea”.

 

Nunta a fost la Botoșani. Cu prieteni buni în frunte cu Tudor Gheorghe.

 


(Foto: Facebook Marius Hristescu)

 

”A fost o petrecere pe cinste cu dans și voie bună, pentru că, toți prietenii mei muzicieni au cântat până dimineața și am avut și o premieră personală: i-am dedicat soției mele o melodie… pe care am cântat-o! Iar Andreea, conform tradiției, nu m-a lăsat să-i văd rochia până în ziua nunții, iar când a coborât pe scări îmbrăcată în mireasă am retrăit primul sărut și prima atingere, nebunia începutului, emoții ce mi-au umplut ochii de lacrimi și de dragoste. Clipa aceea pentru mine a fost infinitul”.

 

Cuvinte care exprimă dragostea, dar mai presus de toate farmecul iubirii, legătura magică între doi oameni care s-au găsit dintre milioane de alți oameni.

 

”Ce mă leagă de soţia mea? Dragostea. Simplu, convingător, definitiv. Ce mi se pare greu de gestionat într-o iubire cu multe drumuri şi destule despărţiri? Dorurile. Chiar dacă suntem la o distanță de sute de kilometri o simt că este acolo cu mine şi nu trebuie neapărat să o văd ca să ştiu că pentru mine este cea mai frumoasă; mi-e dor mereu de zâmbetele, lacrimile, îmbrățişările şi tăcerile noastre”.

 

Relația cu un artist, cu un om a cărui viață se risipește pe drumuri nesfârșite, cu un program imprevizibil, poate părea dificilă. Nu și acolo unde inima este locuită de dragoste. Cea care ”toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă”. Pentru că, ne spune Apostolul Pavel, ”dragostea nu cade niciodată”.

 

”Andreea nu este numai muza mea, este și cel mai mare fan al meu; ea știe cât de mult timp și suflet îmi consumă muzica mea, trăirile mele. O iubesc pentru că știe să dispară discret când mă lupt cu muzica – această fata morgana din viața mea, numai ea știe cum și când îmi strecoară cu pași de gheișă cafeaua cu aromă de scorțișoară și gust de iubire atunci când am mai mare nevoie de ea sau cum știe să mă ademenească cu miros de pâine caldă sau de prăjitură abia scoasă din cuptor în nopțile mele albe și pline de armonii muzicale”.

 


(Andreea și Marius Hristescu / Foto Facebook)

 

Care este secretul dăinuirii? Cum reușește un bărbat, un mare artist, să păstreze proaspătă, frumoasă, o asemenea dragoste? Ne spune tot Marius Hristescu:

 

”E greu să împiedici fluturii din stomac să nu devină molii. Acțiunile tale trebuie să fie mereu curajoase ca să poți să-i transformi temerile în speranțe, să dai valoare cuvintelor, să faci în așa fel, încât să meriți fiecare gram de iubire din partea ei. Și pentru iubita mea e greu, mai ales când e departe, urechea mea de muzician aude plânsul din râsul ei când încearcă să mă liniștească spunându-mi că totul e bine, o simt cum vrea să îmi încălzească nopțile reci și singuratice, deși sufletul ei e plin de frigurile despărțirii temporare, dar și-a asumat iubirea cu o maturitate de care nu o credeam în stare. Trăim, împreună, o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată”.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Comisarii cu mita, OUT de la Protecția Consumatorilor, au picat pe o interceptare din altă direcție
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează și în prezent doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari care au și părăsit instituția.
ONG din Botoșani – sală de cultură renovată european peste Prut și inaugurată printr-un festival cu tricolorul pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
31 ianuarie 2018 a fost ziua în care o delegație a Asociației B-Right Media din Botoșani a pășit pragul Palatului Municipal de Cultură din orașul Edineț alături de viceprimarul Rodelia Vasilcov. Încremenită în alte vremuri, construcția reprezentativă a capitalei raionului cu același nume necesita intervenții care să îi aducă măcar sala de spectacole mai aproape de timpul prezent.
Cinci apartamente din Botoșani scoase la vânzare de executor pentru datorii la apă! Se pregătește și un val de debranșări în apartamente pentru datorii uriașe
În ultimii doi ani, din cauza pandemiei, debranșările de la serviciile de utilitate publică au fost interzise, inclusiv evacuările din locuințe.Cei doi ani pot fi priviți ca un „rai al datornicilor” și un coșmar pentru operatorii de servicii.
Mai rar așa concurs: Doi PSD-iști se bat pentru fotoliul de director general la compania municipalității
Sunt patru candidați pentru două posturi de director.Au fost scoase la concurs funcțiile de director general și director adjunct la SC Eltrans SA.
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Loading...
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Loading...
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„L-a adus într-o bocceluță asistenta care l-a văzut că este bine format, țipă, respiră. Și a coborât două etaje, cât ne despărțeau, să îi oferim îngrijirea necesară. Cântărea 900 de grame și mama nu știa câte luni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9429 lei
USD
Dolarul SUA
4.6098 lei
CHF
Francul elveţian
4.8066 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6289 lei
XAU
Gramul de aur
275.5597 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2579 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2900 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6187 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.7 o C
Dorohoi
26.1 o C
Bucecea
27.0 o C
Darabani
25.7 o C
Saveni
26.6 o C
Ştefăneşti
25.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.