Știrea zilei
AVERILE doamnelor care ridică mâna pentru binele orașului, de la venituri din „toate părțile” la trai apropiat de anonimat

Consiliul Local Botoșani are în componență șapte doamne și domnișoare care votează alături de 16 domni pentru așa zisul bine al orașului. Este un parlament mai mic care adoptă hotărâri în locul legilor, ce se aplică doar pe plan local.

Potrivite sau nu?

 

Oamenii care dobândesc un mandat de consilier local o fac aproape exclusiv de pe lista unui partid. În cazul de față PSD, PNL, USR și Pro România. Criteriile după care sunt selectați pentru a accede în astfel de demnități publice rămân în general la latitudinea șefilor de partid.

 

Într-un stat sănătos oamenii politici ar trebui să fie persoane care au reușit din punct de vedere profesional pentru a nu pune interesul financiar propriu înaintea celui comunitar. De asemenea, conduita morală trebuie să fie una impecabilă pentru ca electoratul să se simtă reprezentat de o persoană care oricând poate fi considerată drept un model de urmat.

 

În cazul doamnelor din Consiliul Local Botoșani putem spune că aceste obiective au fost atinse, însă parțial. Unde anume au existat „scăpări” vom lăsa cititorii să analizeze, noi intervenind doar prin a arăta cine sunt doamnele cu decizia de la Botoșani și ce au realizat până în prezent, prin prisma bunurilor deținute și veniturilor realizate.

 

Silvia Diaconu

 

...este pensionară și a fost aleasă pe lista PSD la alegerile din 2020, fiind la al doilea mandat de consilier local. În trecut a fost director al Casei Corpului Didactic (CCD), iar la bază este cadru didactic.

 

Conform ultimei declarații de avere completată, Silvia Diaconu deține două apartamente în municipiul Botoșani (1995) și (2020).

 

În calitate de profesor la Palatul Copiilor a obținut anul trecut 32.421 de lei. O altă sumă de 10.353 de lei a câștigat-o ca profesor formator la o asociație neguvernamentală.

 

Indemnizația de consilier local se ridică la 13.140 de lei, iar pensia anuală la 47.921 de lei.

 

 

Daniela Vicol

 

...este colegă de partid și sistem cu Silvia Diaconu. Deține un teren intravilan de 6.600 mp situat în municipiul Botoșani, un apartament și un alt imobil nespecificat, trecut la „alte categorii de bunuri imobile”.

 

Familia mai deține două mașini: Skoda Superb și Suzuki Vitara.

 

La capitolul venituri. Daniela Vicol pare să aibă patru surse:

 

  • Inspector școlar 50.590 de lei
  • Profesor la Liceul Pedagogic 29.402 lei
  • Consilier local 13.140 de lei
  • Formator CCD 5.066 lei

 

Soțul este profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu și câștigă 72.926 lei într-un an.

 

 

Monica Adăscăliței

 

... este medic urgentist și în perioada pandemică a condus Direcția de Sănătate Publică, una dintre cele mai expuse instituții în perioada de doi ani de criză sanitară.

 

Deține un teren intravilan în municipiu de 600 mp, o casă de locuit și conduce un autoturism marca BMW, pentru care a încheiat un contract de leasing în 2021.

 

Monica Adăscăliței, care este consilier local PNL, a contractat și două credite care cumulate se ridică la suma de 90.000 de euro.

 

La capitolul venituri, Monica Adăscăliței a obținut din activitatea de conducere a DSP-ului suma de 138.000 de lei. Pentru gărzile din Unitatea de Primiri Urgențe, în bugetul familiei a mai intrat suma de 108.000 și alți 4.000 de lei din indemnizația de consilier local.

 

Soțul lucrează la Penitenciar, unde are un venit anual de 70.960 lei.

 

Raluca Curelariu

 

... este o tânără consilier local aleasă pe listele USR, în 2020. În plenul municipal au acces în premieră doi aleși de la USR, Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță.

 

Raluca Curelariu nu are terenuri sau locuințe trecute în declarația de avere. Conduce un autoturism marca Citroen din 2007 și are un fond de investiții deschis în 2014 cu o valoare la zi de 33.000 de lei. A lucrat în ultimul an la mai multe firme din mediul privat de unde a câștigat cumulat 15.320 lei, suma de 1.550 de lei în tichete de masă și alți 13.140 de lei în calitate de consilier local.

 

Dana Lăzăruc

 

...este medic stomatolog și a fost aleasă pe listele PSD Botoșani. Deține două apartamente și un spațiu comercial de aproape 36 mp. Anul trecut a împrumutat firma la care este unic acționar cu aproape 215.000 lei. A oferit, tot sub nume de împrumut în nume personal, suma de 10.000 de euro, către o rudă apropiată.

 

Dana Lăzăruc a contractat un credit de aproape 290.000 de lei în 2020. Din postura de consilier local a câștigat 13.140 lei, dar și 14.282 lei în baza unui contract de muncă la firma la care este acționar. Este membru în Colegiul Medicilor Stomatologi cu o indemnizație anuală de 1.000 de lei. Tot atât a obținut social democrata și pentru că a făcut parte din comisia de concurs în cazul directorilor de școli.

 

Ca medic titular câștigă într-un an 128.677 de lei.

 

Cătălina Lupașcu

 

Este una dintre „veteranele” plenului, fiind la cel de-al treilea mandat de consilier local, din partea PNL Botoșani.

 

Ca avere, declarația sa nu are completate prea multe câmpuri. Doar o parte dintr-un teren agricol la Vaslui și un apartament în municipiu.

 

Este director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) și consilier școlar, cu un venit de 57.813 lei. A fost de asemenea manager de proiect pe Grupul de Acțiune Locală (GAL) cu un salariu anual de 59.736 lei. Și bineînțeles consilier local cu o indemnizație de 13.140 de lei.

 

Ada Macovei

 

... este profesor doctor în chimie și a fost inspector școlar general, dar a avut și mandate de adjunct la Inspectoratul Școlar Județean.

 

Este ales local PNL și la capitolul bunuri deține un apartament în Botoșani și unul la Iași. Conduce un autoturism marca BMW din 2005.

 

Anul trecut de la Inspectoratul Școlar Județean a avut venituri de 129.029 lei la care s-a adăugat indemnizația de 13.140 lei pentru participarea în plen la ședințe.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Mișcare feministă pentru doamnele care votează la Județ, unele bogate de-a dreptul la Botoșani, altele fără locuință
Managerii spitalelor din Botoșani, AVERI modeste: Unii fără case sau mașini, alții cu economii puține și plini de datorii

 

Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-1.5 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.